Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatella: no to miałabyś fajną parkę
chciałabym aby sprawdziło się że będę miała córeczkę ale oczywiście synka też będę mocno kochać, najważniejsze aby dziecko było zdrowe
Czy któraś z Was wie już że będzie miała CC? Lekarz mnie zmierzył i powiedział, że będę miała CC bo jestem za wąska i często dzidziuś ma wtedy problem z przyjściem na świat...
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
nick nieaktualnytriste wrote:Witam wszystkie kwietnioweczki
dzisiaj była moja pierwsza wizyta u lekarza i na szczęście wszystko jest ok, serduszko bije jak szalone
o ciąży wiem mniej więcej od 20dni ale dopiero dzisiaj postanowiłam tutaj napisać, bo miałam cały czas obawy przed wizytą więc nie chciałam zapeszać
Jeśli chodzi o płeć dziecka to polecam kalendarz chiński płci
według niego w moim brzuszku jest dziewczynka, no ale szanse są 50% na 50%
jestem bardzo ciekawa czy się sprawdzi
Cześćgratuluję serduszka! Też zapisałam się tutaj dopiero jak zobaczyłam serduszko...
Wg chińskiego powinnam mieć chłopca, ale to na pewno nie chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:33
-
Kajka wrote:Gdzie jesteście dziewczyny z pierwszych kwietniowych stron? Ala, Ilonia, Candela, panipasztetowa, kf... Odezwijcie się, mam nadzieję, że wszystko w porządku!
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Cześć Dziewczyny, coraz ciężej Was nadrobić
W dalszym ciągu towarzyszą mi bóle pleców w odcinku lędźwiowym, czy któraś z Was też tak ma?
Co do płci, w pierwszej ciąży czułam się bardzo ładna, seksowna i urodziłam śliczną córeczkę. Tym razem czuję się brzydka, mam wrażenie że z dnia na dzień mam coraz więcej tłuszczu na brzuchuW pierwszej ciąży miałam świetny humor tym razem chodzę smutna i nie wiem co mam z tym zrobić. Nie mam powodu do zmartwień, jedyne co to stresuje mnie moja praca ale to już siła wyższa.
[/url]
-
fabiola wrote:Cześć Dziewczyny, coraz ciężej Was nadrobić
W dalszym ciągu towarzyszą mi bóle pleców w odcinku lędźwiowym, czy któraś z Was też tak ma?
Ja mam niemal od owulacji, nie puszcza do tej poryfabiola lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
fabiola wrote:Cześć Dziewczyny, coraz ciężej Was nadrobić
Co do płci, w pierwszej ciąży czułam się bardzo ładna, seksowna i urodziłam śliczną córeczkę. Tym razem czuję się brzydka, mam wrażenie że z dnia na dzień mam coraz więcej tłuszczu na brzuchuW pierwszej ciąży miałam świetny humor tym razem chodzę smutna i nie wiem co mam z tym zrobić. Nie mam powodu do zmartwień, jedyne co to stresuje mnie moja praca ale to już siła wyższa.
fabiola lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
To widzę że nie jestem sama, dziwiło mnie to bo w pierwszej ciąży zaczął mi dokuczac dopiero jak miałam spory brzuszek. Ja ma problemy z plecami od porodu ale do tej pory nie był to aż tak intensywny ból. W każdym razie troche mnie uspokoiłyście, dzięki Dziewczyny :*
[/url]
-
Ja czuję plecy od dzisiaj. Mam wrażenie, że z dnia na dzień czuje się gorzej. A wracając do tematu płci, to wydaje mi się, że będzie dziewczynka, kalendarz chiński to potwierdza, a poza tym robię się paskudkiem z pryszczami, co też wrozy córeczkę. No ale zobaczymy
Z chłopca będę się cieszyć równie mocno
-
ilona mi dziś też doskwiera jajnik. Byłam dziś u gin po l4 i mówił że nie mam tym się martwić bo na pewno się wchłonie.
Triste ja rodziłam córkę sn, i teraz też będę- mam figurę bardzo hmm rozrodczą i myślę że bliźniaki też bez problemu bym urodziła
Z tego co wiem to dziewczyny różnie przechodzą cc, ale w większości chyba wszystko jest super i szybko wracają do formy.
P.S
Dziś cały dzień prawie nic nie jadłam przez mdłości, a teraz......... czekam na pizze-mąż się zlitował i mi zamówił:D mam taaaaaaaką ochotęę.
-
Hej dziewczynki!
Jak dzisiaj dość normalnie się czuje, nic się nie zmienia mdłości i jadłowstręt do pewnych rzeczy, zapachy też mnie drażnią, brzuch pobolewa.
Ja robiłam betę 28 dni po inseminacji i wynosiła 4839 i już lekarz nie kazał powtarzać, więc nie mam porównania.
Rotenkopf jak się czujesz?
Dziewczyny męczą mnie zaparcia, jem jogurty, dużo owoców, owsiankę zrobiłam, śliwki suszone jadłam i nic. Mam problem. Macie jeszcze jakieś pomysły co może pomóc?
-
Straciatellaa, smacznego
Ja wczoraj zamawiałam pizzę, a czekanie na nią 50 minut spotęgowało mój apetyt
Ja też rodziłam sn, mała 3700g, ja bardzo szczupła i pomimo zwątpienia mojej rodziny urodziłam w 2h40min, samo parcie 15 minut
Poród miałam wspaniały, na oksytocynie i po przebiciu wód, z zanikaniem tętna u małej.. Ale mimo to teraz też chcę rodzić siłami natury, to coś wspaniałego i bardzo szybko do siebie doszłam. Podziwiam kobiety które po CC zajmują się dziećmi...Aniołek (*) 12.03.2013
-
dziewussia wrote:Hej dziewczynki!
Jak dzisiaj dość normalnie się czuje, nic się nie zmienia mdłości i jadłowstręt do pewnych rzeczy, zapachy też mnie drażnią, brzuch pobolewa.
Ja robiłam betę 28 dni po inseminacji i wynosiła 4839 i już lekarz nie kazał powtarzać, więc nie mam porównania.
Rotenkopf jak się czujesz?
Dziewczyny męczą mnie zaparcia, jem jogurty, dużo owoców, owsiankę zrobiłam, śliwki suszone jadłam i nic. Mam problem. Macie jeszcze jakieś pomysły co może pomóc?
też mnie strasznie męczą zaparcia - mam zespół jelita drażliwego i zazwyczaj miałam w drugą stronę. ja myślałam o siemieniu lnianym? szklaneczka dziennie może ustabilizuje jelitka?. Śliwki na mnie nie działają. -
dziewussia wrote:Dziewczyny męczą mnie zaparcia, jem jogurty, dużo owoców, owsiankę zrobiłam, śliwki suszone jadłam i nic. Mam problem. Macie jeszcze jakieś pomysły co może pomóc?
Oj w poprzedniej ciąży to była moja udręka. Nie pomagało nic. Po prostu minęło po 2 miesiącach.dziewussia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Straciatellaa wrote:też mnie strasznie męczą zaparcia - mam zespół jelita drażliwego i zazwyczaj miałam w drugą stronę. ja myślałam o siemieniu lnianym? szklaneczka dziennie może ustabilizuje jelitka?. Śliwki na mnie nie działają.
zawsze miałam z tym problem, a teraz na samą myśl robi mi się niedobrze
nigdy nie miałam problemów z wypróżnieniem a teraz to masakra..
zauważyłam że nasilił się problem jak odrzuciło mnie od kawy z mlekiem..
wczoraj zjadłam śliwki świeże, zjadłam mleko zsiadłe i NIC, w domu się śmieją ze mnie haha -
Cześć dziewczyny,
chętnie przyłączę się do forum. Byłam dziś na wizycie u ginekologa i jestem w 6 tyg. 1 dn. Nasza fasolka ma 4mm i bijące serduszkoData porodu +- dwa dni to 10.04.2016. Owulka była u mnie dopiero 30 dnia cyklu, a udało się w pierwszym cyklu na metforminie
)
Lanusia93, Ameiva, jamniczakuchnia, doti77 lubią tę wiadomość
Marti 89
Synek ur. 07.04.2016r.
-
ilonia1984 wrote:Jestem,podczytuje was co jakis czas,ale mam zle dni i nie chce zrzedzic i nakrecac tu zlych emocji :(boli mnie strasznie jajnik ten co mam na nim torbiel,klucua takie jak by mi ktos tam wbijal noz,przychodza zle mysli i czekam tylko na srode na wizyte i usg kolejne i na jakies dobre wiesci,niestety moj lekarz jest na urlopie do srody wlasnie wiec staram sie cierpliwie czekac,chodz latwo nie jest...
Dobrze, że jesteś! A od czego jest forum, jak nie od pozrzędzenia i popocieszania? : >
Dziś wieczorem miałam ogromną chęć na kluski ziemniaczane z twarogiem. Oczywiście czasu na domowe nie było, ale mąż kupił gotowe i zjadłam ogromny talerz. Nie wiem jak teraz zasnę po takim jedzeniu : D[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
dziewussia wrote:Dziewczyny męczą mnie zaparcia, jem jogurty, dużo owoców, owsiankę zrobiłam, śliwki suszone jadłam i nic. Mam problem. Macie jeszcze jakieś pomysły co może pomóc?
słyszałam, że podobno szklanka ciepłej wody na czczo (zaraz po przebudzeniu) pomaga.