Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
monia_em wrote:Po wizycie. Widzialam tylko pecherzyk. Serduszka jeszcze nie ma, kazala za tydzień przyjść. Ciaze mam mlodsza z USG termin na 12.04.
Słuchajcie, mam pytanie mmoże ktoras tak miala. Podczas USG wyszlo ze na prawym jajniku mam 2 pecherzyki. Dr jakos to nazwala w sensie ze zapracowaly 2 pecherzyki czy cos. Miala tak ktoras? Co to moze byc?
HEj, ja miałam podobnie, wczoraj byłam u lekarza i oprócz pęcherzyka w którym rozwija się dziecko (już całkiem duże bo widac zarys główki) lekarz znalazł jeszcze drugi pęcherzyk pusty, powiedział że to całkiem normalne, że widocznie został po owulacji z drugiego jajnika. -
Kindzior wrote:HEj, ja miałam podobnie, wczoraj byłam u lekarza i oprócz pęcherzyka w którym rozwija się dziecko (już całkiem duże bo widac zarys główki) lekarz znalazł jeszcze drugi pęcherzyk pusty, powiedział że to całkiem normalne, że widocznie został po owulacji z drugiego jajnika.
Kindzior, ale ja oprócz pęcherzyka w którym jest dziecko, mam jeszcze dwa pęcherzyki na jajniku -
monia_em wrote:Kindzior, ale ja oprócz pęcherzyka w którym jest dziecko, mam jeszcze dwa pęcherzyki na jajniku
CZYTAŁAM że w jednym cyklu może się uwolnić kilka komórek jajowych z kilku pęcherzyków, mogą być dwa albo nawet więcej. Może w naszym przypadku to są właśnie to pęcherzyki, co by oznaczało, że miałyśmy dużą szansę na bliźniaki, a Ty nawet na trojaczki to są tylko moje dywagacje, trzeba by zapytać lekarza, ale ja będę dopiero na początku września. -
ja też raczej się cieszę z obecnego stanu, nie wiem jak to jest mieć bliźniaki, ale z tego co słyszę i czytam, to z jednym jest wystarczająco ciężko )
no nic, jak będę u lekarza i ten pusty pęcherzyk nadal tam będzie to poprostu zapytam o co come on. -
Mam taka nadzieje bo w poprzednich ciazach, ktore skonczyly sie zle najwyzsza odnotowana beta to byla 1400,0 okolo. tym razem wyglada ladnie i robi nadzieje na szczesliwy final (sory za brak polskich znakow ale klawiatura mi sie zacina)
-
Nowe dziewojki ujawnijcie sie raz jeszcze i podsjcie terminy
Ja dzis na chlebie z serem. Wczoraj mialam ochote na pomarancze dzis juz nie mam a mamuska-babciuska kupila. Ogarnelam sie i niedlugo jedziemy na zakupy teraz siedze z chrzesniaczkadichlieb lubi tę wiadomość
-
Alicja a jak u ciebie beta? robilas? jak sie czujesz? ja od kilku dni jestem wrazliwa na zapachy, od wczoraj regularne mdlosci, a dzis co chwila do toalety (sory )na siusiu biegam
Alicja92 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Dziś zrobiłam teścik Wyszły 2 kreseczki
Wg obliczeń jestem w 5 tygodniu ciąży
Troszkę w szoku jestem, ale poroniłam samoistnie w lutym i moja radość trochę miesza się z obawami... nie wiem czy robić betę czy od razu zapisać się do lekarza?Lanusia93, ilonia1984, Alicja92, Ameiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
karolajna91 wrote:Cześć
Dziś zrobiłam teścik Wyszły 2 kreseczki
Wg obliczeń jestem w 5 tygodniu ciąży
Troszkę w szoku jestem, ale poroniłam samoistnie w lutym i moja radość trochę miesza się z obawami... nie wiem czy robić betę czy od razu zapisać się do lekarza? -
karolajna91 gratulacje Beta nie jest żadną koniecznością, ale większość z nas robi. Jeśli masz możliwość umowic się niedługo do lekarza to on może dać Ci skierowanie
Ja jutro idę na wizytę i odbieram wyniki bety i proszę o kciuki żeby gin mnie przyjął. Nie jestem zapisana, bo rejestratorka wyznaczyła mi przecież wizytę na listopadAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm