X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuski :) my dzis mamy wizyte u gina, moze uda sie cos zobaczyc:) od kilku dni czuje bol w pachwinach i spojeniu łonowym, chodze jak polamana, cos podobnego czulam pod koniec ciazy, dziwne ze teraz mnie cos takiego zlapalo ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    witajcie mamuski :) my dzis mamy wizyte u gina, moze uda sie cos zobaczyc:) od kilku dni czuje bol w pachwinach i spojeniu łonowym, chodze jak polamana, cos podobnego czulam pod koniec ciazy, dziwne ze teraz mnie cos takiego zlapalo ;/
    Ja też tak miałam pod koniec ciąży ale ponoć każda ciąża jest inna :)

Ameiva lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeść ;) ale naszkrobałyście, miałam co nadrabiać ;) mnie dziś trzymają mdłości a jutro wesele :D tyle dobroci będzie i mam nadzieje, że Okruszek pozwoli mi chociaż troche ich skosztować ;))
    Jak tylko będę mogła będę Was podczytywać ;)

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Mazur... Jest pięknie 40 m od jeziorka... Wczoraj miałam kaplicę brzuch bolał mnie tak że myślałam że zacznę krwawic aż zrobiłam dziś test miałam jakieś obawy ten brzuch bolał mnie całą noc dziś cmi choć czuję go cały czas... Dzwoniłam do gina kazał brać nospe plus magnez... I 21.08 wizyta to bedzie 7 tc mam nadzieję że zobaczę serduszko już będę wtedy spokojniejsza...

A noi witam nowe dziewczyny....
    Lenusia ma rację zanim się poznamy to minie pare dobrych miesięcy...

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) uaktualnilam liste, mozecie sprawdzic czy wszystko jest ok.

Ja obudzilam sie przed 6 na siusiu. Ledwo oczy otworzylam i juz mnie zmulilo. Okruch rosnie :)
    Szukamy wozka do dziadkow, lekkiego i zwrotnego. Chcialam Quinny Buzz bo jedna reka idzie go prowadzic, ale za drogie. Znalazlam Graco Evo za cale 60f ;)

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny!
    Ostatnia miesiączkę miałam 11 lipca. Zrobiłam dwa testy w odstępach kilkudniowych i wyszły pozytywnie. Byłam u lekarza ale nic nie widać... muszę poczekać jeszcze 2 tygodnie. Nie wytrzymam tyle czasu..

pozdrawiam

Ameiva, sylwia.z lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Zajrzałam na pierwszą stronę, a tam już prawie 30 kwietniówek :-)
    Ponoć upały mają nam towarzyszyć do 25 sierpnia..., to jest już powoli nie do zniesienia. Zazdroszczę mieszkankom Pomorza, bo tam chyba nieco chłodniej : )

Dajcie znać dziewczyny, jak będziecie po wizytach.

Mnie dziś też brzuch boli i nastrój na huśtawce : /

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    witajcie dziewczyny!
    Ostatnia miesiączkę miałam 11 lipca. Zrobiłam dwa testy w odstępach kilkudniowych i wyszły pozytywnie. Byłam u lekarza ale nic nie widać... muszę poczekać jeszcze 2 tygodnie. Nie wytrzymam tyle czasu..

pozdrawiam

A kiedy byłaś u lekarza? Jeśli tuż po terminie spodziewanej @, to mogło być za wcześnie na pęcherzyk. Jeśli bardzo się niepokoisz, to możesz zrobić badanie z krwi - beta hcg - i powtórzyć po 48h.
    Życzę pozytywnych myśli : )

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod tym linkiem znajduje się całkiem fajne zestawienie fotek z usg - czego możemy się spodziewać w poszczególnych tygodniach
    www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_trimester_scans.html

monia_em lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak. jest już po spodziewanej miesiączce. tak chciałabym aby było już widoczne.
    pozdrawiam

f2w3rjjgu2f70mn1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 11:11

sylwia.z lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb - ja miałam. 12 lipca takze jestesmy w podobnym okresie:)

Patrzyłam na pierwsza stronę, ale nas tu duuzo:)

Po fajny pomysl z tymi zdjęciami usg w poszczególnych tygodniach, jak będę na laptopie, a nie Tel na pewno zobaczę!

o 14 wyniki bety, czekamy czekamy

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb, to za wcześnie na USG, musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja planuję USG 5t5d, nie licząc jeszcze na widoczną akcję serca. Marzę tylko żeby był widoczny zarodek w dobrym miejscu :)
    małazłośnica, ja też miałam ostatnią @ 12.07 :)

dichlieb lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no proszę :) dobrze wiedzieć :)

ja jak odbiorę betę i będzie dobrze to zastanowię się na poważnie czy iść jutro do gina i powiedzieć, że martwią mnie te bóle-skurcze, wiem, że nic nie będzie widać, ale może mnie jakoś uspokoi, a przyjmuje tylko we wtorki kurcze

f2w3rjjg787he44v.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małazlosnica 4 tydz to z wczesnie na wizytę ja mam też takie bóle skurczowe wczoraj myślałam że nie dam rady ale przeszło jakoś mi dziś też czuję brzuch ale mniej nospa i magnez lekarz mi kazał ... Moja wizyta 21.

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki sprawdzcie terminy prosze.
    Ja ostatnia @ mialam 26 czerwca. Mdlosci mnie mecza i nie wiem jak sobie radzic. Chyba kupie ciasteczka imbirowe. Krakersy sie nie sprawdzaja. Moge jeszcze migdaly przegryzc. W telefonie mam ustawione przypomnienie o posilkach haha!

Wspolczuje Wam tych upalow :( chociaz ja bym chciala chociaz troche sloneczka a nie deszczu :(

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt u nas byl 5t6d i byla akcja serduszka :) teraz scan mial byc 14, ale przeniose na pozniejsza date. Po co Okruch ma przezywac naswietlania :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam i słyszałam <3. Wszystko ok. Tylko jakieś posiewy mam zrobić bo infekcja nie chce zniknąć. Następna wizyta 2.09

Kajka lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) Jak tam sie czujecie?? Przepraszam ze sie nie odzywalam ale bylam w pracy ..;/ dzis tez zaraz uciekam na 14 ta... mi ustaly troche mdlosci. eh mam dosc tych upalow.

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Małazlosnica 4 tydz to z wczesnie na wizytę ja mam też takie bóle skurczowe wczoraj myślałam że nie dam rady ale przeszło jakoś mi dziś też czuję brzuch ale mniej nospa i magnez lekarz mi kazał ... Moja wizyta 21.

Hej,
    wiem właśnie,że za wcześnie... martwią mnie tylko te bóle bo juz tak raz miałam i dostałam okres po 4 dniach ... ale testy były negatywne.

Biore magnez, a nospa jest bezpieczna tak na własną rękę ? bo się troche obawiam, mnie nie przepisywał lekarz, o mam w planie iśc dopiero 18.08.

Alicja92 - fajnie, że już serduszko słyszałas !

f2w3rjjg787he44v.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dziewczynki sprawdzcie terminy prosze.
    Ja ostatnia @ mialam 26 czerwca. Mdlosci mnie mecza i nie wiem jak sobie radzic. Chyba kupie ciasteczka imbirowe. Krakersy sie nie sprawdzaja. Moge jeszcze migdaly przegryzc. W telefonie mam ustawione przypomnienie o posilkach haha!

Wspolczuje Wam tych upalow :( chociaz ja bym chciala chociaz troche sloneczka a nie deszczu :(
    Ja też mam mdłości. Dziś rano wymiotowalam. Tylko owoce mogę jeść i rosół.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ