Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 35 Też mnie przez sekundę kusiło, żeby iść na betę, ale obgadałam to z mężem i stwierdziliśmy, że nie możemy temu ulegać, bo wpadniemy w paranoję. Albo raczej ja wpadnę w paranoję.
Martwi mnie lekko zupełny brak objawów ( no, deilatnie wrazliwe piersi, czeste siusianie i dzis zawroty w glowie), ale staram się myśleć, że po prostu jestem szczęściarą. Internet stoi przykładami, że nie trzeba ich mieć, a ciąże były zdrowe. No i to jeszcze wciąż bardzo wcześnie.
-
karolajna91 wrote:Cześc dziewczyny, jak po weekendzie?
Ja w piątek tak się pokłóciłam z moim chłopakiem że nawet nie wyobrażacie sobie o pierdoły ale po godzinie już było ok hehe to chyba te hormony tak działają...
Ogólnie to jakoś tak nie czuję się ciążowo;/ i myśle czy nie iść na betę dla własnego spokoju.. dziewczyny, u was też te badanie kosztuje aż 30 zł???? -
nick nieaktualnykarolajna91 wrote:Cześc dziewczyny, jak po weekendzie?
Ja w piątek tak się pokłóciłam z moim chłopakiem że nawet nie wyobrażacie sobie o pierdoły ale po godzinie już było ok hehe to chyba te hormony tak działają...
Ogólnie to jakoś tak nie czuję się ciążowo;/ i myśle czy nie iść na betę dla własnego spokoju.. dziewczyny, u was też te badanie kosztuje aż 30 zł???? -
Rotenkopf, ciepło myślę o Tobie i maleństwie, trzymajcie się mocno! : )
Dziewczyny, mam pytanie, w którym tygodniu lekarz Wam zleca zrobienie pierwszych badań laboratoryjnych? Mój powiedział ostatnio, że będę je robić w 10tc i że wypisze skierowanie na kolejnej wizycie. Z tym, że tę wizytę będę miała już w 11tc (po skończonym 10-tym) i teraz nie wiem, czy mu się coś nie pomyliło i czy to nie będzie za późno...[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Hej dziewczyny! Ileż tutaj się działo przez weekend. My spędziliśmy go u rodziny na wsi. Czyste powietrze, cisza, spokój. Odpoczęłam trochę. Tutaj widzę, za to niezłe zamieszanie jeśli chodzi o Dżejzi, która widzę milczy...
Nie bój się odezwać, skoro tak aktywnie ostatnio działałaś!
Rotenkopf, życzę dużo zdrówka i obyś jak najszybciej wróciła do domku!
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ja przy okazji robienia TSH, Ft3, Ft4 skusiłam się na betę. W Łodzi jest jedno bardzo tanie laboratorium i tam beta kosztuje 17 zł. Nie rozumiem trochę, bo oni większość badań bardziej specjalistycznych (m.in. betaHCG) wysyłają do Synevo, a w Synevo np. to badanie kosztuje 35 zł. Moja przyjaciółka pracuje w Synevo i sama tego nie rozumie
AnnaKliwijska, jest naprawdę wcześnie na mdłości albo jakąś wybitną nadwrażliwość na zapachy. Jedne to już mają a inne nie, ale pewnie na każdą w mniejszym lub większym stopniu przyjdzie pora. Ja dziś dopiero pierwszy raz odczułam mdłości a i tak nie wiem, czy ciążowe -
no dokładnie.. więc chyba sobie odpuszczę i poczekam do 27ego na wizytę u lekarza )
A pieniążki które by się przeznaczyło na badanie lepiej wydac na coś przyjemniejszego hehe np na lody w kawiarni
Mnie jedynie bolą piersi, przy dotyku , są bardzo wrażliwe Nawet nie sutki ale całe piersi.
dichlieb lubi tę wiadomość
-
Kawuszka wrote:Hej dziewczyny! Ileż tutaj się działo przez weekend. My spędziliśmy go u rodziny na wsi. Czyste powietrze, cisza, spokój. Odpoczęłam trochę. Tutaj widzę, za to niezłe zamieszanie jeśli chodzi o Dżejzi, która widzę milczy...
Nie bój się odezwać, skoro tak aktywnie ostatnio działałaś!
Rotenkopf, życzę dużo zdrówka i obyś jak najszybciej wróciła do domku!
Kajka wrote:Rotenkopf, ciepło myślę o Tobie i maleństwie, trzymajcie się mocno! : )
Dziewczyny, mam pytanie, w którym tygodniu lekarz Wam zleca zrobienie pierwszych badań laboratoryjnych? Mój powiedział ostatnio, że będę je robić w 10tc i że wypisze skierowanie na kolejnej wizycie. Z tym, że tę wizytę będę miała już w 11tc (po skończonym 10-tym) i teraz nie wiem, czy mu się coś nie pomyliło i czy to nie będzie za późno...
Tutaj macie link do wykazu zalecanych świadczeń profilaktycznych, badań diagnostycznych i konsultacji medycznych wykonywanych w przypadku ciąży fizjologicznej (tzw. standard opieki okołoporodowej): http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/kalendarzbadaniwizytkontrolnych.pdf
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:26
-
wiecznie wrote:wydaje mi się, że będzie ok, bo grunt żeby to były badania I trymestru
Tutaj macie link do wykazu zalecanych świadczeń profilaktycznych, badań diagnostycznych i konsultacji medycznych wykonywanych w przypadku ciąży fizjologicznej (tzw. standard opieki okołoporodowej): http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/kalendarzbadaniwizytkontrolnych.pdf
Dzięki! A wiecie może, czy trzeba badać przeciwciała RH, jeśli na pewno nie mamy konfliktu serologicznego?
I jeszcze jedno pytanko - czy gin badał Wam piersi oraz badanie czystości pochwy? Biorę luteinę i przeczytałam w ulotce, że przed rozpoczęciem trzeba koniecznie zbadać piersi. Sama co jakiś czas próbuję coś tam sprawdzać, ale chyba nie mam dobrej techniki.
Co do sprawy Dżejzi - wydaje mi się, że mogła tak bardzo pragnąć ciąży, że to pragnienie przerosło racjonalne myślenie. Gdyby chciała lepiej uwiarygodnić tę ciążę bliźniaczą, to mogła przecież zdjęcie na google image znaleźć, a nie tutaj, gdzie ryzyko odkrycia oszustwa było jednak duże.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka wrote:Dzięki! A wiecie może, czy trzeba badać przeciwciała RH, jeśli na pewno nie mamy konfliktu serologicznego?
I jeszcze jedno pytanko - czy gin badał Wam piersi oraz badanie czystości pochwy? Biorę luteinę i przeczytałam w ulotce, że przed rozpoczęciem trzeba koniecznie zbadać piersi. Sama co jakiś czas próbuję coś tam sprawdzać, ale chyba nie mam dobrej techniki.
Co do sprawy Dżejzi - wydaje mi się, że mogła tak bardzo pragnąć ciąży, że to pragnienie przerosło racjonalne myślenie. Gdyby chciała lepiej uwiarygodnić tę ciążę bliźniaczą, to mogła przecież zdjęcie na google image znaleźć, a nie tutaj, gdzie ryzyko odkrycia oszustwa było jednak duże.
Poza tym określenie konfliktu serologicznego to nie tylko badanie grupy krwi w układzie AB0 i RH, ale także odczyn Coombsa (PTA)
Kawuszka wrote:Nie rozumiem dlaczego ludzie tak postępują, ale cóż jak widać bywa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:45
-
nick nieaktualny
-
jaskra wrote:Ale jeśli się ma grupę RH+ to już na pewno nie będzie konfliktu serologicznego, więc na logikę w przypadku RH+ nie ma sensu już robić przeciwciał anty RH. Jedynie u RH- powinno się je robić.
-
jaskra wrote:Ale jeśli się ma grupę RH+ to już na pewno nie będzie konfliktu serologicznego, więc na logikę w przypadku RH+ nie ma sensu już robić przeciwciał anty RH. Jedynie u RH- powinno się je robić.[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
karolajna91 wrote:no dokładnie.. więc chyba sobie odpuszczę i poczekam do 27ego na wizytę u lekarza )
A pieniążki które by się przeznaczyło na badanie lepiej wydac na coś przyjemniejszego hehe np na lody w kawiarni
Mnie jedynie bolą piersi, przy dotyku , są bardzo wrażliwe Nawet nie sutki ale całe piersi.
Karolajna91 jestesmy w podobnym okresie. Też mam wizytę na 27. Chyba oszaleje do tego czasu -
Anastazjaaa wrote:Ale nie rozumie po co to komu? Z nudów? Eh brak słów
Ja dziś obudziłam się z silnymi skurczami żołądka i biegunka
Ja mam takie odczucia bardzo często. Jedno jest super, nie mam żadnych problemów z "dwójką" jak ja to nazywam Wiecie na pewno o co mi chodzi. Wstaję rano i po prostu idę lekka do pracy
A uczucie w brzuchu takich lekkich skurczy żołądka i wariacji trawiennych mam cały czas. Nie wiem czy to dobrze, czy nie. Czy to też swego rodzaju objaw, czy nie powinnam tak mieć.
Wszystkiego dowiemy się na wizytach u lekarzy, wiele naszych niepewności zostanie rozwianych! Byle do 25 sierpnia!
Dzisiaj byłam u mojego lekarza, który wykonał szczęśliwą inseminację, ale to była bardziej wizyta informacyjna lekarza, tak jak mówiłam. Jedynie co to zlecił mi betę na przyszły poniedziałek, to oszczędzę jeden raz 30zł. Powiedział, że muszę wybrać lekarza prowadzącego ciążę i dbać o siebie. Jego rola się skończyła. Także byle zleciało jak najszybciejAnastazjaaa lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Dziewczyny... Bardzo proszę o pomoc.
Beta z 4t2d 409
Beta z 4t4d 726
Przyrost 77%.. Mój lekarz powiedział że powinno być 800, a najlepiej 1200 mIU/ml.
Zaraz zwariuję...Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Anastazjaaa wrote:Lanusia ja nie pomogę bo u nas bety nie robią,
Ale chyba najważniejsze że przyrasta?
Internet i belly podaje minimalny przyrost w ciągu 48h 66%. Ja mam 77%. Ale mój gin (bardzo dobry lekarz, niestety na urlopie) ostatnio stwierdził że powinna wynieść właśnie 800-1200...
Wyć mi się chce...Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm