X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) witamy się naszą śliczną buziulką :D która jest uwaga
    DZIEWCZYNKĄ!!!! :)ja prdole!!! zwariowałam!!! z niedowierzaniem jeszcze wychodziłam z pepco z naręczem ubranek ale tak!!! będziemy mieć drugą córkę:)
    cf608016f18474d3med.jpg
    e26c53cee2912233med.jpg
    7ffef0753dec06cemed.jpg

z tymi ubrankami myślałam że wczoraj zasnę, serio, byłam jak w amoku, ciągle powtarzałam, córeczka, córeczka:) przyjaciółka mojej starszej córy:)
    była bitwa na imiona:) śmiesznie było:)
    rodzinie powiem na święta:)

a ogólnie u nas dobrze:)
    lekarz głównie skupił się na serduszku, potem brzuszek, i główeczka:) wszystko gra:)
    nie wiem ile waży, ile ma kość udowa:P hehe ale to nic, za miesiąc się dowiem:)
    przytyłam kilogram od poprzedniej wizyty czyli jestem 2 kg na plusie
    mam zrobić test obciążenia glukozą po godzinie i po dwóch.
    wczoraj nas to usg troszkę wymęczyło bo długo trwało, malutka się prawie potem nie ujawniała do wieczora, kilka niewielkich ruchów, może w końcu jest spokojna że mamusia wie że jest córcią? :D

czyli wszystkie przesądy chowam między książki i uważam za fajną zabawę:) a ph u mnie w ogóle nie sprawdziło się:)
    w ogóle nic, cerę mam śliczną, paznokcie mocne, itp itd

pytałam o moje skurcze jak by mnie ktoś prądem kopnął, zrobił usg nerek czy nie mam kolki nerkowej ale jest czysto, prawdopodobnie mała uciska na jakieś narządy czasem:)
    cytologia pobrana, no i wsio dobrze:)

aaaaaa!!!!!! zwariowałam!!!!

Amy, Rudzia, Lali, Dajana28, CzaryMary, Fasia, Gosha, MartaAlvi, Klaudia90, Hela85, sylvia007, Eweliśka, liloe, Agucha, olka30, Krysti, Ewelcia, iwonka1077, haneczka, misia83, Justinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, ale śliczna córcia :))))
    pierwsze zdjęcie mega :D nosek uroczy :D
    Fajnie bo będziesz miała ciuszki po starszej :)
    <3

i jakie imię na prowadzeniu?

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Robotka, ale śliczna córcia :))))
    pierwsze zdjęcie mega :D nosek uroczy :D
    Fajnie bo będziesz miała ciuszki po starszej :)
    <3

i jakie imię na prowadzeniu?
    no właśnie nie mam nic po starszej:) wszystko wydała, ale kuzynka poratowała gigantycznymi pakami po swojej córce:D baaardzo ładne i zadbane ubranka dobrych firm:)

mężowi się spodobało jedno z moich wcześniejszych typów-GAJA ale nie wiem czy Gaja i Maja to dobre połączenie w domu:) nie za śmieszne??:)P

mi się podoba ALA :D

ja tam zaraz uruchomię internet i będę grzebać za imionami bo tak jak mówiłam z dziewczyńskim będzie problem, bo na chłopca miałam:P

hehe nooo pierwsze zdjęcie w 3D które mi się podoba:D

moja córa wczoraj dłubała w nosie (po mamusi:P) i głaskała się po polisiach:D

Amy, Fasia, haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeee Robociaaaa moje gratulacje!!! Siostry jeju!!!cudownie :) !!

Robotka1, weronika86, Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka slicznaaaa :) wiedzialam :P gratuluje <3

weronika86, Ewelcia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzień dobry:) witamy się naszą śliczną buziulką :D która jest uwaga
    DZIEWCZYNKĄ!!!! :)ja prdole!!! zwariowałam!!! z niedowierzaniem jeszcze wychodziłam z pepco z naręczem ubranek ale tak!!! będziemy mieć drugą córkę:)
    cf608016f18474d3med.jpg
    e26c53cee2912233med.jpg
    7ffef0753dec06cemed.jpg

z tymi ubrankami myślałam że wczoraj zasnę, serio, byłam jak w amoku, ciągle powtarzałam, córeczka, córeczka:) przyjaciółka mojej starszej córy:)
    była bitwa na imiona:) śmiesznie było:)
    rodzinie powiem na święta:)

a ogólnie u nas dobrze:)
    lekarz głównie skupił się na serduszku, potem brzuszek, i główeczka:) wszystko gra:)
    nie wiem ile waży, ile ma kość udowa:P hehe ale to nic, za miesiąc się dowiem:)
    przytyłam kilogram od poprzedniej wizyty czyli jestem 2 kg na plusie
    mam zrobić test obciążenia glukozą po godzinie i po dwóch.
    wczoraj nas to usg troszkę wymęczyło bo długo trwało, malutka się prawie potem nie ujawniała do wieczora, kilka niewielkich ruchów, może w końcu jest spokojna że mamusia wie że jest córcią? :D

czyli wszystkie przesądy chowam między książki i uważam za fajną zabawę:) a ph u mnie w ogóle nie sprawdziło się:)
    w ogóle nic, cerę mam śliczną, paznokcie mocne, itp itd

pytałam o moje skurcze jak by mnie ktoś prądem kopnął, zrobił usg nerek czy nie mam kolki nerkowej ale jest czysto, prawdopodobnie mała uciska na jakieś narządy czasem:)
    cytologia pobrana, no i wsio dobrze:)

aaaaaa!!!!!! zwariowałam!!!!
    iwedzialam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! gratuluje! co chwile odswiezalam strone zeby sprawdzzic czy juz jestes :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka gratulacje :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam dziewczyny ślicznie:) widziałam że wczoraj była debata na obstawianie co tam u mnie i większość wskazywała dziewczynkę:) czemu mi o tym nie powiedziałyście czarownice co??? :D :P
    WERA hehe Ty proroczko:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:53

weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Robotka slicznaaaa :) wiedzialam :P gratuluje <3
    robotka powinna nam kawe postawic za wczorajsze wywrozenie jej dziewczynki :D

Rudzia, Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziękuję wam dziewczyny ślicznie:) widziałam że wczoraj była debata na obstawianie co tam u mnie i większość wskazywała dziewczynkę:) czemu mi o tym nie powiedziałyście czarownice co??? :D :P
    WERA hehe Ty proroczko:D
    zydy tak maja :D wrozymy z jelit :D zart :D hahahha

Lali, Amy, Robotka1, Fasia, haneczka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    robotka powinna nam kawe postawic za wczorajsze wywrozenie jej dziewczynki :D

chyba mleko :p

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapragnęłam córki :D

weronika86, Ewelcia lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka gratuluje!!! Ja też byłam pewna że bede miała chlopca a tu niespodzianka, druga córeczka. Ale ciesze się bardzo, nawet mąż już się oswoił że nie bedzie synka.

I Gaja bardzo ładne imię.

Dziewczyny kupowałyście już te wszytskie pierdołki, typu gaziki, sole fridy, termometry, podkłady? Ja bym chciała zamówic na allegro tylko szukam sprawdzonego sprzedającego, najlepiej zeby się udało wszytsko za jednym zamachem kupić.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roobotka gratulacje !! :*

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    zydy tak maja :D wrozymy z jelit :D zart :D hahahha
    hehe osz Ty wieśniarko :D hehe z jelit powiadasz:D czemuś mi wcześniej nie powiedziała:D
    Amy wrote:
    zapragnęłam córki :D

Amy podzielimy się z Tobą:D naszymi sukieneczkami, opaseczkami, spineczkami, rajstopkami i lakierkami:D

jesu laski nie muszę mebelków kupować oprócz łóżeczka, będą po córce!!! są białe z różowym akcentem:)

LIWI hehe nooo fajne są dziewczynki:) będą dwie strojnisie:) zabawki mam po starszej:D rower zostanie miętowy dla młodszej:) no i ciuchy jak będzie starsza bo od jakiegoś czasu wszystko już odkładam:D bucików mam chyba z 20 par:D

kto jeszcze miał wczoraj usg????

mówisz że GAJA fajne??? a nie gryzie się z Mają?

mówiłam że nie chcę różowego, ale w tych pudłach sam róż!!! przecie nie wyrzucę:D

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy podzielimy się z Tobą:D naszymi sukieneczkami, opaseczkami, spineczkami, rajstopkami i lakierkami:D
    znaczy się będziecie się znęcać słodkimi zdjęciami córek! wiedziałam że na was można liczyć!!!! <3 :D

Robotka1, weronika86, Fasia, Ola89, Angela89 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    znaczy się będziecie się znęcać słodkimi zdjęciami córek! wiedziałam że na was można liczyć!!!! <3 :D
    hehe a to się zobaczy:D
    a Wy będziecie się znęcały nad nami zdjęciami słodkich chłopaczków:D w jeansach i koszulach w kratę :D aaaaaa trochę mi szkoda tego ale ..... najbardziej kocham swoją córkę:D jedną i drugą :D na chłopaka przyjdzie czas:D nawpycham staremu następnym razem gwoździ i młotek w majtki żeby siura zmajstrował:P

CzaryMary, weronika86, Amy, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez to zasrane łożysko które może wrosnąć mam wizję wyciętej macicy i tego że już nie będe miła chłopca. :-(

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gaja i Maja, no na początku może sie troche gryźć ale przecież imię sie wybiera na całe życie, tak naprawde dziećmi jesteśmy tylko chwilę a potem każda pójdzie w swoją strone.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A Gaja i Maja, no na początku może sie troche gryźć ale przecież imię sie wybiera na całe życie, tak naprawde dziećmi jesteśmy tylko chwilę a potem każda pójdzie w swoją strone.
    Liwi to nie wyrok z tą wyciętą macicą a jedynie sugestia że tak może być, trzeba być dobrej myśli i wierzyć że da się je uratować.
    nooo tak śmiesznie trochę jeśli chodzi o dwie dziewczyny w domu, ale zobaczymy. nie mówię nie, podoba mi się Gaja, ale ze względu na Maję biorę małą rezerwę:)
    mała Gaja, duża Gaja i stara Gaja.
    mała Majeczka, duża Majka i stara babcia Maja:P

weronika86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ