X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daty dziewczyny daty! Ja die pozniej po prostu gubie. Prosze Was!

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć :)
    Dziś zrobiłam teścik :) Wyszły 2 kreseczki :)
    Wg obliczeń jestem w 5 tygodniu ciąży :)
    Troszkę w szoku jestem, ale poroniłam samoistnie w lutym i moja radość trochę miesza się z obawami... nie wiem czy robić betę czy od razu zapisać się do lekarza? :)
    Ja tez jestem po poronieniu najpierw poszlam do lekarza po luteine poetm poszlam na bete i ja powtorzylam,zeby zobaczyc czy dobrze przyrasta i jutro juz z wynikami wszystkimi ide do lekarza i na 1 usg ;)po poronieniu,powinno sie zglowsic do lekarza jak najszybciej,przynajmiej moj tak mowil i byc pod katrola od poczatku wiec ja bym poszla do lekarza,ale mozesz robic w miedzyczasie bete zeby byc spokojniejsza,ze dzidzia sie dobrze rozwija ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    karolajna91 gratulacje :) Beta nie jest żadną koniecznością, ale większość z nas robi. Jeśli masz możliwość umowic się niedługo do lekarza to on może dać Ci skierowanie :)

Ja jutro idę na wizytę i odbieram wyniki bety i proszę o kciuki żeby gin mnie przyjął. Nie jestem zapisana, bo rejestratorka wyznaczyła mi przecież wizytę na listopad :D
    Bedziemy trzymac kciuki....za mnie tez jutro o 16 zaciskajcie mocno kciuczki :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki :)

km5smg7yv4tozota.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to chyba pójdę na tę betę na własną rękę bo w sumie jak pójde do lekarza prywatnie to i tak jeśli da mi skierowanie będę musiała płacić (na nfz pewnie by mnie przyjął w listopadzie :/) Rozumiem, że bety nie trzeba robić na czczo? :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    daj spokój - trojaczki! Chyba bym zwariowała :D :D :D
    jedno + dwulatek mi wystarczy :D dam szanse innym się wykazać :D :D :D
    moi sasiedzi maja troje dzieci, córeczke z pierwszej ciazy i blizniaki z drugiej, miedzy nimi jest tylko 15 miesiecy roznicy. Chlopcy maja teraz po 2 latka a coreczka 3,5. Cala 3 jezdzi na spacery w wozkach wiec sasiadka sama z nimi nie ma szans nigdzie sie ruszyc. Codziennie praktycznie jest u niej tesciowa z tesciem i pomaga, kilka razy w tygodniu przychodzi tez niania. Jednym slowem masakra. Jak bylam wczoraj na usg modlilam sie tylko zeby byl jeden dzidzius a ze u mojego meza w rodzinie byly juz bliznieta to bylo ryzyko...co innegpo jak blizniacza ciaza trafia sie jako pierwsza ale ja mam juz synka w domu i z 3 nie dalibysmy rady finansowo tym bardziej ze splacamy kredyt za mieszkanie ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie nowe mamuśki :)

Karolajna na bete nie musisz być na czczo

fabiola lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva moja psiapsiółka ma syna 6 lat i blizniaczki 2 latki. Na początku było jej strasznie ciężko, rok wyjęty pewnie z życia. Ale teraz już jak dzieci starsze to łatwiej, a i rodzina fajna duża.
    Jednak ja wolę jedno :)
    Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo moj M. mnie straszy, że u niego w pracy szef ma blizniaki, kolezanka biurko obok i teraz jakis serwisant. Oby nie wykrakał, bo go udusze:D

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em u nas na osiedlu co drugi wózek jaki mijam na spacerze jest bliźniaczy :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, nie straszcie :D mój tata to bliźniak :D Ale podobno co 2 pokolenie jest większe prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, ale dziś się kiepsko czuje :/ pęka mi głowa i normalnie mi słabo :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam identycznie... moze nie głowa ale słabości przez ten upał mnie ogarniają masakryczne :( i do tego cycki mnie tak bolą że szok :( najgorsze jest przewracanie się w nocy z boku na bok :/

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co, oprócz bolesnych piersi i pobolewania podbrzusza, mam zero objawów. Ani nie mam zachcianek, ani mdłości.. Senna też ponad miarę nie jestem..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi się dzisiaj prawie zasłabło. Koszmar :/ i od tamtego momentu rozsadza mi głowę.

Co do cycków, to mam strasznie bolesne! koszmar! W pierwszej ciąży nie pamiętam, abym tak miała

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jakby były bliźniaki to bym się cieszyła :-) Wiadomo ciężko z 3 by bylo, ale wszystko da się ogarnąć. Dwa serca - dwa szczęścia :-)

monia_em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    kurcze, nie straszcie :D mój tata to bliźniak :D Ale podobno co 2 pokolenie jest większe prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej :)
    U mnie też było prawdopodobieństwo bo właśnie jestem drugim pokoleniem, widziałam jedno serduszko. Moze trafi na moje rodzeństwo :p:p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te upały Nas wykończą :( U mnie jak na razie tylko ból pleców więc nie jest najgorzej. Wszyscy mówią mi że będę miała bliźniaki, nie wiem skąd im się to wzięło bo u mnie w rodzinie nie ma bliźniąt ale to ich gadanie mnie przeraża... Nie wyobrażam sobie mieć 1,5 roczne dziecko i do tego bliźniaki.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ja póki co, oprócz bolesnych piersi i pobolewania podbrzusza, mam zero objawów. Ani nie mam zachcianek, ani mdłości.. Senna też ponad miarę nie jestem..
    Jaskra to tak jak ja. Tylko ból piersi i podbrzusza. Wszyscy mi wmawiają objawy cały czas jak zjem ciasteczko to od razu że to zachcianka i na pewno dziewczynka itp Myślę jednak że jeszcze za wczesnie na mdłości itd a ten etap jeszcze przed nami;) Dobrej nocy mamusie:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana i żyuczymy miłego dnia :). My nie spimy juz od 6.15. Niby moje dziecko nie zna sie na zegarku ale codziennie robi nam pobudke o tej samej godzinie...nie da pospac ;(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    a u mnie jakby były bliźniaki to bym się cieszyła taa:-) Wiadomo ciężko z 3 by bylo, ale wszystko da się ogarnąć. Dwa serca - dwa szczęścia :-)
    Stracialetellaa ja jakbym teraz miala blizniaki tez bym wszystkie dzieciaki kochala nad zycie ale swiadomie nigdy bym sie nie zdecydowala na troje dzieci. Nie chodzi nawet o sprawy organizacyjne bo jak sie ma 2 to i 3 jakos sie ogarnie ale finanse... sama mam dwoje rodzenstwa i wiem jak rodzicom bylo ciezko a oni nie mieli kredytu na mieszkanie.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ