X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam cały dzień bo cały dzień leżę jak się ruszam po domu to są w miarę znośne :) ale bardziej przerażają mnie mdłości i zawroty głowy :D

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to nie myślałam o tym jeszcze. Ostatnio wszystko mi śmierdzi, muli mnie, więc wszystko co z jedzeniem i piciem związane to masakra. też słyszałam że od bawarki więcej pokarmu jest, będziemy miały możliwość spróbować.
    Wydaje mi się że to bardziej chodzi o nawodnienie organizmu niż o jakieś nadzwyczajne działania bawarki. bóle podbrzusza mam cały dzień, bardziej odczuwam je jak się położę. Gin powiedział że to normalne, jak by mnie niepokoiło to mogę wziąć nospę. Bolą mnie bardzo sutki a piersi mniej. Słyszałyście o hartowaniu piersi? spokojnej nocy ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 23:25

200710183334.png

201604027450.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja tu jestem najstarsza? Chryste 1984 i mam nadzije pierwszy dzidzius Jutro pierwsze usg, bo 04.08 nie bylo nic widac tylko beta na ciaze byla. Jutro po 10dniach od tego terminu mam pierwsze usg i pewnie powtorke bety. Ja uwazam ze laski za bardzo szalejecie z ta beta. Tu gdzie mieszkam nie sprawdza jej sie jesli nie ma do tego powodow to szczedzi nerwow moim zdaniem, bo wlasciwie nawet jak wyniki bylyby nie takie to czy lekarz moze cos zrobic?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    w sumie to nie myślałam o tym jeszcze. Ostatnio wszystko mi śmierdzi, muli mnie, więc wszystko co z jedzeniem i piciem związane to masakra. też słyszałam że od bawarki więcej pokarmu jest, będziemy miały możliwość spróbować.
    Wydaje mi się że to bardziej chodzi o nawodnienie organizmu niż o jakieś nadzwyczajne działania bawarki. bóle podbrzusza mam cały dzień, bardziej odczuwam je jak się położę. Gin powiedział że to normalne, jak by mnie niepokoiło to mogę wziąć nospę. Bolą mnie bardzo sutki a piersi mniej. Słyszałyście o hartowaniu piersi? spokojnej nocy ;*

Dokładnie o nawodnienie chodzi. W ciąży jest bardzo ważne, po porodzie jeszcze ważniejsze. Taka "herbatka" Femaltiker zwiększa ilość pokarmu, bo zawiera słód jęczmienny :)
    Takie coś jak hartowanie piersi to taki sam mit ;)

Mynia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kwietnioweczki :)

Gratuluje wszystkim! Kwiecien to najpiekniejszy miesiac na porod :D. No i sierpien to piekny miesiac na poczecie potomka ;).
    Bede was podczytywac czasem i kibicowac bo moj Domi tez kwietniowy tylko ze z tego roku :)

Co do bety to ja nie malam ani razu robionej. Dwa testy wyszly dodatnio to co mialam jeszcze kase neipotrzebnie wydawac.

Co do laktacji to u mnie dopiero po 4 dniach sie pojawilo mleko i teraz mam sporo. Bawarki nigdy nie pilam ;), za to pije duzo wody i popijam herbatki laktacyjne.

Asiasia, Ameiva, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą moi rodzice a to z racji tego że mieszkam z rodzicami w jednym domu i siedze na l4 więc moja mama zaczełaby się domyślać a tego nie chciałam No i moja siostra ktora tez obok nas mieszka wiedziala juz jak test zrobiłam a reszta rodzenstwa tez sie dowiedziala po 1 USG :) a teściowie dowiedzą sie w sobote na urodzinach mojej teściowej :)
    Jakoś nie mam takiej potrzeby ukrywania tego;) wiem że zawsze będziemy mieć wstarcie u wszystkich :)

A tak z innej beczki to wy też tak szybko się budzicie? Ja przed ciążą spałam nawet do 12 a teraz sie budze 4, 5, 6 :) hehe ale pewnie zaraz znów zasne ;p

Dziś zaczęliśmy 6 tydzień hihi ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 05:55

• fabiola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    4300g i 59cm ; D i urodziłam naturalnie ;) a Ty? :)

O Matko to szacun że zdecydowałaś się na kolejne :) u mnie 58cm 3810g :)

Ja robię paznokcie żelowe od 4 lat i cała ciąże też robiłam, mój lekarz nie miał nic przeciwko. A co do Bawarii, Dziewczyny z forum w poprzedniej ciąży testowały i mówiły że to nic nie daje.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    ilona1984 czy masz torbiela? ja też mam i troche się tym niepokoję..
    Tak mam i tez sie nie pokoje,ale moj lekarz z takim spokojem.mowil,ze sie wchlonie,tym bardziej,ze biore luteine,ze duzo.kobiet ma w ciazy i znikaja do konca 1 trymestu,prawie mu uwierzylam,za tydzien zobaczymy czy sie pomniejszyl,tylko ze boli mnie chyba bezuch od niego po prawej stranie tak mi sie wydaje

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My mówimy najbliższym. Dla rodziców naszykowałam już pudełeczka z małymi skarpetkami - damy im i nagramy komórką reakcję.

Dzezi - bawarka to mit. Zapraszam - nie tylko Ciebie - na bloga hafija.pl - obala mity i daje mnóstwo rad nt karmienia piersi.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjia gdzie ty jestes?martwie sie :(

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :). Czy wy tez macie takie glupie sny w ciazy? mi sie snia takie glupoty ze az w glowie mi sie te historie nie mieszcza :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi wrote:
    A mama mi wpaja że pokarmu nie będę miała jak nie będę pić bawarki :D myślałam że jakiś wpływ to ma na ilość :D

Mi w pierwszej ciąży tez mam to mowila, ale moim zdaniem to jakis stary zabobon

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czy ja tu jestem najstarsza? Chryste 1984 i mam nadzije pierwszy dzidzius Jutro pierwsze usg, bo 04.08 nie bylo nic widac tylko beta na ciaze byla. Jutro po 10dniach od tego terminu mam pierwsze usg i pewnie powtorke bety. Ja uwazam ze laski za bardzo szalejecie z ta beta. Tu gdzie mieszkam nie sprawdza jej sie jesli nie ma do tego powodow to szczedzi nerwow moim zdaniem, bo wlasciwie nawet jak wyniki bylyby nie takie to czy lekarz moze cos zrobic?

Nie nie jestes ;) ja jestem 81

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    Ja jestem z Wielkopolski ;)
    Ja też wielkopolska, ostatni powiat :) na samym dole województwa :D

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj śniło, że poszłam do koleżanki która ma juz 2 dzieci i powiedziała mi, że jest w 9 tygodniu z kolejnym. I że wie od samego początku (wcześniej niż ja), że ja też jestem w ciąży i że to są bliźniaki :)

Ale taki sen teoretycznie mógłby się sprawdzić, a ja zwykle miałam zdecydowanie bardziej nieprawdopodobne i pokręcone sny :) Aż mój mąż czasem się zastanawiał, czy na pewno mam równo pod sufitem jak mu je opowiadałam :D

Kiedyś na przykład mi się śniło, że pojechałam do mojego męża, a on miał hodowlę kurczaków. Trzymał je w takiej zagrodzie z wysokim betonowym ogrodzeniem. I mówi mi, że jedna kura rodziła (nie znosiła jajko, tylko miała poród :)), wyszło łożysko no i została zagryziona przez lamę, która przeskoczyła przez mur. I mój mąż mówi mi, że w sumie to nie ma się co dziwić, że lama zjadła tę kurę no bo skoro było łożysko to nie mogła się powstrzymać. I on z troski o pozostałe kurczaki wyprowadził je z zagrody prosto do naszego samochodu, mówiąc "proszę, proszę zapraszam", na przednie siedzenie, żeby kierowały samochodem :D

Smialismy sie jak debile jak mu opowiadałam ten sen :D Zresztą do dzisiaj czasem powie dla beczki "proszę, proszę zapraszam" i od razu mamy banany na buziach :P

Ameiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, laski wczoraj miałam taki troche śluz brązowawy... nie było tego dużo ale po moich przejściach pół roku temu przeraziłam się, dzisiaj jest już ok.
    Mimo to , spróbuje się skontaktować z ginem może by mnie przyjął w takiej sytuacji? Może mi coś przepisze..

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Odebrałam właśnie wyniki bety: 11933 gdzie na pierwszym badaniu wyszło 8003, trochę za mały ten przyrost ale idę dziś do gin i liczę na to ze będzie mieć dla mnie dobre wieści. A ww kobitki jak żyjecie ? Mnie męczą mdłości i ból jak na miesiączkę.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Ja też wielkopolska, ostatni powiat :) na samym dole województwa :D
    Ja niedaleko Poznania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Kurcze, laski wczoraj miałam taki troche śluz brązowawy... nie było tego dużo ale po moich przejściach pół roku temu przeraziłam się, dzisiaj jest już ok.
    Mimo to , spróbuje się skontaktować z ginem może by mnie przyjął w takiej sytuacji? Może mi coś przepisze..
    Ja też miałam taki śluz :) gin przepisala mi luteine i duphaston :) i kazala lezec :) sluz sie juz skonczyl ale jak aplikuje sobie luteine aplikatorem to na nim jeszcze troszke brazowego sluzu szyjkowego jest :)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ