X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sasiadka dala mi spróbowac wody z kokosa bardzo zdrowe to ale lyka wzielam i malo się bym nie po rzygala ochyda .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo,że jestem pedagogiem uważam, że niektóre dzieci jak nie dostaną po dupie to nie zrozumieją że coś co robią jest złe, rozmowy czasem nic nie dają. Ale to też kwestia wychowania. Jak rodzic nie podejemuje prób wytłumaczenia tylko od razu leje, to jak to dziecko ma zrozumieć że coś robi źle :) Klaps to ostateczność, ale nie zakładam, że moje dziecko nigdy nie dostanie. Jak zasłuży to dostanie :]
    ja tak miałam. Dostałam od ojca 1 a może 2 razy w życiu i mi to pomogło :) więcej razy nie było syt żeby zmusić ojca do tej ostateczności :) do mnie np nie dochodziło, że coś robię źle aż nie dostanę klapsa, mimo, że rodzice ze mną dużo rozmawiali to ja mimo wszystko próbowałam ile mogę i gdzie jest granica :)

olka30, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wyjątkowo cały zlew gratów bo mi się wczoraj nie chciało myć ,niskie cisnienie miałam takie ze ledwo na nogach stałam i poszłam spac . Ale zaraz się wezmę za to.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja sięod wczoraj boję każdego bólu wynikającego ze stresu - po tej wiadomości o Marcie...
    już teraz wiem, dlaczego moja mama mówiła, żebym zbyt do siebie nie wzięła śmierci dziadka mojego Marcina.. nie sądziłam ze ze stresu i smutku można przedwcześnie dostać skurczy porodowych :(

Ja wlasnie tez o niej pomyslalam od razu. Skoro na mnie tak silnie podziala wiadomosc o koledze z pracy to co dopeiro ona musiala przezywac w zwiazku ze smiercia babci :/. Jak moja mama byla w ciazy z siostra to zmarl mojej mamy tato a bylo to na pare tygodni przed porodem. Nikt jej dlatego o tym nie powiedzial, zeby jej nei denerwowac. Ja natomiast przyszlam na swiat na kilka dni przed smeircia mojej babci (od strony taty).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Stres jest najgorszy ponoć, tylko ludzie nie zdają sobie sprawy ile potem problemów zdrowotnych wywołanych jest właśnie przez stres a w ciąży jesteśmy narażone podwójnie. No i wysiłek fizyczny też, mam kuzynkę która poroniła pod koniec 4 miesiąca bo ubzdurała sobie nie nie chce przytyć po ciąży jak jej matka i chodziła na aerobic cały czas no i poroniła...

ja po jednej stracie nie odważyłam się nawet pomyśleć o tym że mogłabym ćwiczyć w ciąży.. Nawet się waham czy chodzić na ten basen ale boli mnie tak kręgosłup że zapytam lekarza czy będę mogła jednak na ten basen chodzi..

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A ja mimo,że jestem pedagogiem uważam, że niektóre dzieci jak nie dostaną po dupie to nie zrozumieją że coś co robią jest złe, rozmowy czasem nic nie dają. Ale to też kwestia wychowania. Jak rodzic nie podejemuje prób wytłumaczenia tylko od razu leje, to jak to dziecko ma zrozumieć że coś robi źle :) Klaps to ostateczność, ale nie zakładam, że moje dziecko nigdy nie dostanie. Jak zasłuży to dostanie :]
    ja tak miałam. Dostałam od ojca 1 a może 2 razy w życiu i mi to pomogło :) więcej razy nie było syt żeby zmusić ojca do tej ostateczności :) do mnie np nie dochodziło, że coś robię źle aż nie dostanę klapsa, mimo, że rodzice ze mną dużo rozmawiali to ja mimo wszystko próbowałam ile mogę i gdzie jest granica :)
    U mnie na szczęście jest tak, że dla mojego dziecka prawdziwym dramatem jest to, że musi wyjść i postać chwilę w jednym miejscu. Dzięki tem, że nigdy nie dostała klapsa nie mieliśmy problemu z tym, że biła inne dzieci. Nigdy nikogo nie uderzyła i co więcej dziwi się jeśli jakieś dziecko e przedszkolu kogoś uderzy. No ale zobaczymy jak będzie dalej :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to dwa razy pasem dostałam po dupie takie czasy były kiedyś ,pieniądze sie kradło rodzicom na fajki :D haha Takie było wychowanie w dawnych czasach jak ktos pasem po dupie nie dostał to było święto :) i odrazu odechcialo się palenia fajek i wagarowania złego towarzystwa :) szybciutko .Strasznie byłam pilnowania przez rodziców żebym w dragi nie wpadła jakies alkoholizm bo w takim towarzystwie się obracalam gdzie rodzice kasę mieli a młodzi szaleli ze wszystkim . Jak zarobiłam pierwsze pieniądze dopiero zrozumiałam jak to jest zarobić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:18

Amy, Robotka1, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    U mnie na szczęście jest tak, że dla mojego dziecka prawdziwym dramatem jest to, że musi wyjść i postać chwilę w jednym miejscu. Dzięki tem, że nigdy nie dostała klapsa nie mieliśmy problemu z tym, że biła inne dzieci. Nigdy nikogo nie uderzyła i co więcej dziwi się jeśli jakieś dziecko e przedszkolu kogoś uderzy. No ale zobaczymy jak będzie dalej :-)

Bardzo fajnie wychowaliście córcię :)
    Ja też nie zakładam, że będę musiała dawać klapsy, bo to ostateczność. Mam nadzieję, że dziecko będize na tyle mądre, że szybko nauczy się tego co jest dobre a co złe :) oczywiście bez naszego odpowiedniego wychowania tego nie zrobi, więc pewnie dużo pracy nas czeka żeby wychować dziecko na dobrego człowieka :) Ale oboje z mężem nie uważamy się za źle wychowanych więc damy dziecku z siebie to co najlepsze :)

sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez się bedzie dziecku tłumaczyć juz ja poświęcę czas na wychowanie dobre .Biciem nic nie zdziała się wręcz mozna pogorszyć sytuacje więź miedzy dzieckiem a rodzicem .Dziecko ma czuć się bezpiecznie we własnym domu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:22

Amy lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Kobiety a wy macie biale uplawy mi leci sporo tego .

Ja mam białe, ale dziś salekko brązowe i się lekko zestresowałam..

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    to Twój mąż na kopalni pracuje??? Mój jest górnikiem :-)

Mój pracuje w prywatnej firmie, która zajmuje się naprawami między innymi maszyn górniczych. Niby nie pracuje w kopalni ale bardzo często jednak tak. Szkoda tylko, że nie ma składek jak górnik ani nic podobnego. A twój w kopalni węgla? Bo my z dolnego śląska to do kopalni miedzi jeździ.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) nadrobiłam :D

Byliśmy wczoraj u znajomych - kolega miał urodziny, a jego żona jest w 33tc z bliźniakami, chłopczykiem i dziewczynką :) wróciliśmy przed północa, przed 1 poszliśmy spac, a mąż o 6 do pracy :/

Właśnie przyszła paczka z ciuszkami z allegro !! już rozpakowałam część, a tu jeszcze 5 razy tyle do wyłożenia :D masakra ile tego jest !!

Amy, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fasia :)
    Widzę, większość z was już coś ma dla dziecka a nawet całe wyprawki ciuszkowe :D

Ja tylko kupilam dresy na wyjście ze szpitala jak się dowiedziałam że chłopak i to by było na tyle :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja mam białe, ale dziś salekko brązowe i się lekko zestresowałam..
    To od moczu pewnie .

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Bardzo fajnie wychowaliście córcię :)
    Ja też nie zakładam, że będę musiała dawać klapsy, bo to ostateczność. Mam nadzieję, że dziecko będize na tyle mądre, że szybko nauczy się tego co jest dobre a co złe :) oczywiście bez naszego odpowiedniego wychowania tego nie zrobi, więc pewnie dużo pracy nas czeka żeby wychować dziecko na dobrego człowieka :) Ale oboje z mężem nie uważamy się za źle wychowanych więc damy dziecku z siebie to co najlepsze :)
    Dla mnie to było bardzo trudne, bo ja ogólnie mam czasami takie wybuchy złości. Staram się tego nigdy przed Gabi nie pokazać, ale ona nieraz pyta: mamusiu a Ty jesteś zła na mnie?. No i to mnie rozwala i wtedy nerwy opadają i jej właśnie tłumacze dlaczego jestem zła.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:25

Krysti, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mam a nic dla dziecka dopiero w styczniu zaczynam kupować

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    alez poważne tematy z rana:-D ja wlaśnie czekam pod gabinetem na usg. Niby lekarz mówił ze to polowkowe ale coś mam wrażenie że będzie za szybko tzn za wcześnie żeby maluchy zmierzyć
    Trzymam kciuki kochana :*

Ewelcia lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pameitam tylko raz jak tato gonil mnie z pasem. Nie wiem czy dogonil i nie wiem za co to bylo, chyba za dlubanie w nosie :P. Wiecej klapsow ani lania nie pameitam.
    Nie dostawalam tez kar, zawsze moglam isc gdzie chcialam i wracac kiedy chcialam. Jak bylam starsza, tzn. w liceum to nie musialam pytac rodzicow czy moge isc na koncert, czy moge isc do klubu, czy moge isc na impreze i wrocic jutro? Poprostu informowalam o tym, ze ide, gdzie i z kim bede i mniej wiecej o ktorej i ktorego dnia wroce ;)
    Nie wpadlam w dragi (nawet nie probowalam, tylko zielone ze 3 razy w zyciu) ani w alkoholizm, lekcje zawsze odrabialam, nikt mnei nie musial gonic do tego, nie kradlam, nie bilam ;P. Wyszlam chyba na ludzi, mimo braku bicia i kar :D

Amy, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Mój pracuje w prywatnej firmie, która zajmuje się naprawami między innymi maszyn górniczych. Niby nie pracuje w kopalni ale bardzo często jednak tak. Szkoda tylko, że nie ma składek jak górnik ani nic podobnego. A twój w kopalni węgla? Bo my z dolnego śląska to do kopalni miedzi jeździ.
    Tak mój w kopalni węgla pracuje już 8 lat.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ