Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm, nie wiem, czy nasz eksperyment będzie rzetelny, bo musiałybyśmy wszystkie znać dokładnie dzień owulacji, badać betę tego samego DPO i w ogóle badać betę, bo przecież nie wszystkie to robią
Ja miałam w 17DPO - 2874, więc wychodziłoby na dziewczynę : )
W pierwszej ciąży miałam o wiele niższą betę na tym etapie (ok. 600) i cały czas przeczucie, że będzie chłopiec : ) A teraz przeczucia nie mam żadnego..
Słyszałam też, że wyższa beta w ciążach z dziewczynkami może się przyczyniać do silniejszych objawów.
(od razu uprzedzam niepokoje - mimo niższej bety tamta ciąża rozwijała się bardzo dobrze i zakończyła się niepowodzeniem prawdopodobnie z powodu moich niezdiagnozowanych wtedy problemów zdrowotnych)[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyMynia, Anna - widoczność zarodka jest uzależniona m.in. od długości cyklu, terminu owulki, itp. Aaaaaa no i od sprzętu lekarza! Ja widziałam serduszko w 6t0d - cykle 25/26 dni, owulacja była 11/12 dc. W sumie zdziwiona byłam że tak szybko było widać, na dodatek wg usg ciąża była wtedy 5t2d.
Jakie macie cykle i kiedy była owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 18:42
-
nick nieaktualny
-
Oj oby teoria z chłopcem była prawdziwa, cudowną córcię już mam Nie chcę się zamartwiać.. Przyciągać złych myśli. Kobieta zmienną jest, a zwłaszcza ta w ciąży W przyszłym tygodniu, już w nowym miejscu zamieszkania, idę na USG
U mnie 18dpo 409
20dpo 726Kajka lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Płeć dzidzi nie ma dla nas znaczenia, choć zawsze myślałam, że w pewnym sensie "łatwiej" mieć córeczkę, bo wszystko znajome ; ) Ale jak wtedy poczułam, że mogę być mamą chłopca, to bardzo mi się ta myśl spodobała i przywiązałam się do niej.
Teraz nie zgaduję, kto tam mieszka, okaże się w swoim czasie : )
Chociaż ta beta... i wysyp na buzi - może już córa zabiera urodęjamniczakuchnia lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyKajka wrote:Płeć dzidzi nie ma dla nas znaczenia, choć zawsze myślałam, że w pewnym sensie "łatwiej" mieć córeczkę, bo wszystko znajome ; ) Ale jak wtedy poczułam, że mogę być mamą chłopca, to bardzo mi się ta myśl spodobała i przywiązałam się do niej.
Teraz nie zgaduję, kto tam mieszka, okaże się w swoim czasie : )
Chociaż ta beta... i wysyp na buzi - może już córa zabiera urodę
Kurcze a ja właśnie wyglądam dobrze, jak w dni płodne Z samopoczuciem gorzej. Nie robiłam bety, ale czuję że to dziewczynka, tak bardzo bym chciała by to przeczucie się sprawdziło. -
jamniczakuchnia wrote:Mynia, Anna - widoczność zarodka jest uzależniona m.in. od długości cyklu, terminu owulki, itp. Aaaaaa no i od sprzętu lekarza! Ja widziałam serduszko w 6t0d - cykle 25/26 dni, owulacja była 11/12 dc. W sumie zdziwiona byłam że tak szybko było widać, na dodatek wg usg ciąża była wtedy 5t2d.
Jakie macie cykle i kiedy była owu?
Ja mam cykle 28-29 dni, owulacje prawdopodobnie w 15 dc (zrobiłam w tym dniu test owulacyjny i wyszedł taki jaki zawsze bralam za dodatni, a miesiac wczesniej miałam owulacje potwierdzona usg wlasnie w dniu takiego testu, a nie po 24-36 h jak to podają instrukcje)- szczęśliwy
-
Jasne, to tylko zabawa, w koncu ile mozemy pisac o objawach Zapamietajmy nasze wyniki i zobaczymy sprawdzalnosc
U mnie nie mozna powiedziec ile trwaja cykle, bo mam PCO i przewaznie trwaly 60, 40 czy rekordzista 90 dni. Od maja brałam metformine i ta mi skróciła cykle do 42, 31 i w kolejnym zaszłam Ale wiem, że owulacje mialam dopiero w okolicach 20 dnia cyklu (na podstawie śluzu i temperatury). -
Gdzie jesteście dziewczyny z pierwszych kwietniowych stron? Ala, Ilonia, Candela, panipasztetowa, kf... Odezwijcie się, mam nadzieję, że wszystko w porządku!
monia_em, ilonia1984, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
U mnie beta 1.08- 167, 03.08- 537, 5.08- 1177. Nie wiem, które to były dpo, bo mi się cykle rozregulowaly. A jestem jakoś wewnętrznie przekonana, że będzie córeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:10
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Mynia wrote:Poszłam na USG żeby się uspokoić, bo w sumie ciągle myślę czy te moje plamienia oznaczały coś złego czy nie. No i w sumie nie do końca się uspokoiłam, bo pęcherzyk ciążowy jest, pęcherzyk żółtkowy też ale echa zarodka dr nie widziała. Tzn mówiła, że niby coś tam przy ściance może być ale na zaświadczeniu napisała, że nie widać No i nie wiem... Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie ok i na kolejnej wizycie zobaczę już dzieciątko z pięknie bijącym serduszkiem.
Do tego stwierdziła, że mam macicę dwurożną. W przeciągu ostatnich 2 lat miałam robione usg ginekologiczne przez 8 lekarzy plus Hsg i dopiero ona teraz stwierdziła dwurożność. Nic z tego nie rozumiem. Dodatkowo kilku lekarzy mówiło mi, że mam przodozgiętą, ostatnio ze 3 że jakby tyłozgiętą. Przydatki raz położone typowo, innym razem przesunięte za macicę. No co lekarz to inne pomysły. I komu wierzyć?
Najlepiej wybrać sobie jednego lekarza, który Ci najbardziej podpasował, do którego masz największe zaufanie i jego się trzymaćAnnaKliwijska lubi tę wiadomość
-
AnnaKliwijska wrote:No bardzo ciekawe. To proponuję przeprowadzić nasz własny eksperyment i w kwietniu zobaczymy, czy to prawda Albo sumie wcześniej, gdy coś się pokaże na USG.
Ja miałam betę 12dpo 113, a 14 dpo 312 (końcówka 4 tygodnia czyli). Jeśli dobrze rozumiem to niższe wartości i powinnam mieć chłopca.
Dopiszcie swoje wartości i zobaczymy sprawdzalność
to musiałybyśmy to gdzieś zanotować i zwiesić w sieci, bo tak nam ucieknie -
jamniczakuchnia wrote:Mynia, Anna - widoczność zarodka jest uzależniona m.in. od długości cyklu, terminu owulki, itp. Aaaaaa no i od sprzętu lekarza! Ja widziałam serduszko w 6t0d - cykle 25/26 dni, owulacja była 11/12 dc. W sumie zdziwiona byłam że tak szybko było widać, na dodatek wg usg ciąża była wtedy 5t2d.
Jakie macie cykle i kiedy była owu?
Ja mam takie same cykle, ale niestety w 5t4d nie widziałam serduszka. Natomiast w pierwszej ciąży w 5t6d już było -
monia_em wrote:Najlepiej wybrać sobie jednego lekarza, który Ci najbardziej podpasował, do którego masz największe zaufanie i jego się trzymać
Tak, wiem i juz mam ale w innym mieście niż teraz przebywam. To ze tyle różnych osob robiło mi USG wynikalo z badania na izbie przyjęć lub przed hsg w szpitalu gdzie jest to losowe, oraz braku możliwości dostania sie do konkretnego lekarza w celu potwierdzenia owulacji. Nie wiem jak u Was ale tu gdzie mieszkam terminy prywatne sa ok miesiąc!- szczęśliwy
-
Witam wszystkie kwietnioweczki dzisiaj była moja pierwsza wizyta u lekarza i na szczęście wszystko jest ok, serduszko bije jak szalone o ciąży wiem mniej więcej od 20dni ale dopiero dzisiaj postanowiłam tutaj napisać, bo miałam cały czas obawy przed wizytą więc nie chciałam zapeszać Jeśli chodzi o płeć dziecka to polecam kalendarz chiński płci według niego w moim brzuszku jest dziewczynka, no ale szanse są 50% na 50% jestem bardzo ciekawa czy się sprawdzi
jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
triste wrote:Witam wszystkie kwietnioweczki dzisiaj była moja pierwsza wizyta u lekarza i na szczęście wszystko jest ok, serduszko bije jak szalone o ciąży wiem mniej więcej od 20dni ale dopiero dzisiaj postanowiłam tutaj napisać, bo miałam cały czas obawy przed wizytą więc nie chciałam zapeszać Jeśli chodzi o płeć dziecka to polecam kalendarz chiński płci według niego w moim brzuszku jest dziewczynka, no ale szanse są 50% na 50% jestem bardzo ciekawa czy się sprawdzi