Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja bym chciała mieć trójeczkę dzieci Raczej nie na raz, bo to by było faktycznie mega ciężko ogarnąć hehe. Albo i czwórkę Kiedyś obstawałam przy zdaniu, że dwójka to taki ideał, a mój mąż od zawsze chciał przynajmniej troje. Teraz i ja się przekonałam, ale zobaczymy co nam życie szykuje. Na razie modlę się, żeby z tym aktualnie w brzuszku było wszystko w porządku.
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
- szczęśliwy
-
28latkaa wrote:Kiedy poinformujcie swojego pracodawcę o ciąży ?
Edit
poszłam na zwolnienie ze względu na mdłości i po prostu złe się czułam, do tego te upały. No i ciągły stres w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:36
-
Dzień dobry
Ameiva, młody niedługo powinien się przestawić. Lila miała w wieku 10-11 miesięcy taki etap że budziła się o 5-6 i dopiero o 9 szła na drzemkę. Trwało to kilka tygodni, ja wysiadałam, bo nie umiałam nam pomóc. Z dnia na dzień PO PROSTU! zaczęła się budzić o 8 i tak jest do dziśAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
28latkaa wrote:Kiedy poinformujcie swojego pracodawcę o ciąży ?
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Ja na razie nie mówiłam, jestem na zwolnieniu z innego powodu. Ale znów dzis zobaczyłam brazowa plamkę na bieliźnie kurczę stresuje mnie to, po wcześniejszy plamieniu miałam kilka dni spokoju a dzis bach. Mam nadzieje, ze nie będę musiała leżeć przez większość albo i cala ciaze bo w pracy by mnie chyba rozszarpali. Obecnie na 10 dziewczyn 4 (ze mną) jest w ciąży, bylo 5 ale jedna koleżanka niestety miała pusty pęcherzyk. Jedna jest na macierzyńskim, a trzy kolejne starają sie o dziecko. Nie wiem kto by pracowal... Ale nie mam zamiaru sie tym przejmować i jezeli będzie jakiekolwiek zagrożenie dla mojego dzidziusia to ide na zwolnienie. Juz w poprzedniej ciąży sie przejmowalam i skonczylo sie zle. Zreszta wszystkie z wyjatkiem jednej dziewczyny maja juz dzieci, a jedna jest w ciąży z czwartym (starsza ode mnie o 3 lata).- szczęśliwy
-
Ja jestem jeszcze na macierzyńskim więc u mnie to zupełnie inaczej wygląda, na L4 wyląduje pewnie koło listopada.
Hania wstaje między 5:15 a 6:15, dzisiaj wybrała tą pierwszą opcję więc czeka nas długi dzień
dichlieb - gratulacje bądź dobrej myśli, na pewno wszystko będzie okdichlieb lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Nadrobiłam te kilka stron. Dzisiaj zaczynam 8 tydzień. Od kilku dni mam paskudne mdłości, fuj... Jem arbuzy, sucharki i kisiel... I czasami chleb z pasztetem Cycki bolą niemiłosiernie.
Wczoraj powiedziałam pracodawcy! Nie mówiłabym jeszcze, ale czuję się delikatnie mówiąc średnio. Nie spodziewałam się takiej reakcji szefa - przytulił mnie, powiedział że nie mam się nic martwić i pracować tylko od 9:30 do 15:30, a przy następnej wizycie u gina wziąć zwolnienie i pracować z domu jeśli będę miała ochotę. Nadal jestem w szoku, myślałam że będzie zły, bo pracuję od niedawna, a od miesiąca mam umowę na stałe...
I muszę się jeszcze czymś pochwalić - dzisiaj skończyłam 25 lat, a dokładnie za miesiąc wychodzę za mąż. Ale się dzieje
Dziewczyny, życzę Wam wszystkim wspaniałego samopoczucia (lepszego od mojego!) :*Liskova, Lanusia93, monia_em, dichlieb, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Ja pracodawcy powiem dopiero w przyszłym miesiącu, jak już bede po wizycie u lekarza i będzie wszystko w porządku...
Mam pracę biurową, siedzącą , 8 godzin dziennie, weekendy wolne więc jest ok.
Ogólnie znając sytuację (ja trafiłam do tej firmy właśnie dzięki temu że poprzednia pracownica zaszła w ciąże i szukali zastępstwa, potem miala wrócić ale okazało się że jest w 2 ciąży i tak już zostałam - 3 lata minęły jak tu pracuję)pewnie jak tylko oznajmię szefowi że jestem w ciąży to powie " no to szukaj sobie zastępstwa" a ja jestem sama w tym cholernym biurze (jest to firma budowlana, pracownicy w delegacjach i jedyną osobą w siedzibie firmy poza szefem jestem ja. Załatwiam praktycznie wszystkie papierokowe Sprawy. Cieżko będzie mi znależć osobę która się z tym wszystkim ogarnie w parę miesięcy. Nie umiem uczyć innych osób że tak powiem Znając życie będa chcieli zatrudnić dodatkowego pracownika tanim kosztem albo żadnym typu: osoba na stażu (no dobra ale taka osoba musi mieć opiekuna a jak ja będę musiala isc np na zwolnienie lekarskie to co zrobie? ehh
Ale sobie ponarzekalam -
nick nieaktualnykarolajna91 wrote:Ja pracodawcy powiem dopiero w przyszłym miesiącu, jak już bede po wizycie u lekarza i będzie wszystko w porządku...
Ogólnie znając sytuację (ja trafiłam do tej firmy właśnie dzięki temu że poprzednia pracownica zaszła w ciąże i szukali zastępstwa, potem miala wrócić ale okazało się że jest w 2 ciąży i tak już zostałam - 3 lata minęły jak tu pracuję)pewnie jak tylko oznajmię szefowi że jestem w ciąży to powie " no to szukaj sobie zastępstwa" a ja jestem sama w tym cholernym biurze (jest to firma budowlana, pracownicy w delegacjach i jedyną osobą w siedzibie firmy poza szefem jestem ja. Załatwiam praktycznie wszystkie papierokowe Sprawy. Cieżko będzie mi znależć osobę która się z tym wszystkim ogarnie w parę miesięcy. Nie umiem uczyć innych osób że tak powiem Znając życie będa chcieli zatrudnić dodatkowego pracownika tanim kosztem albo żadnym typu: osoba na stażu (no dobra ale taka osoba musi mieć opiekuna a jak ja będę musiala isc np na zwolnienie lekarskie to co zrobie? ehh
Ale sobie ponarzekalam
To masz podobnie jak ja... Też siedzę sama w biurze, ogarniam wysyłki (bo mamy też sklep internetowy), całą papierkologię, itp. Zastępstwo to problem szefa, nie Twój! Nie daj mu się Mój szef okazał się człowiekiem, widział wczoraj jak się czuje, więc sam zmniejszył mi godziny pracy, chociaż praca do ciężkich nie należy ;p, więc może Twój też nie będzie za bardzo jęczał Oby, życzę Ci tego! -
karolajna91 wrote:Ja pracodawcy powiem dopiero w przyszłym miesiącu, jak już bede po wizycie u lekarza i będzie wszystko w porządku...
Ale sobie ponarzekalam
Dziewczyny oszaleję chyba do tego 24 sierpnia . Nie wiem czy jednak nie wybrać się wcześniej prywatnie do jakiegoś gina.. Wczoraj szukałam gina na nfz i terminy najwcześniej na wrzesień, więc mnie to nie urządzaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:05
-
Macie racje, po prostu powiem mu, potem dam ogłoszenie do uręądu pracy żeby przysłali nam jakieś kompetentne osoby, kogoś zatrudnimy,
troszkę postaram się pokazać co i jak a jak tylko będzie konieczność badź możliwość to zmykam na L4... nie wiem jak będe sie czuła ale lepiej dmuchac na zimne, tym bardziej że już raz poroniłam...
Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi a nie jakaś tam praca. Wiadomo pieniążki potrzebne i chciałabym jak nadlużej pracować ale przecież damy sobie radę, mój chłopak mnie w tym przekonuje:)jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
karolajna91 wrote:Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi a nie jakaś tam praca. Wiadomo pieniążki potrzebne i chciałabym jak nadlużej pracować ale przecież damy sobie radę, mój chłopak mnie w tym przekonuje:)
-
karolajna91 wrote:Wiem wiem, mam umowę, z tym że kwota wynagrodzenia na niej odpowiada najniższej krajowej a resztę dostaję że tak powiem pod stołem, znając szefa pewnie będzie się uciekał od tego żeby zapłacić mi tyle ile faktycznie powinnam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:58
-
Właśnie nie wiem czy jak jest powyżej 20 pracowników to pracodawca nie wypłaca cały czas? nie bede się pytać kadrowych tutaj z pracy bo od razu zczają o co chodzi
Wiem, że z macierzyńskim jest tak że pracodawca zattudniający powyżej 20 pracowników wypłaca zasiłek. -
Beta 409, wynik z 4t2d!
Mam nadzieję że jest ok...
Byłam u ginka. Jutro mam powtórzyć betę, 4.09 USG bo ma urlop.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:44
Endzis, Ameiva lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm