Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastazjaaa wrote:Kawuszka to jak będziesz coś wiedziała o tych rewolucjach zoladkowych to daj znać bo ja wizytę mam dopiero 10 wrzesnia
Oczywiście jak się tylko dowiem, to napiszę Możesz ewentualnie mi przypomnieć. Wydaje mi się, że po prostu taki nasz objaw Najważniejsze, żeby to nie było bardzo często kilka razy dziennie takie wzmożone odwiedzanie toalety.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Lanusia93 wrote:Internet i belly podaje minimalny przyrost w ciągu 48h 66%. Ja mam 77%. Ale mój gin (bardzo dobry lekarz, niestety na urlopie) ostatnio stwierdził że powinna wynieść właśnie 800-1200...
Wyć mi się chce...
NIE, NIE, NIE żadne wycie! Posłuchaj, nasze mamy nie miały Internetu, nie biegały co chwilę do lekarza i wszystko było dobrze. Nie bierz do siebie takich informacji, wierz, że jest dobrze i wszystko się dobrze potoczy. Nie jest to jakaś wielka różnica. Nie myślmy ciągle o tej becie. Powolutku, wszystko będzie dobrze!polkosia, monia_em, fabdorota lubią tę wiadomość
(Mt 6,33) -
Lanusia, tak jak pisały dziewczyny, 66% to prawidłowy przyrost, a Ty masz jeszcze zapas 10%. Głowa do góry, będzie dobrze!
polkosia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
jaskra wrote:Lanusia, w przedziale do 1200 za normę uznaje się jeśli przyrośnie o 66% co 48 h. O podobnych godzinach robiłaś badanie? W tym samym laboratorium?
Tak.. Spróbuję się umówić na USG. Miałam nie panikować, ale nie wytrzymam jak stracę kolejnego maluszka Wiem że macie rację, ale ja już wpadłam w taki stan że tylko zobaczenie pęcherzyka mnie uspokoi. Powinien już być skoro w czwartek była beta 726...
Dziękuję Wam dziewczyny
Jak chodzi o moje dziecko odłącza mi się racjonalne myślenie, chyba wiele z Was ma podobnie...Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyRotenkopf, trzymaj się dzielnie,będzie dobrze! :*
Co do bety i innych badań: nie robiłam bety dla świętego spokoju, tylko dwa testy sikane.
Na pierwszej wizycie lekarz zlecił mi podstawowe badania I trymestru, które mam zrobić przed wizytą 9.09. Pobrał też wymaz na badanie czystości pochwy - jest okKajka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:Tak.. Spróbuję się umówić na USG. Miałam nie panikować, ale nie wytrzymam jak stracę kolejnego maluszka Wiem że macie rację, ale ja już wpadłam w taki stan że tylko zobaczenie pęcherzyka mnie uspokoi. Powinien już być skoro w czwartek była beta 726...
Dziękuję Wam dziewczyny
Jak chodzi o moje dziecko odłącza mi się racjonalne myślenie, chyba wiele z Was ma podobnie...
Może rzeczywiście umów się na szybkie usg, jeśli to Cię uspokoi. Ja pamiętam, że w pierwszej ciąży byłam już tak zestresowana, że mimo, iż na poniedziałek miałam wizytę, to poszłam w piątek przed weekendem do przypadkowej lekarki, żeby tylko zobaczyć serduszko.
Edit: dodam, że w sumie nie wyszło mi to na zdrowie, bo ta ginia była młoda i chyba niezbyt doświadczona. Zasiała niepokój, że może to być ciąża bliźniacza jednokosmówkowa (bardzo ryzykowna), bo na usg obraz zarodka momentami wyglądał, jakby były dwa obok siebie. Oczywiście mój lekarz, po spojrzeniu na fotkę, od razu to wykluczył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:54
Lanusia93 lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
cześć nieśmiało się witam
mam do Was pytanko. Jaki macie estradiol? Ja dziś odebrałam wynik i mam 325 pg/ml. Bardzo mi spadł (10 dni temu miałam 2795 pg/ml). Troszkę się martwię.
beta 5580, prg 64,95
Anastazja, Kawuszka u mnie też rewolucje jutro mam wizyte więc również mogę podpytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:00
Anastazjaaa, fabiola, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:cześć nieśmiało się witam
mam do Was pytanko. Jaki macie estradiol? Ja dziś odebrałam wynik i mam 325 pg/ml. Bardzo mi spadł (10 dni temu miałam 2795 pg/ml). Troszkę się martwię.
beta 5580, prg 64,95
Anastazja, Kawuszka u mnie też rewolucje jutro mam wizyte więc również mogę podpytać
Dobrze widzę, że ciąża po IVF?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:38
-
Lanusia93 wrote:Dziewczyny... Bardzo proszę o pomoc.
Beta z 4t2d 409
Beta z 4t4d 726
Przyrost 77%.. Mój lekarz powiedział że powinno być 800, a najlepiej 1200 mIU/ml.
Zaraz zwariuję...Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
agulas wrote:cześć nieśmiało się witam
beta 5580, prg 64,95
Anastazja, Kawuszka u mnie też rewolucje jutro mam wizyte więc również mogę podpytać
To podpytaj, bo przecież człowiek sam wymyśla sobie 1500powodów Jak będziesz coś wiedziała, daj znać
(Mt 6,33) -
monia_em wrote:Ja bym zrobiła tak jak doradziła Kajka. Jeśli Cię to Lanusia uspokoi, umów się wcześniej. Bo tak będziesz siedziała i dumała, a dumaniem możesz zaszkodzić maluchowi.
Dostałam zakaz od mojego faceta i mamy na pójście na USG. Mam grzecznie czekać do 4.09. Bo nie dopuszczają innej opcji poza tą, że wszystko jest w porządku. O ile nie oszaleję to poczekam To taaak dużo czasu, ale Wasze komentarze mnie lekko uspokoiły, więc odliczam dni do wizyty..
Martwi mnie to że Wy macie wyniki w tysiącach, a ja 700...Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
dichlieb wrote:Karolajna91 szczerze to tylko obrzmiałe piersi, brak chęci na słodycze. Gdyby nie brak @, pozytywne testy i wyniki bety to nie wiedziałabym że jestem w ciąży..
A jak u Ciebie?
Pozdrawiam
Byle do 27Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:35