Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
28latkaa wrote:Kiedy poinformujcie swojego pracodawcę o ciąży ?
28latka - Ty tez pracujesz w przedszkolu dobrze pamiętam?
Ja mam zamiar powiedzieć zaraz jak potwierdzi lekarz, czyli mam nadzieję, że już po wizycie 25 sierpnia.
Boję się jak to będzie, bo mam mieć grupę sama 25 dzieci 3 letnich nie mam żadnej pomocy, w jakiś nagłych przypadkach pomoc woźnej, ale ja wiem jak to w praktyce wygląda... 3 latki na początku płaczą, trzeba je brać niejednokrotnie na ręce, sprzątac za nimi zabawki, prowadzic bardzo dużo zabaw ruchowych, nie mówie o placu zabaw, ciągłych chorobach roznoszeniu obiadów, sprzątaniu po posiłkach, karmieniu a to jest jednak ponad 20 dzieci ja po takim dniu padam na twarz a co w ciąży???... JA JESTEM TYM PRZERAŻONA!
28latka jak to u Ciebie wygląda? i jakie masz plany?
ja nie chce przesadzać ale na prawdę nie wiem jak to będzie
-
Nadrobić Was to szczyt niestety jestem na Mazurach nie mam jak zrobię to w domu..
Ja nie mam mdłości nie bolą mnie aż tak piersi tylko dwa razy bym zemdlala .... Nie wiem czemu tak mam z Marcelem tak nie miałam ból piersi mdłości od 6 tyg .... Martwi mnie to choć wiem że każda ciąża jest inna... Druga sprawa ze do gin 21.08
Lenusia ładna berka na fb Ci nie odp bo coś mi nie laduje....
Witam nowe dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 17:52
Lanusia93 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem strasznie szczęśliwa o ciąży dowiedziałam się w dzień 24 urodzin:-) Mąż się śmiał , że to prezent od niego to mu się udało....♥♥♥ czekam teraz z niecierpliwością na 21 sierpnia mam 1 wizytę :-)pozdrawiam....
monia_em, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Ja zagladam tu baaaaardzo niesmialo,bo nadal nie moge jakos uwierzyc.Jedna noga jestem jeszcze na Ovufriendzie, jako ze czekam na pierwsze USG (okolo 6tc). Nasze starania trwaly od okolo 8miesiecy, ale naprawde musialam sie nawalczyc w dwoch klinikach, aby doszlo do owu. Duzo smutku i placzu mnie to kosztowalo do tego jestesmy w DE i nie mam rodzinki na wyciagniecie reki. No nic...koniec koncow wyliczylam termin sama na okolo 10. kwietnia 2016. Sama mam urodziny 26.04 wiec byloby po prostu wspaniale, jakbym w tym dniu mogla swietowac juz z maluszkiem. Martwi mnie jedno...mam nabrzmiale piersi, bolesne troche,ale nudnosci prawie nic, czy mam sie martwic? Co ile mierzycie Bete? Kiedy mialyscie pierwsze usg? Pozdrawiam Was serdecznie!Asiasia
-
nick nieaktualnyNo to faktycznie agnieszka super!! Ja w najmniej spodziewanym momencie się dowiedziałam podczas gdy leczyła baaardzo brzydki posiew z pochwy.. Ja jestem dziś po 1 wizycie Niestety muszę leżeć i wypoczywać bo od początku jest ryzyko ciąży.. ale jesteśmy z M dobrej myśli i musi być okey
Agnieszka9120 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Hej Dziewczyny! Ja zagladam tu baaaaardzo niesmialo,bo nadal nie moge jakos uwierzyc.Jedna noga jestem jeszcze na Ovufriendzie, jako ze czekam na pierwsze USG (okolo 6tc). Nasze starania trwaly od okolo 8miesiecy, ale naprawde musialam sie nawalczyc w dwoch klinikach, aby doszlo do owu. Duzo smutku i placzu mnie to kosztowalo do tego jestesmy w DE i nie mam rodzinki na wyciagniecie reki. No nic...koniec koncow wyliczylam termin sama na okolo 10. kwietnia 2016. Sama mam urodziny 26.04 wiec byloby po prostu wspaniale, jakbym w tym dniu mogla swietowac juz z maluszkiem. Martwi mnie jedno...mam nabrzmiale piersi, bolesne troche,ale nudnosci prawie nic, czy mam sie martwic? Co ile mierzycie Bete? Kiedy mialyscie pierwsze usg? Pozdrawiam Was serdecznie!
Ja bete robiłam 19 dpo w 32 dc i 21 dpo w 34 dc pierwsza wyszła 1397 a druga 2756 więc przyrost super -
Aleksandrakili wrote:Mój M. też ma urodziny w kwietniu hihi więc będzie miał prawie prezent urodzinowy
Ja bete robiłam 19 dpo w 32 dc i 21 dpo w 34 dc pierwsza wyszła 1397 a druga 2756 więc przyrost superAsiasia
-
Asiasia Betę lepiej powtórzyć po 48h. I sprawdzić czy jest prawidłowy przyrost.
Za mną chodzą straszne myśli, niby piersi bolą jak nigdy ciągle mam mdłości jak sobie pomysle... a poza tym to nic, cisza!
Boje się o ta kropkę małą a jeszcze tyle czasu do wizyty. Mam nadzieję, że na niej będzie juz serduszko i czarne myśli odejdą w niepamięćhttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Bulimulia wrote:Asiasia Betę lepiej powtórzyć po 48h. I sprawdzić czy jest prawidłowy przyrost.Bulimulia wrote:Za mną chodzą straszne myśli, niby piersi bolą jak nigdy ciągle mam mdłości jak sobie pomysle... a poza tym to nic, cisza!Bulimulia wrote:Boje się o ta kropkę małą a jeszcze tyle czasu do wizyty. Mam nadzieję, że na niej będzie juz serduszko i czarne myśli odejdą w niepamięćAsiasia
-
nick nieaktualnyBulimulia dobrze mówi beta HCG powinno się po 48h robić. Ale moja gin powiedziała żebym już nie robiła bety tylko gdzieś za 7-10 dni i koniec bo potem to już bezsensu:)
Bulimulia nie bój się o kropkę wszystko będzie dobrze nie dopuszczaj innej myśli do siebie kiedy masz 1 wizyte?Asiasia lubi tę wiadomość
-
Aleksandrakili wrote:Bulimulia dobrze mówi beta HCG powinno się po 48h robić. Ale moja gin powiedziała żebym już nie robiła bety tylko gdzieś za 7-10 dni i koniec bo potem to już bezsensu:)
Bulimulia nie bój się o kropkę wszystko będzie dobrze nie dopuszczaj innej myśli do siebie kiedy masz 1 wizyte?Asiasia
-
Witam wszystkie nowe Mamusie
AsiaAsia, ja np. też nie robiłam co 48 h, bo nie miałam możliwości wcześniej powtórzyć. Powtórzyłam badanie i wynika z niego, że beta mi się co najmniej podwajała co 2 dni, więc wszystko ok Co nie zmienia faktu, że nadal się stresuję i również czekam na pierwsze USG, które dopiero za tydzień. Na belly jest kalkulator przyrostu bety
Również, mam nikłe objawy.. Piersi są nabrzmiałe i pobolewa mnie podbrzusze.Asiasia lubi tę wiadomość