X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Byłam na wizycie u gin, jest pęcherzyk z zarodkiem, serduszka jeszcze nie słychać, podobno ma prawo jeszcze tak być, ale to mnie nie uspokoiło...
    Wg wielkości pęcherzyka jest to 6 tydz. 2 dni

Za tydzień mam zrobić badania, a za dwa tygodnie do gin. Zwariuję do tego czasu...
    Moze byc,ale do 7 tygodnia powinno sie serduszko pokazac,jesli nie bedziesz mogla wytrzymac 2 tygodni ic po tygodniu,ja bym poszla bo nerwy zle wplywaja na dzidzie,ale zobaczysz skoro jest zarodek,serduszko juz jest pewnie ale jest za malenkie zeby je zobaczyc,za pare dni juz bedzie bilo jak dzwon ;)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Kobietki, miałam przyspieszoną o tydzień wizytę, bo mój lekarz wyjeżdża. Dzidzia ma 7 mm, serduszko bije FHR120. Wszystko jest ok, a ja szczęśliwa:) Ten widok mi wynagrodził ostatnie dni mega mdłości o kazdej porze dnia i nocy...
    Gratuluje widoku.serduszka i zazdroszcze,pewnie cisnienie zeszlo...:)

Kajka lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Gratuluje widoku.serduszka i zazdroszcze,pewnie cisnienie zeszlo...:)
    Oj, zeszło! Tym bardziej, że dziś mija rok od straty pierwszej ciąży i byłam w podłym nastroju cały dzień..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przebywające w szpitalu trzymam kciuki za wasze fasolki ;*
    Nie wiem co bym zrobiła gdybym musiała leżeć od początku ciazy i to w szpitalu jak po 2 godz jak zostawiam synka już okropnie za nim tęsknię i najchętniej bym nawet na 2 minuty go nie zostawiazostawiała... kocham go nad życie, jestem w nim zakochana na maxa i wszyscy mówią że czasem az przesądzam z ta miłością do niego bo nawet nikomu go nie chce oddac na rece bo najchetniej bym sie z nim wogole nie rozstawala; D. Uwielbiam go całować, przytulac, patrzeć na niego Ehhh jest moim największym szczęściem... ;*

A dziś byłam na wizycie i u mnie jeszcze nic nie widac ;/ ponoć wszystko wygląda jak do ciazy i na 90% powinno się zacząć coś dziać ... ;/ trochę się zmartwilam bo zależy mi na tej fasolce bardzo ;*
    Karolinie jestem w tym samym "wieku ciazowym" co Ty...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia :) już mi lepiej i jestem pełna nadziei że będzie dobrze :) musi być :P moje dwa kochane łobuziaki straszą mamę od pierwszych tygodni życia :) ale musi być dobrze przecież juz mam łóżeczko wybrane :P

Kajka lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym,że cierpię na bezsenność postanowiłam sobie przejrzeć kwietniówki (rodziłam córkę w kwietniu -piękny okres).
    No i do czego zmierzam...Anastazjaaa ty mój niemozliwcu :))
    Jesteś mega twardą babka i tak trzymaj. Widzę,ze ci sie udało:)

Kochana tak bardzo bardzo sie cieszę, i będę ci kibicować do samego rozwiązania:*
    Aaaaaa....niewierze:D
    Super. Buziaki.
    P.s. Teraz to już na pewno nie usnę:P

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo przyłączam się do Was :)
    Termin porodu program wyznaczył mi na 21 kwietnia, u lekarza jeszcze nie byłam, myślę pójść w przyszłym tygodniu :)

Lanusia93, Rotenkopf, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    ja odrobinkę starsza ;)

witam się serdecznie.

wyznaczono mi już pierwszy termin wizyty: 10 września już nie mogę się doczekać ;)

Ja też mam wizytę 10.09 :)

Dziewczyny które są w szpitalu - trzymajcie się mocno i wracajcie szybko do domu :*

Teraz tak z innej beczki, polevam Wam do poczytania książkę " Język niemowląt". Przeczytajcie ją zanim urodzicie uniknięcie wielu problemów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:39

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja dzisiaj wychodzę do domu i będę leżeć dopóki zagrożenie nie minie :) wyniki badań są bardzo dobre :) 20 mam wizytę u gin to założymy kartę ciąży... Oglądałam dzisiaj moje słoneczka i zostałam w szoku bo one się już ruszają :D

Kajka, Anastazjaaa, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszają się? :) To może masz starszą ciążę niż pokazuje suwaczek? :>
    Dbaj o siebie : *

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To widzimy się na porodowce, tez mam termin na 21

Fabiola to czekamy razem do naszego magicznego 10 września ;)

Battinka dzięki za wsparcie teraz musi się udać

Dżejzi super wieści, Wypoczywaj ile się da i niech maluszki rosną zdrowo.

Mnie wczoraj trochę brzuch pobolewal i zaczęłam się martwić eh....
    Znając życie to ja pewnie szybciej urodzę:P Pierwszego synka 2 tygodnie wcześniej urodziłam :P Ale fajnie że są osoby na tym samym etapie ciąży :) W ogóle ten sierpien chyba mocno owocny jest :D

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzejzi podkrada zdjecia usg... Pierwsze ukradla MałejMi83,uwazajcie dziewczyny,bo albo jej cos siadlo na psyche albo bawi sie w trolla.. Mala dodala zdjecie to w kwietniu...
    I jest pod jej wykresem, a owa dzejzi w pamietniku 3 dni temu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:52

kapturnica, dorbie lubią tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj powiedzielismy rodzicom, dziś dziadkom, fajne uczucie :D

Ja dziś w ogóle nic nie czuję objawów - nawet podbrzusze/jajniki w ogóle nie bolą. I do tej pory rozkminialam czy to dobry ból, a dziś rozkminiam, czy to dobrze, ze nie boli ;);) I tak przez całą ciążę będzie?

7v8rikgni12rlaff.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, ja mma date na 19 kwietnia, ale to czekam, co powie lekarz za dwa tygodnie :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    My wczoraj powiedzielismy rodzicom, dziś dziadkom, fajne uczucie :D

Ja dziś w ogóle nic nie czuję objawów - nawet podbrzusze/jajniki w ogóle nie bolą. I do tej pory rozkminialam czy to dobry ból, a dziś rozkminiam, czy to dobrze, ze nie boli ;);) I tak przez całą ciążę będzie?
    Ja też dziś nie mam objawów. Też podbrzusze i jajniki przestały boleć. Ale dalej mam brązowe aż czarne plamienie ale bardzo mało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dzejzi podkrada zdjecia usg... Pierwsze ukradla MałejMi83,uwazajcie dziewczyny,bo albo jej cos siadlo na psyche albo bawi sie w trolla.. Mala dodala zdjecie to w kwietniu...
    I jest pod jej wykresem, a owa dzejzi w pamietniku 3 dni temu..

Jaki miałaby w tym cel? I jak na to trafiłaś? I skąd ta pewność?

• Kajka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Ja też mam wizytę 10.09 :)

Dziewczyny które są w szpitalu - trzymajcie się mocno i wracajcie szybko do domu :*

Teraz tak z innej beczki, polevam Wam do poczytania książkę " Język niemowląt". Przeczytajcie ją zanim urodzicie uniknięcie wielu problemów ;)

Nie czytałam tej książki, ale czy ta autorka nie propaguje karmienia w wyznaczonych godzinach zamiast na żądanie? I odradza noszenie?
    Do mnie bardziej przemawia wspomniane już rodzicielstwo bliskości i wiedza o rozwoju przywiązania w pierwszym roku życia : )
    Ale podejrzewam, że poradnik pewnie zawiera ciekawe wskazówki tak czy siak. Jeśli podpowiada, jak prawidłowo odczytywać potrzeby dzieci i rozumieć sygnały, które nam wysyłają, to świetnie : )

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojej strony mogę polecić "Dziecko z bliska" Agnieszki Stein. Na pewno jest to klasyczny poradnik, ale bardzo wartościowa książka o relacjach rodzic-dziecko i nie tylko : )

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jaki miałaby w tym cel? I jak na to trafiłaś? I skąd ta pewność?
    Wystarczy wejść pod wykres na ovufreind MałejMi83 i wejść na pamiętnik dzejzi i porównać foto to takie trudne? druga sprawa nie wydało Wam sie to podejzane ze ona przy becie 324 miała juz pecherzyk ciazowy widoczny , jestes w ciazy i nie wiesz ze pecherzyk pojawia sie przy becie ponad 1000?

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Wystarczy wejść pod wykres na ovufreind MałejMi83 i wejść na pamiętnik dzejzi i porównać foto to takie trudne? druga sprawa nie wydało Wam sie to podejzane ze ona przy becie 324 miała juz pecherzyk ciazowy widoczny , jestes w ciazy i nie wiesz ze pecherzyk pojawia sie przy becie ponad 1000?

Porównałam zdjęcie MałejMi83 i Dzejzi i faktycznie są identyczne... :(

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ