Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilami pokłuwa mnie brzuch jak na okres i jakoś tak mnie to trochę denerwuje bo czuję się jakbym miała za chwilę dostać go...;/ Niby to normalne ale jestem po tym poronieniu i każdy sygnał organizmu trochę napawa mnie lękami...

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    A wy dziewczyny jakie macie wyniki Beta HCG? ;)
    ja 3 sierpnia mialam 1083 ;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja 3 sierpnia mialam 1083 ;)
    A który to twój tydzien ciąży? ;)

• Olina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalendarz mi wylicYl 6 tydz 5 dzien jak robilam bete byla koncowka 4:)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991, 4t2d było 409. Robiłam dziś (4t4d), ale wyniki będą dopiero we wtorek :/ A lekarza lekko zmartwiła beta (ponoć trochę za niska, dlatego powtórzyłam...).
    Objawy: lekko bolesne piersi, bóle w okolicy jajnika, lekkie mdłości, zmęczenie, bóle krzyża.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam nowe mamusie.
    U nas dzis ciut chlodniej, da sie zyc.
    Mlody nawet stwierdził, że zimno :D

Tez mialam ciezka noc. Do 3 nie moglam z goraca zasnac, a później i tak sie przebudzalam :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Mj1991, 4t2d było 409. Robiłam dziś (4t4d), ale wyniki będą dopiero we wtorek :/ A lekarza lekko zmartwiła beta (ponoć trochę za niska, dlatego powtórzyłam...).
    Objawy: lekko bolesne piersi, bóle w okolicy jajnika, lekkie mdłości, zmęczenie, bóle krzyża.

A powiedz mi kochana jak liczysz tydzien ciąży? Od ostatniego okresu czy od owulacji?

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Zaczeęłam czytać "Księgę ciąży" i bardzo gorąco poki co Wam ją polecam. Z satysfkacją też stwierdzam, że póki co robiłam- robiliśmy dużo rzeczy bardzo dobrze - jeśli chodzi o styl życia w czasie przygotowań do ciąży. Mam nadzieję, że to zaaowocuje nie tylko zdrowym dzieckiem, ale też zdrową ciążą i tym, że - zwłaszcza teraz - będzie się ona prawidłowo rozwijać.

Ja jestem nauczycielką - od września zaczynam rok szkolny w nowej szkole, mam nadzieję, że objawy pierwszego trymestru pozwolą mi na pracownaie chociaż przez pierwsze półrocze. Raz, że nie chce w nowej pracy od razu przyszywać sobie łatki, dwa - dla dobra dzieci, którym częsta zmiana nauczycielek na pewno nie wyjdzie na dobre. No, ale nic - od kilku dni przyświeca mi dewiza, która przyświeca także Wam. Teraz najważniejszy jest ten zarodeczek i niesamowity proces, który w każdej sekundzie się w nas dzieje :)

Hej AnnaKliwijska,

Nie wiedziałam ze jesteś nauczycielka:)
    Pracujesz w klasach 1-3?
    Ja pracuje w przedszkolu, a widzę ze kilka nauczycielek tu jest:)

f2w3rjjg787he44v.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc tydz ciazy liczy sie od 1 dnia okresu

monia_em lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Malinka23 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    ahhh no to nie mam pojęcia co poradzić:(
    Zadzwoniłam do salonu i mam się nie martwić jak coś to zrobią jakąś poprawkę żeby się dopiąć :)

• Malinka23 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Ponoc tydz ciazy liczy sie od 1 dnia okresu
    tak

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23 wrote:
    Zadzwoniłam do salonu i mam się nie martwić jak coś to zrobią jakąś poprawkę żeby się dopiąć :)

No widzisz i po stresie:):)

f2w3rjjg787he44v.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    A powiedz mi kochana jak liczysz tydzien ciąży? Od ostatniego okresu czy od owulacji?

Od ostatniej miesiączki, owulacja obstawiam była w 13dc, ale to tylko moje obserwacje :) I testy są pozytywne od 25dc.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm i tak czyta sie tez wynik Beta HCG? Bo rożnie sa podawane wartości. Jak od pierwszego dnia ostatniego okresu to ta betę miałam za mała ;(

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie dziś tez trochę pogoda łaskawsza :) odczuwam ból typowo miesiączkowy .od czasu do czasu mnie mndli i na chwilę zgaga łapie . Poza tym ok. Byłam na powtórce bety - ok 17 wyniki. Mam nadzieje ze ładnie przyrasta

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    Mhm i tak czyta sie tez wynik Beta HCG? Bo rożnie sa podawane wartości. Jak od pierwszego dnia ostatniego okresu to ta betę miałam za mała ;(
    wszystko zależy od tego kiedy doszło do zagnieżdżenia, dopiero wtedy wydziela się hcg. Ostatnia @ nie ma tu nic do rzeczy, bo kobiety mają czasem bardzo długie cykle i późne owulki i wtedy zawsze by był za mały poziom beta hcg. Głowa do góry i pozytywne myślenie! :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja dopiero wiem o ciąży od wczoraj. Wczoraj robiłam test i betę, która wyszła mi 619. Ostatni okres miałam 14 lipca, także Belly wyliczyło mi, że jestem w piątym tygodniu ciąży i poród na 20 kwietnia. W poniedziałek idę do lekarza, który wykonywał inseminację. Pierwsza i udana! Mój mąż miał słabe parametry nasienia i po 1,5roku starań naturalnych rozpoczęliśmy leczenie. I tym sposobem 27 lipca miałam IUI, co zaoowocowało tym, że siedzę teraz z Jagódką w brzuchu :) Tak mój mąż zaczął mówić od wczoraj :)
    Jeszcze nie jestem w stanie podać daty porodu, muszę poczekać na wizytę, ale już bardzo ciepło się witam!
    Życzę nam duuuużo zdrowia i pięknych chwil! :)

Podobała Wam się reakcja Waszych mężów/partnerów? :) Mina mojego i zachowanie -bezcenne! Nie wiedział co ze sobą zrobić :)

Malinkowe oczekiwanie, Asiasia, dichlieb, Lanusia93, Ameiva lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    o nic sie nie martw byc moze Ci sie po prostu cos przesuneło ;-) spokojnie ;-) ja ogólnie też miałam nieregularne cykle, ale przed ciąża brałam 3 msc luteine pod jezyk i lekko mi sie wyrownaly, ale tez nie wiem czy tak dokladnie mi sie obliczyły te tygodnie. Na usg byłam w piatek i narazie jest tylko pecherzyk teraz mam nast usg we wtorek troche sie martwie, bo ja praktycznie nie mam zadnych objawow ciaży... tylko bol piersi i lekkie zawroty głowy ale czy to upalyna to wpływaja czy objaw ciaży nie wim :(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:46

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Mnie piersi prawie wogole nie bola,napewno bardziej wieczorami,z rana wogole,ale bola mnie sutki jak dotykam,tez mdlosci nie mam jako takich czasem mnie zemdli,ale bardzie popoludniami i wieczorami niz rano,rano mam duzo energi i dobrze sie czuje,im blizej wieczora tym jest coraz gorzej ;)Nam sie udalo okolo 16.07 ale wczoraj bylam na usg i najprawdopodobniej bylo pozniejsze zagniezdzenie,jak w ciazy z cora zaczelam miec mocne mdlosci dopiero w 7 tygodniu wiec roznie to bywa a bywa i tak ze moze nas to ominac,bedzie dobrze ;)
    Dziekuje rowniesniczko, jestem troche pocieszona :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Witajcie dziewczyny, ja dopiero wiem o ciąży od wczoraj. Wczoraj robiłam test i betę, która wyszła mi 619. Ostatni okres miałam 14 lipca, także Belly wyliczyło mi, że jestem w piątym tygodniu ciąży i poród na 20 kwietnia. W poniedziałek idę do lekarza, który wykonywał inseminację. Pierwsza i udana! Mój mąż miał słabe parametry nasienia i po 1,5roku starań naturalnych rozpoczęliśmy leczenie. I tym sposobem 27 lipca miałam IUI, co zaoowocowało tym, że siedzę teraz z Jagódką w brzuchu :) Tak mój mąż zaczął mówić od wczoraj :)
    Jeszcze nie jestem w stanie podać daty porodu, muszę poczekać na wizytę, ale już bardzo ciepło się witam!
    Życzę nam duuuużo zdrowia i pięknych chwil! :)

Podobała Wam się reakcja Waszych mężów/partnerów? :) Mina mojego i zachowanie -bezcenne! Nie wiedział co ze sobą zrobić :)
    Widzę też się już imieniem zwracacie do maluszka. My też :)

My jesteśmy po ICSI, bo niestety dwie IUI nie dały nam ciąży i nigdy by nie dały przy wynikach męża

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ