Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHela85 wrote:u Ciebie ta cena porodu jeszcze nie straszna bo ok 5 tys ale w Warszawie to minimum 7, średni poziom ok 10 a wypas 12-16
Nie dałabym 4 tys, ani tym bardziej 7, bo po prostu nie mam takiej kasy na taki jednorazowy wydatek, wole kupić coś dziecku
Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie w szpitalach państwowych też nei dają znieczulenia - a na życzenie powinni dawać bo mają porody refundowane razem ze znieczuleniem - to się nazywa oszczędność, a nawet OSZUSTWO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:21
-
hehe ja to cos kupie od razu dzisiaj jesli sie plec dowiem bo sie rozgladalam i uniwersalnych ubranek jakos malo widze chyba ze baile body i wsio nie wiem czy ja wybiorczy wzrok mam
:D i tylko z podzialem na plcie widze czy jak:)
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:U mnie w szpitalach państwowych też nei dają znieczulenia - a na życzenie powinni dawać bo mają porody refundowane razem ze znieczuleniem - to się nazywa oszczędność, a nawet OSZUSTWO
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:no dokladnie czekaja az im ktos koperte da dadze te co maja refundowane i kasa do kieszeni to jest biznes:)
standard
mnie to krew zalewa jak pomyślę gdzie pracuję i co rusz jakieś do mnei informacje dochodzą o których nie miałam pojęcia - lekarze to jest banda złodzieioczywiście nie wszyscy - ale ci uczciwi i tak szybko odchodzą ze szpitali, bo są "zjadani" przez resztę
iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ja rodziłam w państwowym i jak dla mnie ok, nie miałam na co narzekać, a byłabym szczęśliwa jakbym mogła zaraz po porodzie iść do domu, a nie siedzieć 3 doby
dla mnie to było najgorsze, dlatego teraz zastanawiam się nad innym szpitalem do którego mam równie blisko, a jest tam możliwość wyjścia po dobie jeśli nie było komplikacji i wszystko jest ok
więc jakoś ta perspektywa wcześniejszego wyjścia napawa mnie optymizmem, po za tym moja gin prowadząca się tam przeniosła...
-
nick nieaktualnyHela85 wrote:mój brzunio rano,jakby podniósł się troszkę do góry:)
wiem wiem w porównaniu do Waszych to mikrus
ja tu nic nie widzę!!
ja dzisiaj jestem taka wybulona, jakbym balon połknęła!! a młody się tak wierci jakby miał owsikiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:25
weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Dlaczego? myślę, że to da się przeżyć
ja rodziłam synka 4000g bez znieczulenia.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Hela85 super brzuszek, malutki ale jeszcze będzie duży
ja w poprzedniej ciąży do połowy nie miałam totalnie brzucha, później powolutku przybierał, aż był taki jak na avatarku [3tyg przed porodem
]
Co do ruchów ja córcię czuję zazwyczaj bardzooo nisko wyżej też się zdarza, ale zdecydowanie mniej. Jutro ją podglądniemy jak tam sobie siedzino i czy aby na pewno nadal jest dziewczynką
Hela85, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHela85 wrote:ja wiem że do przeżycia ale kobieta powinna mieć wybór, przy dłuższym porodzie to znieczulenie daje odpocząć przed skurczami partymi
ja też się cieszę, że mam wybór, nei zakładam że tylko ze znieczuleniem urodzę, chcę bez znieczulenia, ale nie wiem jak zareaguje na bóljak nie wytrzymam to cieszę się, że będę mogła skorzystać ze znieczulenia
-
nick nieaktualny
-
Mnie właśnie wkurza kwestia znieczulenia. Nie żebym była jakoś nastawiona, że muszę dostać i koniec. Ale po co zamylanie typu: teraz nie, bo za wcześnie, a potem, teraz już nie bo za późno, bo za duże rozwarcie. Kłamią w oczy żeby tylko nie dać bo im się anestezjologa wołać nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:32
Hela85, weronika86, CzaryMary lubią tę wiadomość