Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
w sumie to nie myślałam o tym jeszcze. Ostatnio wszystko mi śmierdzi, muli mnie, więc wszystko co z jedzeniem i piciem związane to masakra. też słyszałam że od bawarki więcej pokarmu jest, będziemy miały możliwość spróbować.
Wydaje mi się że to bardziej chodzi o nawodnienie organizmu niż o jakieś nadzwyczajne działania bawarki. bóle podbrzusza mam cały dzień, bardziej odczuwam je jak się położę. Gin powiedział że to normalne, jak by mnie niepokoiło to mogę wziąć nospę. Bolą mnie bardzo sutki a piersi mniej. Słyszałyście o hartowaniu piersi? spokojnej nocy ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 23:25
-
Czy ja tu jestem najstarsza? Chryste 1984 i mam nadzije pierwszy dzidzius Jutro pierwsze usg, bo 04.08 nie bylo nic widac tylko beta na ciaze byla. Jutro po 10dniach od tego terminu mam pierwsze usg i pewnie powtorke bety. Ja uwazam ze laski za bardzo szalejecie z ta beta. Tu gdzie mieszkam nie sprawdza jej sie jesli nie ma do tego powodow to szczedzi nerwow moim zdaniem, bo wlasciwie nawet jak wyniki bylyby nie takie to czy lekarz moze cos zrobic?Asiasia
-
dziewussia wrote:w sumie to nie myślałam o tym jeszcze. Ostatnio wszystko mi śmierdzi, muli mnie, więc wszystko co z jedzeniem i piciem związane to masakra. też słyszałam że od bawarki więcej pokarmu jest, będziemy miały możliwość spróbować.
Wydaje mi się że to bardziej chodzi o nawodnienie organizmu niż o jakieś nadzwyczajne działania bawarki. bóle podbrzusza mam cały dzień, bardziej odczuwam je jak się położę. Gin powiedział że to normalne, jak by mnie niepokoiło to mogę wziąć nospę. Bolą mnie bardzo sutki a piersi mniej. Słyszałyście o hartowaniu piersi? spokojnej nocy ;*
Dokładnie o nawodnienie chodzi. W ciąży jest bardzo ważne, po porodzie jeszcze ważniejsze. Taka "herbatka" Femaltiker zwiększa ilość pokarmu, bo zawiera słód jęczmienny
Takie coś jak hartowanie piersi to taki sam mitMynia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Hej Kwietnioweczki
Gratuluje wszystkim! Kwiecien to najpiekniejszy miesiac na porod . No i sierpien to piekny miesiac na poczecie potomka .
Bede was podczytywac czasem i kibicowac bo moj Domi tez kwietniowy tylko ze z tego roku
Co do bety to ja nie malam ani razu robionej. Dwa testy wyszly dodatnio to co mialam jeszcze kase neipotrzebnie wydawac.
Co do laktacji to u mnie dopiero po 4 dniach sie pojawilo mleko i teraz mam sporo. Bawarki nigdy nie pilam , za to pije duzo wody i popijam herbatki laktacyjne.
Asiasia, Ameiva, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie wiedzą moi rodzice a to z racji tego że mieszkam z rodzicami w jednym domu i siedze na l4 więc moja mama zaczełaby się domyślać a tego nie chciałam No i moja siostra ktora tez obok nas mieszka wiedziala juz jak test zrobiłam a reszta rodzenstwa tez sie dowiedziala po 1 USG a teściowie dowiedzą sie w sobote na urodzinach mojej teściowej
Jakoś nie mam takiej potrzeby ukrywania tego;) wiem że zawsze będziemy mieć wstarcie u wszystkich
A tak z innej beczki to wy też tak szybko się budzicie? Ja przed ciążą spałam nawet do 12 a teraz sie budze 4, 5, 6 hehe ale pewnie zaraz znów zasne ;p
Dziś zaczęliśmy 6 tydzień hihi ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 05:55
-
madziutek 23 wrote:4300g i 59cm ; D i urodziłam naturalnie a Ty?
O Matko to szacun że zdecydowałaś się na kolejne u mnie 58cm 3810g
Ja robię paznokcie żelowe od 4 lat i cała ciąże też robiłam, mój lekarz nie miał nic przeciwko. A co do Bawarii, Dziewczyny z forum w poprzedniej ciąży testowały i mówiły że to nic nie daje.
[/url] -
dichlieb wrote:ilona1984 czy masz torbiela? ja też mam i troche się tym niepokoję..cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Dzień dobry
My mówimy najbliższym. Dla rodziców naszykowałam już pudełeczka z małymi skarpetkami - damy im i nagramy komórką reakcję.
Dzezi - bawarka to mit. Zapraszam - nie tylko Ciebie - na bloga hafija.pl - obala mity i daje mnóstwo rad nt karmienia piersi.Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Asiasia wrote:Czy ja tu jestem najstarsza? Chryste 1984 i mam nadzije pierwszy dzidzius Jutro pierwsze usg, bo 04.08 nie bylo nic widac tylko beta na ciaze byla. Jutro po 10dniach od tego terminu mam pierwsze usg i pewnie powtorke bety. Ja uwazam ze laski za bardzo szalejecie z ta beta. Tu gdzie mieszkam nie sprawdza jej sie jesli nie ma do tego powodow to szczedzi nerwow moim zdaniem, bo wlasciwie nawet jak wyniki bylyby nie takie to czy lekarz moze cos zrobic?
Nie nie jestes ja jestem 81
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Mnie się dzisiaj śniło, że poszłam do koleżanki która ma juz 2 dzieci i powiedziała mi, że jest w 9 tygodniu z kolejnym. I że wie od samego początku (wcześniej niż ja), że ja też jestem w ciąży i że to są bliźniaki
Ale taki sen teoretycznie mógłby się sprawdzić, a ja zwykle miałam zdecydowanie bardziej nieprawdopodobne i pokręcone sny Aż mój mąż czasem się zastanawiał, czy na pewno mam równo pod sufitem jak mu je opowiadałam
Kiedyś na przykład mi się śniło, że pojechałam do mojego męża, a on miał hodowlę kurczaków. Trzymał je w takiej zagrodzie z wysokim betonowym ogrodzeniem. I mówi mi, że jedna kura rodziła (nie znosiła jajko, tylko miała poród ), wyszło łożysko no i została zagryziona przez lamę, która przeskoczyła przez mur. I mój mąż mówi mi, że w sumie to nie ma się co dziwić, że lama zjadła tę kurę no bo skoro było łożysko to nie mogła się powstrzymać. I on z troski o pozostałe kurczaki wyprowadził je z zagrody prosto do naszego samochodu, mówiąc "proszę, proszę zapraszam", na przednie siedzenie, żeby kierowały samochodem
Smialismy sie jak debile jak mu opowiadałam ten sen Zresztą do dzisiaj czasem powie dla beczki "proszę, proszę zapraszam" i od razu mamy banany na buziachAmeiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
- szczęśliwy
-
Kurcze, laski wczoraj miałam taki troche śluz brązowawy... nie było tego dużo ale po moich przejściach pół roku temu przeraziłam się, dzisiaj jest już ok.
Mimo to , spróbuje się skontaktować z ginem może by mnie przyjął w takiej sytuacji? Może mi coś przepisze.. -
Cześć dziewczyny. Odebrałam właśnie wyniki bety: 11933 gdzie na pierwszym badaniu wyszło 8003, trochę za mały ten przyrost ale idę dziś do gin i liczę na to ze będzie mieć dla mnie dobre wieści. A ww kobitki jak żyjecie ? Mnie męczą mdłości i ból jak na miesiączkę.
-
nick nieaktualnykarolajna91 wrote:Kurcze, laski wczoraj miałam taki troche śluz brązowawy... nie było tego dużo ale po moich przejściach pół roku temu przeraziłam się, dzisiaj jest już ok.
Mimo to , spróbuje się skontaktować z ginem może by mnie przyjął w takiej sytuacji? Może mi coś przepisze..