SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daty dziewczyny daty! Ja die pozniej po prostu gubie. Prosze Was!

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć :)
    Dziś zrobiłam teścik :) Wyszły 2 kreseczki :)
    Wg obliczeń jestem w 5 tygodniu ciąży :)
    Troszkę w szoku jestem, ale poroniłam samoistnie w lutym i moja radość trochę miesza się z obawami... nie wiem czy robić betę czy od razu zapisać się do lekarza? :)
    Ja tez jestem po poronieniu najpierw poszlam do lekarza po luteine poetm poszlam na bete i ja powtorzylam,zeby zobaczyc czy dobrze przyrasta i jutro juz z wynikami wszystkimi ide do lekarza i na 1 usg ;)po poronieniu,powinno sie zglowsic do lekarza jak najszybciej,przynajmiej moj tak mowil i byc pod katrola od poczatku wiec ja bym poszla do lekarza,ale mozesz robic w miedzyczasie bete zeby byc spokojniejsza,ze dzidzia sie dobrze rozwija ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    karolajna91 gratulacje :) Beta nie jest żadną koniecznością, ale większość z nas robi. Jeśli masz możliwość umowic się niedługo do lekarza to on może dać Ci skierowanie :)

Ja jutro idę na wizytę i odbieram wyniki bety i proszę o kciuki żeby gin mnie przyjął. Nie jestem zapisana, bo rejestratorka wyznaczyła mi przecież wizytę na listopad :D
    Bedziemy trzymac kciuki....za mnie tez jutro o 16 zaciskajcie mocno kciuczki :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki :)

km5smg7yv4tozota.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to chyba pójdę na tę betę na własną rękę bo w sumie jak pójde do lekarza prywatnie to i tak jeśli da mi skierowanie będę musiała płacić (na nfz pewnie by mnie przyjął w listopadzie :/) Rozumiem, że bety nie trzeba robić na czczo? :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    daj spokój - trojaczki! Chyba bym zwariowała :D :D :D
    jedno + dwulatek mi wystarczy :D dam szanse innym się wykazać :D :D :D
    moi sasiedzi maja troje dzieci, córeczke z pierwszej ciazy i blizniaki z drugiej, miedzy nimi jest tylko 15 miesiecy roznicy. Chlopcy maja teraz po 2 latka a coreczka 3,5. Cala 3 jezdzi na spacery w wozkach wiec sasiadka sama z nimi nie ma szans nigdzie sie ruszyc. Codziennie praktycznie jest u niej tesciowa z tesciem i pomaga, kilka razy w tygodniu przychodzi tez niania. Jednym slowem masakra. Jak bylam wczoraj na usg modlilam sie tylko zeby byl jeden dzidzius a ze u mojego meza w rodzinie byly juz bliznieta to bylo ryzyko...co innegpo jak blizniacza ciaza trafia sie jako pierwsza ale ja mam juz synka w domu i z 3 nie dalibysmy rady finansowo tym bardziej ze splacamy kredyt za mieszkanie ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie nowe mamuśki :)

Karolajna na bete nie musisz być na czczo

fabiola lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva moja psiapsiółka ma syna 6 lat i blizniaczki 2 latki. Na początku było jej strasznie ciężko, rok wyjęty pewnie z życia. Ale teraz już jak dzieci starsze to łatwiej, a i rodzina fajna duża.
    Jednak ja wolę jedno :)
    Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo moj M. mnie straszy, że u niego w pracy szef ma blizniaki, kolezanka biurko obok i teraz jakis serwisant. Oby nie wykrakał, bo go udusze:D

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em u nas na osiedlu co drugi wózek jaki mijam na spacerze jest bliźniaczy :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, nie straszcie :D mój tata to bliźniak :D Ale podobno co 2 pokolenie jest większe prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, ale dziś się kiepsko czuje :/ pęka mi głowa i normalnie mi słabo :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam identycznie... moze nie głowa ale słabości przez ten upał mnie ogarniają masakryczne :( i do tego cycki mnie tak bolą że szok :( najgorsze jest przewracanie się w nocy z boku na bok :/

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co, oprócz bolesnych piersi i pobolewania podbrzusza, mam zero objawów. Ani nie mam zachcianek, ani mdłości.. Senna też ponad miarę nie jestem..

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi się dzisiaj prawie zasłabło. Koszmar :/ i od tamtego momentu rozsadza mi głowę.

Co do cycków, to mam strasznie bolesne! koszmar! W pierwszej ciąży nie pamiętam, abym tak miała

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jakby były bliźniaki to bym się cieszyła :-) Wiadomo ciężko z 3 by bylo, ale wszystko da się ogarnąć. Dwa serca - dwa szczęścia :-)

monia_em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    kurcze, nie straszcie :D mój tata to bliźniak :D Ale podobno co 2 pokolenie jest większe prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej :)
    U mnie też było prawdopodobieństwo bo właśnie jestem drugim pokoleniem, widziałam jedno serduszko. Moze trafi na moje rodzeństwo :p:p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te upały Nas wykończą :( U mnie jak na razie tylko ból pleców więc nie jest najgorzej. Wszyscy mówią mi że będę miała bliźniaki, nie wiem skąd im się to wzięło bo u mnie w rodzinie nie ma bliźniąt ale to ich gadanie mnie przeraża... Nie wyobrażam sobie mieć 1,5 roczne dziecko i do tego bliźniaki.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ja póki co, oprócz bolesnych piersi i pobolewania podbrzusza, mam zero objawów. Ani nie mam zachcianek, ani mdłości.. Senna też ponad miarę nie jestem..
    Jaskra to tak jak ja. Tylko ból piersi i podbrzusza. Wszyscy mi wmawiają objawy cały czas jak zjem ciasteczko to od razu że to zachcianka i na pewno dziewczynka itp Myślę jednak że jeszcze za wczesnie na mdłości itd a ten etap jeszcze przed nami;) Dobrej nocy mamusie:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana i żyuczymy miłego dnia :). My nie spimy juz od 6.15. Niby moje dziecko nie zna sie na zegarku ale codziennie robi nam pobudke o tej samej godzinie...nie da pospac ;(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    a u mnie jakby były bliźniaki to bym się cieszyła taa:-) Wiadomo ciężko z 3 by bylo, ale wszystko da się ogarnąć. Dwa serca - dwa szczęścia :-)
    Stracialetellaa ja jakbym teraz miala blizniaki tez bym wszystkie dzieciaki kochala nad zycie ale swiadomie nigdy bym sie nie zdecydowala na troje dzieci. Nie chodzi nawet o sprawy organizacyjne bo jak sie ma 2 to i 3 jakos sie ogarnie ale finanse... sama mam dwoje rodzenstwa i wiem jak rodzicom bylo ciezko a oni nie mieli kredytu na mieszkanie.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ