X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam do gina - obliczył żebym przyszła 25 sierpnia (ostatnią miesiączkę miałam 12 lipca) bo powiedział, że wtedy może coś być widać.

Mówiłam mu o skurczach, powiedział żebym brała no-spe i w razie czego zadzwoniła przyjmie mnie wczesniej zobaczy co się dzieje.

Myslicie, że to dobry termin?
    wiem głupie pytanie on jest lekarze, ale jak ja te 2 tygodnie przetrwam???

f2w3rjjg787he44v.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała idealny termin ja miałam ostatnia @ 30.06 i idę 21.08 lecz ja mam długie cykle owulacja w 23dc...
    Nie denerwuj się bierz nospe i czekaj grzecznie:-)

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Dziewczyny dzwoniłam do gina - obliczył żebym przyszła 25 sierpnia (ostatnią miesiączkę miałam 12 lipca) bo powiedział, że wtedy może coś być widać.

Mówiłam mu o skurczach, powiedział żebym brała no-spe i w razie czego zadzwoniła przyjmie mnie wczesniej zobaczy co się dzieje.

Myslicie, że to dobry termin?
    wiem głupie pytanie on jest lekarze, ale jak ja te 2 tygodnie przetrwam???
    bez stresu. Mi gin kazał być 24 sierpnia. Ostatnią @ miałam dużo przed Tobą, bo 29 czerwca ;). Moja ciąża jest po ivf, więc już z tego faktu jest ciążą wyższego ryzyka i w klinice mam się stawić dopiero 3 tyg po pozytywnym teście/becie. Także wszystko na spokojnie :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki dziewczyny za uspokojenie i wsparcie:)

Uspokoję sie bo widzę ze mój mąż się troche na mnie juz denerwuje ze tak panikuje hehe

Bedzie dobrze i w kwietniu będzie duży przyrost dzieci hehe ;*

Endzis lubi tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Ok dzieki dziewczyny za uspokojenie i wsparcie:)

Uspokoję sie bo widzę ze mój mąż się troche na mnie juz denerwuje ze tak panikuje hehe

Bedzie dobrze i w kwietniu będzie duży przyrost dzieci hehe ;*
    trzeba być dobrej myśli :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malazlosnica mi sie wydaje ze mialam owulacje ok 10-12 dc dlatego wczesniej doszlo do zaplodnienia wiec i beta jest wyzsza. Na pewno wszystko ok Ty masz super przyrost to najwazniejsze. Teraz oby do 18 i usg ktoras tez ma chyba taki termin wizyty i nie moze się doczekać?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kindzior Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babki,
    ja miałam wyliczone na podstawie ostatniego okresu, że jestem dziś 6 tc+ 4 dni, ale dziś na USG mi wyszło że to 7 tc +2 dni, nie wiecie które wyliczenia są bliższe prawdzie? Czy to co pokazuje USG jest bardzo dokładne w stosunku do takiego liczenia od początku okresu? Jakoś zapomniałam się lekarza zapytać

bf70d29663ab5158019df85515827748.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 19 :) Dni mi się dłużą potwornie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior, USG prawdę Ci powie ;) Rozumiem, że nie wiesz dokładnie, kiedy miałaś owulację?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Malazlosnica mi sie wydaje ze mialam owulacje ok 10-12 dc dlatego wczesniej doszlo do zaplodnienia wiec i beta jest wyzsza. Na pewno wszystko ok Ty masz super przyrost to najwazniejsze. Teraz oby do 18 i usg ktoras tez ma chyba taki termin wizyty i nie moze się doczekać?

Ja miałam 15dc owulację, a wizytę mam 25 bo dzwoniłam i tak mówił żebym przyszła:)
    Przyrost też własnie z tego co czytam jest dobry
    Teraz nic tylko czekać, leżeć poczytac coś :)

f2w3rjjg787he44v.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

tak ja mam i już znoszę jajko

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Kindzior Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Kindzior, USG prawdę Ci powie ;) Rozumiem, że nie wiesz dokładnie, kiedy miałaś owulację?
    nie, dokładnie nie wiem

• Kindzior Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie kazał ani razu robić betę, a Wy widzę, że robicie po kilka razy. Jak na USG widać, że dziecko fajnie rośnie to już nie trzeba badać bety?

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokladnie wiem kiedy mialam owulacje :) USG u nas pokrywa sie idealnie z OM jak narazie.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior wrote:
    Hej babki,
    ja miałam wyliczone na podstawie ostatniego okresu, że jestem dziś 6 tc+ 4 dni, ale dziś na USG mi wyszło że to 7 tc +2 dni, nie wiecie które wyliczenia są bliższe prawdzie? Czy to co pokazuje USG jest bardzo dokładne w stosunku do takiego liczenia od początku okresu? Jakoś zapomniałam się lekarza zapytać

Zawsze podajesz według terminu ostatniej miesiączki, bo wiek ciąży na każdym USG będzie inny. Teraz wylicza go tylko na podstawie wielkości pęcherzyka, a potem to uśredniona wielkość z pomiarów główki, nóżki, brzuszka. Jak wiemy, każde dziecko jest inne, więc wiek ciąży liczysz na podstawie OM.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ale właśnie określanie wieku ciąży na podstawie daty ostatniej miesiączki jest umowne, bo różna jest długość cykli i USG więcej nam powie na temat rozwoju zarodka/płodu. Każde dziecko jest inne i w różnym tempie się rozwija, ale są pewne normy dla poszczególnych tygodni. Na początku wręcz każde dziecko przechodzi identyczne fazy rozwoju i to lekarz na podstawie wielkości i budowy płodu w USG może określić dokładniejszy wiek ciąży.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodzę sie Lanusia, ja miałam liczony termin i wiek ciąży z usg, choruję i moje cykle przez to były nieregularne, między terminem z OM a Usg bylo 3 tygodnie różnicy a urodziłam jeszcze tydzień później więc nie zawsze jest tak jak mówisz, tylko jeśli ktoś ma regularne i 28 dniowe cykle no bo jak są 36 dniowe to już o ile później mamy owulację.
    A i to prawda że maluszki rozwijają się w swoim tempie dlatego pod uwagę bierzemy tylko usg do 12 tygodnia, później już nawet ono nam nie ustali wieku ciąży:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:41

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Malinka23 Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście. Do dziś jestem jeszcze w delikatnym szoku ;D

Endzis, Ameiva, Lanusia93, ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior wrote:
    Mi lekarz nie kazał ani razu robić betę, a Wy widzę, że robicie po kilka razy. Jak na USG widać, że dziecko fajnie rośnie to już nie trzeba badać bety?
    mi bety nie kazał robic ani w pierwszej ciazy ani teraz, wszystko widac na usg :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my bylismy dzis na wizycie. Widzialam piekniusi pecherzyk wielkosci 7 mm- dzis mamy 5 tc 4 d. Jest tam gdzie powinien i sobie rosnie. Za wczesnie bylo na zobaczenie serduszka ale moj gin idzie zaraz na urlop wiec zalezalo mi zeby zerknal jak najszybciej czy wszystko ok. Nastepna wizyta na poczatku wrzesnia, juz sie nie moge doczekac bo wtedy juz bedzie widoczny maly robaczek :)Gin zalozyl mi karte ciazy :)

Lanusia93, monia_em, fabiola, wiecznie lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ