X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik z wagi jest adekwatny jak się ważę na czczo i na pusty pęcherz :P
    ja zanim dojadę do szpitala to wypijam wodę, czasem jem, czasem nie jem, zresztą mam o różnych godzinach więc dla mnie to ważenie jest niedokładne :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja mam też i porypane sny ;)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    widać że nie wiesz co mówisz :P
    jak się tatuś zabierze na służbę to zostaniesz sama z rozdartym Olkiem :P

jakoś nie jestem przerażona ;P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zawsze ze mną chodzi, dla mnie to jakoś tak zawsze lepiej, nie muszę mu wszystkiego przekazywać potem no i mój stres niweluje bo mam z kim pogadać :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mnie mąż opieprzył - na którym boku lezysz???
    hahahaha, a ja: co???
    - no na którym ty boku leżysz???
    Lezalam na prawym :P

WYPAD na drugą stronę łóżka, masz leżeć na lewej albo na plecach

PADŁAM :P oczytany ojciec :P

CzaryMary, Krysti, weronika86, Fasia, KasiaKwiatek, Hela85, Dajana28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti ja mam też i porypane sny ;)
    Sny to ja tez mam takie powalone:)glupoty takie się snią :/

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Robotka no właśnie o to chodzi, że na pierwszych moich dwóch ciążowych wizytach miałam takie szczęście, że nie było wagi w gabinecie. Najpierw była na legalizacji potem coś ta i sama podawałam położnej wagę, która mi wskazała moja waga domowa, rano na czczo po siusiu, więc na następnej wizycie wyszła jakaś masakra z tego! :D

Myślicie, że wykładzina czy dywan do dobry pomysł w pokoju dla dziecka? Mi się wydaje, że panele będą dużo bardziej higieniczne jak dziecku się uleje na podłogę zamiast na mnie czy pampers brudny niezapięty mi wypadnie z ręki w jakąś długą noc...

weronika86 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    wczoraj mnie mąż opieprzył - na którym boku lezysz???
    hahahaha, a ja: co???
    - no na którym ty boku leżysz???
    Lezalam na prawym :P

WYPAD na drugą stronę łóżka, masz leżeć na lewej albo na plecach

PADŁAM :P oczytany ojciec :P

Amy mi lekarz powiedział że to nie ma aż takiego wielkiego znaczenia że to dopiero w końcówce ciąży jest istotne ale to i tak poczujemy że coś jest nie tak bo nogi drętwieją

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    widać że nie wiesz co mówisz :P
    jak się tatuś zabierze na służbę to zostaniesz sama z rozdartym Olkiem :P
    No ja muszę zmuszać go ,bo moj wolnego w pracy beac nie moze sobie o tak kiedy mam usg bo on spawa konstrukcje pod wode na platformy wiertnicze a jeden bład w spawaniu i cala konstrukcja do poprawy a to duzo kosztuje. Tak to by tez bez problemu by szedl ale byl na kazdym usg moim :) dal radę

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pytam się rano nic w kieszeniach nie masz w spidniach ktore wkladasz do peania nie nie ma speawdzalem a tam pieniądze w baniaku ! No muszę sama sprawdzac bo automat się spierdzieli .:/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończyłam prasowanko, uffff. zauważyłam że zdecydowanie szybciej się męczę.

Krysti - pisałaś o upławach. ja niestety takie mam, szczególnie rano, jak wstanę, spionizuję się to chlust i biała plama :/ nie lubię tego.

Amy - ależ troskliwy mąż. Ja wczoraj mówię do mojego : boję się porodu, a on na to : dasz radę ... grrrr prosię.

A my jutro na 8.30 mamy powtórkę połówkowego. jak zwykle oczywiście mam pietra czy wszystko jest ok. ale tak w ogóle to nie mogę się doczekać jak zobaczę niuńka.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:

Myślicie, że wykładzina czy dywan do dobry pomysł w pokoju dla dziecka? Mi się wydaje, że panele będą dużo bardziej higieniczne jak dziecku się uleje na podłogę zamiast na mnie czy pampers brudny niezapięty mi wypadnie z ręki w jakąś długą noc...

hm...no wydaje mi się że panele lepsze jeśli chodzi o ewentualne ulanie się dziecku, choć obstawiam że częściej będziemy my obrzygani niż dywan:P

ja mam od zawsze w tym pokoju panele:) a teraz chcę dywan:) i to jasny:P ten pokój to będzie moja przestrzeń i dziecka głównie a jak ktoś będzie chciał wejść to pantofle na przedpokoju zostawi:D
    zamierzam położyć na panelach ten dywan w razie czego żeby potem ściągnąć. pokoik jest malutki więc z przepraniem nie będzie też problemu, wyciągnę na trzepak i kercherem przejade:D

hehe AMY ja też miałam takie bojowe nastawienie do wszystkiego:) i mimo ze córkę miałam w większośći spokojną to wiele łez z bezradności wylałam;) bo przecież nic nie wiedziałam:) ale nastawienie najważniejsze:) umnie też jest bojowe:)

a ja śpie róźnie, na plecach, na lewym na prawym boku, jak mi wygodniej:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sonia zemną spi :) w łozku ten pies taki rozpieszczony jest http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52e2c0e153b0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:30

Robotka1, CzaryMary, weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Amy mi lekarz powiedział że to nie ma aż takiego wielkiego znaczenia że to dopiero w końcówce ciąży jest istotne ale to i tak poczujemy że coś jest nie tak bo nogi drętwieją
    też mam taką wiedze- ale wytłumacz to mojemu :P nie da sobie nic powiedzieć ;p

Ola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

hehe AMY ja też miałam takie bojowe nastawienie do wszystkiego:) i mimo ze córkę miałam w większośći spokojną to wiele łez z bezradności wylałam;) bo przecież nic nie wiedziałam:) ale nastawienie najważniejsze:) umnie też jest bojowe:)

a ja śpie róźnie, na plecach, na lewym na prawym boku, jak mi wygodniej:)
    ja też śpię jak mi wygodnie :D
    a co do dziecka - mieszkamy u teściów póki co więc się nie martwię :D moja teściówka wychowała 4 dzieci rok po roku, więc sama z Olkiem nie zostanę :D
    młoda jest bo ma 44 lata więc przy wnuku na pewno pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:31

Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    skończyłam prasowanko, uffff. zauważyłam że zdecydowanie szybciej się męczę.

Krysti - pisałaś o upławach. ja niestety takie mam, szczególnie rano, jak wstanę, spionizuję się to chlust i biała plama :/ nie lubię tego.

Amy - ależ troskliwy mąż. Ja wczoraj mówię do mojego : boję się porodu, a on na to : dasz radę ... grrrr prosię.

A my jutro na 8.30 mamy powtórkę połówkowego. jak zwykle oczywiście mam pietra czy wszystko jest ok. ale tak w ogóle to nie mogę się doczekać jak zobaczę niuńka.
    No u mnie to samo rano najwięcej jest i na wieczór normalnie czuje jak leci czasem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się męcze tez juz więcej jak za dlugo stoje plecy bolą .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY zazdroszczę że masz kogoś koło siebie:)
    ja miałam tak przy córce i mimo że wszystko robiłam sama miałam świadomość że jest jeszcze koło mnie mama:)
    a teraz jestem na swoim i jestem zdana na siebie aaaa!!!!

KRYSTI powoli wszystkie zaczynamy się męczyć:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

mój np mówi ze na pewno nie dam rady urodzić bez znieczulenia ;p

na pewno wszystko bedzie dobrze :) głowa do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    AMY zazdroszczę że masz kogoś koło siebie:)
    ja miałam tak przy córce i mimo że wszystko robiłam sama miałam świadomość że jest jeszcze koło mnie mama:)
    a teraz jestem na swoim i jestem zdana na siebie aaaa!!!!

KRYSTI powoli wszystkie zaczynamy się męczyć:D

ale masz doświadczenie :) więc dasz sobie na pewno radę :)
    ja też zamierzam wszystko robić sama, ale wiem, że mama mi pomoże jak będę potrzebowała pomocy :) nie należy do kobiet które są nadmiernie troskliwe (i dobrze!!!)- jak moja, ale jest chętna do pomocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:39

‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ