Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysti wrote:Hej Robocia
wlasnie mysle nad wozkiem szarym takim metalicznym kolorem ,bo z pomaranczowym moze byc faktycznie problem z muszkami w Lato .No imię wybral moj dla synka takie więc nie będe się z nim klócić o imię niech bedzie to .Pozdrawiam
Krysti u mnie jak bedzie chlopiec to ja sie z mezem bede spierac bo mi sie Ignas bardzo podoba a jemu nieale przekonam go
czekam w labo pelno babek przede mna.
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka kochane!
A ją jak zwykle do 10 spaniekorzystam bo mały dziś wraca od dziadków.
Taka piękna pogoda u mnie, czyste niebo tylko wiatr jakiś wściekły.
Ah z tym porodem to różnie bywa, mój lekarz co wizytę już pod koniec ciąży gadał "o matko zaraz pani będzie rodzic, o jeny do terminu w życiu pani nie wytrzyma" no i urodziłam dokładnie w terminie
A dziś mam polowkowe, ciągle mam nadzieję że jednak będzie dziewczyna a mąż sie że nie śmieje że w cuda wierzęKasiaKwiatek, Amy, weronika86, misia83, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPochodzenie i znaczenie imienia Mikołaj
Jest to imię, wywodzące się z języka greckiego od słów nike (zwycięstwo) i laos (lud). Oznacza: bohater, który odniósł zwycięstwo dla swojego ludu. W Polsce znane od czasów średniowiecza. Do celu dochodzi pewnie i nie zważa na okoliczności. Gdy ruszy przed siebie, nic nie może go zatrzymać. Było to więc imię przeznaczone dla władców i wodzów i wzywało do sukcesu, potęgi i zwycięstwa. Jeżeli obecnie rodzice nadają synowi to imię, zapewne przeczuwają, że wyrośnie on na społecznika i opiekuna, na mężczyznę, któremu bliskie będą sprawy całej rodziny i dalszej społeczności i który będzie służył oparciem wszystkim potrzebującym pomocy i silnej męskiej ręki.
hohoho no to zwycięskie imię wybrałam synowi na startWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:23
Amy, weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nakrzyczcie na mnie i to tak żebym już takich durnych pomysłów nie miała, otóż weszłam sobie na wątek niewydolności ciśnieniowo szyjkowej naczytałam się no i teraz mam schizę, masakra to jest że dziewczyny tracą swoje maluchy nawet w 25 tyg ciązy... a objawy czasem żadne albo takie które większość z nas ma - kłucia, twardnienie brzucha itp...
-
nick nieaktualnyOla weź nie czytaj takich rzeczy WARIATKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wejdź sobie jeśli już masz ciekawość na wątki listopadówek i grudniówek, rodzą, rozpakowują się na potęgęmają swoje problemy i trudności jak każda z nas mieć będzie, ale nie wolno czytać takich czarnych scenariuszy bo potem doszukujesz się u siebie wszystkiego.
Ola89, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Dziewczyny nakrzyczcie na mnie i to tak żebym już takich durnych pomysłów nie miała, otóż weszłam sobie na wątek niewydolności ciśnieniowo szyjkowej naczytałam się no i teraz mam schizę, masakra to jest że dziewczyny tracą swoje maluchy nawet w 25 tyg ciązy... a objawy czasem żadne albo takie które większość z nas ma - kłucia, twardnienie brzucha itp...
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Ola89 wrote:Dziewczyny nakrzyczcie na mnie i to tak żebym już takich durnych pomysłów nie miała, otóż weszłam sobie na wątek niewydolności ciśnieniowo szyjkowej naczytałam się no i teraz mam schizę, masakra to jest że dziewczyny tracą swoje maluchy nawet w 25 tyg ciązy... a objawy czasem żadne albo takie które większość z nas ma - kłucia, twardnienie brzucha itp...
Ola nie czytaj takich rzeczy. Z własnego doświadczenia wiem, że takie rzeczy się zdarzają ale nakrecajac się robisz krzywdę dziecku, nie ma co się skupiać na przykrych sprawach.Ola89 lubi tę wiadomość
-
o to ja tak jak tu jedna pisała bardzo przykładam uwagę do tego czy imię które mi się podoba współgra ze znaczeniem tego imiona, dla córki wybierałam pod tym kątem między innymi,
dla mnie ważne aby współgrało z nazwiskiem to po pierwsze, nie cierpię twardych imion np z twardymi nazwiskami.
musi mieć pozytywne znaczenie
oraz jego wymowa musi być neutralna jeśli chodzi o maleńkość, dorastanie jak i późne życie dorosłego
i tez jestem zdania że imię wiele mówi o danej osobie:)
OLA chcesz dostać po dupsku? po co to czytasz??? po co się katujesz?
idę po bataKasiaKwiatek, Ola89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola89 wrote:Mi w ciąży powinni w ogóle internet odłączyć
Nie ma to jak sam sobie człowiek krzywdę zrobi, mimo że ostatnio gin mi mierzył szyjkę i była ok - 35 mm to może nie powalajacy wynik ale nie jest zły. A Wy miałyście mierzoną szyjkę?
Ja nie miałam mierzonej ale ginka sprawdza ja na każdej wizycie -
Cześć Dziewczynki
Mnie obudziło piękne słońce na dworze, ale jak wyszłam z psem to szybko zostałam sprowadzona na ziemię, że przecież to połowa listopada! Zimno tam jak diabli!!
Psotka, ja Natalkę też czuję przeważnie w jednnym miejscu, szczególnie jak mocniej kopie (pewnie nogi). Ostatnio tak mnie waliła że brzuch mi skakał i trochę mnie już "bolało" miejsce w które waliłaDobre 15 minut intensywnego kopania
Amy, ta kurtka jest ocieplana? Taka na zime? Fajna bardzoU mnie pewnie już ich nie ma, nie wiem czy u Was też tak jest, ale u mnie jak rzucają nowe ciuchy to ludzie sie pozabijać chcą (szczególnie jak te narciarskie były) - maaasakra.
Ola, nie denerwuj sięTeraz trzeba na każdej wizycie badać szyjkę a jak lekarz zapomni to koniecz trzeba się o to upominać - nawet jak go to wkurzy że się rządzimy.. trudno, lepiej dmuchać na zimę. Ja sie też ostatnio upominałam
Powiem Wam, że już Wiem jak pomalujemy pokój Natalki i mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie cacyTrzymajcie kciuki, bo wybrałam motyw 'chevron' a trochę z tym zabawy będzie
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:Adk to jednak Franio będzie?
weź Ty zmień ten pasek bo nadal czekasz na Błażeja lub Maję
ja sprawdzę teraz co znaczy moje wybrane imię bo przyznam, że tego nie robiłam
Dokładnie o tym samym pomyślałam, że powinnam już zrobić z tym porządek
A powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś z was ma nagrane badanie usg połówkowe? Bo się zastanawiam czy nie poprosić lekarza o takie nagranie, może parę ujęć w 3d. Co w o tym myślicie? Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Dokładnie o tym samym pomyślałam, że powinnam już zrobić z tym porządek
A powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś z was ma nagrane badanie usg połówkowe? Bo się zastanawiam czy nie poprosić lekarza o takie nagranie, może parę ujęć w 3d. Co w o tym myślicie? Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja mam nagranie z pierwszej ciąży. Fajna sprawa bo można dziadkom czy dzieciom pokazać -
nick nieaktualnyAgucha wrote:Ola weź nie czytaj takich rzeczy!!
Mi ostatnio mierzyla i sie śmiała że idę na rekord bo jest mega długa ale nie mówiła ile
mnie dokłądnie to samo mówił na ostatnim, że długaśna i zamknięta
ale ostatnio pokusiłam się o samosprawdzenie i szyjki nie znalazłam !! przeraziłam się, że się skróciła, ale do tej pory nie urodziłąm (było to 3 tyg temu) więc mam nadzieję, że jest okej -
MartaAlvi ja od dwóch dni drapię tapety w pokoju dla Franka, zamowilam już nowe ale będę musiała na nie trochę poczekać. Za parę dni będę dzwonić do faceta, który ma je nam kłaść żeby się wstępnie umówić. A wybraliśmy takie:
Góra:http://tapetuj.pl/bambino-2015-287011-tapeta-scienna-rasch.html
Dół:http://tapetuj.pl/bambino-2015-287219-tapeta-scienna-rasch.html
ozdobny pasek po środku: http://tapetuj.pl/bambino-2015-287110-tapeta-scienna-rasch.html
I dziewczyny, jak chcecie tapety to nie kupujcie w Leroy Melin czy Castoramie! Chyba, że wam się spieszy. Bo nam Pani zawołała 59,90 zł za rolkę tapety a cena w internecie to 24,60 a na teptuj.pl bez znaczenie ile zamówisz wysyłka 14 zł kurierem!KasiaKwiatek, MartaAlvi, Amy lubią tę wiadomość