X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dzień dobry :)
    Ameiva, młody niedługo powinien się przestawić. Lila miała w wieku 10-11 miesięcy taki etap że budziła się o 5-6 i dopiero o 9 szła na drzemkę. Trwało to kilka tygodni, ja wysiadałam, bo nie umiałam nam pomóc. Z dnia na dzień PO PROSTU! zaczęła się budzić o 8 i tak jest do dziś :)
    Lanusia dajesz mi nadzieje :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Ilona jak tam po wizycie?
    Strasznie ciaza mlodsza o pare dni widac tylko pecherzyk,ale to wszystko pikus bo na jajniku jest wielki torbiel,nadrzerka jak zaczela mnie badac to wyjela kadona a na nim byla krew,mam lezec do kolejnej wizyty w srode,oczywiscie Kazal sie nie martwic brac luteine i twierdzi,ze torbiel moze sie wchlonac dzieki niej,a nadrzerka niestety jest wielka i zero sexu,2 miesiace temu byla malenka po zabiegu...martwie sie to bedzie ciezki tydzien :( aaaaa i wiecie co mi powiedzial,zadnych witamin...tylko kwas foliowy,sa dobre wyniki krwi i nie ma ku temu potrzeby faszerowac sie dodatkowa chemia,bo wiem,ze ktoras pytala...tak,ze od jutra bedzie mnie tu wiecej,wyro,tv.i.modlitwa oby moj maluch byl silny i ladnie sie rozwijal

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) dziewczyny ja tez mam jak na razie dosc slabe objawy. W pierwszej ciazy w tym czasie wymiotowalam jak kot przy kazdym myciu zebow, ciagle mnie mdlilo. Teraz jestem ospala i czasem troche pobolewa mnie podbrzusze a tak to nic. W poniedzialek mialam pierwsze usg i takie dziwny lek ze moze sobie ubzduralam ta ciaze i lekarz nic tam nie znajdzie :P na szczescie odszukal malenstwo i sie troche uspokoilam :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki! Miałaś jakieś objawy ze strony tego jajnika z torbielą?

Ameiva, mam podobne obawy.. Że pójdę a tam nic.. ;) Albo coś gorszego..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej:) mogę do Was dołączyć?:) termin mam na 15 kwietnia 2016 wstępnie:p wg BBF to 4t5d :)
    Ojj to mamy tak samo :D też wg kalkulatora wychodzi mi ten termin :)
    a administratorkę tego wątku proszę o dopisanie do listy na termin 15 kwiecień :) Przepraszam że zapomniałam o tym na początku :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Ojj to mamy tak samo :D też wg kalkulatora wychodzi mi ten termin :)
    a administratorkę tego wątku proszę o dopisanie do listy na termin 15 kwiecień :) Przepraszam że zapomniałam o tym na początku :)
    Hihi I widzę, że nawet jesteś ten sam rocznik co ja :p

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Chciałam do Was dołączyć.
    Po długich staraniach udało mi się zajść w upragnioną ciążę,
    jestem w 7 tyg a dzidzia ma 7.5mm.
    Termin mam na 2.04.2016r.
    pozdrawiam was wszystkie ;)

Lanusia93, Ameiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia sciskam! Nic się nie martw! Ja z Toskiem pół ciąży przeleżałam grzecznie i teraz mam tajfun w domu :)
    To krwawienie to może jakieś naczynko Ci poszło, szyjka teraz wrażliwa jest.

Co do witamin to widać, że zdania podzielone. Moja z kolei pytała czy biorę witaminy. Tak jak w poprzedniej ciąży biore Femibion1

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em ja też biorę Femibion1 zastanawiałam się ostatnio czy nie zacząć brać jeszcze osobno kwasu foliowego. Uważacie że dawka tam zawarta jest wystarczająca?

monia_em lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Strasznie ciaza mlodsza o pare dni widac tylko pecherzyk,ale to wszystko pikus bo na jajniku jest wielki torbiel,nadrzerka jak zaczela mnie badac to wyjela kadona a na nim byla krew,mam lezec do kolejnej wizyty w srode,oczywiscie Kazal sie nie martwic brac luteine i twierdzi,ze torbiel moze sie wchlonac dzieki niej,a nadrzerka niestety jest wielka i zero sexu,2 miesiace temu byla malenka po zabiegu...martwie sie to bedzie ciezki tydzien :( aaaaa i wiecie co mi powiedzial,zadnych witamin...tylko kwas foliowy,sa dobre wyniki krwi i nie ma ku temu potrzeby faszerowac sie dodatkowa chemia,bo wiem,ze ktoras pytala...tak,ze od jutra bedzie mnie tu wiecej,wyro,tv.i.modlitwa oby moj maluch byl silny i ladnie sie rozwijal
    ją też mam wielką torbiel i nadzerke. Tylko nie krwawi. Mojej koleżance krwawila nadzerka od początku ciąży i urodziła pięknego chłopczyka.

Będzie dobrze!!!! :-)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    monia_em ja też biorę Femibion1 zastanawiałam się ostatnio czy nie zacząć brać jeszcze osobno kwasu foliowego. Uważacie że dawka tam zawarta jest wystarczająca?

w zupełności wystarczy

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie juz mi lepiej,poczytalam troche i faktycznie torbiele czesto wystepuja i moga sie wchlonoc a nadrzetka nie zagraza dzidzi,wiadomo ze sie martwie,ale musi byc dobrze...zobaczymy za tydzien,narazie gtzecznie odpoczywam w domku i sie z niego nie ruszam ;)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana! dziewczyny...glupie pytanie, czy was tez piersi pobolewaja i na jakis czas troche mniej, w sensie tak falowo? Martwie sie, jestem w 6tc (okolo 17.07 nam sie udalo) i nie mam typowych objawow dla tego tyg, nic mnie nie muli, zadnych wymiotow...wlasnie zaczynam sniadanko! Strasznie sie ciesze i jednoczesnie cykam z powodu jutrzejszego pierwszego usg. Prosze trzymacje kciuki :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka z rana! dziewczyny...glupie pytanie, czy was tez piersi pobolewaja i na jakis czas troche mniej, w sensie tak falowo? Martwie sie, jestem w 6tc (okolo 17.07 nam sie udalo) i nie mam typowych objawow dla tego tyg, nic mnie nie muli, zadnych wymiotow...wlasnie zaczynam sniadanko! Strasznie sie ciesze i jednoczesnie cykam z powodu jutrzejszego pierwszego usg. Prosze trzymacje kciuki :)
    Mnie piersi prawie wogole nie bola,napewno bardziej wieczorami,z rana wogole,ale bola mnie sutki jak dotykam,tez mdlosci nie mam jako takich czasem mnie zemdli,ale bardzie popoludniami i wieczorami niz rano,rano mam duzo energi i dobrze sie czuje,im blizej wieczora tym jest coraz gorzej ;)Nam sie udalo okolo 16.07 ale wczoraj bylam na usg i najprawdopodobniej bylo pozniejsze zagniezdzenie,jak w ciazy z cora zaczelam miec mocne mdlosci dopiero w 7 tygodniu wiec roznie to bywa a bywa i tak ze moze nas to ominac,bedzie dobrze ;)

Asiasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą piersi strasznie, są obrzmiałe, ciężkie i sutki tak samo bolą a najgorsze jest swędzenie i piersi i sutków. do tego mam bóle podbrzusza i kłucie jajników :) a wczoraj jak zjadłam tosta to strasznie mnie zmuliło. Czuje ciągle, że jestem głodna ale nic nie jem bo jakoś nie mam ochoty na jedzenie. Za to bardzo dużo pije b:) oczywiście wody i herbaty:)

Agnieszka9120 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi program wyliczył , że jestem w 6 tyg ciąży:-) i tez nie mam za wiele objawów:-) rozciąganie w podbrzuszu i ból jajników na zmianę, zmęczenie:-)
    może za wcześnie na jakieś większe objawy:-) miałam póżno owulację 23 dc :-)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolaly najbardziej i były twarde tak z 3 dni przed spodziewana miesiaczka, okolo dnia miesiaczki zmiekły i były mniej bolesne, chociaż obrzmiałe i ciężkie. A od 2 dni to prawie w ogóle nie czuję bólu, no może troszkę wieczorem jak zdejmuję stanik.
    Mdłości nie mam w ogóle, co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze. I niestety znów wczoraj zobaczyłam beżową plamkę na bieliźnie. Na szczęście tylko jedną więc staram się dużo leżeć.

Trochę mnie martwią te moje skąpe objawy (w poprzedniej, nieudanej ciąży jedynym było pieczenie w środku piersi jak byłam w wodzie- basenie lub morzu bo akurat byliśmy w podróży poślubnej). Ale jeśli na USG zobaczę, że wszystko ok to nic tylko się cieszyć, że mnie ciąża nie poniewiera :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    postanowiłam oficjalnie dołączyć, wczoraj drugi raz zrobiłam betę, która pięknie przyrosła ( pierwsza 113, druga 312), więc mam nadzieję, że do kwietnia spędzę z Wami czas :)

Mam 28 lat, to nasza pierwsza ciąża. Mam PCO, a mąż miał kiepskie wyniki nasienia. Zaszliśmy po pół roku starań, ale to wypadły cztery cykle ze względu na moje długie cykle.

To dopiero piąty tydzień, nie mam jakichś szczególnych objawów: raz zwymiotowałam, ale kto wie, czy to nie z emocji, bo to był dzień pierwszej bety, czasami mi się dość mocno odbija. Cały czas pobolewają jajniki, choć wczoraj już mniej. Bardzo dużo siusiam, a dziś obudzilam się z bardzo swędzącymi piersiami.

W nagrodę za narastającą betę kupiliśmy sobie "Księgę ciąży" Searsów (bardzo lubię ich spojrzenie na rodzicielstwo) i zaraz zabieram się do lektury.

Lanusia93, Kajka, jamniczakuchnia, Ameiva lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową mamusię :)
    U mnie objawów coraz więcej, dlatego chyba częściej będę wpadać na forum :). Od dzisiaj idę na L4, chcieli mi dać od razu po szpitalu, ale myślałam, że dam radę bez. Oczywiście okazuje się, że lekarze mieli rację. Totalnie nie nadaję się do pracy. Non stop mam zawroty głowy, mdli mnie i nudzi, boli mnie podbrzusze i spałabym najchętniej cały dzień. Ale cieszę się przeogromnie, bo przynajmniej czuję, że Bąbelek się rozwija :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielką rozkminę z pracą. Zasadniczo chciałabym pracować, nie widzę potrzeby chodzenia na zwolenienie tylko dlatego, że jest się w ciąży. Dodatkowo we wrześniu zaczynam nową pracę i chociaż ogromnie cieszę się z ciąży, wiadomo, że są lekki obawy ze względu na to, że średnio zaczynać nową pracę już w ciąży. Wiadomo - prawo mnie chroni, ale nie uchroni przed ewentualnymi kwasami i nieprzyjemnymi sytuacjami, choć mąż mówi, że martwię się na zapas, może zareagują pozytywnie, gdy im o ciąży powiem (planuję po pierwszym trymestrze).

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ