X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    138 dni do rozwiązania to Mało jak ten czas leci :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti my tez od stycznia,juz się doczekać nie mogę :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dla mnie to było bardzo trudne, bo ja ogólnie mam czasami takie wybuchy złości. Staram się tego nigdy przed Gabi nie pokazać, ale ona nieraz pyta: mamusiu a Ty jesteś zła na mnie?. No i to mnie rozwala i wtedy nerwy opadają i jej właśnie tłumacze dlaczego jestem zła.
    ja też bywam wybuchowa :D mam nadzieję, że dam sobie tak radę jak ty dałaś :)
    zresztą, dziecko zmienia cały nasz świat, więc nie zakładam jak to będzie :) miłość do dziecka będzie mi pewnie podpowiadać jak powinnam się zachować :)
    na razie serce mam wypełnione miłością i nie wyobrażam sobie dać dziecku klapsa, ale widzę jak zachowuje się 6 letni chrześniak mojego męża - rozwydrzony, rozpieszczony, niewychowany wręcz chłopiec. I jak go czasem widzę podczas jakieś akcji to ręka aż mnie świeżbi żeby mu wlać po dupiee. Do niego można mówić, tłumaczyć nic nie działa :] jak dostanie klapsa to się rozpłacze i dopiero się uspokoi :/

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja pameitam tylko raz jak tato gonil mnie z pasem. Nie wiem czy dogonil i nie wiem za co to bylo, chyba za dlubanie w nosie :P. Wiecej klapsow ani lania nie pameitam.
    Nie dostawalam tez kar, zawsze moglam isc gdzie chcialam i wracac kiedy chcialam. Jak bylam starsza, tzn. w liceum to nie musialam pytac rodzicow czy moge isc na koncert, czy moge isc do klubu, czy moge isc na impreze i wrocic jutro? Poprostu informowalam o tym, ze ide, gdzie i z kim bede i mniej wiecej o ktorej i ktorego dnia wroce ;)
    Nie wpadlam w dragi (nawet nie probowalam, tylko zielone ze 3 razy w zyciu) ani w alkoholizm, lekcje zawsze odrabialam, nikt mnei nie musial gonic do tego, nie kradlam, nie bilam ;P. Wyszlam chyba na ludzi, mimo braku bicia i kar :D
    Ja tez zielone próbowałam ale to nie dla mnie ,kary nie miałam nigdy a jak szlam gdzieś to tez mówiłam gdzie i o której bede . Do technikum budowlanego jak poszłam tak juz się przylozylam nauce .Ze nawet imprezy mi nie w głowie były i towarzystwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti my tez od stycznia,juz się doczekać nie mogę :)
    Moja mama mówi ze to dobry czas na kupowanie i mówi ze bym duzo nie kupywala pare rzeczy dosłownie . Bym się nie zasypala a potem prania nie miała bo nie wyrobie tak powiedziała.kupie po 4 rzeczy dosłownie ,skarpeteczki pare czapuń bodziaków pajacyków kombinezonik cieńszy taki kocyk i tyle mojego zakupu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja pameitam tylko raz jak tato gonil mnie z pasem. Nie wiem czy dogonil i nie wiem za co to bylo, chyba za dlubanie w nosie :P. Wiecej klapsow ani lania nie pameitam.
    Nie dostawalam tez kar, zawsze moglam isc gdzie chcialam i wracac kiedy chcialam. Jak bylam starsza, tzn. w liceum to nie musialam pytac rodzicow czy moge isc na koncert, czy moge isc do klubu, czy moge isc na impreze i wrocic jutro? Poprostu informowalam o tym, ze ide, gdzie i z kim bede i mniej wiecej o ktorej i ktorego dnia wroce ;)
    Nie wpadlam w dragi (nawet nie probowalam, tylko zielone ze 3 razy w zyciu) ani w alkoholizm, lekcje zawsze odrabialam, nikt mnei nie musial gonic do tego, nie kradlam, nie bilam ;P. Wyszlam chyba na ludzi, mimo braku bicia i kar :D
    a ja za to swoim rodzicom dałam mocno w kość :P więc to dostanie po dupie raz czy dwa bylo albo stanowczo za mało albo za dużo :P mój okres dojrzewania/ buntu był tragiczny w skutkach ;) ale szybko się uspokoiłam :D jak będę miała takie dziecko jakim ja byłam w wieku 16 lat to już sobie wspólczuję :P

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! A mi chorobowe wstrzymali! Lecę do lekarza, nie wiem co jedt grane, taki niemiły list z rana :( wzielam na plecy miesiąc temu bo przeciez nikt mi nie da na ciąże a plecy naprawdę w pracy bolały bo praca stojąca i to na nockach :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY gdyby mi się ta aukcja na allegro nie trafiła to bym miała parę skarpetek i dwie pary śpiochów :D teraz mam tego w ciul :P Wsadziłam na razie do dwóch szuflad, później będę oglądać dokładniej, segregować rozmiarami i tym co mi się podoba albo i nie :P no i jeśli coś będzie np poplamione to też na bok, bo takich rzeczy nie chcę a wiem, że mogą się zdarzyć. No ale jest tego naprawdę mega dużo więc policzę i zobaczę czego mi brakuje. Nawet dwa rożki w gratisie dostałam :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja też bywam wybuchowa :D mam nadzieję, że dam sobie tak radę jak ty dałaś :)
    zresztą, dziecko zmienia cały nasz świat, więc nie zakładam jak to będzie :) miłość do dziecka będzie mi pewnie podpowiadać jak powinnam się zachować :)
    na razie serce mam wypełnione miłością i nie wyobrażam sobie dać dziecku klapsa, ale widzę jak zachowuje się 6 letni chrześniak mojego męża - rozwydrzony, rozpieszczony, niewychowany wręcz chłopiec. I jak go czasem widzę podczas jakieś akcji to ręka aż mnie świeżbi żeby mu wlać po dupiee. Do niego można mówić, tłumaczyć nic nie działa :] jak dostanie klapsa to się rozpłacze i dopiero się uspokoi :/
    Też znam takiego chłopca teraz ma 6lat, a pierwszego klapsa dostał jak miał z 1,5 roku i dla mnie to jest przerażające, bo przecież takie małe dziecko jeszcze naprawdę niewiele rozumie.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się wczoraj nie odzywało .. dzisiaj będę pewnie czekać do wieczora, bo On się aktywuje między 20-22 .. ehh tyle godzin .. trochę mnie martwi jak siedzi tak cicho :P

GOSHA jedź to wyjaśnić

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a ja za to swoim rodzicom dałam mocno w kość :P więc to dostanie po dupie raz czy dwa bylo albo stanowczo za mało albo za dużo :P mój okres dojrzewania/ buntu był tragiczny w skutkach ;) ale szybko się uspokoiłam :D jak będę miała takie dziecko jakim ja byłam w wieku 16 lat to już sobie wspólczuję :P

Ja sobei nie wyobrazam, zeby moje dziecko robilo to co ja jak mialam nascie lat ;). Czasem sobei mysle, ze to cud i jakis aniol nademna chyba czuwal, ze nic mi sie nie stalo.

Amy lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja tylko kupilam dresy na wyjście ze szpitala jak się dowiedziałam że chłopak i to by było na tyle :D
    dresy dla siebie czy syna :P ??
    poka poka :)

hehe ja dałam trochę rodzicom popalić:D ale tak jak Psotka, mówiłam gdzie z kim i kiedy wrócę, zazwyczaj trzymałam się tego co powiedziałam przez co zdobyłam ich zaufanie.
    raz od ojca dostałam pasem:D i miałam karę w wakacje:P wszystkie dzieci goniły po podwórku a ja w domu, to było gorsze niż ten pas:D

a zielone lubiłam bardzo-na studiach :P

Krysti, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA, co studiowalas?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Moje dziecko się wczoraj nie odzywało .. dzisiaj będę pewnie czekać do wieczora, bo On się aktywuje między 20-22 .. ehh tyle godzin .. trochę mnie martwi jak siedzi tak cicho :P
    moje aktywne od 19-20:)

Gosha no własnie co to za list?? biegnij wyjaśniać? może coś na druku nie halo??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś to dzieci potrafiły się zając byle czym teraz to dogodzić nie mozna to złe ,tego nie ,to nie dobre .:/ i tak w koło Macieja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:40

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ROBOTKA, co studiowalas?
    zarządzanie nieruchomościami i ubezpieczeniami ;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja nic nie mam a nic dla dziecka dopiero w styczniu zaczynam kupować
    Tez tak chciałam, ale nie wiem czy będę miała kasę aby wszystko tak na ostatnie miesiące...takze po mału kolekcjonuje drobne rzeczy -ubranka, łóżeczko i koszyk mojżeszowy jak narazie...:))
    Bo u nas wydatki sie szykują szafę i komodę trzeba kupić oprócz wszystkich innych rzeczy dla dziecka

Robotka1, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też byłam trochę niegrzeczna i jak sobie myślę, że Gabi by miała być taka jak ją to mnie strach ogarnia. Ja mam tatę dość surowego, a mamie mogłam powiedzieć prawie wszystko. Ale o niektórych moich" przygodach" rodzice się nigdy nie dowiedzieli :-)

KasiaKwiatek, weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zielonego nigdy nie paliłam i nie będe palić :)

Ja też zawsze tatę informowałam, że wychodzę. Rzadko pytałam czy mogę, po prostu szłam mówiłam gdzie, z kim i kiedy będę :P Nie zawsze zgadzało się to z prawdą, czasem coś podkoloryzowałam :P Np jak miałam 16 lat i pojechałam ze swoją pierwszą, wielką miłością do Międzybrodzia Żywieckiego na wakacje na 2 tyg. Powiedziałam, że jedziemy ze znajomymi a byliśmy sami :D wylądowaliśmy później w Zakopanem, kupiliśmy sobie psa :D ahhh to były wakacje, to były czasy ..

Robotka1, sylvia007, hwesta, Ewelcia, weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA ja też wolę kompletować rzeczy powoli, coś kupować w każdym miesiącu niż później wszystko na raz. U nas przebudowa i urządzanie domu pochłonie cały kredyt + marne oszczędności i jeszcze nam braknie. Także nie szaleję z zakupami. Staram się oszczędnie kupować, w rozsądnych cenach. W sumie myślałam, że wpadnę w szał zakupów ale co jestem w sklepie to nic mi się nie podoba :P cieszy mnie to, bo ja zakupoholiczką byłam przed ciążą, a teraz mi przeszło i jest wręcz odwrotnie :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ