X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dawno mnie nie było ale naskrobałyście
    i witam kwietnióweczki;)

więc u mnie na wadze -2kg
    nie wymiotuje choć czasem mnie zemdli i generalnie nie mam na nic ochoty...
    nadal śpiąca ;/
    wizyta tuż tuż już nie mogę sie doczekać ;)

Anastazjaaa
    bardzo dużo kobiet w ciąży ma nadżerke nawet nie wiedząc o tym
    moja wcześniejsza ginekolog mówiła że co 3 kobieta na porodówce ..
    teraz zapisałam się do sprawdzonego Pana ginekologa hehe zobaczymy co on mi powie

-ja sama mam nadzerkę bardzoo malutką (jak koniec od szpilki)... miałam robioną cytologie i wszystko w porządku

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozgadałyście :D Pogubiłam się ;)

Kurcze, też bym sobie poszła na basen, ale nie wiem, czy mi wolno... I jakoś tak źle się czuję z tą dopochwową luteiną, bo to ze mnie płynie i na basenie to nie bardzo higieniczne mi się wydaje... :D

A tak w ogóle, to zaczyna być już widać niewciągalny brzucho :) Ale z tego co wyczytałam, to nie macica i Bąbel, tylko przesuwające się do przodu jelita. Tak czy owak- wprawne oko dostrzeże, że coś jest już inaczej... ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia23 wrote:

więc u mnie na wadze -2kg
    nie wymiotuje choć czasem mnie zemdli i generalnie nie mam na nic ochoty...
    nadal śpiąca ;/
    wizyta tuż tuż już nie mogę sie doczekać ;)

Ja za to jem jak najęta, mimo, że często mi niedobrze. Ale apetyt mam nieposkromiony. Właśnie wcinam kabanosy :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota

ja też już dół brzucha mam bardziej jakiś widoczny;D
    spodnie jeansowe mnie uwierają nosze juz z gumką...
    ale na wadze -2kg ;p hehe

mnie odrzuca do jedzenia ale co jakiś czas sobie przejem
    bo bym sie za bardzo osłabiła...

3jgxyx8d52krklsp.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:51

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielam sobie dopoludniowa drzemeczke, oj, chyba jednak mam objaw w postaci senności. Choć po drzemeczce jestem jak nowonarodzona. Wczoraj czytałam "Księdze ciąży", że bardzo dobrze ucinać sobie drzemki przed i po poludniu, jesli tylko ma się taką możliwość.

Też jestem prawie co chwile głodna, ale tu znowu jest super rada z książki - jesc mniej, a częściej, pić smoothie i nie dopuszczać do głodu, bo ten potencjalnie wzmaga mdłości.

A ja tak, mam nowa prace. Troche skifa, ale przeporwadzalam sie w czerwcu, musiałam znaleźć nową pracę, którą udało się znależć juz w maju i od września zaczynam. Dlatego w sumie ciesze sie,ze nie mam jakichś super objawow i mam nadzieje,ze tak pozostanie, zebym spokojnie mogla pierwsyz trymestr przetrzymac. To niekomfortowa sytuacja zaczynać pracę i od razu mówić o ciąży, ale cóż priorytety mieliśmy na dziecko, ale żyć w między czasie trzeba. Gorsza sprawa, ze umowe mam do konca lutego, wiadomo ze musza mi ja przedluzyc do czasu porodu, ale niestety, potem zostanę na najniższym macierzyńskim od państwa (bo wiątpie,zeby chcieli mi przedłużyć umowę po takich kombinacjach).

Asiasia, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    hej dziewczyny. Odebrałam wyniki bety
    11.08.2015 - 2284
    13.08.2015 - 4630

wzrosło o 97,1% to chyba dobrze, prawda?
    To wysoki juz masz wynik jak na 4 tydzien. Ja miałam 10.08 Beta 156 a wczoraj 418. Boje sie ze ze za niski mam ten poziom u siebie. Teoretycznie wg owulacji jestem w 3 tygodniu a wg ostatniej miesiączki 5 tydzien. A ty jak liczysz długość ciąży?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale dlatego macie takie duże rozbieżności w normach bety, bo każdy organizm jest inny. Ważne są przyrosty :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, zadzwonil do mnie gin 10 minut po tym co napisałam że mam dzwonić jutro i powiedział że mogę przyjechać teraz bo jeszcze pół godziny będzie, szefa nie było to wsiadłam w auto i pojechałam.
    Więc tak, badał mnie usg i było widać ten pęcherzyk ciążowy, mówi że to za wcześnie żeby było coś więcej widac, ma racje? myślałam czegoś więcej sie dowiem :( ostatnia miesiaczkę miałam 08.07
    Przepisał mi duphaston na te jak to powiedział "brudzenie", mam brac 2 razy dziennie i nie zapominać o kwasie foliowym. Mówił że mam na siebie uważać.
    Następna wizyta za 2 tygodnie. Chyba ocipieje przez ten czas :(

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, karolajna, to normalne, ze nic jeszcze nie widać - dlatego wiele z nas umawia się właśnie na za 2 tygodnie, tak jak Ty masz kolejną wizytę. Bardzo dobrze, ze było widać pęcherzyk :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, ale dlatego macie takie duże rozbieżności w normach bety, bo każdy organizm jest inny. Ważne są przyrosty :)
    Dzieki za pocieszenie ;) bo ja chyba trochę za bardzo schizuje;)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    Dzieki za pocieszenie ;) bo ja chyba trochę za bardzo schizuje;)
    wydaje mi się że każda z nas trochę świruje :P. Ja doskonale wiem, że uspokoję się znacznie dopiero po 1 trymestrze ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana ja licząc od miesiączki mam 6+2 a wg owulacji mam 5+4 i na usg miałam już widoczne zarodki z serduszkami ale ciąża jest starsza o 8 dni :) a gin liczył od owulacji bo się mi przesunęła o prawie 2 tygodnie :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny a to będą wasze pierwsze wizyty??;)

Jaskra to może znajdź inne labolatorium :)

Ja idę na pierwszą wizytę w poniedziałek do lekarza dzięki któremu się udało, który przeprowadzał IUI! :) Wyściskam go :) Powiem mu co się wydarzyło i zobaczę co on mi powie. To będzie 17 sierpnia, a do ginekolog, która będzie prowadziła ciążę idę 25 sierpnia :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Laski, zadzwonil do mnie gin 10 minut po tym co napisałam że mam dzwonić jutro i powiedział że mogę przyjechać teraz bo jeszcze pół godziny będzie, szefa nie było to wsiadłam w auto i pojechałam.
    Więc tak, badał mnie usg i było widać ten pęcherzyk ciążowy, mówi że to za wcześnie żeby było coś więcej widac, ma racje? myślałam czegoś więcej sie dowiem :( ostatnia miesiaczkę miałam 08.07
    Przepisał mi duphaston na te jak to powiedział "brudzenie", mam brac 2 razy dziennie i nie zapominać o kwasie foliowym. Mówił że mam na siebie uważać.
    Następna wizyta za 2 tygodnie. Chyba ocipieje przez ten czas :(

Ja w 5tyg 2 d., miałam robione USG i też było widać tylko puste jajo, a tydz. później widoczny już był zarodek i serduszko :)

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Karolajna, dlatego że we wczesnej ciąży mało widać u nas umawiaja na pierwszą wizytę dopiero w 8 tc
    TO dobrze, uspokoiłyście mnie... myslałam że zarodek będzie chociaż widać czy coś.. bo na serce to wiadomo za wcześnie.
    Troche lepiej się czuję po tej wizycie, tak spokojniej, mam tabletki więc robię wszystkoc co mogę by było ok :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Karolajna, dlatego że we wczesnej ciąży mało widać u nas umawiaja na pierwszą wizytę dopiero w 8 tc
    u mnie mój gin z kliniki też kazał się stawić dopiero 3 tyg po pozytywnym teście/becie (też właśnie 8 tc), a tak mam ciągłą możliwość kontaktu telefonicznego - jak coś mnie niepokoi to dzwonię/piszę. Chociaż wiadomo, jak coś się dzieje złego to lepiej szybciej wybrać się na wizytę

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny według belly 25 sierpnia rozpocznie się 7 tydzień i myślicie, że serduszko może być już widoczne? Marzę o tym! :)

Jeśli chodzi o sen, to przed wczoraj nie spałam od 5 rano, a dzisiaj nie mogłam zasnąć do 01:30 w nocy, leżąc od 23:00, po prostu się męczyłam. Ewidentnie to ciąża, bo takich zaburzeń ze snem to ja nie miałam. Śpię zawsze bardzo dobrze i nie mam nigdy problemu z zaśnięciem! I jeszcze do tego jakieś śmieszne sny :) Książkę chyba będzie można napisać :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dziewczyny według belly 25 sierpnia rozpocznie się 7 tydzień i myślicie, że serduszko może być już widoczne? Marzę o tym! :)

Jeśli chodzi o sen, to przed wczoraj nie spałam od 5 rano, a dzisiaj nie mogłam zasnąć do 01:30 w nocy, leżąc od 23:00, po prostu się męczyłam. Ewidentnie to ciąża, bo takich zaburzeń ze snem to ja nie miałam. Śpię zawsze bardzo dobrze i nie mam nigdy problemu z zaśnięciem! I jeszcze do tego jakieś śmieszne sny :) Książkę chyba będzie można napisać :)
    Wydaje mi się, że powinno być już słychać serduszko, ale to różnie bywa. Wg kalendarza z belly 6t4d powinno być już serduszko.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zobaczymy jak to będzie. Byle do 25 sierpnia. Przede mną jeszcze wesele w rodzinie 22 sierpnia. Zaplanowaliśmy, że tylko najbliższym mówimy, co najmniej do momentu bicia serduszka, bo po prostu nie chcemy aby całe wesele 200osób wiedziało o tym. Jednak wiem, że domyślą się kiedy Kasia nie napije się winka i nie będzie szalała na parkiecie :)

Wyobraźcie sobie, że to będzie wesele z zespołem, który grał na naszym weselu, to naprawdę rewelacyjny zespół, bo my kładliśmy MOCNY nacisk na muzykę. I właśnie nasza kuzynka nie wyobrażała sobie swojej imprezy z innym zespołem. Byliśmy nastawieni z mężem, że się wybawimy w 3 rocznicę ślubu przy tej samem muzyce, ale to wszystko nic! JEST JAGÓDKA i to jest najwspanialsze! Nic się z tym nie równa. Zastanawiam się tylko jak będzie z moją umiejętnością kłamania, że nie piję bo...biorę leki...a nie tańczę, nie skaczę, szaleję, bo? :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

Mam nadzieję, że bo idę dzień później i też już na to liczę :)

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ