Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Dawno mnie nie było ale naskrobałyście
i witam kwietnióweczki;)
więc u mnie na wadze -2kg
nie wymiotuje choć czasem mnie zemdli i generalnie nie mam na nic ochoty...
nadal śpiąca ;/
wizyta tuż tuż już nie mogę sie doczekać
Anastazjaaa
bardzo dużo kobiet w ciąży ma nadżerke nawet nie wiedząc o tym
moja wcześniejsza ginekolog mówiła że co 3 kobieta na porodówce ..
teraz zapisałam się do sprawdzonego Pana ginekologa hehe zobaczymy co on mi powie
-ja sama mam nadzerkę bardzoo malutką (jak koniec od szpilki)... miałam robioną cytologie i wszystko w porządku -
Ale się rozgadałyście Pogubiłam się
Kurcze, też bym sobie poszła na basen, ale nie wiem, czy mi wolno... I jakoś tak źle się czuję z tą dopochwową luteiną, bo to ze mnie płynie i na basenie to nie bardzo higieniczne mi się wydaje...
A tak w ogóle, to zaczyna być już widać niewciągalny brzucho Ale z tego co wyczytałam, to nie macica i Bąbel, tylko przesuwające się do przodu jelita. Tak czy owak- wprawne oko dostrzeże, że coś jest już inaczej...Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
kinia23 wrote:
więc u mnie na wadze -2kg
nie wymiotuje choć czasem mnie zemdli i generalnie nie mam na nic ochoty...
nadal śpiąca ;/
wizyta tuż tuż już nie mogę sie doczekać
Ja za to jem jak najęta, mimo, że często mi niedobrze. Ale apetyt mam nieposkromiony. Właśnie wcinam kabanosy -
fabdorota
ja też już dół brzucha mam bardziej jakiś widoczny;D
spodnie jeansowe mnie uwierają nosze juz z gumką...
ale na wadze -2kg ;p hehe
mnie odrzuca do jedzenia ale co jakiś czas sobie przejem
bo bym sie za bardzo osłabiła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:51
-
Ucielam sobie dopoludniowa drzemeczke, oj, chyba jednak mam objaw w postaci senności. Choć po drzemeczce jestem jak nowonarodzona. Wczoraj czytałam "Księdze ciąży", że bardzo dobrze ucinać sobie drzemki przed i po poludniu, jesli tylko ma się taką możliwość.
Też jestem prawie co chwile głodna, ale tu znowu jest super rada z książki - jesc mniej, a częściej, pić smoothie i nie dopuszczać do głodu, bo ten potencjalnie wzmaga mdłości.
A ja tak, mam nowa prace. Troche skifa, ale przeporwadzalam sie w czerwcu, musiałam znaleźć nową pracę, którą udało się znależć juz w maju i od września zaczynam. Dlatego w sumie ciesze sie,ze nie mam jakichś super objawow i mam nadzieje,ze tak pozostanie, zebym spokojnie mogla pierwsyz trymestr przetrzymac. To niekomfortowa sytuacja zaczynać pracę i od razu mówić o ciąży, ale cóż priorytety mieliśmy na dziecko, ale żyć w między czasie trzeba. Gorsza sprawa, ze umowe mam do konca lutego, wiadomo ze musza mi ja przedluzyc do czasu porodu, ale niestety, potem zostanę na najniższym macierzyńskim od państwa (bo wiątpie,zeby chcieli mi przedłużyć umowę po takich kombinacjach).Asiasia, Aleksandrakili lubią tę wiadomość
-
dichlieb wrote:hej dziewczyny. Odebrałam wyniki bety
11.08.2015 - 2284
13.08.2015 - 4630
wzrosło o 97,1% to chyba dobrze, prawda? -
Laski, zadzwonil do mnie gin 10 minut po tym co napisałam że mam dzwonić jutro i powiedział że mogę przyjechać teraz bo jeszcze pół godziny będzie, szefa nie było to wsiadłam w auto i pojechałam.
Więc tak, badał mnie usg i było widać ten pęcherzyk ciążowy, mówi że to za wcześnie żeby było coś więcej widac, ma racje? myślałam czegoś więcej sie dowiem ostatnia miesiaczkę miałam 08.07
Przepisał mi duphaston na te jak to powiedział "brudzenie", mam brac 2 razy dziennie i nie zapominać o kwasie foliowym. Mówił że mam na siebie uważać.
Następna wizyta za 2 tygodnie. Chyba ocipieje przez ten czas -
Mj1991 wrote:Dzieki za pocieszenie bo ja chyba trochę za bardzo schizuje;)
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Dziewczyny a to będą wasze pierwsze wizyty??
Jaskra to może znajdź inne labolatorium
Ja idę na pierwszą wizytę w poniedziałek do lekarza dzięki któremu się udało, który przeprowadzał IUI! Wyściskam go Powiem mu co się wydarzyło i zobaczę co on mi powie. To będzie 17 sierpnia, a do ginekolog, która będzie prowadziła ciążę idę 25 sierpnia
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
karolajna91 wrote:Laski, zadzwonil do mnie gin 10 minut po tym co napisałam że mam dzwonić jutro i powiedział że mogę przyjechać teraz bo jeszcze pół godziny będzie, szefa nie było to wsiadłam w auto i pojechałam.
Więc tak, badał mnie usg i było widać ten pęcherzyk ciążowy, mówi że to za wcześnie żeby było coś więcej widac, ma racje? myślałam czegoś więcej sie dowiem ostatnia miesiaczkę miałam 08.07
Przepisał mi duphaston na te jak to powiedział "brudzenie", mam brac 2 razy dziennie i nie zapominać o kwasie foliowym. Mówił że mam na siebie uważać.
Następna wizyta za 2 tygodnie. Chyba ocipieje przez ten czas
Ja w 5tyg 2 d., miałam robione USG i też było widać tylko puste jajo, a tydz. później widoczny już był zarodek i serduszko -
Anastazjaaa wrote:Karolajna, dlatego że we wczesnej ciąży mało widać u nas umawiaja na pierwszą wizytę dopiero w 8 tc
Troche lepiej się czuję po tej wizycie, tak spokojniej, mam tabletki więc robię wszystkoc co mogę by było ok -
Anastazjaaa wrote:Karolajna, dlatego że we wczesnej ciąży mało widać u nas umawiaja na pierwszą wizytę dopiero w 8 tc
-
Dziewczyny według belly 25 sierpnia rozpocznie się 7 tydzień i myślicie, że serduszko może być już widoczne? Marzę o tym!
Jeśli chodzi o sen, to przed wczoraj nie spałam od 5 rano, a dzisiaj nie mogłam zasnąć do 01:30 w nocy, leżąc od 23:00, po prostu się męczyłam. Ewidentnie to ciąża, bo takich zaburzeń ze snem to ja nie miałam. Śpię zawsze bardzo dobrze i nie mam nigdy problemu z zaśnięciem! I jeszcze do tego jakieś śmieszne sny Książkę chyba będzie można napisać
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Dziewczyny według belly 25 sierpnia rozpocznie się 7 tydzień i myślicie, że serduszko może być już widoczne? Marzę o tym!
Jeśli chodzi o sen, to przed wczoraj nie spałam od 5 rano, a dzisiaj nie mogłam zasnąć do 01:30 w nocy, leżąc od 23:00, po prostu się męczyłam. Ewidentnie to ciąża, bo takich zaburzeń ze snem to ja nie miałam. Śpię zawsze bardzo dobrze i nie mam nigdy problemu z zaśnięciem! I jeszcze do tego jakieś śmieszne sny Książkę chyba będzie można napisać
-
No właśnie, zobaczymy jak to będzie. Byle do 25 sierpnia. Przede mną jeszcze wesele w rodzinie 22 sierpnia. Zaplanowaliśmy, że tylko najbliższym mówimy, co najmniej do momentu bicia serduszka, bo po prostu nie chcemy aby całe wesele 200osób wiedziało o tym. Jednak wiem, że domyślą się kiedy Kasia nie napije się winka i nie będzie szalała na parkiecie
Wyobraźcie sobie, że to będzie wesele z zespołem, który grał na naszym weselu, to naprawdę rewelacyjny zespół, bo my kładliśmy MOCNY nacisk na muzykę. I właśnie nasza kuzynka nie wyobrażała sobie swojej imprezy z innym zespołem. Byliśmy nastawieni z mężem, że się wybawimy w 3 rocznicę ślubu przy tej samem muzyce, ale to wszystko nic! JEST JAGÓDKA i to jest najwspanialsze! Nic się z tym nie równa. Zastanawiam się tylko jak będzie z moją umiejętnością kłamania, że nie piję bo...biorę leki...a nie tańczę, nie skaczę, szaleję, bo?jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Dziewczyny według belly 25 sierpnia rozpocznie się 7 tydzień i myślicie, że serduszko może być już widoczne? Marzę o tym!