X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 ja to samo, każde uklucie,bol,cokolwiek i zaraz przerażenie ;) aż mnie już to denerwuje,bo wpadam w jakieś depresyjne stany,tak nie może byc,bo wiem ze ciaza to piękny czas,a dla mnie zamienia się w czas lęku, musze się ogarnąć,nie wiem,moze do psychologa pojsc,juz nie mam pomyslu

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy takie male dziecko od 6miedsiaca moze jesc tez ryz jako uzupelnienie mleka czy ryz jeszcze sie nie nadaje?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć Brzuchatki :)

I gdzie te streszczenia forum, bo się doszukać nie mogłam?? :D

Weekend z gośćmi się udał, ugotowałam pierwszą w życiu gulaszową na ostro i to była najlepsza, jaką w życiu jadłam :P (Mogę zdradzić przepis :) ) Ale to stanie przy garach, sprzątanie i podawanie do stołu przypłaciłam okropnym 3 dniowym bólem kręgosłupa (krzyż). Mam nadzieję, że mi przejdzie i że nie ma to nic wspólnego z tym moim drętwieniem nogi. Eh sypię się.

Dziewczyny, rozglądałam się za wózkiem i przypodobałam sobie ten. Jeszcze myślę nad kolorem.
    http://allegro.pl/3w1-tako-baby-heaven-alu-exclusive-eco-maxi-cosi-i4807357858.html

Co o nim sądzicie?

SLICZNY!!!!! Chyba tez sie na niego zdecyduje!! Zamiast Tako City Move. Ten bialo szary jest piekny!!! :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    oj każesz nam dlugo czekac na wieści :)
    hehe jestem jedną z tych co najdłużej czekam:D więc Wy też poczekacie :P
    raniutko pierwsze co zrobię to zaglądnę i napiszę:D

HWESTA moja znajoma w pracy tak źle wspomina pod tym względem ciążę że powiedziała że więcej niestety na dziecko się nie zdecyduje, za dużo ją to stresu kosztowało.

Psotka hehe nie wiem, ja bym dała :) małymi łapkami sobie podziubie ten ryż a ryż przecież jest dietetyczny:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a mój uj trzyma mnie a uja dziś zrobiłam;/ ehhhh całe 9 godzin.....

L4 przybywaj!!:D jeszcze miesiąc :D
    oj Robotka bedziemy gryzły paznokcie do jutra

mój szef jest super, miałam u niego w firmie praktyki geodezyjne a po studiach jak wpadłam odwiedzić ekipę to od razu powiedział ze bierze mnie w ciemno do roboty bo tak zaje..cie mapek nie miał nigdy robionych jak ja mu robiłam i tak sobie siedzę nie narzekam, jak robotę zrobię to mogę wyjść,złoty człowiek

a FASIA co wolne sobie od Nas zrobiła
    lecę już , do wieczora,pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:02

Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja koczuje na mieście, czekam na męża i jedziemy na usg :)

Psotka ją to bardzo chciałam chodzić nz nfz aleeee terminy były takie że to byłby mój 15tc, gdzie indxiel lekarz nie miał już limitów (!) A inny pajac to brak mi slow...byłamu niego raz i więcej tam nie pójdę tak mnie wkurwil. Więc trochę byłam zmuszona :/

z co do przekarmiania butelką to nie powinno być problemów. Ją swoim mlekiem z butli karmilam bostudiowalam dziennie. I tak pol roku sie nam udało, mogłoby być dłużej ale ją już nie chciałam. Nie było problemu żeby przejść na sztuczne mleko

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    A ja koczuje na mieście, czekam na męża i jedziemy na usg :)

Psotka ją to bardzo chciałam chodzić nz nfz aleeee terminy były takie że to byłby mój 15tc, gdzie indxiel lekarz nie miał już limitów (!) A inny pajac to brak mi slow...byłamu niego raz i więcej tam nie pójdę tak mnie wkurwil. Więc trochę byłam zmuszona :/

z co do przekarmiania butelką to nie powinno być problemów. Ją swoim mlekiem z butli karmilam bostudiowalam dziennie. I tak pol roku sie nam udało, mogłoby być dłużej ale ją już nie chciałam. Nie było problemu żeby przejść na sztuczne mleko

Trzymam kciuki za Ciebie i za Robotkę :)

Robotka1, Agucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:28

Robotka1, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 ja bardzo bym chciała mieć więcej dzieci,ale jak tak dalej będzie to tez się nie zdecyduje na nastepne

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziękuję za opinie. :D Te koła też mi się nie podobają za bardzo, ale wózek nadrabia:) A wychodzę z założenia, że na moje pagórkowate tereny kamienisto-leśne będzie jak znalazł. :) Ale to jeszcze nie ostateczny wybór.

mantissa, dziękuję, bo zupełnie nie wiedziałam, co tu się dzieje. :D
    Ewelcia podwójnie poprawia statystyki naszych chłopców. :D Gratulacje! A Ignacy ładne polskie imię. :) Ignaś. Super!

Podaję przepis:

ZUPA GULASZOWA

Składniki:
    0,5 kg gulaszu wieprzowego
    1 duża marchew
    2 czerwone papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    10 pieczarek
    kawałek selera
    3 ziemniaki
    1 kostka rosołowa
    ok 10-12 dag masła prawdziwego (osełka górska)
    zupa ogonowa winiary w proszku
    2 łyżki mąki pszennej
    3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego
    przyprawy (2 łyżeczki vegety, maggi, papryka czerwona słodka, papryka czerwona ostra, pieprz, sól, majeranek)
    dodatki (ser żółty tarty, bagietka)

Przygotowanie:

Mięso pokroić w drobną kostkę, natrzeć rozkrojonym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Podsmażyć w garnku na maśle. Do mięsa dodać posiekaną cebulę i rozgniecione ząbki czosnku oraz pokrojone pieczarki, marchewkę (plasterki) i paprykę (kosteczka). Całość zalać bulionem przygotowanym z wrzątku i 1 kostki rosołowej. Dorzucić seler do wygotowania.
    Gotować do miękkości mięsa. Na ostatnie 15 minut gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec dla zagęszczenia dodać rozrobioną w zimnej wodzie zupę ogonową winiary wraz z mąką oraz przecier pomidorowy. Przyprawić do smaku wg uznania maggi, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Potrawa powinna być lekko ostra i pachnieć papryką. :) Zupę podajemy posypaną tartym serem żółtym z chrupiącą bagietką. Smacznego!

Aż zgłodniałam, pisząc to. :D

Wyglada pycha ale... Haneczko, po co ty tam jeszcze sztuczny bulion i zupe w proszku sypiesz :)? Przeciez jak dusisz miesko z warzywami i przyprawami to ci sie sam, naturalny bulionik/sosik robi :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIOE o kurcze cena kosmiczna:) pamiętam jak ja miałam do kliniki sie zapisywać to mi babka mówiła że jak już zajdę w ciążę to abym poszła do normalnego lekarza żeby nie przepłacać.
    no ale na szczęście bez kliniki się obeszło.
    fajnie mieć stały kontakt z lekarzem i wszelkie badania od ręki.
    ja też co prawda mam numer telefonu do mojego lekarza ale przyznam że jeszcze nie musiałam z niego korzystać:)

LILIOE no właśnie dziś się dowiem ja a jutro Wy:) o płeć mojego brzdąca:) hehe nie sądziłam że tyle będę musiała czekać no ale doczekałam się w końcu ufff :)
    no właśnie to samo pisałam rano do Krysti że na Ignasiu to sobie wyjątkowo Szkoci język połamią bo wiem że ona pod tym kątem patrzyła.

mrrrr zjadłabym takiego chlebka domowej roboty:) muszę do mamy zajechać:D hihi
    a u mnie na obiad nic, tzn będę żyła wizytą:D
    a młodej zrobię może makaron ze serem bo ona uwielbia mączne rzeczy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 15:49

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    To może jednak to nie taka głupota to, że po ph można domyśleć się płci :) ja miałam ostanio 7,5 i jest chłopiec

U mnie było pH 8 a jest dziewczynka :D
    Mi się wydaje, że to jest dosyć indywidualna kwestia i nie można do końca wierzyć temu pH :P

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:28

Robotka1, weronika86, Amy lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 15:49

haneczka lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    U mnie było pH 8 a jest dziewczynka :D
    Mi się wydaje, że to jest dosyć indywidualna kwestia i nie można do końca wierzyć temu pH :P
    a oprócz wysokiego PH miałaś dobre wyniki moczu? u mnie są idealne tylko to PH :P
    czasem jakaś bakteria pojedyncza pływa i tyle.

no nic, chętnie się pośmieję jak już poznam płeć z tych wszystkich przepowiedni:) zrobię małe zestawienie i zobaczymy:D

LILIOE dokładnie tak jak piszesz.....my też odetchnęliśmy z ulgą po staraniach mimo że nie były to wydatki takiego kalibru pewnie jak u Ciebie , ale same sumpelenty, hormony wizyty testy i ciul wie co jeszcze pochłaniało trochę kasy miesięcznie....
    więc teraz kiedy płacę 100zł za wizytę i 20zł za badania to dla mnie pikuś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:45

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw. to kto do was przychodzil na Wigilie? Sw. Mikolaj? Mikolaj typu SantaClaus? Dzieciatko? Aniolek? Gwiazdor?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A tak btw. to kto do was przychodzil na Wigilie? Sw. Mikolaj? Mikolaj typu SantaClaus? Dzieciatko? Aniolek? Gwiazdor?
    hehe wszyscy na raz:D

do nas przychodzi Gwiazdka :D po Wigili zasiadamy i odpakowujemy prezenty:) wcześniej robimy losowanie kto komu robi prezent:) oczywiście Maja ma najwięcej radości:D my też bo nie wiemy nigdy od kogo i co dostaniemy:)

Mikołaja nie obchodzimy, tyle co młoda dostaje prezent w przedszkolu i czasem mały upominek jej zrobimy jako rodzice
    a u Ciebie??

weronika86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz zupa brokułowo kalafiorowa się pichci z porą marchewą ziemniakami pycha bedzie az się doczekać nie mogę jej :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wyglada pycha ale... Haneczko, po co ty tam jeszcze sztuczny bulion i zupe w proszku sypiesz :)? Przeciez jak dusisz miesko z warzywami i przyprawami to ci sie sam, naturalny bulionik/sosik robi :)

Bulion z kostki możesz zastąpić prawdziwym bulionem z włoszczyzny,ale się narobisz. ;) A zupy ogonowej dawać nie musisz, wystarczy tylko więcej mąki i więcej przypraw. :) Też miałam wątpliwość, czy ją dodawać, ale tak miałam w przepisie i mu zaufałam. Myślę, że nie zaszkodziło, a pyszny glutaminian sodu wyostrzył smak zupy. :D

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ