X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do tej pory wystarczał zimny kompres i odpoczynek ale jakbym się bardzo źle czuła to pewnie bym tabletkę wzięła, szkoda maluszka

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bole glowe ze wymiotuje, tak samo mialam przed ciaza, wtedy to biore juz dwie tabletki, zamykam sie w sypialni i leze w ciemnosciach. A od plastrow chlodzacych apap juz sie uzaleznilam, najpierw do lodowki potem na czolo i spac :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Słoneczka witam siè ju z ranka spac nie moglam ząbek pobolewał na szczescie dzis mam wizyte u dentysty również takze wytrzymam jeszcze z godzinke po spie i pod prysznic lecę ,i do szpitala na polówkowe .Trzymajcie kciuki .

Ola89, Dajana28, mantissa, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy biorę jak już jest nie do wytrzymania apap, tak miałam 2 razy. Ten wczoraj nie.był najgorszy, raczej mnie tak ćmiło więc po prostu poszłam to przespać. Na razie w miarę jest, ale jak patrzę na pogodę za oknem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali nam wczoraj położna na szkole rodzenia powiedziała żeby rożków nie kupować tylko kocyki miękkie i wygodne. W sumie jak wracam pamięcią to mi też rożek przy.córkach w ogóle się.nie przydał bo to.niewygodne jest.

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden rożek kupiłam za całe 12 zł :) Zobaczymy czy się przyda, pamiętam że kuzynka przy swoim dziecku używała

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy biorę jak już jest nie do wytrzymania apap, tak miałam 2 razy. Ten wczoraj nie.był najgorszy, raczej mnie tak ćmiło więc po prostu poszłam to przespać. Na razie w miarę jest, ale jak patrzę na pogodę za oknem...

o u mnie przespanie bólu też dużo daje :) no i ten kompres na potylicę działa cuda :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj widze, ze ta noc nas nie rozpieszczala...ja tez dlugo nie moglam usnac, teraz siedze zamulona nad kompem a za 30min musze zawiezc synka do szkoly i od razu jechac do magazynu po igly do studia...kuzwa 1hr w jedna strone jak korkow nie bedzie :( w domciu bede kolo 11.00 a o 12 trzeba wyjechac do pracy :( w pracy od 12.30 do 17.00...dzizas, musze cos zrobic aby sie ogarnac bo zasne za kolkiem.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    oj widze, ze ta noc nas nie rozpieszczala...ja tez dlugo nie moglam usnac, teraz siedze zamulona nad kompem a za 30min musze zawiezc synka do szkoly i od razu jechac do magazynu po igly do studia...kuzwa 1hr w jedna strone jak korkow nie bedzie :( w domciu bede kolo 11.00 a o 12 trzeba wyjechac do pracy :( w pracy od 12.30 do 17.00...dzizas, musze cos zrobic aby sie ogarnac bo zasne za kolkiem.

Mnie by nikt dzisiaj żadną siłą nie wsadził przed kierownicę, taka jestem zmulona, ledwo siedzę na krześle w pracy i stwarzam pozory że coś robię :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hoooo :D
    jestem :P

WERA gratuluję dziewczynki !!!!! super że się udało! chyba nic Ci więcej do szczęścia nie trzeba oprócz zdrowego bobasa na porodówce:D

NADZIEJA już dopisuje:) 15 kwiecień dziewczynka tak??

coś ktoś jeszcze? bo nie było mnie dwa dni a to przecież wieczność na forum:P

a ja dziś mam wizytę!! jestem podjarana jak małe dziecko kiedy dostaje prezent :D

u nas udany weekend, przewijak kupiony, jest już nawet złożony, stoi w garderobie i jest przynajmniej na czym rzeczy dla malucha układać:D

a tak to pojadłam lazanii w sobotę, sałatki gyrooosa :) zupę krem z pomidorów i takie tam bajery:D

weekend zaliczam do udanych:)

KRYSTI uważaj na kolor pomarańczowy wózka(chyba że zgaszony pomarańcz choć nie wiem jak się zachowa w rzeczywistości) takie kolory przyciągają owady w lecie, zielony, żółty też.
    pamiętam jak byliśmy na wczasach i mielismy ręczniki zółty, zielony i różowy, to te dwa pierwsze zawsze miały najwięcej dziadostwa na sobie:P

co do wózków to czekam......po świętach cchę kupić:) pojadę do sklepu i po prostu wybiorę, za dużo już sie naczytałam i naoglądałam w sieci,
    wytarmoszę, wybiorę ze 4 i będzie losowanie:P choć cos czuję że zostanie bebetto.

weronika86, KasiaKwiatek, mantissa, Eweliśka, Nadzieja84, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hej hoooo :D
    jestem :P

WERA gratuluję dziewczynki !!!!! super że się udało! chyba nic Ci więcej do szczęścia nie trzeba oprócz zdrowego bobasa na porodówce:D

NADZIEJA już dopisuje:) 15 kwiecień dziewczynka tak??

coś ktoś jeszcze? bo nie było mnie dwa dni a to przecież wieczność na forum:P

a ja dziś mam wizytę!! jestem podjarana jak małe dziecko kiedy dostaje prezent :D

u nas udany weekend, przewijak kupiony, jest już nawet złożony, stoi w garderobie i jest przynajmniej na czym rzeczy dla malucha układać:D

a tak to pojadłam lazanii w sobotę, sałatki gyrooosa :) zupę krem z pomidorów i takie tam bajery:D

weekend zaliczam do udanych:)

KRYSTI uważaj na kolor pomarańczowy wózka(chyba że zgaszony pomarańcz choć nie wiem jak się zachowa w rzeczywistości) takie kolory przyciągają owady w lecie, zielony, żółty też.
    pamiętam jak byliśmy na wczasach i mielismy ręczniki zółty, zielony i różowy, to te dwa pierwsze zawsze miały najwięcej dziadostwa na sobie:P

co do wózków to czekam......po świętach cchę kupić:) pojadę do sklepu i po prostu wybiorę, za dużo już sie naczytałam i naoglądałam w sieci,
    wytarmoszę, wybiorę ze 4 i będzie losowanie:P choć cos czuję że zostanie bebetto.
    ja tez na razie wozkiem nie zawracam sobie glowy..mi tez wpisz plec robotka i zmien tam date porodu na 8 kwietnia.
    U mnie tragedia wlasnie bylo zyganko po kawie, wiec kawa idzie w odstawke i jeszcze krew z nosa :( ostatnio krew z nosa leciala mi jak mialam z 6 lat jak kolega mi w przedzszkolu lbem wywalil :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na szczęście zaczynam później o 11.40 więc mam czas na zebranie się do kupy. Też muszę kawkę walnąć bo jestem na granicy bólu...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki Wera zmieniam:)
    a skąd ta zmiana??? mówią że na tym etapie się nie zmienia już dat porodów bo dzieci jedne mogą być większe a drugie zwyczajnie mniejsze

KRYSTI Ignaś??? eeej no to mnie nieźle ominęło:)
    opowiadaj skąd taka zmiana??:)
    jeśli chodzi o wymowę Ignacego na wyspach to Szkoci sobie chyba język połamią co?:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wieści u mnie w firmie bo w sobotę prezes się spotkał podobno z koleżanką którą zastepuję - ona odeszła z pracy ale w nowej jej się chyba nie spodobało i chce wrócić i jakby wróciła to od początku stycznia mogłabym iść spokojnie na zwolnienie także byłabym strasznie szczęśliwa :) Zostałby mi tylko miesiąc pracy :)

KasiaKwiatek, weronika86, Amy lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Nie mogę zasnąć... Tu boli głowa a tu bezsenność.

Dajana a masz jakieś problemy z tarczycą?

eikt9n73tjpnmw11.png

Hej Kobietki :*

tak, mam gdzieś tak od ok 3 lat się leczę autoimmunologiczna choroba tarczycy - określana jako niedoczynność, ale wszystko jest pod kontrolą.. :)

no to ja uciekam!

do później ;)

miłego dnia Wam życzę :)

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zle sypiam ostatnio, bardzo mi serce szybko wali tak ze zasnac nei moge.

Dziewczyny mam pytanei odnosnie ruchow. Kieruje je zwlaszcza do tych ktore sa mniej wiecej w tym samym tygodniu co ja albo do tych ktore pamietaja jak to bylo :)

Czy wy czujecie/czulyscie te ruchy w jednym miejscu (np. zawsze z prawej pod pepkiem) czy w roznych (np. raz z prawej pod pepkiem, raz z lewej, raz na srodku, raz na dole itd)???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Dziewczyny mam pytanei odnosnie ruchow. Kieruje je zwlaszcza do tych ktore sa mniej wiecej w tym samym tygodniu co ja albo do tych ktore pamietaja jak to bylo :)

Czy wy czujecie/czulyscie te ruchy w jednym miejscu (np. zawsze z prawej pod pepkiem) czy w roznych (np. raz z prawej pod pepkiem, raz z lewej, raz na srodku, raz na dole itd)???

Ja na początku czułam w jednym miejscu bardzo nisko a teraz to już na całym brzuchu zalezy gdzie się mały przekręci :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    oki Wera zmieniam:)
    a skąd ta zmiana??? mówią że na tym etapie się nie zmienia już dat porodów bo dzieci jedne mogą być większe a drugie zwyczajnie mniejsze

KRYSTI Ignaś??? eeej no to mnie nieźle ominęło:)
    opowiadaj skąd taka zmiana??:)
    jeśli chodzi o wymowę Ignacego na wyspach to Szkoci sobie chyba język połamią co?:)
    zmienilo mi sie po pierwszym usg juz ale nie informowalam, za to w tabei bylo zmienione na 8ego juz od dawna

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

ja tak samo jako ola :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to spałam jak małe dziecko! :) dawno nie spałam tak dobrze. Zaczynam sie przekonywać, że wolne od pracy to jest dokladnie to czego mi do szczęścia było potrzeba! :) o 15:30 idę do fryzjera a teraz sobie leżę i próbuje zmusić Franka do poruszania się troszkę :) zaczynam go coraz lepiej odczuwać, dwa wieczory pod rząd był aktywny, wczoraj zrobił sobie przerwę, z rana coś sobie pofikał ale znowu siedzi cicho. Mąż strasznie mi zazdrości że ja go czuję a on nie i nie wiem czy kiedyś się przebije przez moje zwały tłuszczu, mam nadzieje, że tak :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ