Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia wrote:po 33 dniach pełnego zwolnienia lekarskiego obowiązek wypłaty świadczenia zarówno chorobowego jak i macierzyńskiego przejmuje zus. To czy będziecie dostawały pieniądze tak jak zawsze zależy od tego jak szybko pracodawca dostarczy zwolnienie lekarskie do zusu. Wiem bo sama prowadzę firmę i już przeszłam przez wypłatę świadczenia zdrowotnego i macierzyńskiego.
Ewelcia, jeżeli firma zgłasza do ubezpieczenia poniżej 20 osób to masz rację. Natomiast jeśli powyżej- zasiłek chorobowy powyżej 33 dni wypłaca dalej pracodawca. Właśnie doczytałam, że dotyczy to też macierzyńskiego.
A oto dowód.
http://www.gofin.pl/17,2,110,123464,kiedy-zus-przejmuje-wyplate-zasilkow.htmlGosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hela85 wrote:pomógł:)facet to wzrokowiec,wytłumaczyłam co i gdzie jest, jakie to odległości, co pozamykane itp. i po problemie
Fasia jak gościu się odezwie to napiszę na forum
zmykam do domku,pa -
FASIA lepiej wyleczyc naprawde, Doswiadczenie, ja przed porodem mialam malutki, a podczas wydawalo mi sie ze wychodzi przy kazdym skurczu... ale to bobki male co chwile robilam... alez sie wstydzilam, a polozna mnie tam wyciera, pryska woda spokojnie i mowi ze tak wszystkie kobiety prawie, ze to norma... hihi
-
nick nieaktualnyGosha wrote:FASIA lepiej wyleczyc naprawde, Doswiadczenie, ja przed porodem mialam malutki, a podczas wydawalo mi sie ze wychodzi przy kazdym skurczu... ale to bobki male co chwile robilam... alez sie wstydzilam, a polozna mnie tam wyciera, pryska woda spokojnie i mowi ze tak wszystkie kobiety prawie, ze to norma... hihi
-
Gosha wrote:FASIA lepiej wyleczyc naprawde, Doswiadczenie, ja przed porodem mialam malutki, a podczas wydawalo mi sie ze wychodzi przy kazdym skurczu... ale to bobki male co chwile robilam... alez sie wstydzilam, a polozna mnie tam wyciera, pryska woda spokojnie i mowi ze tak wszystkie kobiety prawie, ze to norma... hihi
ja sie właśnie teg boje bardziej jak całego porodu... -
nick nieaktualnycześć Baby
oczywiście od rana musiałam doczytać prawie 30 stron!!!
Dziękuję w imieniu Kaś za życzenia i również składam moim imienniczkom STO LAT!!! no to chlup w ten głupi dziób...herbatkę
gratulacje Robotka, Lali i ... kurde nie pamiętam bo to 15 stron temuale gratuluję!!!
jak poród się zacznie dobrze się zmusić do kupy, są też czopki pobudzające do wypróżnienia, zastosowałam w obu porodach i po problemie, nie skupciałam się na foteluGosha, CzaryMary, Fasia, Lali, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Jak przyjde skurcze parte to tak jakbys robila wielka kupke, no niestety zwieracze nie trzmaja bo parcie jest takie same, nawet jak lewatywe zrobia wczesniej, tak sie poprostu dzieje, nawet nie wiesz kiedy...
Ale porod porodowi nie rowny, nie chcialam was wystraszyc! -
nick nieaktualnyHej laseczki
Witam się po wizycie u lekarza. Wszystko ok, szyjka długa i zamknięta:-)
Wczesniej poszlam do galerii i powiem Wam ze mam kryzys ubraniowy. Nic mi się nie podoba. Jedyne co to wpadły mi w oko spodnie w h&m ale kurcze szkoda mi tych 150 zeta
Poweidzcie mi gdzie zaopatrujecie się w staniki? Mam z tym straszny problem.mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:GOSHA spoko, nie wystraszyłaś jestem tego świadoma ale i tak mnie to przeraża, bo problem mam od dawna i wiem, że im dalej w las z ciążą tym będzie gorzej ...
CzaryMary ja też mam kryzys ubraniowy. Zawsze byłam zakupoholiczką, a teraz wchodzę do galerii i wychodzę ..
Ja biustonosze póki co mam z triumpha i takie sportowe w których chodzę większość czasu kupiłam w TKmaxx'ie. W pepco są fajne takie mięciutkie
Super, dzieki za info. W czwartek polece do pepco:-)
A z czego to smoothie ? -
nick nieaktualny