X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka gratulacje ;-)

Kawuszka lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezacie mnie z ta beta. Mi zrobiono ja tylko raz i stwierdzono ciaze. Kazano przyjsc w tym tyg aby zobacyzc co widac. Ide jutro, ale beta bedzie wtedy badana po 10 dniach!! a nie tak jak u was co 2,3 dzien… mam sie martwic?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Widzę też się już imieniem zwracacie do maluszka. My też :)

My jesteśmy po ICSI, bo niestety dwie IUI nie dały nam ciąży i nigdy by nie dały przy wynikach męża

W takim razie doskonale rozumiesz ile było emocji i oczekiwania przed a jak się dowiedzieliśmy, że się udało to od wczoraj chodzę jak w innym świecie!

Nie dopuszczam żadnych negatywnych myśli, ale najważniejsze, żeby serduszko zaczęło bić i pierwsze USG było prawidłowe. Potrzebuję potwierdzenia od lekarza dla spokoju. Ostatnio tyle poronień było wśród znajomych, że czuję lekki niepokój.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Przezacie mnie z ta beta. Mi zrobiono ja tylko raz i stwierdzono ciaze. Kazano przyjsc w tym tyg aby zobacyzc co widac. Ide jutro, ale beta bedzie wtedy badana po 10 dniach!! a nie tak jak u was co 2,3 dzien… mam sie martwic?

W którym jesteś tygodniu? Spokojnie, to najważniejsze :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście już dużo lepiej poinformowane, bo ja jestem świeżyna :)
    Powiedzcie mi czy ta moja beta robiona wczoraj 619, jest prawidłowa?
    14 lipca ostatni okres.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka powiem ci że na wieść o pozytywnym teście reakcja mojego męża była bolesna ale bardzo prawdziwa. Powiedział: kochanie jeśli to prawda to cudownie ale nie cieszmy się jeszcze, jeszcze nic nie wiadomo.

Zawsze sobie wyobrażałam jak będziemy razem skakać z radości ale nigdy tak się nie stało. No może za pierwszym razem była radość ale nie trwała długo

Ale dosyć smętów! Teraz będzie dobrze :)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    14 lipca ostatni okres.
    beta ładna :), ale dla spokoju ducha zrobiłabym powtórkę po 48 h ;)
    Kawuszka wrote:
    W takim razie doskonale rozumiesz ile było emocji i oczekiwania przed a jak się dowiedzieliśmy, że się udało to od wczoraj chodzę jak w innym świecie!

Nie dopuszczam żadnych negatywnych myśli, ale najważniejsze, żeby serduszko zaczęło bić i pierwsze USG było prawidłowe. Potrzebuję potwierdzenia od lekarza dla spokoju. Ostatnio tyle poronień było wśród znajomych, że czuję lekki niepokój.
    my walczyliśmy prawie 3 lata, więc emocji, rozterek, złości, rezygnacji było wiele. Mi z radości i niedowierzania buzia sama się śmiała przez pierwsze dni. Potem zeszłam trochę na ziemię. Staram się myśleć pozytywnie, ale szczerze to odsapnę z ulgą po 1 trymestrze

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Witajcie nowe mamusie!

Widzę, że się pojawił temat rodzicielstwa bliskości. Te idee do mnie też przemawiają, ale Księgi ciąży jeszcze nie czytałam. Na pewno nabędę :-)

Ja dziś jestem uradowana, bo w nocy trochę popadało i rano było czym oddychać! Chociaż chwilowa ulga od upałów już dużo daje.

Dziewczyny, mnie od paru dni mdli okropnie rankami i wieczorami, na szczęście na razie bez wymiotów, ale i tak jest nieprzyjemnie. Do tego wieczorami brzuch pobolewa. Jak wracam z pracy, to właściwie tylko leżę, bo nie mam siły, a w pozycji horyzontalnej nudności mniej dokuczają.., a biedny mąż wszystkim się zajmuje. Obiecuję jemu i sobie, że w II trymestrze na pewno dostanę zastrzyk energii i będę szaleć w kuchni : P No i zaczynam mieć problemy z zastrzykami przeciwzakrzepowymi, które muszę brać po poronieniu. Wczoraj przez 5 minut nie mogłam się wkłuć i prawie się popłakałam. No a brzuszek już trochę zasiniony. Mam nadzieję, że praktyka czyni mistrza i potem będzie lepiej.

Co do bety, to ja miałam chyba wysoką - w 4t4d miałam ponad 2800. Przyrostu już nie badałam..
    Asiasia - my same na własną rękę badamy betę, mi przynajmniej nikt nie zlecał..

Asiasia lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    W którym jesteś tygodniu? Spokojnie, to najważniejsze :)
    W 6tym. Jutro ide na pierwsze usg i booooje sie, ze to wszystko przedwczesna radosc. Dlatego mezusiowi jeszcze nie powiedzialam. Jak ciezko trzymac jezyk za zebami

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małazłośnica - tak, jestem nauczycielką - ostatnie 4 lata pracowałam w ginmazjum, teraz przechodzę do klas 4-6.

Ja miałam betę w 13dpo - 113, w 15 - 312, więc przyrost prawidłowy i to jest najważniejsze, a nie jej wartość. Też już raczej nie będę robić kolejnej, to niepotrzebny stres. Teraz cierpliwie czekam do badania ginekologicznego.

My też zareagowaliśmy dość spokojnie, co nas zaskoczyło. Ogólnie chyba ludzie mają wkodowane w głowy obrazy z filmów, gdzie pary piszczą z radości i skaczą pod niebiosa, a tak nie jest zawsze. My staraliśmy się bardzo świadomie o dziecko, pomagaliśmy sobie czym mogliśmy, a jak wyszły dwie kreski, to oczywiście się ucieszyliśmy i przytuliliśmy, ale to nie byl stan euforii czy ekscytacji. Rozmawialiśmy potem o tym i stwierdziliśmy, że nie ma w tym nic złego: jesteśmy dojrzałą parą, chcieiśmy tego dziecka, oczekwialiśmy takiego wyniku, więc przyjęliśmy to z radosną satysfakcją, a nie nieopanowaną euforią.

7v8rikgni12rlaff.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    14 lipca ostatni okres.

Hej. Miałaś podane normy? wg moich to mieścisz się w przedziale 4 tygodnia.
    Ja okres miałam 11 lipca, ale mam krótkie cylke po 25 dni tak więc beta wyszła 2284 i wygląda na to, że mam 5 tydzień. Dzisiaj powtórzyłam badania i czekam na wyniki.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Kawuszka powiem ci że na wieść o pozytywnym teście reakcja mojego męża była bolesna ale bardzo prawdziwa. Powiedział: kochanie jeśli to prawda to cudownie ale nie cieszmy się jeszcze, jeszcze nic nie wiadomo.

Zawsze sobie wyobrażałam jak będziemy razem skakać z radości ale nigdy tak się nie stało. No może za pierwszym razem była radość ale nie trwała długo

Ale dosyć smętów! Teraz będzie dobrze :)

Rozumiem doskonale, bo u mnie w rodzinie wszyscy tak właśnie podchodzą do tej wieści. Mam na myśli najbliższych czyli rodziców i rodzeństwo, bo tylko oni wiedzą. Przed resztą milczymy. Każdy się bardzo cieszy, ale mówimy sobie, że to początek, trzeba być czujnym. Przeżyliśmy kilka miesięcy temu w rodzinie poronienie i było ciężko. Wierzymy jednak, że Bóg nas prowadzi i będzie dobrze! Wspaniale! :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Małazłośnica - tak, jestem nauczycielką - ostatnie 4 lata pracowałam w ginmazjum, teraz przechodzę do klas 4-6.

Ja miałam betę w 13dpo - 113, w 15 - 312, więc przyrost prawidłowy i to jest najważniejsze, a nie jej wartość. Też już raczej nie będę robić kolejnej, to niepotrzebny stres. Teraz cierpliwie czekam do badania ginekologicznego.

My też zareagowaliśmy dość spokojnie, co nas zaskoczyło. Ogólnie chyba ludzie mają wkodowane w głowy obrazy z filmów, gdzie pary piszczą z radości i skaczą pod niebiosa, a tak nie jest zawsze. My staraliśmy się bardzo świadomie o dziecko, pomagaliśmy sobie czym mogliśmy, a jak wyszły dwie kreski, to oczywiście się ucieszyliśmy i przytuliliśmy, ale to nie byl stan euforii czy ekscytacji. Rozmawialiśmy potem o tym i stwierdziliśmy, że nie ma w tym nic złego: jesteśmy dojrzałą parą, chcieiśmy tego dziecka, oczekwialiśmy takiego wyniku, więc przyjęliśmy to z radosną satysfakcją, a nie nieopanowaną euforią.

My również radość ogromna, ale spokój. Też się spodziewaliśmy ze względu na IUI i doskonale wiedzieliśmy, że skoro nie ma okresu, to coś się może dziać, ale pomalutku, pomalutku...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:

My teraz też bardzo spokojnie zareagowaliśmy na 2 kreseczki, chociaż z dużym zaskoczeniem, bo znowu udało się w pierwszym cyklu starań. Z kolei jak pierwszy raz zobaczyłam cień drugiej kreseczki w pierwszej ciąży, to rzeczywiście skakałam po łóżku i nie mogłam się opanować ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej. Miałaś podane normy? wg moich to mieścisz się w przedziale 4 tygodnia.
    Ja okres miałam 11 lipca, ale mam krótkie cylke po 25 dni tak więc beta wyszła 2284 i wygląda na to, że mam 5 tydzień. Dzisiaj powtórzyłam badania i czekam na wyniki.

Miałam podane normy, wg norm laboratorium było tak:
    4 tydz: 9,5-750 mIU/ml

Czyli wszystko się zgadza według tego co tam było podane. Szczegóły poznam od lekarza i zobaczę czy będzie mi kazał poprawiać.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to teraz pozytywne myślenie. Ale powiem ci że jakoś taka spokojna jestem. Jedynie to czas się trochę duży. Chciałbym juz znać wynik drugiej bety a do 17 jeszcze tyle czasu. A jutro wizyta u ginka, tez juz bym chciała wiedzieć co i jak. Chyba musze nauczyć się cierpliwości ;)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, a widzę, że my jestesmy na podobnym etapie czyli jeśli dobrze to wszystko rozumiem 4 tygodnie i 2 dni czyli jesteśmy w 5 tygodniu ciąży. Jakoś to sformułowanie na suwaczku mi nie pasuje, że jestem w 4 i 2 dniu. Bo chyba jestem w 5, tak? Tak mi mówi belly friend, ze to 5 tydzien.

A jeszcze - ogólnie to te wszystkie wyliczenia są o kant pupy, bo ja mialam miesiaczke 10 lipca, ale wiem,ze owulacja byla w okolicach 29 lipca - czyli nie po 14 dniach, a tak to wszedzie obliczaja. Wiec na razie wiek ciazy sobie obliczam wg udawanej miesiaczki 14 lipca, a zobaczymy, co jeszcze powie lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 12:30

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Ale się rozgadałyście ;) nadrobię jutro bo dziś świętuje z mężem pierwszą rocznicę ślubu ;)

Miłego dnia! ;**

wiecznie, ilonia1984, jamniczakuchnia, monia_em, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż reż podszedł do tego racjonalnie. Ucieszył się ale kazał mi trzeźwo na to popatrzeć gdyż tak naprawdę to tylko nasze przypuszczenia. Wszak jestem pozytywnie nastawiona :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    O rany! Ale się rozgadałyście ;) nadrobię jutro bo dziś świętuje z mężem pierwszą rocznicę ślubu ;)

Miłego dnia! ;**
    udanej rocznicy :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ