X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczyny a czy mam prawo powiedzieć że nie życzę sobie akurat tej konkretnej położnej przy porodzie? Czy oni wtedy zawołają inną, skoro ta akurat będzie miała dyżur?
    mimka ty w polsce mieszkasz?ja chce zapytac o to samo, jest taka pakistanka tam, i strasznie nieswojo sie z nia czuje...byla swietna az do momentu kiedy otworzyla moja karte ciazy i w tabeli - RELIGION zobaczyla -jewish...strasznie sie zmienila...jakbym byla jakims gorszym czlowiekiem niz ona..boje sie ze jak beda jakies komplikacje to ona nie pomoze...moze jej tam nie byc jak bede rodzic, ale nie chce jej tam i koniec kropka!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ale mnie chodzi o to, że przy poprzednim porodzie konkretna połoźna zafundowała mi traumę i tym razem jeśli wypadnie że znów jest ona, to ja jej nie chcę. Chyba mam prawo odmówić? Wywalą mnie wtedy ze szpitala?

Próbuj :) ale nei sądze by ktoś się tym przejął - przeproaszam, że tak napisałam, ale bywają ludzie i ludzie, obyś trafiła na kogoś wyrozumiałego i w humorze.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ale mnie chodzi o to, że przy poprzednim porodzie konkretna połoźna zafundowała mi traumę i tym razem jeśli wypadnie że znów jest ona, to ja jej nie chcę. Chyba mam prawo odmówić? Wywalą mnie wtedy ze szpitala?

Masz jak najbardziej takie prawo.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

AMY to w sumie nie płacisz za poród 4.5 koła tylko 1600 po odliczeniach tak??? e to tak można działac:)

tak :] 4.5 koła to jakby ktoś z "ulicy" nagle chciał tam rodzić prywatnie :)

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A co będzie jak zaczniesz rodzić w nocy?
    Oddziałowe do 14.30 pracuję tylko, chyba że masz do niej telefon i będziesz dzwoniła że rodzisz, to może już podyryguje personelem...
    dokładnie tak jest, że ona jeśli by jej nie było w szpitalu to albo na chwilę przyjedzie i powie co i jak albo zadzwoni i da znać. Ona i ordynatorka to najlepsze przyjaciółki i na szczęście każdy w szpitalu ma do nich ogromny szacunek. Przy pierwszym porodzie, jak mnie przyjmowali do szpitala ( a dzień wcześniej zadzwoniłam do położnej, że przyjeżdżam ze skierowaniem) to nawet na izbie nie musiałam czekać, jak pokazałam dowód osobisty to po 3 minutach lekarz po mnie przyszedł i od razu na odziała zabrał.

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Nie ma to kur..jak sie pochwalić mamie że się coś kupiło dziecku.
    A to za wcześnie, a to Ci nie potrzebne, a to po co itp. Zamiast powiedzieć że fajnie ładne i już:P
    Więcej jej nic nie powiem to będzie miała pretencje że nic nie wie no masakkra jakaś!
    U mnie było to samo, dopóki mama sama nie zobaczyła :D Pierwszy zakup to łóżeczko - i się zaczęło "tratatatata sratatata" przyjechała, zobaczyła i się podnieciła ;P na wieść o kolejnych zakupach juz tak nie reaguje, ba! sama kupiła już dwie szt bodów :P

Hela85, Eweliśka lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    dokładnie tak jest, że ona jeśli by jej nie było w szpitalu to albo na chwilę przyjedzie i powie co i jak albo zadzwoni i da znać. Ona i ordynatorka to najlepsze przyjaciółki i na szczęście każdy w szpitalu ma do nich ogromny szacunek. Przy pierwszym porodzie, jak mnie przyjmowali do szpitala ( a dzień wcześniej zadzwoniłam do położnej, że przyjeżdżam ze skierowaniem) to nawet na izbie nie musiałam czekać, jak pokazałam dowód osobisty to po 3 minutach lekarz po mnie przyszedł i od razu na odziała zabrał.

o to masz na prawdę super :) też bym się nei wahała rodzić w takim szpitalu :)
    ja znam oddziałową u siebie, ale chyba nie byłaby skora przylatywać w nocy :) dlatego nie skorzystam ze swojej "znajomości" :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera a po co wpisujecie wyznanie w karcie :D??? to jakiś wymóg?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    z tym to jak wygrać w totka, mam czasem wrażenie że oni przechodzą specjalnie szkolenie jak być suką i uprzykrzyć pacjentom życie
    ja tak samo myślę :) i cały cza powtarzam - jak najwięcej szkoleń z KULTURY OSOBISTEJ i nauka empatii :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:51

relgh371djw8agni.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Wera a po co wpisujecie wyznanie w karcie :D??? to jakiś wymóg?
    kurwa nie mam zielonego pojecia...podawalam przy rejestracji do gp, i polozna sama mi wpisala, chyba sama sobie to zmaze i tyle.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    o to masz na prawdę super :) też bym się nei wahała rodzić w takim szpitalu :)
    ja znam oddziałową u siebie, ale chyba nie byłaby skora przylatywać w nocy :) dlatego nie skorzystam ze swojej "znajomości" :)
    Moja to jest taka położna z powołania ona zawsze się troszczy o swoje podopieczne, jak ja rodziłam, to poprosiłam ją ,żeby nie dała mi zrobić cesarki jak jeszcze była na dyżurze, później jak już poszła to mi położna moja, ta z którą rodziłam, powiedziała, że oddziałowa jej nakazała, że ma o mój naturalny poród jak lwica walczyć :-) No i ta położna została ze mną do końca porodu, choć dyżur jej się skończył 1,5 godz. wcześniej, a oddziałowa dzwoniła co godzinę po skończeniu dyżuru i wypytywała jak tam idzie. Następnego dnia przyszła do mnie i na 1,5 godz. zabrała mi Gabi, bo stwierdziła, że muszę się przespać. a drugiego dni, że miała wolne to poprosiła o to ordynatorkę i ta do mnie przyszła i mi Małą zabrała a ja w szoku byłam, z resztą jaki i cały personel, bo ordynatorka to raczej taka strasznie surowa kobieta.

Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    U mnie też córka i brzuszek mały :)
    A u mnie duża córa i duży brzuszek :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    kurwa nie mam zielonego pojecia...podawalam przy rejestracji do gp, i polozna sama mi wpisala, chyba sama sobie to zmaze i tyle.
    Weronika to wiadomość o wyznaniu jest potrzebna, żeby np. Ci księdza katolickiego nie podesłali, albo nie zrobili czegoś co jest nie zgodne z Twoim wyznaniem :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    hehehe głupole, myślałam że jak tam u was taka różnorodność religijna to może niektóre religie mają jakieś inne rytuały odnośnie porodów:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Moja to jest taka położna z powołania ona zawsze się troszczy o swoje podopieczne, jak ja rodziłam, to poprosiłam ją ,żeby nie dała mi zrobić cesarki jak jeszcze była na dyżurze, później jak już poszła to mi położna moja, ta z którą rodziłam, powiedziała, że oddziałowa jej nakazała, że ma o mój naturalny poród jak lwica walczyć :-) No i ta położna została ze mną do końca porodu, choć dyżur jej się skończył 1,5 godz. wcześniej, a oddziałowa dzwoniła co godzinę po skończeniu dyżuru i wypytywała jak tam idzie. Następnego dnia przyszła do mnie i na 1,5 godz. zabrała mi Gabi, bo stwierdziła, że muszę się przespać. a drugiego dni, że miała wolne to poprosiła o to ordynatorkę i ta do mnie przyszła i mi Małą zabrała a ja w szoku byłam, z resztą jaki i cały personel, bo ordynatorka to raczej taka strasznie surowa kobieta.

Strasznie mnei cieszą opowieści o takich ludziach którzy kochają swoją pracę, oby ich było jak najwięcej i żeby im ktoś płacił odpowiednio do tego co robią w pracy :))
    Miałaś super warunki z Gabrysią, na prawdę :) mam nadzieję, że mnie podczas tego porodu będzie choć w połowie tak miło :) okaże się w kwietniu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nacisne na cycki tzn sutki to dziś tez ta siara kropelkuje ;) mleczny bar normalnie

Hela85 lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Strasznie mnei cieszą opowieści o takich ludziach którzy kochają swoją pracę, oby ich było jak najwięcej i żeby im ktoś płacił odpowiednio do tego co robią w pracy :))
    Miałaś super warunki z Gabrysią, na prawdę :) mam nadzieję, że mnie podczas tego porodu będzie choć w połowie tak miło :) okaże się w kwietniu :D
    AMY myślę, że u Ciebie będzie ok, bo w prywatnych placówkach zupełnie inaczej podchodzi się do człowieka. Ja przeżywałam traumę, już po porodzie, kedy to na zmianę przychodziły położne, którym przeszkadzał nawet płacz dzieci i rzucały hasła do dziewczyn, że skoro sobie nie radzą z opieką nad własnym dzieckiem, to może one powinny opiekę społeczną wezwać. Kobieta po porodzie i w takich warunkach czuje się zaszczuta i nawet te naprawdę wygadane nie potrafią odpowiednio zareagować na takie teksty.

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ