Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mantissa wrote:Ja nie czuję codziennie a jak czuję to tak naprawdę kilka puknięć od środka wieczorem a tak poza tym wcale. Ale się nie przejmuję. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc mi trochę blokuje a maluch nawet na usg mało się rusza. Lekarz mi mówił, że jeszcze przyjdzie czas na porządne kopniaki.
A i ja zwykle nie czuję na leżąco, tylko właśnie w pozycji półsiedzacej albo jak siedzę przy kompie. Zresztą ja dopiero tydzień temu pierwszy raz poczułam.
OLA, to podziel się z nami pytaniami i odpowiedziami. Może któreś z nas też podobne dręczą.
Ja dzisiaj znowu prawie zapomniałam zapłacić za wizytę. Zawsze mi się prawie w drzwiach przypomni.
I u mnie tak jak u was, też mnóstwo rzeczy z odzysku. Łóżeczko, ubranka, krzesełko do karmienia, kocyki, nawet jakieś kubeczki chyba, wszystko od kuzynki dostanę. Wózek raczej też używany, właśnie po to, żeby nie zapłacić 2 tysięcy a później się okaże, że spacerówka nie pasi. Bo w końcu jeszcze się na samą gondolkę na 100% nie zdecydowałam, bo jednak takie nosidełko na stelażu to dobra rzecz jak trzeba gdzieś na chwile wyskoczyć.
heheA więc pytałam się o te ruchy, czy musze czuc już codziennie i w takiej samej intensywności to powiedział że jeszcze nie, od 24-26 tyg powinny być regularne, dalej to pytałam sie o kłucia, ciągnięcia i takie tam to też powiedział że nie ma się czym martwić póki nie jest tego dużo tzn ciągle albo bardzo często i nie towarzyszy temu plamienie, o spanie się pytałam jak najlepiej to się śmiał że w necie piszą że na lewym boku tylko bo niby dziecko inaczej nie jest dotlenione, że to głupota, bardziej tu chodzi o drętwienie naszych nóg i same pod koniec ciąży stwierdzimy że na lewym boku najlepiej ale narazie nie ma sie co katować, pytałam się też o witaminy to kazał brać, bo więcej siły bedziemy mieć teraz a potem szybciej dojdziemy do siebie a to nie ma związku z wagą dziecka no i powiedział że można łykać DHA bo to ponoć przy obawie wcześniejszego porodu pomaga, więcej nie pamiętam już
Krysti, Amy, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Wojtek mój też si budzi jak wstaję, ale dzisiaj nauczona poprzednią noca zapowiedziałam memu dziecku jak się rozkopał że dzisiaj idziemy spac i koniec dyskusji i posłuchał więc się wyspałam za wszystkie czasy
haha dobre te nasze dzieciaczki co
moj juz kopac zaczol znów ,mam nadzieje ze po porodzie taki brykuś nie będzie
Wojtek super imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 07:46
-
Amy wrote:cieszę się, że to spanie na lewym boku to FAKE
moje dziecko zdecydowanie woli jak mama śpi na prawymwtedy mnie tak nie okłada kopami
a ja wczoraj byłam do 13 tylko, bo bylam u endokrynologa a po pracy odsypiałam niewyspaną noc
Ja też się ucieszyłam bo w życiu w jednej pozycji nie prześpię całej nocy, ale żebyście widziały jak się lekarz śmiał jak mu mówiłam o tym, mówił że kobietom w ciąży powinni odłączyć internet -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Ja też się ucieszyłam bo w życiu w jednej pozycji nie prześpię całej nocy, ale żebyście widziały jak się lekarz śmiał jak mu mówiłam o tym, mówił że kobietom w ciąży powinni odłączyć internet
bo powinni
mój lekarz też uważa, że największym zagrożeniem dla kobiety w ciąży jest internetliloe, mantissa, iwonka1077, haneczka lubią tę wiadomość
-
Amy wrote:bo powinni
mój lekarz też uważa, że największym zagrożeniem dla kobiety w ciąży jest internet
No a już ja to jestem najlepszy przykład na toAle co tam, wolę się Was o coś zapytać czy lekarza a nie sama się zadręczać, najwyżej uznacie mnie za wariatkę
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:No a już ja to jestem najlepszy przykład na to
Ale co tam, wolę się Was o coś zapytać czy lekarza a nie sama się zadręczać, najwyżej uznacie mnie za wariatkę
za wariatkę?oszalałaś! na takie miano trzeba zasłużyć :PPP
Żadna z nas nie ma wykształcenia medycznego więc wszystkie o wszystko pytamy
jest nas dużo więc wsparcia i rozsądnych odezwów na szczęście nie brakujeJakbym miała sama "siedzieć" ze swoją ciążą, pewnie już nie raz bym umierała, ze strachu a tak to.. forum zawsze rozwiewa wątpliwości
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:za wariatkę?
oszalałaś! na takie miano trzeba zasłużyć :PPP
Żadna z nas nie ma wykształcenia medycznego więc wszystkie o wszystko pytamy
jest nas dużo więc wsparcia i rozsądnych odezwów na szczęście nie brakujeJakbym miała sama "siedzieć" ze swoją ciążą, pewnie już nie raz bym umierała, ze strachu a tak to.. forum zawsze rozwiewa wątpliwości
Hehe, no fakt, dobra sprawa to forum, zawsze człowiek może zostać szybko sprowadzony do normalnościAmy lubi tę wiadomość
-
A jeszcze się Wam pożalę, mam kuzynkę taką bliską ma 3-miesięczną córeczkę, jest po wielu przejściach, jedno dziecko poroniła z drugim od 20 tyg walczyła z szyjką a teraz mi cały czas marudzi żeby coś się nie stało, objawów mi szuka tego co u siebie, wczoraj kazała mi wrócić do duphastonu mimo że lekarz już mi kazał z niego schodzić, brać nospe profilaktycznie żeby tylko ta szyjka nie zaczęła mi się skracać, no i już wczoraj to się wkurzyłam że na siłę szuka mi problemów...
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:A jeszcze się Wam pożalę, mam kuzynkę taką bliską ma 3-miesięczną córeczkę, jest po wielu przejściach, jedno dziecko poroniła z drugim od 20 tyg walczyła z szyjką a teraz mi cały czas marudzi żeby coś się nie stało, objawów mi szuka tego co u siebie, wczoraj kazała mi wrócić do duphastonu mimo że lekarz już mi kazał z niego schodzić, brać nospe profilaktycznie żeby tylko ta szyjka nie zaczęła mi się skracać, no i już wczoraj to się wkurzyłam że na siłę szuka mi problemów...
Przesadza!!!
nie ma nic gorszego jak kuźwa wmawianie komuś czegoś, czego nie ma!!
ja bym się wkurwiła i kazała zamknąć -
Amy wrote:Przesadza!!!
nie ma nic gorszego jak kuźwa wmawianie komuś czegoś, czego nie ma!!
ja bym się wkurwiła i kazała zamknąć
No ja tez jej mówię już wczoraj że chyba to że czasem mnie zakłuje czy brzuch zaboli to nie jest w ciąży nic nadzwyczajnego a ona swoje że kłucia to skracająca się szyjka, no masakra mówię Wam, i dalej ciągnę że na razie wszystko jest ok, że nie ma co przesadzać, u mnie w rodzinie nie było takich problemów a ona swoje i właśnie przestałam jej odpisywać i tak się skończyło. W pracy też mam jedną taką życzliwą koleżankę - 20 lat temu straciła dziecko w 6 miesiącu to też w kółko słyszę że powinnam leżeć i najlepiej załatwiac się pod siebie kuźwa...Amy lubi tę wiadomość
-
Bozeeee jak sie wystraszylam! Wstalam na siku, wstaje patrze a tam krwi jak w morzu!!! Takiej czystej. Juz myslalam ze cos z Mala ale to tylko ta rana moja:((( wczoraj zrobilam kompres ktory lekarka kazala robic i to chyba przez to .. bo w sumie nigdy tak az mi nie krwawilo
( choleraaa ...
-
Witamy się w 23 tygodniu ciąży i z tej okazji przesyłam śniadaniowo chałkę z marmoladą wiśniową
Rudzia no to się strachu najadłaś.
Udanego dnia brzuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:33
Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnychałka mniam!! ja uwielbiam jak już jest czerstwa, wtedy kroję maczam w jajku i smażę i obtaczam w cukrze pudrze
MNIAM!!! Malinka narobiłaś mi smaka!! No i witam Cię w 23 tygodniu!
Rudzia... ja bym zawału dostała!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:37