X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Kiedy poinformujcie swojego pracodawcę o ciąży ?

28latka - Ty tez pracujesz w przedszkolu dobrze pamiętam?
    Ja mam zamiar powiedzieć zaraz jak potwierdzi lekarz, czyli mam nadzieję, że już po wizycie 25 sierpnia.

Boję się jak to będzie, bo mam mieć grupę sama 25 dzieci 3 letnich nie mam żadnej pomocy, w jakiś nagłych przypadkach pomoc woźnej, ale ja wiem jak to w praktyce wygląda... 3 latki na początku płaczą, trzeba je brać niejednokrotnie na ręce, sprzątac za nimi zabawki, prowadzic bardzo dużo zabaw ruchowych, nie mówie o placu zabaw, ciągłych chorobach roznoszeniu obiadów, sprzątaniu po posiłkach, karmieniu a to jest jednak ponad 20 dzieci ja po takim dniu padam na twarz a co w ciąży???... JA JESTEM TYM PRZERAŻONA!

28latka jak to u Ciebie wygląda? i jakie masz plany?
    ja nie chce przesadzać ale na prawdę nie wiem jak to będzie

f2w3rjjg787he44v.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się w ogóle samej reakcji dyrekcji...

f2w3rjjg787he44v.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 3-latków naraz??? Szok.. Przecież to nie do ogarnięcia dla jednej osoby.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz...

jednak tak jest i dlatego nie wiem co zrobić jak już lekarz potwierdzi, stresuję się tym:(

f2w3rjjg787he44v.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tak smece:)

f2w3rjjg787he44v.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was to szczyt niestety jestem na Mazurach nie mam jak zrobię to w domu..
    Ja nie mam mdłości nie bolą mnie aż tak piersi tylko dwa razy bym zemdlala .... Nie wiem czemu tak mam z Marcelem tak nie miałam ból piersi mdłości od 6 tyg .... Martwi mnie to choć wiem że każda ciąża jest inna... Druga sprawa ze do gin 21.08
    Lenusia ładna berka na fb Ci nie odp bo coś mi nie laduje....
    Witam nowe dziewczynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 17:52

Lanusia93 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) mogę do Was dołączyć?:) termin mam na 15 kwietnia 2016 wstępnie:p wg BBF to 4t5d :)

Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też do was dołączam :-) 17 kwiecić 2016r.

Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolacze Was do listy jeszcze dzis :) Hratuluje! <3

Agnieszka9120, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem strasznie szczęśliwa o ciąży dowiedziałam się w dzień 24 urodzin:-) Mąż się śmiał , że to prezent od niego :-) to mu się udało....♥♥♥ czekam teraz z niecierpliwością na 21 sierpnia mam 1 wizytę :-)pozdrawiam....

monia_em, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja zagladam tu baaaaardzo niesmialo,bo nadal nie moge jakos uwierzyc.Jedna noga jestem jeszcze na Ovufriendzie, jako ze czekam na pierwsze USG (okolo 6tc). Nasze starania trwaly od okolo 8miesiecy, ale naprawde musialam sie nawalczyc w dwoch klinikach, aby doszlo do owu. Duzo smutku i placzu mnie to kosztowalo do tego jestesmy w DE i nie mam rodzinki na wyciagniecie reki. No nic...koniec koncow wyliczylam termin sama na okolo 10. kwietnia 2016. Sama mam urodziny 26.04 wiec byloby po prostu wspaniale, jakbym w tym dniu mogla swietowac juz z maluszkiem. Martwi mnie jedno...mam nabrzmiale piersi, bolesne troche,ale nudnosci prawie nic, czy mam sie martwic? Co ile mierzycie Bete? Kiedy mialyscie pierwsze usg? Pozdrawiam Was serdecznie!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie agnieszka super!! :) Ja w najmniej spodziewanym momencie się dowiedziałam podczas gdy leczyła baaardzo brzydki posiew z pochwy.. :) Ja jestem dziś po 1 wizycie :) Niestety muszę leżeć i wypoczywać bo od początku jest ryzyko ciąży.. ale jesteśmy z M dobrej myśli i musi być okey :)

Agnieszka9120 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hej Dziewczyny! Ja zagladam tu baaaaardzo niesmialo,bo nadal nie moge jakos uwierzyc.Jedna noga jestem jeszcze na Ovufriendzie, jako ze czekam na pierwsze USG (okolo 6tc). Nasze starania trwaly od okolo 8miesiecy, ale naprawde musialam sie nawalczyc w dwoch klinikach, aby doszlo do owu. Duzo smutku i placzu mnie to kosztowalo do tego jestesmy w DE i nie mam rodzinki na wyciagniecie reki. No nic...koniec koncow wyliczylam termin sama na okolo 10. kwietnia 2016. Sama mam urodziny 26.04 wiec byloby po prostu wspaniale, jakbym w tym dniu mogla swietowac juz z maluszkiem. Martwi mnie jedno...mam nabrzmiale piersi, bolesne troche,ale nudnosci prawie nic, czy mam sie martwic? Co ile mierzycie Bete? Kiedy mialyscie pierwsze usg? Pozdrawiam Was serdecznie!
    Mój M. też ma urodziny w kwietniu hihi :) więc będzie miał prawie prezent urodzinowy :)
    Ja bete robiłam 19 dpo w 32 dc i 21 dpo w 34 dc :) pierwsza wyszła 1397 a druga 2756 :) więc przyrost super :)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Mój M. też ma urodziny w kwietniu hihi :) więc będzie miał prawie prezent urodzinowy :)
    Ja bete robiłam 19 dpo w 32 dc i 21 dpo w 34 dc :) pierwsza wyszła 1397 a druga 2756 :) więc przyrost super :)
    No wlasnie nie wiem co mam o tym myslec. Mi badano bete 18dp (4.08, po ktorej stwierdzono ciaze) i pozniej kazano mi przyjsc w kolejnym tyg/czyli w tym na usg. Bede miala napewno ponowne badanie bety w pt 14.08 czyli 28dc. Nie jest to za duza odleglosc jedngo badania od drugiego?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia Betę lepiej powtórzyć po 48h. I sprawdzić czy jest prawidłowy przyrost.
    Za mną chodzą straszne myśli, niby piersi bolą jak nigdy ciągle mam mdłości jak sobie pomysle... a poza tym to nic, cisza!
    Boje się o ta kropkę małą :( a jeszcze tyle czasu do wizyty. Mam nadzieję, że na niej będzie juz serduszko i czarne myśli odejdą w niepamięć :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Asiasia Betę lepiej powtórzyć po 48h. I sprawdzić czy jest prawidłowy przyrost.
    No wlasnie! Dlatego sie mocno martwie, bo mi kazano przyjsc w kolejnym tygodniu:/ Z drugiej strony jakby beta nie rosla po dwoch dniach dobrze, to chyba lekarz tez nie moze pomoc, co nie?
    Bulimulia wrote:
    Za mną chodzą straszne myśli, niby piersi bolą jak nigdy ciągle mam mdłości jak sobie pomysle... a poza tym to nic, cisza!
    No to juz masz podstawowe objawy, czego wiecej chcesz? U mnie tylko bol piersi..
    Bulimulia wrote:
    Boje się o ta kropkę małą :( a jeszcze tyle czasu do wizyty. Mam nadzieję, że na niej będzie juz serduszko i czarne myśli odejdą w niepamięć :)
    A mialas wogole juz piewsze usg?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia dobrze mówi beta HCG powinno się po 48h robić. Ale moja gin powiedziała żebym już nie robiła bety tylko gdzieś za 7-10 dni :) i koniec bo potem to już bezsensu:)
    Bulimulia nie bój się o kropkę wszystko będzie dobrze ;) nie dopuszczaj innej myśli do siebie :) kiedy masz 1 wizyte? :)

Asiasia lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Bulimulia dobrze mówi beta HCG powinno się po 48h robić. Ale moja gin powiedziała żebym już nie robiła bety tylko gdzieś za 7-10 dni :) i koniec bo potem to już bezsensu:)
    Bulimulia nie bój się o kropkę wszystko będzie dobrze ;) nie dopuszczaj innej myśli do siebie :) kiedy masz 1 wizyte? :)
    Czyli widzisz...lekarka rowniez Tobie zalecial badania bety w odstepie czasowym a nie po 48h, prawda? No ja mam moooocno nadzieje ze wszystko jest w porzadku i ze 10 dni od wyniku bedzie cos widac na usg. Ide w Pt :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Mamusie :)

AsiaAsia, ja np. też nie robiłam co 48 h, bo nie miałam możliwości wcześniej powtórzyć. Powtórzyłam badanie i wynika z niego, że beta mi się co najmniej podwajała co 2 dni, więc wszystko ok :) Co nie zmienia faktu, że nadal się stresuję i również czekam na pierwsze USG, które dopiero za tydzień. Na belly jest kalkulator przyrostu bety :)

Również, mam nikłe objawy.. Piersi są nabrzmiałe i pobolewa mnie podbrzusze.

Asiasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona jak tam po wizycie?

ilonia1984 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ