X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia rewelacja! Dadzą Ci chłopaki popalić:)

Psotka to podobno normalne w pachwinach ale wiadomo, że wsłuchujemy się w siebie i wszystko nas niepokoi. Mnie pocieszyła babka, która też czekała do lekarza, że od początku ciąży coś ją pobolewa, ciągnie ( a była na finiszu) więc chyba taka uroda tego błogosławionego czasu...

Lali a masz jakies przeczucie jesli chodzi o płeć?

eikt9n73tjpnmw11.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:

Lali a masz jakies przeczucie jesli chodzi o płeć?

eikt9n73tjpnmw11.png

Nie ukrywam, ze chcialabym miec druga corke bo sama mam starsza siostre i nie potrzebuje zadnej przyjaciolki bo siostra jest moja najwieksza przyjaciolka i mama rowniez! Jestem szczesciara dzieki temu, ze mam je obie i chcialabym miec tez dwie corki, ale jak bedzie chlopak to tez bedzie super :) Nikt nie powiedzial, ze to moja ostatnia ciaza :)Maz pewnie bylby szczesliwy z synka :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali to czekam na wiadomość. U mnie identycznie jest, że siostra bardzo mi bliska. Mąż po ostatnim usg niestety miał mały zawód bo wolałby chłopca ale ja od początku przeczuwałam dziewczynkę... nie wiem czemu i jak na razie wychodzi że dziewczynka będzie.

eikt9n73tjpnmw11.png

Lali lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, kładę się bo głowa daje się we znaki.

Pozdrawiam przyszłe mamy!

eikt9n73tjpnmw11.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wlasnie glowa rozbolala ale mnie w ciazy czy nie ciagle boli.
    Dobranoc :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już uciekam do łóżka... jutro endokrynolog na mnie czeka ... uff

paa do jutra

dobrej nocy Wam życzę :*

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Witajcie po dwóch dniach nieobecności na forum... jakoś pobieżnie Was doczytałam.
    Pisałyście o imionach, my chyba dla chłopców wybierzemy Filip i Jakub chociaż wciąż się waham bo to były najczęściej nadawane imiona w 2014r. Filip na jakimś 10 miejscu a Jakub na 3 miejscu. Zresztą za każdym razem jak znajdziemy imię to czytamy jego znaczenie. Możecie się śmiać ale jest w tym tyle prawdy że imię kształtuje charakter człowieka. Nie wierzyłam dopóki nie przeczytałam znaczeń imion moich najbliższych i swojego oczywiście.

Jeśli chodzi o wagę to ja jeszcze nie dobiłam tej z przed ciąży bo na początku schudłam chyba z 5 kg. Obecnie mam 57,7kg i 91 cm w pępku przy wzroście 167cm.

Na temat wózków się nie wypowiadam bo bliźniacze wózki to zupełnie inna bajka a że z bliźniakami na tym forum jestem sama to zapewne Was to nie interesuje :)

Kurtkę dostałam taki płaszczyk zapinany pod biustem więc trochę brzucha się jeszcze zmieści. Zresztą tak naprawdę kulminacyjne brzuchy to my zaczniemy mieć pod koniec lutego więc już może po zimie będzie :)

Jak nie interesuje, jak interesuje! Dawaj typy wózków. :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zasnąć... Tu boli głowa a tu bezsenność.

Dajana a masz jakieś problemy z tarczycą?

eikt9n73tjpnmw11.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 00:29

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie moge spac :(( ehhh..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! :))

Ciężka noc za mną..ciężki dzień przede mną ;)
    najpierw nie mogłam długo zasnąć, później przed 4 mąż położył mi rękę na brzuchu i jak Olek wyczuł "zainteresowanie" to zaczął kopać, brykać, podskakiwać że nei spię już od 4... co za syn..co za ojciec... Matka jak zwykle poszkodowana :)
    Mam nadzieję, nei zasnąć w pracy :)

Idę podczytać co się działo wczoraj :)

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja, jako że swoją kurtkę zimową mniałam dość opiętą, to nawet nie próbowałam już w nią wchodzić. Trafiłam na mega okazję w Mohito i kupiłam płaszcz za 170 zł z troczkiem, czyli regulacją w pasie, co jest idealnym rozwiązaniem na brzuszek. Poza tym to nie typowa ciążówka, więc nie wydałam kasy na kilka miesięcy, bo równie dobrze mogę w niej chodzić i bez ciąży :)

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/kurtki-p/ke001-99x/hooded-jacket

Bardzo lubię Mohito - jedna z moich ulubionych polskich marek (niewiele ich mamy).
    170 zł to na prawdę niewiele, będę się musiała wybrać i zobaczyć tą kurtkę. Jeszcze się w swoją dopinam, ale już ciśnie. Jestem zła bo kupiłam swoją za 300zł w tamtym roku i była dopasowana i teraz pytanie czy ja po ciąży się w nią zmieszczę? 300zł wywalone w błoto..

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/kurtki-p/kd997-99x/hooded-jacket :) mam nadzieję, że futro się odpina :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 07:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Możecie się śmiać ale jest w tym tyle prawdy że imię kształtuje charakter człowieka. Nie wierzyłam dopóki nie przeczytałam znaczeń imion moich najbliższych i swojego oczywiście.
    Weź nie strasz, ok idę poczytać :)

Jakie jest dziecko o imieniu Aleksander
    Osoby noszące imię Aleksander w dzieciństwie tworzą dobre relacje z innymi ludźmi. To imię obdarza naturą towarzyską. W dzieciństwie widoczne jest zainteresowanie otaczającym światem. Aleksander pomimo młodego wieku nigdy nie traktuje ludzi powierzchownie. U osób noszących to imię doceniana jest mądrość i umiejętność trafnego osądu sytuacji. Młodość to przygoda, ale też zdobywanie doświadczeń.

nie jest źle :P

Seksualność i zmysłowość
    W miłości i w łóżku osoby o tym imieniu są romantyczne oraz zmysłowe. Aleksander ceni delikatność i wszechstronność. Dla osiągnięcia satysfakcji seksualnej konieczna jest długa gra wstępna

KObiety będą zadowolone :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 07:31

Hela85, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy.
    Właśnie robię przegląd forum przy śniadaniu, a na 8:40 przychodzą fachowcy do remontu, czyli cały tydzień w kurzu i pyle0-blech, ale potem wypucujemy M i będzie pięknie.
    Po remoncie też zaczynamy zakupy dla synka: łóżeczko, materac, komodę,karnisz, firanę, oświetlenie chciałabym aby na Boże Narodzenie pokój był gotowy ;D
    Udanego dnia brzuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 07:31

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja też miałam strasznie ciężką noc, zasnęłam wcześnie ale co chwila latałam do toalety a o 3:30 zrobiłam się taka głodna że nie mogłam wytrzymać poszłam zjadłam kanapkę, oczywiście Wojtek się obudził i też dawał popisy potem jakoś tak nogi mi zaczęły drętwieć, boleć no i zasnęłam przed 6 jak za chwilę dzwonił budzik...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też ciężka noc miałam, co chwilę się budzilam, brzuch mnie z lewej strony boli,a w nocy zle myśli przychodzą. Byłam już dziś na pobraniu krwi,wlasnie jem śniadanie i chyba poloze sie,moze uda się zasnac. Nastrój mam nadal bardzo zły i nie zanosi się na poprawę. Życzę Wam miłego dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, u mnie lepiej, pospałam i głowa nie boli jak na razie...weekend był mocno zajęty stąd chyba ten ból
    Nadzieja wózek jest po prostu leciutki,wczoraj sama go podniosłam z gondolą, jest świetny! Do tego składa się jedną ręką i montaż gondoli czy fotelika to dosłownie sekunda! Jestem zachwycona,tym bardziej,że oszczędziła mi koleżanka wydatku... My kupimy już tylko spacerówke Baby Jogger bo ona posłuży nam ze 2 lata

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta trzymam kciuki za poprawę nastroju,mąż się w końcu ocknie, zobaczysz

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a nic nie bierzesz na ten ból głowy?
    Ja w sumie też się trochę broniłam nawet przed paracetamolem, ale lekarz mnie sfikał i mówi, żebym nie męczyła dziecka i nie zgrywała twardziela, o tak mi pojęchał :P jak ból jest bardzo silny mam wziąć nawet 2 paracetamole na raz

KasiaKwiatek, weronika86, Fasia, liloe lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obudzilam sie z kacowym bolem glowy ehhh pije kawe i za chwile ide sie wykapac i jade do laboratorium na wymaz od 9 pobieraja. Jutro jak sie dowiem kto siedzi w brzuszku to zamawiam rozek i zestaw do lozeczka:podusie, kocyk i ochraniacz.
    Buziaki milego dnia :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore apap w kryzysowych sytuacjach.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ