X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    AMY zazdroszczę że masz kogoś koło siebie:)
    ja miałam tak przy córce i mimo że wszystko robiłam sama miałam świadomość że jest jeszcze koło mnie mama:)
    a teraz jestem na swoim i jestem zdana na siebie aaaa!!!!

KRYSTI powoli wszystkie zaczynamy się męczyć:D
    Wczoraj poszlam kupic sobie cusnieniowy czajnik wrocilam do domu musialam usiąsc brzuch mnie az bolał ale jak usiadlam przeszlo po czasie .

• PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja sie wczoraj strachu najadlam. :(
    Zaczal mnie nagle bolec bardzo brzuch z prawej strony, tak ze ledwo chodzic moglam i bardzo klulo jak lekko nawet nacisnelam. Bolalo tak okolo godziny jak bylam w pracy.
    Potem puscilo ale w domu chwycilo w pachwinie i normalnie sie prawie ruszyc nei moglam. Moj maz wyczytal, ze to normalne, ze to bol od rozciagajacych sie wiezadel.

Mysle jednak, ze ten bol brzucha w pracy byl po tej wiadomosci o smierci kolegi, bardzo mnie to zestresowalo a bol pojawil sie krotko po tym.

Dzisiaj jest juz ok

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Znowu miałam nadrabiania trochę :-) Zaczynam dzisiaj 22tc jejku jak to szybko leci. Mnie dziecko od rana kopie, nawet ostatnio mówiłam mężowi, że nie przypominam sobie, żeby Gabi była taka ruchliwa na tym etapie ciąży. A wiecie, że w brzuchu właśnie ujawnia się charakter dziecka?! Moja Gabi była bardzo ruchliwa i teraz ma dziecięce ADHD :-) Wszędzie jej pełno, wstaje o 6.30 idzie spać ok.22-23. W dzień nawet na 5 minut się nie położy. Przeraziłam się, że jeśli i Ninka taka będzie to ja chyba tego nie wytrzymam ;-)

Amy, Krysti, Eweliśka lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No i pytam się rano nic w kieszeniach nie masz w spidniach ktore wkladasz do peania nie nie ma speawdzalem a tam pieniądze w baniaku ! No muszę sama sprawdzac bo automat się spierdzieli .:/

pieniądze to nic! Mój potrafi mieć pety w spodniach!! Ja nie wiem jak to robi ale jak jeździ na kopelnie czasami do pracy i pali gdzieś pod ziemią to chowa kiepa do kieszenia, a jak pojeździ dłużej to mu taki odruch dostaje. Ja pranie z pralki wyciągam a tam rozmoczone kiepy! NO szlag mnie trafi!

Krysti, Robotka1, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym pasztet jadla tonami :D juz wcinam tak lubie pasztet od samego poczatku jem :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    pieniądze to nic! Mój potrafi mieć pety w spodniach!! Ja nie wiem jak to robi ale jak jeździ na kopelnie czasami do pracy i pali gdzieś pod ziemią to chowa kiepa do kieszenia, a jak pojeździ dłużej to mu taki odruch dostaje. Ja pranie z pralki wyciągam a tam rozmoczone kiepy! NO szlag mnie trafi!
    Aaa i zapałki tez czasem są u mnie ze je z ubran musze wyciągac bi cale opakowanie wrzuci ze spodniami :D niezle tez masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sięod wczoraj boję każdego bólu wynikającego ze stresu - po tej wiadomości o Marcie...
    już teraz wiem, dlaczego moja mama mówiła, żebym zbyt do siebie nie wzięła śmierci dziadka mojego Marcina.. nie sądziłam ze ze stresu i smutku można przedwcześnie dostać skurczy porodowych :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gatuluję rozpoczęcia 22 tygodnia :)
    przynajmniej wiesz, że masz dziecko w domu ;p

ciekawe jaki będzie Olek :D już bym chciała kwiecień :D mam nadzieję, że nie będę płakać z bezsilności :P najwyżej dostanie po dupie :P

CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    to Twój mąż na kopalni pracuje??? Mój jest górnikiem :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja to bym pasztet jadla tonami :D juz wcinam tak lubie pasztet od samego poczatku jem :)
    też jadłam:D przy córce byłam obstawiona różnymi rodzajami do śniadania:D

teraz też lubiłam z początku a teraz już nie, własciwie nie mam zachcianek:)
    za normalne uważam to że zjem śledzia i przegryzę kanapką z powidłem :D

AMY hm....doświadczenie.....to było 7 lat temu, mało pamiętam, a już w ogóle nie pamiiętam jak młoda dawała popalić, nie wiem co się robi, jak powinnam się zachować, czuję że wszystkiego będę się uczyła na nowo :)
    moja mama też z tych mniej gorliwych - i dobrze:D a teściową mam nadzieję że zobaczę raz:) jak się młode urodzi a potem na chrzcinach dopiero:P

weronika86, Amy lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego lepiej czasem pozartować z byle czego po smiac się niz się stresować. Ja to wesola jestem cale zycie mogę wam troche mojej energi dać :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    też jadłam:D przy córce byłam obstawiona różnymi rodzajami do śniadania:D

teraz też lubiłam z początku a teraz już nie, własciwie nie mam zachcianek:)
    za normalne uważam to że zjem śledzia i przegryzę kanapką z powidłem :D

AMY hm....doświadczenie.....to było 7 lat temu, mało pamiętam, a już w ogóle nie pamiiętam jak młoda dawała popalić, nie wiem co się robi, jak powinnam się zachować, czuję że wszystkiego będę się uczyła na nowo :)
    moja mama też z tych mniej gorliwych - i dobrze:D a teściową mam nadzieję że zobaczę raz:) jak się młode urodzi a potem na chrzcinach dopiero:P
    Robocia ostatnio jadlam pasztet z zeberek teraz jem jakis ze szczypiorkiem pycha na wagę kupije w polskim sklepie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Alunia bardzo ruchliwa jest, i czuje w brzuchu i na usg lekarz mowi,ze dziecko szaleje ;) chyba jutro pójdę na krew i z moczem,bo mnie lekarz we wtorek opierniczy,mialam tez glukoze zrobic,ale się wymadrzam i czekam do 24 tyg :p

Krysti, Amy lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

ciekawe jaki będzie Olek :D już bym chciała kwiecień :D mam nadzieję, że nie będę płakać z bezsilności :P najwyżej dostanie po dupie :P
    Dziękuję. A co do bezsilności to ja czasami naprawdę nie wiem co mam zrobić jak np.teraz w ciąży jestem sama z Gabi w domu i źle się czuję a ona bez przerwy coś do mnie mówi, nie chce usiąść na chwilę i wymaga ode mnie bycia na pełnych obrotach. Ale z drugiej strony od urodzenia mnie do tego przyzwyczaiła, a jeżeli chodzi o klapsa, to nigdy w życiu żadnego nie dostała. U nas są rozmowy, których ona nie lubi bardzo i odstawianie jej na chwilę na bok, żeby sobie przemyślała, a dla dzieck, które nie potrafi ustać w miejscu dłużej niż 30 sekund, taka kara jest o wiele gorsza niż jakiś tak klaps :-)

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja sięod wczoraj boję każdego bólu wynikającego ze stresu - po tej wiadomości o Marcie...
    już teraz wiem, dlaczego moja mama mówiła, żebym zbyt do siebie nie wzięła śmierci dziadka mojego Marcina.. nie sądziłam ze ze stresu i smutku można przedwcześnie dostać skurczy porodowych :(

Stres jest najgorszy ponoć, tylko ludzie nie zdają sobie sprawy ile potem problemów zdrowotnych wywołanych jest właśnie przez stres a w ciąży jesteśmy narażone podwójnie. No i wysiłek fizyczny też, mam kuzynkę która poroniła pod koniec 4 miesiąca bo ubzdurała sobie nie nie chce przytyć po ciąży jak jej matka i chodziła na aerobic cały czas no i poroniła...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

ja też się nie mogę doczekać aż maluchy będą z nami, ale chociaż już bym chciała święta, potem wiem że szybko zleci do kwietnia

hwesta, Amy lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Moja Alunia bardzo ruchliwa jest, i czuje w brzuchu i na usg lekarz mowi,ze dziecko szaleje ;) chyba jutro pójdę na krew i z moczem,bo mnie lekarz we wtorek opierniczy,mialam tez glukoze zrobic,ale się wymadrzam i czekam do 24 tyg :p
    Moj dwa tyg temu ustami przebierał na usg az się pani sonograf smiała :D rekami machal dwiema w naszą strone :)

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy będą :) bedziemy się chwalic postępami maluszków naszych :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się modle do boga o nas wszystkie wieczorami dzień w dzień :)

CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na usg też jest zawsze bardzo ruchliwy, w domu też, zauważyłam że bardziej się ruszał jak siedziałam w domu a jak jestem aktywna i chodzę do pracy to mniej

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ