X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś na poprawę humorów http://demotywatory.pl/4512579/Tak-powinny-wygladac-spoty-promujace-macierzynstwo

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Gratuluję wszystkim pozytywnych testów i naszych kwietniowych szczęść. 4 sierpnia w swoje urodzinki zrobiłam test i pierwszy raz w życiu wyszły 2 kreseczki. Stało się to po 5 cyklach starań. w lipcu kiedy pomyślałam że coś może być nie tak poszłam do ginekologa który stwierdził że cykl bezowulacyjny więc nadzieja odeszła. Jednak po zrobieniu zleconych badań hormonalnych w związku z tą wizytą i wysokim wynikiem progesteronu (32,5) coś mnie tchnęło i kupiłam test. Piękne dwie kreski:)Owulacja musiała być wcześniej niż wizyta u ginka. Usg mam dopiero 18 sierpnia i cały czas stresuje się czy wszystko ok. Każdy najmniejszy ból analizuje, jednak po przeczytaniu forum widzę że to standardowe zachowanie:P Jedyne objawy jakie mam to bolące piersi no bóle w jajnikach i uczucie pełnego podbrzusza
    Aha proszę o dopisanie na listę - planowany termin 15 kwietnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 12:08

Lanusia93, Ameiva lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Endzis :) zaraz dodaje.

Przepraszam, ze Was zaniedbalam. Wczoraj caly dzien u lekarzy. Dzis spie i jem monte na zmiane. Zaczely sie nudnosci. Ciagle mi niedobrze.

Kojarze jeszcze jedna nowa dziewczyne. Moglabys sur odezwac i podac termin prosze?

Endzis lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś na badaniu bety. Wynik 1276- zaczyna do mnie docierać, że naprawdę jestem w ciąży.. :)

Zaraz zacznę tworzyć listę wydatków na najbliższe parę miesięcy.

Trzymajcie się dziewczyny :*

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, bardzo prozzę o dodanie mnie do listy - termin 16.04.2016r :) To moje drugie dziecko, mam już 10 miesięczną Hanię :) Tym razem udało się od razu w pierwszym cyklu i jestem najszczesliwsza na świecie :) a Wam życzę spokojnych 9 miesięcy i korzystajcie z każdej wolnej chwili żeby się relaksować i odpoczywać :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Witaj Endzis :) zaraz dodaje.

Przepraszam, ze Was zaniedbalam. Wczoraj caly dzien u lekarzy. Dzis spie i jem monte na zmiane. Zaczely sie nudnosci. Ciagle mi niedobrze.

Kojarze jeszcze jedna nowa dziewczyne. Moglabys sur odezwac i podac termin prosze?
    Dziekuje:) i jak tam u lekarza
    Widzialas juz serduszko? Czytałam połowę wątku i widzoałam że nie mogłaś się doczekać wizyty;)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis,fabiola witamy:) forum zaczyna zyc wkoncu,coraz wiecej nas...dziewczynki spokojnych ciaz :) Ja nawet dzis sobie radze,na ogrodzie leze na hamaku pod choineczkami :) czuje sie dzis wyjatkowo dobrze,zero mdlosci,zawrotow glowy,tylko nerwy mialam az sie poplakalam,ale to hormony juz dawno minelo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 16:26

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spałam od 14 do 17 :O Aż mi głowa pęka.. Mam nadzieję że dostanę jakiegoś zastrzyku energii, bo nie mogę dać sobie rady z sennością. Do czwartku mam siostrę i dziadków, a potem już sama z Lilą w domu :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Cześć Dziewczyny, bardzo prozzę o dodanie mnie do listy - termin 16.04.2016r :) To moje drugie dziecko, mam już 10 miesięczną Hanię :) Tym razem udało się od razu w pierwszym cyklu i jestem najszczesliwsza na świecie :) a Wam życzę spokojnych 9 miesięcy i korzystajcie z każdej wolnej chwili żeby się relaksować i odpoczywać :)
    Witaj Fabiola :) Mamy dzieciaczki w tym samym wieku, Maciek jest z 12 wrzesnia a Hania ktorego dnia wrzesnia sie urodzila?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    Gratuluję wszystkim pozytywnych testów i naszych kwietniowych szczęść. 4 sierpnia w swoje urodzinki zrobiłam test i pierwszy raz w życiu wyszły 2 kreseczki. Stało się to po 5 cyklach starań. w lipcu kiedy pomyślałam że coś może być nie tak poszłam do ginekologa który stwierdził że cykl bezowulacyjny więc nadzieja odeszła. Jednak po zrobieniu zleconych badań hormonalnych w związku z tą wizytą i wysokim wynikiem progesteronu (32,5) coś mnie tchnęło i kupiłam test. Piękne dwie kreski:)Owulacja musiała być wcześniej niż wizyta u ginka. Usg mam dopiero 18 sierpnia i cały czas stresuje się czy wszystko ok. Każdy najmniejszy ból analizuje, jednak po przeczytaniu forum widzę że to standardowe zachowanie:P Jedyne objawy jakie mam to bolące piersi no bóle w jajnikach i uczucie pełnego podbrzusza
    Aha proszę o dopisanie na listę - planowany termin 15 kwietnia
    Witamy :) mialas fantastyczny prezent urodzinowy :) moj synek urodzil sie w dniu moich urodzin, bedziemy razem swietowac :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Witaj Fabiola :) Mamy dzieciaczki w tym samym wieku, Maciek jest z 12 wrzesnia a Hania ktorego dnia wrzesnia sie urodzila?

19 września :)

Ameiva lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• kinia23 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Co tam u Was ?
    Ja dziś czuję się dobrze ani wymioty ani mdłości ;)
    Jedynie lekkie pobolewania pod brzuchem ale to
    norma ;)

Któraś była na wizycie ?ominęło mnie cos ?

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero w poniedzialek :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 1.5tyg ... dluzy mi się ten czas ;/

Zauwazyłyscie już jakieś zmiany w ciele ?
    Typu brzuch buzia piersi

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 21.08 i szczerze nie spieszno mi .... Bóle brzucha mam plus dziś piersi zrobiły się pełniejsze i bolą sutki jak jasna cholera....
    Jutro wyjazd na Mazury mmm już się doczekać nue mogę błogie lenistwo i synek bedzye miał opiekę ja odpoczne....
    Brak mdłości lekkie zawroty głowy... Noi zasypiam szybko tak szybko się budzę i krece się jak opętana.... Senność mi towarzyszy cały dzień ale dzis nie mogłam pospac bo pakowanie prasowanie itp....
    Dobranoc dziewczynki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 23:10

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My caly dzień dzis na działce. Jakos przetrwalismy siedzac w basenie.
    U mnie od przedwczoraj takie dziwne uczucie na zoladku. Ni to mdlosci, ale tak baaaardzo lekko niedobrze. I cycki mnie mega bola! Wczoraj jak zdjelam stanik to jakby dwa kamulce wypadly.
    Widze ze druga ciaza jest bardziej wyczuwalna niz pierwsza

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja - termin 16.04.2016 :) mnie bola piersi jak narazie. Dziewczyny kiedy 1 wizyta u gin ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 02:21

Ameiva lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Ja właśnie jem śniadanie na ogródku póki pogoda jeszcze pozwala a Hania bawi się w najlepsze :) U mnie ból w odcinku lędźwiowym i standardowo senność. Spokojnego dnia i chowajcie się przed Słońcem :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• pati85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy mogę dołączyć? Wstępny termin na 17.04.2015, ale się cieszę po 9 miesiącach starań i bardzo słabym nasienia męża zdarzył się cud :-)

Ameiva lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Endzis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że coraz więcej kwietniowych mamuś do nas dołącza:) Ja cały dzień wczoraj przesiedziałam jak wampir z zasłoniętymi oknami woatrakiem i nogami w zimnej wodzie
    Okropnie znoszę taką pogodę:( Moja wizyta dopiero 18 i strasznie nie mogę się doczekać dlatego postanowiłam po przeczytaniu Waszych wczesniejszych postów że jutro rano zrobię badanie beta hch. Mam nadzieję że ono mnie trochę uspokoi..

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ