X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Kurcze, laski wczoraj miałam taki troche śluz brązowawy... nie było tego dużo ale po moich przejściach pół roku temu przeraziłam się, dzisiaj jest już ok.
    Mimo to , spróbuje się skontaktować z ginem może by mnie przyjął w takiej sytuacji? Może mi coś przepisze..

Karolajna ja tez wczoraj mialam sluz kawa z mlekiem. Wzielam magnez i polezalam. Dziś tfu tfu na razie nic. Moze to dzidzia sie wczepia albo jakies naczynko peklo od rozszerzania sie macicy.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czytałam, że dziwne sny w ciąży to totalna norma. Raz, ze hormony, dwa że po prostu jestesmy teraz bardziej skupione na sobie, nasza podświadomość jest bardziej wrażliwa, więc stąd takie rzeczy. I że nie ma co się nimi przejmować, nawet jak np. będą się sniły zdeformowane dzieci. To świadczy tylko o tym, że się martwimy i jestesmy dobrymi mamami :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie jak to jest dziewczyny? Przy kazdym podbarwionym sluzie trzeba biec do gina? Ja czytałam, że plamienia się normalne...

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przy każdym ale ja np. bym tego nie bagatelizowała :) u jednych będzie to normą a u innych czymś gorszym. Moja gin powiedziała, że nie można tego zostawiać tez niczego :) wystarczy sms albo telefon do gin i ona doradzi przez telefon co i jak :) przynajmniej ja tak mam z moją gin :)

Kajka lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Cześć dziewczyny. Odebrałam właśnie wyniki bety: 11933 gdzie na pierwszym badaniu wyszło 8003, trochę za mały ten przyrost ale idę dziś do gin i liczę na to ze będzie mieć dla mnie dobre wieści. A ww kobitki jak żyjecie ? Mnie męczą mdłości i ból jak na miesiączkę.
    Beta powyżej 1200 mmoże przyrastac wolniej.
    Co do torbieli bo kilka dziewczyn się tym martwi. Torbiel w ciąży jest dość powszechna i nie jest Zagrazajaca ciąży. W pierwszej ciąży miałam torbiel, w 20 tc się wchlonela. Teraz też mam ok 4 cm i wiem ze tez się wchłonie. Nie ma co się tym martwić.

Ja jestem z kujawsko pomorskiego rocznik 91. I mam juz 4 letnia córcie.

Dziś zaczęłam 8 tydzień ciąży :-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Witam sie z rana :). Czy wy tez macie takie glupie sny w ciazy? mi sie snia takie glupoty ze az w glowie mi sie te historie nie mieszcza :P

Ja od kiedy pamiętam mam bardzo realistyczne i ciekawe sny, w ciąży tym bardziej :)

Ja się dziś czuję dobrze, tylko córeczka wstała o 7:30 i jestem trochę zmęczona, a ona ma dziś zły dzień, ciągle domaga się noszenia :( Ale właśnie przeglądam internet i jeśli ciąża nie jest zagrożona to nie ma przeciwwskazań do noszenia drugiego dziecka, uspokoiło mnie to.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    ilonia1984 - jasne, to jest zupełnie inna sytuacja. Ja jestem w pierwszej ciąży, liczę, że będzie nudna i książkowa i tak zastanowiłąm się i stwierdziłam, że nie będę niepotrzebnie się nakręcać w momencie, gdy lekarz moze niewiele jeszcze powiedzieć. Choć teraz te dwa tygodnie wydają mi się wiecznością ;)

Ja właśnie wczoraj umówiłam się na wizytę na 25 sierpnia i też wiem, że będzie się dłuużył ten czas :) Chciałabym, żeby to było już :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiax87 wrote:
    Witam wszystkich nazywam się Kasia, jestem ze śląska, rocznik 87 :-)

termin porodu: 8-10 kwiecień 2016
    5 tydzień i 6 dz
    beta hcg- 30 lipca- 87, 5 sierpnia- 1 123, 13 sierpnia - 11 562
    progesteron- 5 sierpnia- 36,5, 13 sierpnia- 41,5

Udało nam się za pierwszą próbą :-)

11 sierpnia pierwsze usg (5 tydz 4d) widoczny pęcherzyk prawidlowej wielkości, nastepne usg 25 sierpnia w 7 tyg 4d.

Dolegliwości: ogromna senność, zgaga, ból piersi, parcie na pęcherz no i to co mnie stresuje pobolewanie brzucha i jakby lewego jajnika..

Witaj Kasiu, moja imienniczko! :) Gratuluję!
    Nie martw się pobolewaniem brzucha, ja mam to samo, ale wszystkie kobitki, które znam mówią mi, że to normalne bo macica się powiększa. No i przecież dzieje się dużo zmian :) Dopóki, nie jest to jakiś okropny ból i nie ma żadnych plamień to wszystko powinno być dobrze. Chociaż lekarzem nie jestem, mówię tylko to co sama usłyszałam, bo mam podobne dolegliwości.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, to serio idziemy łeb w łeb :)

Kawuszka lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.Jak tam mija dzień?U nas jutro odpust,wiec pasuje jakąś sałatke i ciasto upiec.Ja jakoś znów nie mogę się przemoc do robienia zastrzyków clexane,wiem że z czasem będzie lepiej..W tamtej ciąży tez aż do końca brałam i dałam radę.Ostatnio hormony buzuja i nerwu się ze mnie zrobil i beksa.Płacze z byle powodu. Patrząc na dwóch synów to mam takie myśli,kurcze fajnie by było,gdyby teraz córeczka była,ale oczywiście jeśli będzie synek to też będzie kochany.To już nasze ostatnie dziecko ze względu na wiek,bo mam już 38 lat.Pozdrawiam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dziewczyn ma wizytę na 25 sierpnia :) ja też mam wizytę 25 i już odliczam dni :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ile dziewczyn ma wizytę na 25 sierpnia :) ja też mam wizytę 25 i już odliczam dni :)

Ja się zgłaszam :) Wizyta 25 sierpnia i to będzie dla mnie takim dopełnieniem! Muszę usłyszeć to magiczne: jest Pani w ciąży! :) I dowiedzieć się wszystkich szczegółów!
    A może będzie już szansa na serduszko Jagódkowe... :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja blisko Was hihi bo 24 ;p prawie jak 25:p

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie o czym rozmawiać 25 sierpnia :)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja 26 i to o 20:00 :) 25 będzie chyba najgorszy, bo wszystkie juz będziecie wiedziały co i jak a ja jeszcze nie ;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oprócz nabrzmiałych piersi nie mam zbyt duzo objawów ;)

• Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 19 sierpnia, ale pewnie jeszcze za duzo sie nie dowiem.

• jaskra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Cześć dziewczyny. Odebrałam właśnie wyniki bety: 11933 gdzie na pierwszym badaniu wyszło 8003, trochę za mały ten przyrost ale idę dziś do gin i liczę na to ze będzie mieć dla mnie dobre wieści. A ww kobitki jak żyjecie ? Mnie męczą mdłości i ból jak na miesiączkę.

Spokojnie, powyżej 1 200 prawidłowym wynikiem jest, gdy beta podwaja się co 4 dni, a powyżej 6 tys. przyrosty mogą być jeszcze wolniejsze.

Mynia, może to sen proroczy o tych bliźniakach ;P Mnie się śniło w nocy poprzedzającej badanie krwi, że na teście ciążowym wyszły 2 kreseczki. A po południu się okazało, że beta wynosi 20 :D

W ogóle strasznie się dzisiaj wkurzyłam. Chciałam sobie zrobić badanie krwi w tanim laboratorium w Łodzi, ale dyrekcja zarządziła odebranie jutrzejszego dnia wolnego dzisiaj i laboratorium zamknięte :/ Martwię się moim TSH. Nie badałam go przed ciążą, ale wczoraj znalazłam wypis ze szpitala sprzed dwóch lat i tam miałam 3,36, więc za wysokie. Nie starałam się wtedy o dziecko, więc wynik był ok jak na tamten okres, ale boje się, że teraz też może być za wysokie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tezm am 26 wieczorem :) 25 za to pierwszy raz do nowej pracy.

7v8rikgni12rlaff.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991, też mam wizytę 19-stego i mam nadzieję, że już zobaczę bijące serduszko i wtedy uspokoję swoje nerwy. A ty kiedy masz termin porodu mniej więcej?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ