X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    AMY zazdroszczę że masz kogoś koło siebie:)
    ja miałam tak przy córce i mimo że wszystko robiłam sama miałam świadomość że jest jeszcze koło mnie mama:)
    a teraz jestem na swoim i jestem zdana na siebie aaaa!!!!

KRYSTI powoli wszystkie zaczynamy się męczyć:D
    Wczoraj poszlam kupic sobie cusnieniowy czajnik wrocilam do domu musialam usiąsc brzuch mnie az bolał ale jak usiadlam przeszlo po czasie .

• PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja sie wczoraj strachu najadlam. :(
    Zaczal mnie nagle bolec bardzo brzuch z prawej strony, tak ze ledwo chodzic moglam i bardzo klulo jak lekko nawet nacisnelam. Bolalo tak okolo godziny jak bylam w pracy.
    Potem puscilo ale w domu chwycilo w pachwinie i normalnie sie prawie ruszyc nei moglam. Moj maz wyczytal, ze to normalne, ze to bol od rozciagajacych sie wiezadel.

Mysle jednak, ze ten bol brzucha w pracy byl po tej wiadomosci o smierci kolegi, bardzo mnie to zestresowalo a bol pojawil sie krotko po tym.

Dzisiaj jest juz ok

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Znowu miałam nadrabiania trochę :-) Zaczynam dzisiaj 22tc jejku jak to szybko leci. Mnie dziecko od rana kopie, nawet ostatnio mówiłam mężowi, że nie przypominam sobie, żeby Gabi była taka ruchliwa na tym etapie ciąży. A wiecie, że w brzuchu właśnie ujawnia się charakter dziecka?! Moja Gabi była bardzo ruchliwa i teraz ma dziecięce ADHD :-) Wszędzie jej pełno, wstaje o 6.30 idzie spać ok.22-23. W dzień nawet na 5 minut się nie położy. Przeraziłam się, że jeśli i Ninka taka będzie to ja chyba tego nie wytrzymam ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Eweliśka lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No i pytam się rano nic w kieszeniach nie masz w spidniach ktore wkladasz do peania nie nie ma speawdzalem a tam pieniądze w baniaku ! No muszę sama sprawdzac bo automat się spierdzieli .:/

pieniądze to nic! Mój potrafi mieć pety w spodniach!! Ja nie wiem jak to robi ale jak jeździ na kopelnie czasami do pracy i pali gdzieś pod ziemią to chowa kiepa do kieszenia, a jak pojeździ dłużej to mu taki odruch dostaje. Ja pranie z pralki wyciągam a tam rozmoczone kiepy! NO szlag mnie trafi!

nick nieaktualny, Robotka1, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym pasztet jadla tonami :D juz wcinam tak lubie pasztet od samego poczatku jem :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    pieniądze to nic! Mój potrafi mieć pety w spodniach!! Ja nie wiem jak to robi ale jak jeździ na kopelnie czasami do pracy i pali gdzieś pod ziemią to chowa kiepa do kieszenia, a jak pojeździ dłużej to mu taki odruch dostaje. Ja pranie z pralki wyciągam a tam rozmoczone kiepy! NO szlag mnie trafi!
    Aaa i zapałki tez czasem są u mnie ze je z ubran musze wyciągac bi cale opakowanie wrzuci ze spodniami :D niezle tez masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sięod wczoraj boję każdego bólu wynikającego ze stresu - po tej wiadomości o Marcie...
    już teraz wiem, dlaczego moja mama mówiła, żebym zbyt do siebie nie wzięła śmierci dziadka mojego Marcina.. nie sądziłam ze ze stresu i smutku można przedwcześnie dostać skurczy porodowych :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gatuluję rozpoczęcia 22 tygodnia :)
    przynajmniej wiesz, że masz dziecko w domu ;p

ciekawe jaki będzie Olek :D już bym chciała kwiecień :D mam nadzieję, że nie będę płakać z bezsilności :P najwyżej dostanie po dupie :P

nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    to Twój mąż na kopalni pracuje??? Mój jest górnikiem :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja to bym pasztet jadla tonami :D juz wcinam tak lubie pasztet od samego poczatku jem :)
    też jadłam:D przy córce byłam obstawiona różnymi rodzajami do śniadania:D

teraz też lubiłam z początku a teraz już nie, własciwie nie mam zachcianek:)
    za normalne uważam to że zjem śledzia i przegryzę kanapką z powidłem :D

AMY hm....doświadczenie.....to było 7 lat temu, mało pamiętam, a już w ogóle nie pamiiętam jak młoda dawała popalić, nie wiem co się robi, jak powinnam się zachować, czuję że wszystkiego będę się uczyła na nowo :)
    moja mama też z tych mniej gorliwych - i dobrze:D a teściową mam nadzieję że zobaczę raz:) jak się młode urodzi a potem na chrzcinach dopiero:P

weronika86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego lepiej czasem pozartować z byle czego po smiac się niz się stresować. Ja to wesola jestem cale zycie mogę wam troche mojej energi dać :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    też jadłam:D przy córce byłam obstawiona różnymi rodzajami do śniadania:D

teraz też lubiłam z początku a teraz już nie, własciwie nie mam zachcianek:)
    za normalne uważam to że zjem śledzia i przegryzę kanapką z powidłem :D

AMY hm....doświadczenie.....to było 7 lat temu, mało pamiętam, a już w ogóle nie pamiiętam jak młoda dawała popalić, nie wiem co się robi, jak powinnam się zachować, czuję że wszystkiego będę się uczyła na nowo :)
    moja mama też z tych mniej gorliwych - i dobrze:D a teściową mam nadzieję że zobaczę raz:) jak się młode urodzi a potem na chrzcinach dopiero:P
    Robocia ostatnio jadlam pasztet z zeberek teraz jem jakis ze szczypiorkiem pycha na wagę kupije w polskim sklepie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Alunia bardzo ruchliwa jest, i czuje w brzuchu i na usg lekarz mowi,ze dziecko szaleje ;) chyba jutro pójdę na krew i z moczem,bo mnie lekarz we wtorek opierniczy,mialam tez glukoze zrobic,ale się wymadrzam i czekam do 24 tyg :p

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

ciekawe jaki będzie Olek :D już bym chciała kwiecień :D mam nadzieję, że nie będę płakać z bezsilności :P najwyżej dostanie po dupie :P
    Dziękuję. A co do bezsilności to ja czasami naprawdę nie wiem co mam zrobić jak np.teraz w ciąży jestem sama z Gabi w domu i źle się czuję a ona bez przerwy coś do mnie mówi, nie chce usiąść na chwilę i wymaga ode mnie bycia na pełnych obrotach. Ale z drugiej strony od urodzenia mnie do tego przyzwyczaiła, a jeżeli chodzi o klapsa, to nigdy w życiu żadnego nie dostała. U nas są rozmowy, których ona nie lubi bardzo i odstawianie jej na chwilę na bok, żeby sobie przemyślała, a dla dzieck, które nie potrafi ustać w miejscu dłużej niż 30 sekund, taka kara jest o wiele gorsza niż jakiś tak klaps :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja sięod wczoraj boję każdego bólu wynikającego ze stresu - po tej wiadomości o Marcie...
    już teraz wiem, dlaczego moja mama mówiła, żebym zbyt do siebie nie wzięła śmierci dziadka mojego Marcina.. nie sądziłam ze ze stresu i smutku można przedwcześnie dostać skurczy porodowych :(

Stres jest najgorszy ponoć, tylko ludzie nie zdają sobie sprawy ile potem problemów zdrowotnych wywołanych jest właśnie przez stres a w ciąży jesteśmy narażone podwójnie. No i wysiłek fizyczny też, mam kuzynkę która poroniła pod koniec 4 miesiąca bo ubzdurała sobie nie nie chce przytyć po ciąży jak jej matka i chodziła na aerobic cały czas no i poroniła...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

ja też się nie mogę doczekać aż maluchy będą z nami, ale chociaż już bym chciała święta, potem wiem że szybko zleci do kwietnia

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Moja Alunia bardzo ruchliwa jest, i czuje w brzuchu i na usg lekarz mowi,ze dziecko szaleje ;) chyba jutro pójdę na krew i z moczem,bo mnie lekarz we wtorek opierniczy,mialam tez glukoze zrobic,ale się wymadrzam i czekam do 24 tyg :p
    Moj dwa tyg temu ustami przebierał na usg az się pani sonograf smiała :D rekami machal dwiema w naszą strone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy będą :) bedziemy się chwalic postępami maluszków naszych :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się modle do boga o nas wszystkie wieczorami dzień w dzień :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na usg też jest zawsze bardzo ruchliwy, w domu też, zauważyłam że bardziej się ruszał jak siedziałam w domu a jak jestem aktywna i chodzę do pracy to mniej

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ