X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na rowerze nie można w ciąży? Ja jeżdże diść sporo i bardzo lubię. Spokojne tempo więc zero przemęczania itp. Wydaje mi się że to jeden z najlepsxych sportow w ciąży:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rower jak najbardziej wskazany w zdrowej ciąży, aczkolwiek ja odstawiłam. Boję się jeździć po ulicy w Łodzi, bardzo dużo dziur a ścieżek jak na lekarstwo.. Bym sobie nie wybaczyła, gdyby coś się stało. Na rowerek stacjonarny chyba będę uderzać i znalazłam ciekawe treningi dla ciężarnych na youtubie. Po wizycie, jeśli wszystko będzie ok zaczynam sobie ćwiczyć :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaatunku! ;D jem, jem, jem. W brzuchu mam uczucie zapełnienia ale i tak żołądek burczy z głodu, jak to możliwe?! A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie wiem na co mam ochotę, a na coś mam! ;D

co do sportu - ja raczej nie jestem zbyt aktywna ale właśnie słyszałam, że rower jest bardzo dobry oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań ;)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to przyznam szczerze nie wiedziałam, myślałam ze powoduje wstrząsy ...

Ale poczekam do wizyty i zapytam będę miec pewność, jesli faktycznie nie będzie przeciwskazań to moze jeszcze końcem kata cos skorzystam:)

f2w3rjjg787he44v.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz jedz Rotenkopf widocznie organizm sie domaga wiecej jedzonka. Ja mam to samo żadnych mdłości tylko ogromny apetyt. Jem tyle co moj mezczyzna. Mam niedowage bo 49kg przy 168cm wiec organizm nadrabia niedobor. Po porodzie zrzucimy;)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Raaatunku! ;D jem, jem, jem. W brzuchu mam uczucie zapełnienia ale i tak żołądek burczy z głodu, jak to możliwe?! A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie wiem na co mam ochotę, a na coś mam! ;D

co do sportu - ja raczej nie jestem zbyt aktywna ale właśnie słyszałam, że rower jest bardzo dobry oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań ;)

Ciesz sie ze jesz, bo mi od tygodnia wszystko smierdzi :( niby mam na coś ochotę, wezmę gryza i okazuje sie ze jednak nie :/ wciaz mi ciezko na zoladku. Nie to ze mdli, ale tak dziwnie buuuu. Dla mnie to koszmar, bo w pierwszej ciąży tak nie mialam.

Co do sportu to pytalam ostatnio moja gin i jesli chodzi o sprawy szyjkowe to dopiero ok 16 tyg sport może jakos na to wplywac. Stad pewnie nakaz pozwolenia od lekarza jak się chce chodzić na gimnastyke dla ciezarnych. Mysle ze na obecnym etapie najbardziej powinny uwazac dziewczyny po poronieniach.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie :) bo może mi tak odbija. Leżycie na brzuchu?? Ja np. się strasznie boje. Pomimo, że to moja ulubiona pozycja. Teraz już tylko na bokach lub na plecach. Jakoś mi tak w psychice siedzi ;)

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam leżę ;) później nie będzie można głównie przez to że jest zwyczajnie niewygodnie :) każdy ma inne podejście.

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Jedz jedz Rotenkopf widocznie organizm sie domaga wiecej jedzonka. Ja mam to samo żadnych mdłości tylko ogromny apetyt. Jem tyle co moj mezczyzna. Mam niedowage bo 49kg przy 168cm wiec organizm nadrabia niedobor. Po porodzie zrzucimy;)

Ja też jem bardzo dużo :P 50 kg, 170 cm, więc nie narzekam ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie :) bo może mi tak odbija. Leżycie na brzuchu?? Ja np. się strasznie boje. Pomimo, że to moja ulubiona pozycja. Teraz już tylko na bokach lub na plecach. Jakoś mi tak w psychice siedzi ;)

Do 12 tygodnia spokojnie, ja jakoś do 16 spałam na brzuchu :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi właśnie lekarz mówił, że rower stacjonarny tak, ale na wycieczki rowerowe czy przejażdżkę po mieście mam sobie odpuścić.
    Rower moim zdaniem dość ryzykowny w ciąży, ostro zahamujesz kierownica na brzuchu,upadek cokolwiek ludzie też nie patrzą (przynajmniej u nas) na ścieżkach rowerowych, o ulicy nie wspomnę.
    Ja wolę nie ryzykować, chce zmniejszać ryzyka co do minimum.
    :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zdarza lezec ale jak się zapomnę. Raczej staram się odzwyczajać od tego. Super są takie długie poduchy z którymi się przytulasz dziki nim brzuch ma miękko. Chyba sobie taką zamówię:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduchy rogale sa boskie. Ja spalam w ciazy, teraz 2 lata po porodzie, bo nie mogłam się odzwyczaic. A teraz znow :)

Ja spie na brzuszku poki moge.

Tez startuje z waga 50kg. Ale przy takim apetycie to mi niedługo chyba 5 zostanie buuu :(

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie idzie taką poduszkę zamówić ? Też lubię spać na brzuchu a z racji obaw śpię tylko na bokach i jestem nie wyspana.

Okej, mogę jeść - ale co ?! ;D dziś mam etap 'zjadłabym coś ale nie wiem na co mam ochotę' ;] mój mąż dostaje świra już powoli ;)

ja ważę ok 65-67 kg, dokładnie nie wiem bo nie mam wagi ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:29

• monia_em Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Ci rogala firmy Motherhood, na str internetowej maja nawet chyba swoj sklep online.
    One sa wytrzymale ale fajnie bo maja tez wymienne poszewki

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego rogala :) kiedyś mąż mi kupił bo zawsze mu kołdre zabierałam zeby sobie owinąć między nogi ;p ale wsumie dawno go nie używałam:) musiałabym go z szafy wyciągnąć, może bedzie wygodniej ;)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham spać na brzuchu, a teraz już mi się robi niewygodnie:/ dziwne, że tak szybko, ale może to siła psychiki.
    A co do emocji, to ja nie płacze, ale za to wrzeszcze na prawo i lewo:D
    W ogóle to mam głupie pytanie, ale cóż... Wy też macie teraz straszny slinotok w nocy? Ja się cały czas budzę w morzu śliny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:04

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja kocham spać na brzuchu, a teraz już mi się robi niewygodnie:/ dziwne, że tak szybko, ale może to siła psychiki.
    A co do emocji, to ja nie płacze, ale za to wrzeszcze na prawo i lewo:D
    W ogóle to mam głupie pytanie, ale cóż... Wy też macie teraz straszny slinotok w nocy? Ja się cały czas budzę w morzu śliny...

To rzadka, dość nieprzyjemna ciążowa dolegliwość. Moja znajoma miała nadmiar śliny w ciągu dnia w ciąży i wstydziła się czasem wyjść z domu, normalnie jej nie wierzyłam dopóki nie pogrzebałam w niezawodnym internecie. Trwało kilka tygodni i minęło ;)

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nakaz polegiwania na brzuchu. Mam tyłozgięcie macicy i niby tak szybciej się macica "prostuje" do odpowiedniej pozycji;) no i mężowi też kradnę pościel, ale rogala mam już zamówionego :)

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem płaczliwa, wzruszam się z byle powodu, krzyczę o byle co, choć próbuje to kontrolować.
    mnie lekarz mówił żeby z roweru zrezygnować, na okres I trymestru a później to zobaczymy.
    Od września do czerwca chodziłam na aerobik, pytałam się lekarza jak teraz, powiedział że raczej nie bo to wysiłek, zostały mi spacery. Muszę poszukać ćwiczeń dla ciężarnych to się zapiszę.
    dziewczyny od kiedy można zapisać się do szkoły rodzenia?
    myślicie że warto?

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ