X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Jak bym spała na kasie, to może i bym się pokusiła. Jakoś się przemęczę w państwowym szpitalu.
    nikt nie będzie się męczył:D urodzisz zdrowego i ładnego bobaska i będziesz bardzo zadowolona z obsługi:)
    nikt za Ciebie nie urodzi pamiętaj:)

AMY ale za znieczulenie się już raczej nigdzie nie płaci ;)

Hela85 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba Cichopek tak rodziła na wypasie pierwsze dziecko a drugie na państwówce i mówiła że szkoda kasy na prywatne bo nie widziała różnicy, tylko kwestia prywatnej sali była różnicą

Anka1501 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja czułam je w różnych miejscach :)

To to moze jednak nei dziecko co ja czuje??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:26

mantissa, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyboru szpitala tak naprawdę i może i dobrze? Mam wojewódzki szpital specjalistyczny w swoim mieście, do Wroclawia do szpitala około 100km autostradą, która się potrafi zakarkowac na kilka godzin bo sie tir wywroci więc ryzykowac nie bedę, podobno jeszcze jest baardzo dobra porodowka w Świdnicy ale jakos wolę postawić na szpital który mam dosłownie 10 minut drogi samochodem od domu, 20 minut jak sa korki. Poza tym mój gin pracuje na oddziale (a prywatnie jest kuzynek mojej mamy) więc nie mam się za bardzo nad czym zastanawiać.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Amy ja teraz mieszkam w małym miasteczku i tam nikt nawet z katarem nie chce trafić do szpitala bo boi się że wyjedzie z nogami do przodu a co dopiero rodzić ale nie mam innego wyboru, do Warszawy teraz 100km a kto wie kiedy dzidzia zechce wyjść, choć rozważałam by przenieść się do Warszawy na miesiąc przed porodem bo mamy tam małe mieszkanie by znowu na Karowej rodzić

dlatego ja się przeprowadzam do teściów już dużo wcześniej żeby przybliżyć szanse na dojazd do prywatnego szpitala :)
    Ja po prostu nie chcę ryzykować bo u nas Ordynator oddziału jest ten sam od 25 lat i on niestety doprowadził do śmierci 2 dzieci mojej sąsiadki - miała córki rok po roku. A on wstrzymał cesarkę i nie chciał do niej dopuścić.. i to tylko dwa przypadki opowiedziałam, nie chcę się rozpisywać, ale ja ryzykować aż tak po prostu nie chcę, już jedno dziecko mam w niebie, teraz zrobię wszystko co mogę, by zakończyć ciążę porodem żywego dziecka.. :)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Witajcie, co Wy spać nie możecie? Ja dzisiaj znów do 11:00 :) Jak dobrze że nikt mnie nie goni, nie płacze mi nad uchem itp :)

Jeśli chodzi o porody w prywatnych klinikach to może i ja bym się skusiła ze względu na warunki ale w Warszawie ceny prywatnego porodu to jakaś masakra! Miałam rodzić na Inflanckiej ale że bliźniaki a tam nie ma żadnego specjalisty przy bliźniaczych to siłą woli wyszedł Orłowski. Warunki podobno do dupy ale personel i neonatologia dziecięca na wypasie a dla mnie teraz to się najbardziej liczy - tym bardziej że chłopcy będą wcześniakami więc poleżą trochę w szpitalu i muszą mieć warunki :)

Moja koleżanka w zeszłym roku rodziła bliźniaki na Madalińskiego i jest bardzo zadowolona.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    To to moze jednak nei dziecko co ja czuje??
    dziecko dziecko :)) Ono nie siedzi w jednym miejscu :))) bryka :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona mojego znajomego tez na Madalinskiego rodziła bliźniaki i to w 7 miesiącu i wszystko dziś ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Amy o naszym szpitalu podobne historie słyszę i coraz bardziej zastanawiam się nad tym porodem w Warszawie tym bardziej że mi jak byłam nastolatka wyrostek tam wycinali i mam bliznę jakby świnię rozżynali bo ordynator był pijany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:10

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    dziecko dziecko :)) Ono nie siedzi w jednym miejscu :))) bryka :D

też mi się wydawalo na początku że nie bede wiedziała że to dziecko, ale łatwo rozpoznać że do tej pory nic takiego nie działo sie w moim brzuchu, jelita to zupełnie inna bajka, a ruchy pewnie każdy bedzie czuł w indywidualnych miejscach raczej nie ma reguly

Amy lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:18

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje różnie ruchy,raz nisko raz wysoko :) widać przez brzuch jak się mocno kreci,a czasem kopie mnie jakby w odbyt od środka :p i jest nieprzyjemnie ale o tym już pisalam kiedyś :p

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to kur..jak sie pochwalić mamie że się coś kupiło dziecku.
    A to za wcześnie, a to Ci nie potrzebne, a to po co itp. Zamiast powiedzieć że fajnie ładne i już:P
    Więcej jej nic nie powiem to będzie miała pretencje że nic nie wie no masakkra jakaś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:14

Amy, mimka84, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    no własnie Amy o naszym szpitalu podobne historie słyszę i coraz bardziej zastanawiam się nad tym porodem w Warszawie
    dla mnie to nie problem rodzic w szpitalu na NFZ, tu gdzie pracuję porodówka nówka sztuka, warunki super - ale personel jakby się zatrzymał na czasach komuny... Rodzą po 3 w salach, gdzie jedna musi rodzic martwe dziecko, dwie żywe, nei skorzystają z sali osobnej dla tej rodzącej martwe niemowlę- bo i po co? Po prostu nie chce rodzić w szpitalach które mam pod nosem...
    za wizyty prywatne i tak sie buli 150 zł (poród w szpitalu na nfz) więc nie widzę różnicy a plus jest tak że szpital prywatny mam w cenie wizyt :)

iwonka1077, Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Nie ma to kur..jak sie pochwalić mamie że się coś kupiło dziecku.
    A to za wcześnie, a to Ci nie potrzebne, a to po co itp. Zamiast powiedzieć że fajnie ładne i już:P
    Więcej jej nic nie powiem to będzie miała pretencje że nic nie wie no masakkra jakaś!

hehehe, ach te nasze mamy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    dla mnie to nie problem rodzic w szpitalu na NFZ, tu gdzie pracuję porodówka nówka sztuka, warunki super - ale personel jakby się zatrzymał na czasach komuny... Rodzą po 3 w salach, gdzie jedna musi rodzic martwe dziecko, dwie żywe, nei skorzystają z sali osobnej dla tej rodzącej martwe niemowlę- bo i po co? Po prostu nie chce rodzić w szpitalach które mam pod nosem...
    za wizyty prywatne i tak sie buli 150 zł (poród w szpitalu na nfz) więc nie widzę różnicy a plus jest tak że szpital prywatny mam w cenie wizyt :)
    u Ciebie ta cena porodu jeszcze nie straszna bo ok 5 tys ale w Warszawie to minimum 7, średni poziom ok 10 a wypas 12-16

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za miesiąc wigilia i św Mikołaj przychodzi :D to moje pierwsze święta bez rodziców, z męża rodzina. Za rok do moich dopiero z dzidzia juz... dorosłość ;)

mantissa lubi tę wiadomość

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ