SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ja bym do tego dodała tylko, żeby pamiętać, że herbata też ma kofeinę, bo czasem się o tym nie pamięta ;)

Pamiętam o kofeinie w herbacie, ale czarną dość rzadko piję. Staram się na zmianę: zieloną, białą, czarną, owocową, ziołową. Na szczęście wszystkie rodzaje mi smakują : )

Dzięki za odpowiedzi dot. kawy. Uspokoiłyście mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:12

ilonia1984 lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    ilonia1984 rozumiem Twoja złość... Ja nadal aż kipię po wizycie w poradni ginekologicznej. Jestem po 1 poronieniu i 1 porodzie, proszę o wizytę na tą środę, chciałam tylko dopytać czy brać luteinę i wziąć skierowanie na badania. A rejestratorka (położna) zapisała mnie na listopad. LISTOPAD!!
    Mówię że jestem w ciąży, a ona mnie wyśmiała że w 5 tygodniu przychodzę i powiedziała, że "takie są terminy" :/
    hmmm Listopad.. A do tego czasu co? Gdzie skierowanie na badania, jakaś kontrola nad tym co dzieje się z dzieckiem? Porażka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:13

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ja bym do tego dodała tylko, żeby pamiętać, że herbata też ma kofeinę, bo czasem się o tym nie pamięta ;)
    Ja dla swojego komfortu psychicznego nie pije ani kawy ani herbaty. Tylko wodę z cytryna, czasami kawę zbożowa :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze w temacie napojów - czasem widzę, jak kobiety w ciąży popijają piwa "bezalkoholowe", jakieś Karmi czy inne tego rodzaju. Większość z nich ma jednak jakieś minimalne procenty, dlatego lepiej zupełnie je wykluczyć.

Zawodowo spotykam między innymi dzieci z FAS (Płodowy Zespół Alkoholowy), a jeszcze więcej z niezdiagnozowanymi problemami poalkoholowymi. Prowadzono mnóstwo badań i nie ma bezpiecznej minimalnej dawki alko dla płodu. To tak ku przestrodze ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja dla swojego komfortu psychicznego nie pije ani kawy ani herbaty. Tylko wodę z cytryna, czasami kawę zbożowa :-)
    ja też odstawiłam kawę całkowicie. Nie piję kawy od dnia transferu mojej blastki. Początki były ciężkie, bo jestem uzależniona od smaku kawy :P. Herbaty łyknęłam raptem ze dwa kubki, ale tylko jak mocno męczyły mnie bóle brzucha. Teraz też jej już nie piję. Raczę się non stop bezalkoholowym Mohito :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminy na NFZ to porażka, faktycznie ;) Zadzwoniłam dziś żeby zapytać z ciekawości na kiedy mogłabym się umówić w ramach NFZ i usłyszałam, że połowa grudnia. Co prawda nie mówiłam, że jestem w ciąży ale pewnie nic by to nie zmieniło. No nic, i tak miałam zamiar chodzić prywatnie.
    Chociaż trochę nas to po kieszeni pociągnie, bo muszę mieć lekarzy w dwóch miastach (gdzie indziej pracuję i przebywam w tygodniu, niż zasadniczo mieszkam).

Do kawy bardzo mnie ciągnie, przed ciążą każdy dzień zaczynałam od kubka kawy. Teraz staram się nie pić, chociaż raz na 2-3 dni sobie pozwolę na małą kawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:24

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Odpoczywam u Rodziców sobie.
    Tosio przespal noc, choć trochę coś kwekal. Jego to normalnie pianką powinnam owinąć i kask na głowę wsadzić. Mial juz czolo raz zszywane i noge w gipsie. Jest bardzo żywym dzieckiem.

Straciatella a w którym dniu jestes ze juz serduszko bylo? :) gratuluję Ci :)

Ilonka wspolczuje. Terminy wizyt na nfz sa koszmarne. Moja mama po operacji gin w czerwcu, miala przyjsc pod koniec roku by na nowy rok sie zapisac :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    A jeszcze w temacie napojów - czasem widzę, jak kobiety w ciąży popijają piwa "bezalkoholowe", jakieś Karmi czy inne tego rodzaju. Większość z nich ma jednak jakieś minimalne procenty, dlatego lepiej zupełnie je wykluczyć.

Zawodowo spotykam między innymi dzieci z FAS (Płodowy Zespół Alkoholowy), a jeszcze więcej z niezdiagnozowanymi problemami poalkoholowymi. Prowadzono mnóstwo badań i nie ma bezpiecznej minimalnej dawki alko dla płodu. To tak ku przestrodze ; )
    Karmi, Lech free i tym podobne mają alkohol ale w auchan można dostać piwo całkiem bezalkoholowe 0,0% bavaria. Są 3 smaki klasyczny ( smakuje prawie jak zwykle piwo), brzoskwiniowy i jabłkowy :)

monia_em lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:

Ja z Tosiem pod koniec ciazy i jakis miesiąc po porodzie mialam ogromne cisnienie na piwo. Pilam Bavarie 0%. Widocznie organizm domagal sie jskiegos skladnika, albo po prostu pomagalo mi w sikaniu. Tak czy siak nic zlego nie bylo ;)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki!

beta z piątku 38,72 mlU/ml a dzisiejszy to 222,34 ! to chyba dobrze co?:)

Progesteron z piątku 42,46 też dobrze?

Narazie o dziwo i na szczęście te dziwne skurcze ustały...

fabiola, monia_em, Kajka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Odebrałam wyniki!

w porządku i progesteron i beta. Jak chcesz sobie obliczyć przyrost to na belly masz taki specjalny kalkulator ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki! wyszło, że przyrosła o 242.1% :)

ilonia1984, monia_em lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie :)

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piwa, ja rodziłam latem ubiegłego roku. W te straszne upały wypiłam może ze 3 Warki Radler 0%. Teraz nie będzie mi potrzebne piwo dla ochłody, bo 3 trymestr to jeszcze zima :) Nie mogę się doczekać kolejnych tygodni, kopniaków, rosnącego brzucha, porodu! <3
    Ale najpierw... muszę się umówić do lekarza (jeszcze w sierpniu :D)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja piję jedną kawę dziennie, góra dwie :) Ale straszną słabiznę piję, więc się nie lękam. Co do alkoholu, to od terminu owulacji nie wypiłam nawet łyczka.

Dzisiaj poczułam straszne kłucie w prawym jajniku podczas kichnięcia. Aż mnie zgięło, ale nie pojawiło się żadne plamienie. Czytałam na forach, że niektóre kobiety tak miały, ale lekko mnie to zmroziło. Odliczam dni do wizyty u ginekologa ;)

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać. Nawet tak z mężem rozmawialiśmy, że chcielibyśmy żeby czas teraz płynął szybciej bo tak strasznie się dłuży. Chociaż jak już zobaczę bijące serduszko i dowiem się, że wszystko jest w porządku to będę się pewnie chciała nacieszyć ciążą i wcale przyspieszanie nie będzie potrzebne :)

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dichlieb slonko na kiedy masz termin? :)

z tym terminem to musze jeszcze poczekać.. ale wg obliczeń to połowa kwietnia lub troche po. jutro idę zrobić badania krwi i zobaczymy.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Odebrałam wyniki!

Super gratulacje! Ja też przed chwilą odebrałam ale dopiero pierwszą 2274,7 :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow to niexle wysoka! czy moja taka niska ?;D

f2w3rjjg787he44v.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysoka :) moja w tym samym dniu ciąży, co Endzis sobie robiła wynosiła 1270.. ale w sumie zakres prawidłowy jest bardzo duży i zazwyczaj nie wiadomo, kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia.. poza tym każda ciąża jest inna.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ