X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała mieć trójeczkę dzieci :) Raczej nie na raz, bo to by było faktycznie mega ciężko ogarnąć hehe. Albo i czwórkę :P Kiedyś obstawałam przy zdaniu, że dwójka to taki ideał, a mój mąż od zawsze chciał przynajmniej troje. Teraz i ja się przekonałam, ale zobaczymy co nam życie szykuje. Na razie modlę się, żeby z tym aktualnie w brzuszku było wszystko w porządku.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! wczoraj robiłam betę i wyszło 2284 mlU/ml w wynikach napisane jest, że mieszczę w przedziale 5 tygodnia ciąży!!!!

Jutro idę powtórzyć badania. teraz to mam OGROMNĄ nadzieję!!!

Endzis, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy poinformujcie swojego pracodawcę o ciąży ?

km5smg7yv4tozota.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Ja powiedziałam w 6tc. miałam już dość. Dodawali mi pracę, robilam doslownie wszystko. obecnie jestem na zwolnieniu, a u mnie w pracy uczą się na nowo jak to jest pracować :-)

Edit
    poszłam na zwolnienie ze względu na mdłości i po prostu złe się czułam, do tego te upały. No i ciągły stres w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:36

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ameiva, młody niedługo powinien się przestawić. Lila miała w wieku 10-11 miesięcy taki etap że budziła się o 5-6 i dopiero o 9 szła na drzemkę. Trwało to kilka tygodni, ja wysiadałam, bo nie umiałam nam pomóc. Z dnia na dzień PO PROSTU! zaczęła się budzić o 8 i tak jest do dziś :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    U mnie wiedzą od samego początku, bo od samego początku jestem na zwolnieniu (mocne bóle brzucha miałam)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mówiłam, jestem na zwolnieniu z innego powodu. Ale znów dzis zobaczyłam brazowa plamkę na bieliźnie :( kurczę stresuje mnie to, po wcześniejszy plamieniu miałam kilka dni spokoju a dzis bach. Mam nadzieje, ze nie będę musiała leżeć przez większość albo i cala ciaze bo w pracy by mnie chyba rozszarpali. Obecnie na 10 dziewczyn 4 (ze mną) jest w ciąży, bylo 5 ale jedna koleżanka niestety miała pusty pęcherzyk. Jedna jest na macierzyńskim, a trzy kolejne starają sie o dziecko. Nie wiem kto by pracowal... Ale nie mam zamiaru sie tym przejmować i jezeli będzie jakiekolwiek zagrożenie dla mojego dzidziusia to ide na zwolnienie. Juz w poprzedniej ciąży sie przejmowalam i skonczylo sie zle. Zreszta wszystkie z wyjatkiem jednej dziewczyny maja juz dzieci, a jedna jest w ciąży z czwartym (starsza ode mnie o 3 lata).

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze na macierzyńskim więc u mnie to zupełnie inaczej wygląda, na L4 wyląduje pewnie koło listopada.

Hania wstaje między 5:15 a 6:15, dzisiaj wybrała tą pierwszą opcję więc czeka nas długi dzień :)

dichlieb - gratulacje :D bądź dobrej myśli, na pewno wszystko będzie ok :) :)

dichlieb lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nadrobiłam te kilka stron. Dzisiaj zaczynam 8 tydzień. Od kilku dni mam paskudne mdłości, fuj... Jem arbuzy, sucharki i kisiel... I czasami chleb z pasztetem ;) Cycki bolą niemiłosiernie.

Wczoraj powiedziałam pracodawcy! Nie mówiłabym jeszcze, ale czuję się delikatnie mówiąc średnio. Nie spodziewałam się takiej reakcji szefa - przytulił mnie, powiedział że nie mam się nic martwić i pracować tylko od 9:30 do 15:30, a przy następnej wizycie u gina wziąć zwolnienie i pracować z domu jeśli będę miała ochotę. Nadal jestem w szoku, myślałam że będzie zły, bo pracuję od niedawna, a od miesiąca mam umowę na stałe... ;)

I muszę się jeszcze czymś pochwalić - dzisiaj skończyłam 25 lat, a dokładnie za miesiąc wychodzę za mąż. Ale się dzieje :)

Dziewczyny, życzę Wam wszystkim wspaniałego samopoczucia (lepszego od mojego!) :*

Liskova, Lanusia93, monia_em, dichlieb, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza duzo pozytywow wokol Ciebie :)

Dzien dobry!
    U nas Antos zaczal dzis dzień o 4.30, chyba gorąco biedakowi bylo.

Kciuki za wszystkie wizytujace dzis :)

ilonia1984, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam dobrze, moja córa wstała po 9 :p

Miłego chłodnego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:28

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracodawcy powiem dopiero w przyszłym miesiącu, jak już bede po wizycie u lekarza i będzie wszystko w porządku...
    Mam pracę biurową, siedzącą , 8 godzin dziennie, weekendy wolne więc jest ok.
    Ogólnie znając sytuację (ja trafiłam do tej firmy właśnie dzięki temu że poprzednia pracownica zaszła w ciąże i szukali zastępstwa, potem miala wrócić ale okazało się że jest w 2 ciąży i tak już zostałam - 3 lata minęły jak tu pracuję)pewnie jak tylko oznajmię szefowi że jestem w ciąży to powie " no to szukaj sobie zastępstwa" a ja jestem sama w tym cholernym biurze (jest to firma budowlana, pracownicy w delegacjach i jedyną osobą w siedzibie firmy poza szefem jestem ja. Załatwiam praktycznie wszystkie papierokowe Sprawy. Cieżko będzie mi znależć osobę która się z tym wszystkim ogarnie w parę miesięcy. Nie umiem uczyć innych osób że tak powiem :P Znając życie będa chcieli zatrudnić dodatkowego pracownika tanim kosztem albo żadnym typu: osoba na stażu (no dobra ale taka osoba musi mieć opiekuna a jak ja będę musiala isc np na zwolnienie lekarskie to co zrobie? ehh
    Ale sobie ponarzekalam :P

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Ja pracodawcy powiem dopiero w przyszłym miesiącu, jak już bede po wizycie u lekarza i będzie wszystko w porządku...
    Ogólnie znając sytuację (ja trafiłam do tej firmy właśnie dzięki temu że poprzednia pracownica zaszła w ciąże i szukali zastępstwa, potem miala wrócić ale okazało się że jest w 2 ciąży i tak już zostałam - 3 lata minęły jak tu pracuję)pewnie jak tylko oznajmię szefowi że jestem w ciąży to powie " no to szukaj sobie zastępstwa" a ja jestem sama w tym cholernym biurze (jest to firma budowlana, pracownicy w delegacjach i jedyną osobą w siedzibie firmy poza szefem jestem ja. Załatwiam praktycznie wszystkie papierokowe Sprawy. Cieżko będzie mi znależć osobę która się z tym wszystkim ogarnie w parę miesięcy. Nie umiem uczyć innych osób że tak powiem :P Znając życie będa chcieli zatrudnić dodatkowego pracownika tanim kosztem albo żadnym typu: osoba na stażu (no dobra ale taka osoba musi mieć opiekuna a jak ja będę musiala isc np na zwolnienie lekarskie to co zrobie? ehh

To masz podobnie jak ja... Też siedzę sama w biurze, ogarniam wysyłki (bo mamy też sklep internetowy), całą papierkologię, itp. Zastępstwo to problem szefa, nie Twój! Nie daj mu się :) Mój szef okazał się człowiekiem, widział wczoraj jak się czuje, więc sam zmniejszył mi godziny pracy, chociaż praca do ciężkich nie należy ;p, więc może Twój też nie będzie za bardzo jęczał ;) Oby, życzę Ci tego!

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    szczerze to współczuję szefa.. Czemu to niby Ty miałabyś szukać sobie osoby na zastępstwo? Od tego jest Twój szef i to w jego interesie powinno leżeć znalezienie nowego pracownika. A co zrobisz jak będziesz musiała iść na zwolnienie i np leżeć, nie przemęczać się itp? Będziesz biegać szkolić nowego pracownika?

Dziewczyny oszaleję chyba do tego 24 sierpnia :P. Nie wiem czy jednak nie wybrać się wcześniej prywatnie do jakiegoś gina.. Wczoraj szukałam gina na nfz i terminy najwcześniej na wrzesień, więc mnie to nie urządza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:05

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, po prostu powiem mu, potem dam ogłoszenie do uręądu pracy żeby przysłali nam jakieś kompetentne osoby, kogoś zatrudnimy,
    troszkę postaram się pokazać co i jak a jak tylko będzie konieczność badź możliwość to zmykam na L4... nie wiem jak będe sie czuła ale lepiej dmuchac na zimne, tym bardziej że już raz poroniłam...
    Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi a nie jakaś tam praca. Wiadomo pieniążki potrzebne i chciałabym jak nadlużej pracować ale przecież damy sobie radę, mój chłopak mnie w tym przekonuje:)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi a nie jakaś tam praca. Wiadomo pieniążki potrzebne i chciałabym jak nadlużej pracować ale przecież damy sobie radę, mój chłopak mnie w tym przekonuje:)
    pamiętaj ze ciążowe l4 jest płatne 100%, no chyba ze nie masz umowy o pracę to wtedy rzeczywiście sytuacja finansowa się pogorszy

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, mam umowę, z tym że kwota wynagrodzenia na niej odpowiada najniższej krajowej :P a resztę dostaję że tak powiem pod stołem, znając szefa pewnie będzie się uciekał od tego żeby zapłacić mi tyle ile faktycznie powinnam...

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Wiem wiem, mam umowę, z tym że kwota wynagrodzenia na niej odpowiada najniższej krajowej :P a resztę dostaję że tak powiem pod stołem, znając szefa pewnie będzie się uciekał od tego żeby zapłacić mi tyle ile faktycznie powinnam...
    Z tego co mi się wydaje to pierwsze 33 dni chorobowego płaci pracodawca, potem przejmuje to ZUS. Więc liczy się tu średnia Twoich zarobków z ostatniego roku, które miałaś na papierze - ZUS nie wie o Twoich faktycznych zarobkach, więc Ci ich nie wypłaci. Niech mnie ktoś poprawi jak źle piszę, bo już dawno w takich prawnych rzeczach nie siedzę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:58

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy jak jest powyżej 20 pracowników to pracodawca nie wypłaca cały czas? nie bede się pytać kadrowych tutaj z pracy bo od razu zczają o co chodzi :D
    Wiem, że z macierzyńskim jest tak że pracodawca zattudniający powyżej 20 pracowników wypłaca zasiłek.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 409, wynik z 4t2d! <3
    Mam nadzieję że jest ok...

Byłam u ginka. Jutro mam powtórzyć betę, 4.09 USG bo ma urlop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:44

Endzis, Ameiva lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ