Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mj1991, 4t2d było 409. Robiłam dziś (4t4d), ale wyniki będą dopiero we wtorek A lekarza lekko zmartwiła beta (ponoć trochę za niska, dlatego powtórzyłam...).
Objawy: lekko bolesne piersi, bóle w okolicy jajnika, lekkie mdłości, zmęczenie, bóle krzyża.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Lanusia93 wrote:Mj1991, 4t2d było 409. Robiłam dziś (4t4d), ale wyniki będą dopiero we wtorek A lekarza lekko zmartwiła beta (ponoć trochę za niska, dlatego powtórzyłam...).
Objawy: lekko bolesne piersi, bóle w okolicy jajnika, lekkie mdłości, zmęczenie, bóle krzyża.
A powiedz mi kochana jak liczysz tydzien ciąży? Od ostatniego okresu czy od owulacji? -
AnnaKliwijska wrote:Zaczeęłam czytać "Księgę ciąży" i bardzo gorąco poki co Wam ją polecam. Z satysfkacją też stwierdzam, że póki co robiłam- robiliśmy dużo rzeczy bardzo dobrze - jeśli chodzi o styl życia w czasie przygotowań do ciąży. Mam nadzieję, że to zaaowocuje nie tylko zdrowym dzieckiem, ale też zdrową ciążą i tym, że - zwłaszcza teraz - będzie się ona prawidłowo rozwijać.
Ja jestem nauczycielką - od września zaczynam rok szkolny w nowej szkole, mam nadzieję, że objawy pierwszego trymestru pozwolą mi na pracownaie chociaż przez pierwsze półrocze. Raz, że nie chce w nowej pracy od razu przyszywać sobie łatki, dwa - dla dobra dzieci, którym częsta zmiana nauczycielek na pewno nie wyjdzie na dobre. No, ale nic - od kilku dni przyświeca mi dewiza, która przyświeca także Wam. Teraz najważniejszy jest ten zarodeczek i niesamowity proces, który w każdej sekundzie się w nas dzieje
Hej AnnaKliwijska,
Nie wiedziałam ze jesteś nauczycielka:)
Pracujesz w klasach 1-3?
Ja pracuje w przedszkolu, a widzę ze kilka nauczycielek tu jest:)
-
Mj1991 wrote:A powiedz mi kochana jak liczysz tydzien ciąży? Od ostatniego okresu czy od owulacji?
Od ostatniej miesiączki, owulacja obstawiam była w 13dc, ale to tylko moje obserwacje I testy są pozytywne od 25dc.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Cześć dziewczyny. U mnie dziś tez trochę pogoda łaskawsza odczuwam ból typowo miesiączkowy .od czasu do czasu mnie mndli i na chwilę zgaga łapie . Poza tym ok. Byłam na powtórce bety - ok 17 wyniki. Mam nadzieje ze ładnie przyrasta
-
Mj1991 wrote:Mhm i tak czyta sie tez wynik Beta HCG? Bo rożnie sa podawane wartości. Jak od pierwszego dnia ostatniego okresu to ta betę miałam za mała ;(
-
Witajcie dziewczyny, ja dopiero wiem o ciąży od wczoraj. Wczoraj robiłam test i betę, która wyszła mi 619. Ostatni okres miałam 14 lipca, także Belly wyliczyło mi, że jestem w piątym tygodniu ciąży i poród na 20 kwietnia. W poniedziałek idę do lekarza, który wykonywał inseminację. Pierwsza i udana! Mój mąż miał słabe parametry nasienia i po 1,5roku starań naturalnych rozpoczęliśmy leczenie. I tym sposobem 27 lipca miałam IUI, co zaoowocowało tym, że siedzę teraz z Jagódką w brzuchu Tak mój mąż zaczął mówić od wczoraj
Jeszcze nie jestem w stanie podać daty porodu, muszę poczekać na wizytę, ale już bardzo ciepło się witam!
Życzę nam duuuużo zdrowia i pięknych chwil!
Podobała Wam się reakcja Waszych mężów/partnerów? Mina mojego i zachowanie -bezcenne! Nie wiedział co ze sobą zrobićMalinkowe oczekiwanie, Asiasia, dichlieb, Lanusia93, Ameiva lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Mj1991 wrote:Mhm i tak czyta sie tez wynik Beta HCG? Bo rożnie sa podawane wartości. Jak od pierwszego dnia ostatniego okresu to ta betę miałam za mała ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:46
-
ilonia1984 wrote:Mnie piersi prawie wogole nie bola,napewno bardziej wieczorami,z rana wogole,ale bola mnie sutki jak dotykam,tez mdlosci nie mam jako takich czasem mnie zemdli,ale bardzie popoludniami i wieczorami niz rano,rano mam duzo energi i dobrze sie czuje,im blizej wieczora tym jest coraz gorzej ;)Nam sie udalo okolo 16.07 ale wczoraj bylam na usg i najprawdopodobniej bylo pozniejsze zagniezdzenie,jak w ciazy z cora zaczelam miec mocne mdlosci dopiero w 7 tygodniu wiec roznie to bywa a bywa i tak ze moze nas to ominac,bedzie dobrze
ilonia1984 lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Kawuszka wrote:Witajcie dziewczyny, ja dopiero wiem o ciąży od wczoraj. Wczoraj robiłam test i betę, która wyszła mi 619. Ostatni okres miałam 14 lipca, także Belly wyliczyło mi, że jestem w piątym tygodniu ciąży i poród na 20 kwietnia. W poniedziałek idę do lekarza, który wykonywał inseminację. Pierwsza i udana! Mój mąż miał słabe parametry nasienia i po 1,5roku starań naturalnych rozpoczęliśmy leczenie. I tym sposobem 27 lipca miałam IUI, co zaoowocowało tym, że siedzę teraz z Jagódką w brzuchu Tak mój mąż zaczął mówić od wczoraj
Jeszcze nie jestem w stanie podać daty porodu, muszę poczekać na wizytę, ale już bardzo ciepło się witam!
Życzę nam duuuużo zdrowia i pięknych chwil!
Podobała Wam się reakcja Waszych mężów/partnerów? Mina mojego i zachowanie -bezcenne! Nie wiedział co ze sobą zrobić
My jesteśmy po ICSI, bo niestety dwie IUI nie dały nam ciąży i nigdy by nie dały przy wynikach męża