X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi zazdroszczę bo mamy ten sam okres ciąży a mój Miki to raczej leniuchujący jest i chillout sobie uprawia :D czasem kopnie ale delikatnie, ja go czuję ale tata nadal poszkodowany, częściej czuję, że jak glizda mała się przemieszcza w brzuchu bo mi napiera na ściankę brzucha :D

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:

Amy, ta kurtka jest ocieplana? Taka na zime? Fajna bardzo :) U mnie pewnie już ich nie ma, nie wiem czy u Was też tak jest, ale u mnie jak rzucają nowe ciuchy to ludzie sie pozabijać chcą (szczególnie jak te narciarskie były) - maaasakra.

tak zimówka :)
    Warto sprawdzić bo u mnie ludzie się rzucili na bluzy a kurtki leżały nie rozpakowane :D

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja tez zle sypiam ostatnio, bardzo mi serce szybko wali tak ze zasnac nei moge.

Dziewczyny mam pytanei odnosnie ruchow. Kieruje je zwlaszcza do tych ktore sa mniej wiecej w tym samym tygodniu co ja albo do tych ktore pamietaja jak to bylo :)

Czy wy czujecie/czulyscie te ruchy w jednym miejscu (np. zawsze z prawej pod pepkiem) czy w roznych (np. raz z prawej pod pepkiem, raz z lewej, raz na srodku, raz na dole itd)???
    Psotka ja w zeszłym tyg mówiłam dziewczynom jak bardzo im już zazdroszczę i czekam aż dzidzia sie odezwie, tak sie stało że od piątku zaczęłam czuć dziwne rzeczy nie jelita bo te czuje 28 lat i jestem w stanie odróżnić, w sobote był w miare spokój natomiast wczoraj i dzis od rana jestem pewna że to małe kopniaczki:D głównie pod pepkiem i bardziej na prawo i naprawde straaasznie ruchliwa ta moja córka:)

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    idę za tydzień i nagram, mam już jeden film z 13 tygodnia z genetycznego, ten będzie drugi a kolejny jak już na świat wyjdzie, potem poproszę kolegę o zmontowanie ich razem i będzie pamiątka na całe życie :D

Czyli jak mam połówkowe dokładnie w 21 tygodniu to już chyba warto było by je nagrać :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk - bardzo fajna tapetka!! gustowna, delikatna, nie krzykliwa :) My pomalowaliśmy pokój już na niebiesko :)pokój na razie pusty :D wiszą tylko firany :D
    w końcu dzisiaj przyjeżdżają meble i wersalka :D w czwartek albo w środę zrobię fotkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk śliczne te tapety, piękny pokój będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    MartaAlvi zazdroszczę bo mamy ten sam okres ciąży a mój Miki to raczej leniuchujący jest i chillout sobie uprawia :D czasem kopnie ale delikatnie, ja go czuję ale tata nadal poszkodowany, częściej czuję, że jak glizda mała się przemieszcza w brzuchu bo mi napiera na ściankę brzucha :D
    Glizda - to włąśnie idealne określenie :D mój też sunie jak glizda po tej macicy :P chociaż ostatnio mocno kopie. Teraz odsypia brykający poranek :]

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk u mnie ponoć też nagrywają to połówkowe, ale słyszalam że ostatnio koleżanka chyba nie wspomniała o tym i koleś zapomniał nagrać :| - ale bym się wkur$@%!
    Super tapetę wybraliście! Idealna do chłopięcego pokoju. A ceny faktycznie trzeba sprawdząć bo w tych dużych budowlanych lubią w ciula lecieć..

Psotka, u mnie generalnie też nie ma jakiegoś super walenia i wiecznego kopania. to był właściwie taki jeden raz ze faktycznie było i widac i mocno czuć. Niby czuję ruchy codziennie, ale tak jak dziewczyny tutaj wypisują o swoich doznaniach, to też mam wrażenie że Natalia raczej spokojnym dzieciem jest :P

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaś mi sie zdublowała wypowiedź! o kij tu chodzi to ja nie wiem. przepraszam Was :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:48

Amy lubi tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    adk - bardzo fajna tapetka!! gustowna, delikatna, nie krzykliwa :) My pomalowaliśmy pokój już na niebiesko :)pokój na razie pusty :D wiszą tylko firany :D
    w końcu dzisiaj przyjeżdżają meble i wersalka :D w czwartek albo w środę zrobię fotkę :)

Dzięki :) Na początku byłam nastawiona na zupełnie inną ale na szczeście pojechaliśmy jeszcze raz pooglądać przed podjęciem decyzji ostatecznej i się okazało, że są już katalogi z kolekcja na 2015 rok :D

Amy lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Dokładnie o tym samym pomyślałam, że powinnam już zrobić z tym porządek :D

A powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś z was ma nagrane badanie usg połówkowe? Bo się zastanawiam czy nie poprosić lekarza o takie nagranie, może parę ujęć w 3d. Co w o tym myślicie? Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Przy pierwszym synku miałam nagranie z 3D a teraz nie brałam.

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wczoraj i dzisiaj rano to rekordy pobijał :) wczoraj byliśmy u teściów pokazywaliśmy zdjęcia usg to jakby z nami rozmawiał :) teraz też kopie, pewnie domaga się śniadania bo zawsze jem o 10 a tu już prawie 11 a śniadania nie było :)

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Dokładnie o tym samym pomyślałam, że powinnam już zrobić z tym porządek :D

A powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś z was ma nagrane badanie usg połówkowe? Bo się zastanawiam czy nie poprosić lekarza o takie nagranie, może parę ujęć w 3d. Co w o tym myślicie? Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Ja mam nagrane ostatnie usg, nie połówkowe tylko takie moje zachciankowe usg to było, ale w sumie to nic na tym nagraniu nie czaje:P jak lekarz objasniał wszystko było jasne a teraz widze tylko paluszki:)

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale że to lekarz sam nagrywa czy się płaci dodatkowo??? mam dziś więc wolałabym conieco wiedzieć żeby na głupka nie wyjść :P
    najwyżej wyciągnę komórkę:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ale że to lekarz sam nagrywa czy się płaci dodatkowo??? mam dziś więc wolałabym conieco wiedzieć żeby na głupka nie wyjść :P
    u nas sam nagrał i jeszcze Pani z recepcji za nami goniła bo nie wiedzielismy że nam nagrywa i mamy poczekać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:49

weronika86 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

różnie bywa, czasem jest darmo, czasem trzeba swoją płytę przynieść a czasem 20zł zapłacić :D róże rzeczy slyszałam

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    u nas sam nagrał i jeszcze Pani z ecepcji za nami goniła bo nie wiedzielismy że nam nagrywa i mamy poczekać:P
    ooo super :) a dużo płacisz za wizytę??

ja niby 100zł , gabinet wypasiony to może płytka też będzie;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Chodzę do lux medu i nic nie płacę, ale to ostatnie usg to poszłam do prywatnego gabinetu i płaciłam 250 pln ale mam wrażenie że w Warszawie wszysko nieco droższe niestety jest:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

ja płąciłam 250 i płyta w cenie :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie płatne niestety, no ale poza tym wszystkie badania w miedcover mam za darmo więc wybulimy te parę złoty za film, Robotka i u mnie trzeba powiedzieć, że się chce żeby nagrał. Co przychodnia to inne zwyczaje

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ