X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ja bym do tego dodała tylko, żeby pamiętać, że herbata też ma kofeinę, bo czasem się o tym nie pamięta ;)

Pamiętam o kofeinie w herbacie, ale czarną dość rzadko piję. Staram się na zmianę: zieloną, białą, czarną, owocową, ziołową. Na szczęście wszystkie rodzaje mi smakują : )

Dzięki za odpowiedzi dot. kawy. Uspokoiłyście mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:12

ilonia1984 lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    ilonia1984 rozumiem Twoja złość... Ja nadal aż kipię po wizycie w poradni ginekologicznej. Jestem po 1 poronieniu i 1 porodzie, proszę o wizytę na tą środę, chciałam tylko dopytać czy brać luteinę i wziąć skierowanie na badania. A rejestratorka (położna) zapisała mnie na listopad. LISTOPAD!!
    Mówię że jestem w ciąży, a ona mnie wyśmiała że w 5 tygodniu przychodzę i powiedziała, że "takie są terminy" :/
    hmmm Listopad.. A do tego czasu co? Gdzie skierowanie na badania, jakaś kontrola nad tym co dzieje się z dzieckiem? Porażka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:13

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ja bym do tego dodała tylko, żeby pamiętać, że herbata też ma kofeinę, bo czasem się o tym nie pamięta ;)
    Ja dla swojego komfortu psychicznego nie pije ani kawy ani herbaty. Tylko wodę z cytryna, czasami kawę zbożowa :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze w temacie napojów - czasem widzę, jak kobiety w ciąży popijają piwa "bezalkoholowe", jakieś Karmi czy inne tego rodzaju. Większość z nich ma jednak jakieś minimalne procenty, dlatego lepiej zupełnie je wykluczyć.

Zawodowo spotykam między innymi dzieci z FAS (Płodowy Zespół Alkoholowy), a jeszcze więcej z niezdiagnozowanymi problemami poalkoholowymi. Prowadzono mnóstwo badań i nie ma bezpiecznej minimalnej dawki alko dla płodu. To tak ku przestrodze ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja dla swojego komfortu psychicznego nie pije ani kawy ani herbaty. Tylko wodę z cytryna, czasami kawę zbożowa :-)
    ja też odstawiłam kawę całkowicie. Nie piję kawy od dnia transferu mojej blastki. Początki były ciężkie, bo jestem uzależniona od smaku kawy :P. Herbaty łyknęłam raptem ze dwa kubki, ale tylko jak mocno męczyły mnie bóle brzucha. Teraz też jej już nie piję. Raczę się non stop bezalkoholowym Mohito :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminy na NFZ to porażka, faktycznie ;) Zadzwoniłam dziś żeby zapytać z ciekawości na kiedy mogłabym się umówić w ramach NFZ i usłyszałam, że połowa grudnia. Co prawda nie mówiłam, że jestem w ciąży ale pewnie nic by to nie zmieniło. No nic, i tak miałam zamiar chodzić prywatnie.
    Chociaż trochę nas to po kieszeni pociągnie, bo muszę mieć lekarzy w dwóch miastach (gdzie indziej pracuję i przebywam w tygodniu, niż zasadniczo mieszkam).

Do kawy bardzo mnie ciągnie, przed ciążą każdy dzień zaczynałam od kubka kawy. Teraz staram się nie pić, chociaż raz na 2-3 dni sobie pozwolę na małą kawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:24

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Odpoczywam u Rodziców sobie.
    Tosio przespal noc, choć trochę coś kwekal. Jego to normalnie pianką powinnam owinąć i kask na głowę wsadzić. Mial juz czolo raz zszywane i noge w gipsie. Jest bardzo żywym dzieckiem.

Straciatella a w którym dniu jestes ze juz serduszko bylo? :) gratuluję Ci :)

Ilonka wspolczuje. Terminy wizyt na nfz sa koszmarne. Moja mama po operacji gin w czerwcu, miala przyjsc pod koniec roku by na nowy rok sie zapisac :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    A jeszcze w temacie napojów - czasem widzę, jak kobiety w ciąży popijają piwa "bezalkoholowe", jakieś Karmi czy inne tego rodzaju. Większość z nich ma jednak jakieś minimalne procenty, dlatego lepiej zupełnie je wykluczyć.

Zawodowo spotykam między innymi dzieci z FAS (Płodowy Zespół Alkoholowy), a jeszcze więcej z niezdiagnozowanymi problemami poalkoholowymi. Prowadzono mnóstwo badań i nie ma bezpiecznej minimalnej dawki alko dla płodu. To tak ku przestrodze ; )
    Karmi, Lech free i tym podobne mają alkohol ale w auchan można dostać piwo całkiem bezalkoholowe 0,0% bavaria. Są 3 smaki klasyczny ( smakuje prawie jak zwykle piwo), brzoskwiniowy i jabłkowy :)

monia_em lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:

Ja z Tosiem pod koniec ciazy i jakis miesiąc po porodzie mialam ogromne cisnienie na piwo. Pilam Bavarie 0%. Widocznie organizm domagal sie jskiegos skladnika, albo po prostu pomagalo mi w sikaniu. Tak czy siak nic zlego nie bylo ;)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki!

beta z piątku 38,72 mlU/ml a dzisiejszy to 222,34 ! to chyba dobrze co?:)

Progesteron z piątku 42,46 też dobrze?

Narazie o dziwo i na szczęście te dziwne skurcze ustały...

fabiola, monia_em, Kajka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Odebrałam wyniki!

w porządku i progesteron i beta. Jak chcesz sobie obliczyć przyrost to na belly masz taki specjalny kalkulator ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki! wyszło, że przyrosła o 242.1% :)

ilonia1984, monia_em lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie :)

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piwa, ja rodziłam latem ubiegłego roku. W te straszne upały wypiłam może ze 3 Warki Radler 0%. Teraz nie będzie mi potrzebne piwo dla ochłody, bo 3 trymestr to jeszcze zima :) Nie mogę się doczekać kolejnych tygodni, kopniaków, rosnącego brzucha, porodu! <3
    Ale najpierw... muszę się umówić do lekarza (jeszcze w sierpniu :D)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja piję jedną kawę dziennie, góra dwie :) Ale straszną słabiznę piję, więc się nie lękam. Co do alkoholu, to od terminu owulacji nie wypiłam nawet łyczka.

Dzisiaj poczułam straszne kłucie w prawym jajniku podczas kichnięcia. Aż mnie zgięło, ale nie pojawiło się żadne plamienie. Czytałam na forach, że niektóre kobiety tak miały, ale lekko mnie to zmroziło. Odliczam dni do wizyty u ginekologa ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać. Nawet tak z mężem rozmawialiśmy, że chcielibyśmy żeby czas teraz płynął szybciej bo tak strasznie się dłuży. Chociaż jak już zobaczę bijące serduszko i dowiem się, że wszystko jest w porządku to będę się pewnie chciała nacieszyć ciążą i wcale przyspieszanie nie będzie potrzebne :)

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dichlieb slonko na kiedy masz termin? :)

z tym terminem to musze jeszcze poczekać.. ale wg obliczeń to połowa kwietnia lub troche po. jutro idę zrobić badania krwi i zobaczymy.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Odebrałam wyniki!

Super gratulacje! Ja też przed chwilą odebrałam ale dopiero pierwszą 2274,7 :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow to niexle wysoka! czy moja taka niska ?;D

f2w3rjjg787he44v.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysoka :) moja w tym samym dniu ciąży, co Endzis sobie robiła wynosiła 1270.. ale w sumie zakres prawidłowy jest bardzo duży i zazwyczaj nie wiadomo, kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia.. poza tym każda ciąża jest inna.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ