X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    To wysoki juz masz wynik jak na 4 tydzien. Ja miałam 10.08 Beta 156 a wczoraj 418. Boje sie ze ze za niski mam ten poziom u siebie. Teoretycznie wg owulacji jestem w 3 tygodniu a wg ostatniej miesiączki 5 tydzien. A ty jak liczysz długość ciąży?

Mj1991 słońce ja od miesiączki mam 5 tydzień. Od owulacji to 4 tydzień. Szybko mam owulację bo mam krótkie cykle po 25 dni. Głowa do góry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 13:14

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi wrote:
    kochana ja licząc od miesiączki mam 6+2 a wg owulacji mam 5+4 i na usg miałam już widoczne zarodki z serduszkami ale ciąża jest starsza o 8 dni :) a gin liczył od owulacji bo się mi przesunęła o prawie 2 tygodnie :)
    Dżejzi ty bedziesz miala bliźniaki? :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Dżejzi ty bedziesz miala bliźniaki? :)
    Tak :D miały być trojaczki ale jeden zarodek się wchłonął :(

Ameiva, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Laski, zadzwonil do mnie gin 10 minut po tym co napisałam że mam dzwonić jutro i powiedział że mogę przyjechać teraz bo jeszcze pół godziny będzie, szefa nie było to wsiadłam w auto i pojechałam.
    Więc tak, badał mnie usg i było widać ten pęcherzyk ciążowy, mówi że to za wcześnie żeby było coś więcej widac, ma racje? myślałam czegoś więcej sie dowiem :( ostatnia miesiaczkę miałam 08.07
    Przepisał mi duphaston na te jak to powiedział "brudzenie", mam brac 2 razy dziennie i nie zapominać o kwasie foliowym. Mówił że mam na siebie uważać.
    Następna wizyta za 2 tygodnie. Chyba ocipieje przez ten czas :(
    Nic się nie przejmuj u mnie tez jeszcze nic nie bylo widac;) bylam 12.08 na wizycie i byl pecherzyk ;) a teraz mam sie 24.08 pokazac:) wtedy prawdopodobnie bedzie juz serduszko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi wrote:
    Tak :D miały być trojaczki ale jeden zarodek się wchłonął :(
    gratulacje !!! w takim razie mamy pierwsza podwójna mamusie na kwietnioweczkach :) chyba ze jest jeszcze jakas ale sie ukrywa :P

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    No właśnie, zobaczymy jak to będzie. Byle do 25 sierpnia. Przede mną jeszcze wesele w rodzinie 22 sierpnia. Zaplanowaliśmy, że tylko najbliższym mówimy, co najmniej do momentu bicia serduszka, bo po prostu nie chcemy aby całe wesele 200osób wiedziało o tym. Jednak wiem, że domyślą się kiedy Kasia nie napije się winka i nie będzie szalała na parkiecie :)

Wyobraźcie sobie, że to będzie wesele z zespołem, który grał na naszym weselu, to naprawdę rewelacyjny zespół, bo my kładliśmy MOCNY nacisk na muzykę. I właśnie nasza kuzynka nie wyobrażała sobie swojej imprezy z innym zespołem. Byliśmy nastawieni z mężem, że się wybawimy w 3 rocznicę ślubu przy tej samem muzyce, ale to wszystko nic! JEST JAGÓDKA i to jest najwspanialsze! Nic się z tym nie równa. Zastanawiam się tylko jak będzie z moją umiejętnością kłamania, że nie piję bo...biorę leki...a nie tańczę, nie skaczę, szaleję, bo? :)

Ja mam swój ślub i wesele 12 września... ;) Będę wtedy w 11t3d ciąży. Impreza będzie w kameralnym gronie, więc chcąc nie chcąc wszyscy się dowiedzą (rodzice i rodzeństwo już wiedzą, a reszta dowie się na weselu) :D
    A 22 sierpnia mam panieński i też będę musiała dziewczynom oznajmić dobre wieści (no i kolejne osoby, które będą widziały wcześniej) :)
    Bardzo się cieszę, że jest fasolka i że będę mogła więcej posiedzieć, pojeść i pogadać z ludźmi niż tańczyć i szaleć całą noc - będę mogła być w 100% sobą i nikt się nie będzie dziwił że nie szaleję na parkiecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza wizyta była 5.08. w 6t0d ciąży i widziałam serduszko (taka maleńka, maleńka pulsująca kreseczka) :)
    A kolejna wizyta 9.09. w 11t0d.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja mam swój ślub i wesele 12 września... ;) Będę wtedy w 11t3d ciąży. Impreza będzie w kameralnym gronie, więc chcąc nie chcąc wszyscy się dowiedzą (rodzice i rodzeństwo już wiedzą, a reszta dowie się na weselu) :D
    A 22 sierpnia mam panieński i też będę musiała dziewczynom oznajmić dobre wieści (no i kolejne osoby, które będą widziały wcześniej) :)
    Bardzo się cieszę, że jest fasolka i że będę mogła więcej posiedzieć, pojeść i pogadać z ludźmi niż tańczyć i szaleć całą noc - będę mogła być w 100% sobą i nikt się nie będzie dziwił że nie szaleję na parkiecie :)
    a ja 12 wrzesnia mam urodziny i tego samego dnia mój synek obchodzi swoje pierwsze urodzinki :)

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Hej, nie myśl w ten sposób, że musisz się tłumaczyć, że nie szalejesz na parkiecie. Nawet jakbys nie byla w ciazy. Ja w maju wychodzilam za maz, od poczatku planowalismy przyjecie bez tańców, a właśnie po to,zeby posiedziec, pojesc dobre rzeczy, pogadac.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Hej, nie myśl w ten sposób, że musisz się tłumaczyć, że nie szalejesz na parkiecie. Nawet jakbys nie byla w ciazy. Ja w maju wychodzilam za maz, od poczatku planowalismy przyjecie bez tańców, a właśnie po to,zeby posiedziec, pojesc dobre rzeczy, pogadac.

Bardzo się cieszę na ten dzień i głównie z tego względu, że po ponad roku planowania w końcu będę jego żoną :) A przyjęcie weselne wstępnie miało być na 80 osób z poprawinami... Później doszliśmy do wniosku, że to nie nasze klimaty i zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i przyjaciół, ogarniamy DJa, dobre jedzenie i impreza będzie trwała do 2/3 w nocy (od 16, więc wystarczająco). Od samego początku wiedziałam, że szaleć na parkiecie na będę, bo nie lubię, ale teraz tym bardziej się cieszę że "bardziej taneczne" osoby będą wiedziały że za nic w świecie nie wyciągną mnie na parkiet do szybszych piosenek :D Z tego świętego spokoju się cieszę najbardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:16

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie lubilam wesel, nie znosze byc w centrum zainteresowania, wole trzymac sie na uboczu i wlasnie mysl ze bede na celowniku wszystkich mnie przerazala ale w moje wlasne wesele wybawilam sie za wszystkie czasy, bylismy królami parkeitu a dodam ze moj maz ma 2 lewe nogi i nie znosi tanczyc :P to sa takie emocje ze czlowiek nie jest soba :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Moja pierwsza wizyta była 5.08. w 6t0d ciąży i widziałam serduszko (taka maleńka, maleńka pulsująca kreseczka) :)
    A kolejna wizyta 9.09. w 11t0d.

Super :) Czyli i my może zobaczymy za niecałe dwa tygodnie :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w ogóle nie mieliśmy tańców, tylko muzykę z laptopa, a przyjęcie do 24. Ale mysle,ze się goście nie nudzili, bo mieliśmy też zwiedzanie starej fabryki i część przyjęcia chodzonego w ogrodzie, kwartek saksofonowy - eeeeech, cudowny ten rok dla mnie :D

aniab91 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy duże wesele na 2 dni. Teraz wiem, że już bym tak dużego wesela nie zrobiła. Lepsze kameralne ;) Chociaż nie powiem bo wszyscy super się bawili. Orkiestra fajna jedzenie bardzo dobre i dużo. Ale szkoda tych kosztów. Lepiej pieniądze na urządzenie domu przeznaczyć. Chociaź u nas za wszystko rodzice płacili bo mieli poodkładane już pieniążki :)

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie u gin, jest pęcherzyk z zarodkiem, serduszka jeszcze nie słychać, podobno ma prawo jeszcze tak być, ale to mnie nie uspokoiło...
    Wg wielkości pęcherzyka jest to 6 tydz. 2 dni

Za tydzień mam zrobić badania, a za dwa tygodnie do gin. Zwariuję do tego czasu...

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu do odwołania dostałam krwawienia i okazało się że łożysko sie odkleiło troszkę i jest zbyt nisko. Jak narazie czekam co dalej pobrali krew do badań ale na szczęście z maluszkami wszystko dobrze...

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o joj! Dżejzi powrotu do domku szybkiego. ;)
    Napisz jak coś będziesz więcej wiedzieć ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy powrót do domu. Odzywaj się do nas.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dejzi trzymaj się. Ważne że z fasolkami ok :*

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ