X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi a moje dziecko też już coraz więcej daje o sobie znać:) ale nie śturam do niego i nie zmuszam do aktywności:) i tak mnie przeraża że moje nocne wychodzenie do wc staje się normą i po porodzie młode się będzie w tych godzinach budzić:)

ale się będziemy laski integrować w nocnym cyckaniu :D hehehe
    mi zawsze pomagała świadomość przy córce że nie jestem sama:P

PSOTKA ja praktycznie do teraz młodzież czuję w jednym miejscu:) i na usg też zawsze go widzę w jednej pozycji:P
    oczywiście sa jakieś ruchy już w innych miejscach ale głównie sobie upodobał dół brzucha prawa strona:)

Dajana28 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie kurtek!!
    właśnie specjalnie pojechałam do LIDLA żeby zobaczyć te kurtki co od dzisiaj są w sprzedaży :) PARKI za 89 zł :)
    i skusiłam się, bo głupie nei są :) wzięłam rozm 40 bo mam sporo jeszcze miejsca w brzuchu a w ramionach pasuje, w 42 tonęłam.. mam nadzieję, że więsza niż 40 nie urosnę? A nawet jeśli to 90 zł to nie majątek :)

Jak szukacie coś w takim stylu to polecam zaglądnięcie do lidla :)

o tak wyglądają:
    8200cda620827649med.jpg

sylvia007, sylvia007 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się w swoje kurtki od dawna nie dopinam ale wzięłam od mamy stara kurtkę, która jej się bardzo rozciągnęła i pasuje świetnie także kurtkę myślę że mam z głowy do końca ciąży :)

Amy, Dajana28 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie miałąm od kogo wziąć :( już nei chcę się ściskać starą kurtką, bo to za duży dyskomfort dla mnie :) Chciałam używkę, albo w ogóle nei chcialam kupować, ale będę chodzić na basen - potrzebuje kurtki w którą się zapnę. Zresztą taka cena jest niewiele wyższa od używki i jest nowa, więc to jakiś plus.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    zmienilo mi sie po pierwszym usg juz ale nie informowalam, za to w tabei bylo zmienione na 8ego juz od dawna

o mi też się zmieniła już dawno na 29 marca, ale w sumie 2 kwiecień mi się podoba, może zostać :D chyba, że dane mają być rzetelne, to można zmienić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja tez zle sypiam ostatnio, bardzo mi serce szybko wali tak ze zasnac nei moge.

Dziewczyny mam pytanei odnosnie ruchow. Kieruje je zwlaszcza do tych ktore sa mniej wiecej w tym samym tygodniu co ja albo do tych ktore pamietaja jak to bylo :)

Czy wy czujecie/czulyscie te ruchy w jednym miejscu (np. zawsze z prawej pod pepkiem) czy w roznych (np. raz z prawej pod pepkiem, raz z lewej, raz na srodku, raz na dole itd)???

Ja czułam je w różnych miejscach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja czekam na wieści u mnie w firmie bo w sobotę prezes się spotkał podobno z koleżanką którą zastepuję - ona odeszła z pracy ale w nowej jej się chyba nie spodobało i chce wrócić i jakby wróciła to od początku stycznia mogłabym iść spokojnie na zwolnienie także byłabym strasznie szczęśliwa :) Zostałby mi tylko miesiąc pracy :)

O!! to super Ola, że się problem rozwiązał :))) Jeszcze miesiąc został, ale szybko zleci :))

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    O!! to super Ola, że się problem rozwiązał :))) Jeszcze miesiąc został, ale szybko zleci :))

mam nadzieję tylko że prezes się z nią dogadał, bo na razie nic nie mówi :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    o mi też się zmieniła już dawno na 29 marca, ale w sumie 2 kwiecień mi się podoba, może zostać :D chyba, że dane mają być rzetelne, to można zmienić :)

Co do tych terminów to chyba i tak mało której się sprawdzi co do dnia. ja z terminu ostatniej miesiączki miałam na 4 kwietnia, potem pierwsze usg na 1 kwietnia a z usg genetycznego w 12 tyg wyszło że 28 marzec. Jeszcze trochę i by z tego luty wyszedł także do terminu konkretnego nie przywiązuję wagi juz :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A odnośnie kurtek!!
    właśnie specjalnie pojechałam do LIDLA żeby zobaczyć te kurtki co od dzisiaj są w sprzedaży :) PARKI za 89 zł :)
    i skusiłam się, bo głupie nei są :) wzięłam rozm 40 bo mam sporo jeszcze miejsca w brzuchu a w ramionach pasuje, w 42 tonęłam.. mam nadzieję, że więsza niż 40 nie urosnę? A nawet jeśli to 90 zł to nie majątek :)

Jak szukacie coś w takim stylu to polecam zaglądnięcie do lidla :)

o tak wyglądają:
    8200cda620827649med.jpg
    fajna, ja mam tez parktycznie identyczna ta zielona, wygodne bardzo jak brzuszek rosnie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Co do tych terminów to chyba i tak mało której się sprawdzi co do dnia. ja z terminu ostatniej miesiączki miałam na 4 kwietnia, potem pierwsze usg na 1 kwietnia a z usg genetycznego w 12 tyg wyszło że 28 marzec. Jeszcze trochę i by z tego luty wyszedł także do terminu konkretnego nie przywiązuję wagi juz :)
    Pewnie, w sumie bez znaczenia, dziecko i tak spakuje się i wyjdzie kiedy będzie chciało :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    ja przywiązuję do pierwszego terminu:D i na nim tylko bazuję:) a potem i tak wyjdzie w praniu kiedy urodzimy:) rzadko kiedy rodzi się w terminie:)
    moja mama mnie urodziła w terminie;)

AMY super kurtka, mój styl, może sobie wieczorkiem podjadę:) po wizycie :D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka że od 36 tyg niech się rodzą kiedy chcą byle nie za późno bo będzie nam już za ciężko :)

weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja przywiązuję do pierwszego terminu:D i na nim tylko bazuję:) a potem i tak wyjdzie w praniu kiedy urodzimy:) rzadko kiedy rodzi się w terminie:)
    moja mama mnie urodziła w terminie;)

AMY super kurtka, mój styl, może sobie wieczorkiem podjadę:) po wizycie :D

Powiem Ci że warto na nią zerknąć. Czasem jadę do lidla coś zobaczyć ale często jestem rozczarowana a ta kurtka całkiem, całkiem :) Też bardzo lubię Parki :)))

Moja mama też mnie urodziła w terminie- który sama sobie obliczyłą, bo jej lekarz inna date porodu dał :P Mam matkę czarownicę, która jak zobaczyła mój test ciążowy powiedziała od razu "URODZISZ 2 kwietnia! w rocznicę śmierci Papieza - bo ja się do niego modliłam o tą ciążę. To dzięki niemu ten dar" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:42

Hela85, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja dziś spałam jak małe dziecko, nawet na siku nie wstałam.
    Psina w nocy już nie szaleje a do tego rano miła niespodzianka bo siusiu było tylko na macie. Wiedziałam, że przy szczeniaku będę miała zajęcie, ale nie wiedziałam (nie pamiętałam) że aż tyle.

Amy, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ani mnie ani siostry w terminie nie urodziła - ja 3 tyg przed terminem a siostra 2 tygodnie po terminie :) A moja teściowa co do dnia urodziła także różnie to bywa. Oby maluchy wytrzymały w brzuszkach do terminu bo wtedy maja najlepszy start w życie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Lali nam wczoraj położna na szkole rodzenia powiedziała żeby rożków nie kupować tylko kocyki miękkie i wygodne. W sumie jak wracam pamięcią to mi też rożek przy.córkach w ogóle się.nie przydał bo to.niewygodne jest.

Ja kupie taki miekki rozek z rzepem bo u mnie sprawdzil sie przy corce, pozniej sluzyl jako mata do lezenia :)

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Robocia :) wlasnie mysle nad wozkiem szarym takim metalicznym kolorem ,bo z pomaranczowym moze byc faktycznie problem z muszkami w Lato .No imię wybral moj dla synka takie więc nie będe się z nim klócić o imię niech bedzie to .Pozdrawiam

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super Krysti:) metaliczny wózeczek dla chłopca będzie super:) a u was są gorące lata w ogóle???
    hihi to tatuś ma siłę przebicia:) w następnej ciąży Ty stawiasz kropkę nad i :D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków, to zapewne kupię jakiś duży zestaw na allegro (używane). Poczekam jednak co najmniej do lutego bo teraz są zestawy zimowe, a nam się to do niczego nie przyda.
    Nad wózkiem też się jeszcze zastanawiam. Tzn spacerówka to na 99% baby jogger, ale nie wiem czy dokupię do niego gondolę, czy na te kilka miesięcy jakąś używkę nie kupię np z olx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:54

mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ