X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze na brzuchu spałam, ale już nie mogę bo mi nie wygodnie. z kołderki robie sobie rogalik ;p kupiłam rogala w pierwszej ciąży ale nie było mi wygodnie i wydałam.
    Tez mam tyłozgięcie, ale pierwsze słysze o tym co piszesz Funky :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Ja jestem płaczliwa, wzruszam się z byle powodu, krzyczę o byle co, choć próbuje to kontrolować.
    mnie lekarz mówił żeby z roweru zrezygnować, na okres I trymestru a później to zobaczymy.
    Od września do czerwca chodziłam na aerobik, pytałam się lekarza jak teraz, powiedział że raczej nie bo to wysiłek, zostały mi spacery. Muszę poszukać ćwiczeń dla ciężarnych to się zapiszę.
    dziewczyny od kiedy można zapisać się do szkoły rodzenia?
    myślicie że warto?
    Ja nie chodziłam, moje koleżanki chodziły i jedyne co dobre słyszałam od nich to nauka oddychania przy porodzie :)
    EDIT
    Ja nie umiałam oddychać, położna mi mówiła co i jak, a w rezultacie nie miałam już siły przeć i mi "wypchneli" dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 23:37

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jestem z marcowych mamusiek ale was rowniez poczytuje bo termin mam na 28.03 mam nadzieje ze nie bedziecie zle jesli i.z sami popisze?

Jesli chodzi o humorki to ja naleze do placzliwych wrzeszczacych jedz na miotle latajacych :)

A co do szkoly rodzenia to nie chodziłam tam w 1ciazy i nie zaluje. Przy porodzie i tak polozna pokazuje i tlumaczy jak masz oddychac i co robic bo z bolu i tak o wszystkim sie zapomina ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Chwile przed pojsciem spac poszlam do lazienki. Duzo brazowej wydzieliny. Placz, panika i do szpitala. Na cale szczescie z Okruszkiem wszystko dobrze, jest serducho, bije miarowo. Sa jakies 3 nacieki i na szczescie zadnej zywej krwi.
    Na dzien dobry mam 2x luteine dopochwowo, rano raz a od poludnia dostane duphaston.

Przezyje wszystko. Wszystko dla Okruszka.

A, no i zostaje na oddziale patologii.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie! :* Najważniejsze, że jest serduszko. Kurcze tyle z nas ma problemy albo jakieś niepokojące objawy... smutne to

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach nie panikować przynajmniej do wizyty...:) ale rzeczywistość jest brutalna. Dzisiaj idę na rozmowę z prezesem... trzymajcie kciuki. ..

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dziś musze powiedzieć kierownicze, bo dostałam zwolnienie do następnej wizyty wiec i tak nic nie ukryje a wydaje mi się że będzie bardziej elegancko jak pojadę i porozmawiam niż jak wyślę samo zwolnienie. Nie będzie zachwycona...

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jestem w szpitalu. Chwile przed pojsciem spac poszlam do lazienki. Duzo brazowej wydzieliny. Placz, panika i do szpitala. Na cale szczescie z Okruszkiem wszystko dobrze, jest serducho, bije miarowo. Sa jakies 3 nacieki i na szczescie zadnej zywej krwi.
    Na dzien dobry mam 2x luteine dopochwowo, rano raz a od poludnia dostane duphaston.

Przezyje wszystko. Wszystko dla Okruszka.

A, no i zostaje na oddziale patologii.

Trzymaj się! Cieszę się że jest już serduszko :) Ta brązowa wydzielina mogła być właśnie od poprzedniego stosunku- może pękło naczynko, miałam tak w 1 trymestrze za każdym razem, aż w końcu lekarz kazał już na te plamienia nie zwracać uwagi. Poproś męża o fajną książkę i odpoczywaj. Zaliczyłam w 1 ciąży tyle pobytów w szpitalu że teraz bez wahania brałabym całe tomy książek :P

dichlieb, monia_em lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się! Wszystko będzie dobrze.

Co do szefa. Jestem z nim w przyjaznych relacjach tak więc ostatnio podczas wizyty w pracy koleżanka zapytała przy nim czy się nie spodziewam. Przyznałam że jest taka możliwość. Powiedział że będzie mi kibicować aby wszystko dobrze się ułożyło. Wobec czego tę niezręczną rozmowę mam za sobą.

Pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf będzie wszystko dobrze. Trzymam mocno kciuki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ;)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj się :*

Straciatellaa wrote:
    Tez mam tyłozgięcie, ale pierwsze słysze o tym co piszesz Funky :)

Też byłam zdziwiona, ale poszukałam na internecie i niektórzy dostają takie zalecenia. Ja podobno mam tyłozgięcie masakra i może dlatego muszę się wspomagać leżeniem na brzuchu.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf - trzymam kciuki, też mam nadzieję, żę to niewinne podrażnienie szyjki po seksie :)

U mnie cisza, gdyby nie to, że wiem, że jestem w ciąży, to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf zdrowka!

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia Rotenkopf :)

Ja dzisiaj chyba miałam mdłości poranne. Mówię "chyba", bo to pierwszy raz i jest opcja, że to może po wczorajszym jedzeniu.. teraz jest w miarę ok, więc zobaczymy jutro :)

Co do tego tyłozgięcia, niby statystycznie nieco częściej w naszej grupie zdarzają się poronienia i może lekarz dmucha na zimne. Nie wydaje mi się, żeby to dawało jakiś znaczny efekt. W końcu kiedy macica się powiększa to przyjmuje już odpowiednie położenie. Ja tak czy inaczej lubię spać na brzuchu, więc korzystam póki mogę :) tego rogala koniecznie muszę kupić, bo też często roluję kołdrę i wkładam między nogi ^^

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tylozgiecie i pytałam, czy to ma jakieś znaczenie w ciąży. Powiedziano mi, że absolutnie nie. Chodzą legendy, że podobno w ciążę trudniej zajść, ale to już nas nie dotyczy:)
    A jak się dzisiaj mile panie czują?
    Mnie troszeczkę mdli, piersi znosnie pobolewaja i mam ochotę na morele :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:57

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Rotenkopf . Oby to było podrażnienie po stosunku. Musi być skoro z fasoleczką dobrze:*

Też mam tyłozgięcie. Ale chodziłam w trafionym cyklu na monotoring. Jednak zaczelismy juz dlugo po owulacji i gdzies 10dni po lekarz napisal mi na opisie macica w przodozgoeciu. Czy to możliwe ze tak szybko sie prostuje? Bylam u innej lelarki wtedy bo moj byl na urlopie i nie wiem czy to bląd czy już wtedy coś się działo:)
    Miłego dnia Mamusie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:08

f2w3s65gpeorv80s.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :). Ale naskrobałyście przez weekend :). My weekend spędziliśmy na świeżym powietrzu nad jeziorkiem - skorzystaliśmy z okazji, ze lepiej się nieco czułam.

Co do spania na brzuchu, to ja uwielbiam tak spać, ale niestety jak mam bóle brzucha to nie daje rady tak leżeć i wygodnie jest mi tylko na plecach.

Wszystkim potrzebującym dużo zdrówka :*.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny, jak po weekendzie? :)
    Ja w piątek tak się pokłóciłam z moim chłopakiem że nawet nie wyobrażacie sobie :) o pierdoły :) ale po godzinie już było ok hehe :) to chyba te hormony tak działają...
    Ogólnie to jakoś tak nie czuję się ciążowo;/ i myśle czy nie iść na betę dla własnego spokoju.. dziewczyny, u was też te badanie kosztuje aż 30 zł???? :O

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ