X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko zamowione :) ide polozyc sie, moze zasne :)

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ja nie czuję codziennie a jak czuję to tak naprawdę kilka puknięć od środka wieczorem a tak poza tym wcale. Ale się nie przejmuję. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc mi trochę blokuje a maluch nawet na usg mało się rusza. Lekarz mi mówił, że jeszcze przyjdzie czas na porządne kopniaki. :)
    A i ja zwykle nie czuję na leżąco, tylko właśnie w pozycji półsiedzacej albo jak siedzę przy kompie. Zresztą ja dopiero tydzień temu pierwszy raz poczułam. :)

OLA, to podziel się z nami pytaniami i odpowiedziami. Może któreś z nas też podobne dręczą. :)

Ja dzisiaj znowu prawie zapomniałam zapłacić za wizytę. Zawsze mi się prawie w drzwiach przypomni. :P

I u mnie tak jak u was, też mnóstwo rzeczy z odzysku. Łóżeczko, ubranka, krzesełko do karmienia, kocyki, nawet jakieś kubeczki chyba, wszystko od kuzynki dostanę. Wózek raczej też używany, właśnie po to, żeby nie zapłacić 2 tysięcy a później się okaże, że spacerówka nie pasi. Bo w końcu jeszcze się na samą gondolkę na 100% nie zdecydowałam, bo jednak takie nosidełko na stelażu to dobra rzecz jak trzeba gdzieś na chwile wyskoczyć.

hehe :) A więc pytałam się o te ruchy, czy musze czuc już codziennie i w takiej samej intensywności to powiedział że jeszcze nie, od 24-26 tyg powinny być regularne, dalej to pytałam sie o kłucia, ciągnięcia i takie tam to też powiedział że nie ma się czym martwić póki nie jest tego dużo tzn ciągle albo bardzo często i nie towarzyszy temu plamienie, o spanie się pytałam jak najlepiej to się śmiał że w necie piszą że na lewym boku tylko bo niby dziecko inaczej nie jest dotlenione, że to głupota, bardziej tu chodzi o drętwienie naszych nóg i same pod koniec ciąży stwierdzimy że na lewym boku najlepiej ale narazie nie ma sie co katować, pytałam się też o witaminy to kazał brać, bo więcej siły bedziemy mieć teraz a potem szybciej dojdziemy do siebie a to nie ma związku z wagą dziecka no i powiedział że można łykać DHA bo to ponoć przy obawie wcześniejszego porodu pomaga, więcej nie pamiętam już :)

Krysti, Amy, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim :) mrozno na polu u mnie dziś az psica szybko do domu chciala isc bidulka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nie wyspana sikam w nocy i potem zasnąc nie idzie .Masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się polozylam a ignaš zaczoł kopać po 24 :)tez mu na kopanie przychodzi kiedy ja chcem odpocząc albo spać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 07:34

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek mój też si budzi jak wstaję, ale dzisiaj nauczona poprzednią noca zapowiedziałam memu dziecku jak się rozkopał że dzisiaj idziemy spac i koniec dyskusji i posłuchał więc się wyspałam za wszystkie czasy :)

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się, że to spanie na lewym boku to FAKE :D
    moje dziecko zdecydowanie woli jak mama śpi na prawym :) wtedy mnie tak nie okłada kopami :)

a ja wczoraj byłam do 13 tylko, bo bylam u endokrynologa a po pracy odsypiałam niewyspaną noc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Wojtek mój też si budzi jak wstaję, ale dzisiaj nauczona poprzednią noca zapowiedziałam memu dziecku jak się rozkopał że dzisiaj idziemy spac i koniec dyskusji i posłuchał więc się wyspałam za wszystkie czasy :)
    :) haha dobre te nasze dzieciaczki co :) moj juz kopac zaczol znów ,mam nadzieje ze po porodzie taki brykuś nie będzie :D Wojtek super imię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 07:46

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    cieszę się, że to spanie na lewym boku to FAKE :D
    moje dziecko zdecydowanie woli jak mama śpi na prawym :) wtedy mnie tak nie okłada kopami :)

a ja wczoraj byłam do 13 tylko, bo bylam u endokrynologa a po pracy odsypiałam niewyspaną noc :)

Ja też się ucieszyłam bo w życiu w jednej pozycji nie prześpię całej nocy, ale żebyście widziały jak się lekarz śmiał jak mu mówiłam o tym, mówił że kobietom w ciąży powinni odłączyć internet :P

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie na lewym caly czas ,bo tak się złozylo ze spie na lewym cale zycie i to moja najlepsza strona do spania .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja też się ucieszyłam bo w życiu w jednej pozycji nie prześpię całej nocy, ale żebyście widziały jak się lekarz śmiał jak mu mówiłam o tym, mówił że kobietom w ciąży powinni odłączyć internet :P

bo powinni :P
    mój lekarz też uważa, że największym zagrożeniem dla kobiety w ciąży jest internet :D

liloe, mantissa, iwonka1077, haneczka lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    bo powinni :P
    mój lekarz też uważa, że największym zagrożeniem dla kobiety w ciąży jest internet :D

No a już ja to jestem najlepszy przykład na to :) Ale co tam, wolę się Was o coś zapytać czy lekarza a nie sama się zadręczać, najwyżej uznacie mnie za wariatkę :P

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    No a już ja to jestem najlepszy przykład na to :) Ale co tam, wolę się Was o coś zapytać czy lekarza a nie sama się zadręczać, najwyżej uznacie mnie za wariatkę :P

za wariatkę? :P oszalałaś! na takie miano trzeba zasłużyć :PPP

Żadna z nas nie ma wykształcenia medycznego więc wszystkie o wszystko pytamy :)
    jest nas dużo więc wsparcia i rozsądnych odezwów na szczęście nie brakuje :) Jakbym miała sama "siedzieć" ze swoją ciążą, pewnie już nie raz bym umierała, ze strachu a tak to.. forum zawsze rozwiewa wątpliwości :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    za wariatkę? :P oszalałaś! na takie miano trzeba zasłużyć :PPP

Żadna z nas nie ma wykształcenia medycznego więc wszystkie o wszystko pytamy :)
    jest nas dużo więc wsparcia i rozsądnych odezwów na szczęście nie brakuje :) Jakbym miała sama "siedzieć" ze swoją ciążą, pewnie już nie raz bym umierała, ze strachu a tak to.. forum zawsze rozwiewa wątpliwości :)

Hehe, no fakt, dobra sprawa to forum, zawsze człowiek może zostać szybko sprowadzony do normalności :)

Amy lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się Wam pożalę, mam kuzynkę taką bliską ma 3-miesięczną córeczkę, jest po wielu przejściach, jedno dziecko poroniła z drugim od 20 tyg walczyła z szyjką a teraz mi cały czas marudzi żeby coś się nie stało, objawów mi szuka tego co u siebie, wczoraj kazała mi wrócić do duphastonu mimo że lekarz już mi kazał z niego schodzić, brać nospe profilaktycznie żeby tylko ta szyjka nie zaczęła mi się skracać, no i już wczoraj to się wkurzyłam że na siłę szuka mi problemów...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    A jeszcze się Wam pożalę, mam kuzynkę taką bliską ma 3-miesięczną córeczkę, jest po wielu przejściach, jedno dziecko poroniła z drugim od 20 tyg walczyła z szyjką a teraz mi cały czas marudzi żeby coś się nie stało, objawów mi szuka tego co u siebie, wczoraj kazała mi wrócić do duphastonu mimo że lekarz już mi kazał z niego schodzić, brać nospe profilaktycznie żeby tylko ta szyjka nie zaczęła mi się skracać, no i już wczoraj to się wkurzyłam że na siłę szuka mi problemów...

Przesadza!!!
    nie ma nic gorszego jak kuźwa wmawianie komuś czegoś, czego nie ma!!
    ja bym się wkurwiła i kazała zamknąć :P

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Przesadza!!!
    nie ma nic gorszego jak kuźwa wmawianie komuś czegoś, czego nie ma!!
    ja bym się wkurwiła i kazała zamknąć :P

No ja tez jej mówię już wczoraj że chyba to że czasem mnie zakłuje czy brzuch zaboli to nie jest w ciąży nic nadzwyczajnego a ona swoje że kłucia to skracająca się szyjka, no masakra mówię Wam, i dalej ciągnę że na razie wszystko jest ok, że nie ma co przesadzać, u mnie w rodzinie nie było takich problemów a ona swoje i właśnie przestałam jej odpisywać i tak się skończyło. W pracy też mam jedną taką życzliwą koleżankę - 20 lat temu straciła dziecko w 6 miesiącu to też w kółko słyszę że powinnam leżeć i najlepiej załatwiac się pod siebie kuźwa...

Amy lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeee jak sie wystraszylam! Wstalam na siku, wstaje patrze a tam krwi jak w morzu!!! Takiej czystej. Juz myslalam ze cos z Mala ale to tylko ta rana moja:((( wczoraj zrobilam kompres ktory lekarka kazala robic i to chyba przez to .. bo w sumie nigdy tak az mi nie krwawilo :(( choleraaa ...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 23 tygodniu ciąży i z tej okazji przesyłam śniadaniowo chałkę z marmoladą wiśniową :D
    Rudzia no to się strachu najadłaś.
    Udanego dnia brzuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:33

Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chałka mniam!! ja uwielbiam jak już jest czerstwa, wtedy kroję maczam w jajku i smażę i obtaczam w cukrze pudrze :D MNIAM!!! Malinka narobiłaś mi smaka!! No i witam Cię w 23 tygodniu! :)

Rudzia... ja bym zawału dostała!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:37

‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ