Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bambi może w takim razie mąż musi trochę zmniejszyć ilość pracy, może jakiś urlop weźmie przed świętami żeby posprzątać. Uwierz, że gdy urodzisz będziesz miała pracy po pachy i nikt się nie będzie litował gdy będziesz całe noce z obolałymi piersiami karmiła. Najważniejsze to Twoje nastawienie. Należy Ci się odpoczynek i dbanie o swoje dzieciątko. Ono jest teraz na pierwszym miejscu i dla niego trzeba leżeć. To dobry pomysł z panią do pomocy w sprzątaniu, będziesz czuła się lepiej w czystym otoczeniu.
-
Dzieki dziewczyny jednak wygadanie zawsze pomaga ech. Moja kolezanka tez dzisiaj wpadla ba chwile w 9 miesiącu ciazy z drugiego końca miasta, z ciastem na pocieszenie wiec tez troche lepiej. Mamie sie wyzalilam, nie chcialam jej martwic ale po dwoch moich slowach sie zorientowala ze cos nie gra, ma chyba jakiś radar, tez zaoferowala ze weźmie urlop i przyjedzie mi pomoc, ale bez przesady. Maz tez super, wiem ze nic ode mnue nie oczekuje i mnie wspiera jak moze. Jak jakims cudem dojade do domu na swieta to tez besa mnue traktowac jak jajo. Czy by mogli do nas przyjechać, nie wiem, moi opiekuja sie 90 letnia babcia ktora raczej takuej podrozy nue zniesie, tesciowie pewnie by przyjechali ale yo nie to samo
. Wszyscy wokol mega życzliwi i wiem ze pomoga ale mi mega z tym wszystkim źle.
mantissa, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
uff doczytałam, ale ciężko było
To tak gratulację synka - Iwonka oraz córeczki - Lali!
Angela89 też mam konto PUE i pomocne jestmam pytanie czy sprawdzałaś na tyle często że jesteś wstanie mi powiedzieć w jakim czasie od zaniesienia zwolnienia uzupełniły Ci się rubryczki w ZASIŁKI?
Bambi trzymaj się! najważniejsze to odpoczywaj i leże, no i nie płacz, dziecko wtedy smutne jest... ja w poprzedniej ciąży miałam ten problem co Ty - jak skończyłam 6 miesiąc to okazao się że w ciągu miesiąca szyjka skróciła się o 1cm... i miała 2,76 oraz zrobił się taki lejek jak Ty mówisz... byłam wtedy kontrolnie w szpitalu, od razu mnie gin zostawiła na 3 doby - miałam kroplówkę i jakieś inne leki, też płakałam, chociaż chyba bardziej z powodu pozostania w szpitalu... bo wiedziałam że lekarka wie co robi i będzie dobrze... i co urodziłam zdrowiutkiego synka w terminie, a strachu się wtedy najadłam... tak więc głowa do góry, jeszcze nie jest źle trzeba się oszczędzaćdodam jeszcze że dokładnie na równy miesiąc przed porodem moja szyjka była długa na 1,37
-
mantissa wrote:Ja po domu też nie noszę.
A poza dom sportowy. Ale ja mam mały biust, więc trochę inaczej. Jak się ma większy to naprawdę lepiej nosić, żeby nie obwisły i żeby plecy odciążyć.
Krysti lubi tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny. Bylam na kontrolnej wizycie chcialam miec zmierzona szyjke bo tak to tylko na fotelu mnie badala ale nie ma usg dopochwowego. Niestety dzisiaj stwierdzila ze faktycznie szyjka jest skrocona miekka i jakas zachodząca w litere v i centrujaca czy centralna jakos tak ... mowie jej o tych objawach ze napina mi sie brzuch, ze czasem mam takie napinanie w dole brzucha na chwile i powiedziala ze to nie swiadczy dobrze i skierowala mnie do szpitala do siebie bo tam pracuje i zrobi mi jakies badania pewnie te usg tylko i zobaczymy co i jak. Miala ktoras z was taki problem? Co lekarz na to.Strasznie się boje; ( poza tym wsio oki maly po wymierzeniu ma 425gram.
-
Dzieki Justinka no ja wiem ze nie koniec swiata i ze wszystko moze sie dobrze skonczyc i ze nie jestem jedyna w takuej sytacji, ale jak pomysle ze pol roku temu myslalam ze nigdy nie bede miec dzidzusia a potem jakims cudem sie udalo i teraz moglabym wdzystko to stracic yo znowu chce mi sie płakać
-
Bambi85 wrote:Dzieki Justinka no ja wiem ze nie koniec swiata i ze wszystko moze sie dobrze skonczyc i ze nie jestem jedyna w takuej sytacji, ale jak pomysle ze pol roku temu myslalam ze nigdy nie bede miec dzidzusia a potem jakims cudem sie udalo i teraz moglabym wdzystko to stracic yo znowu chce mi sie płakać
-
MłodaDama wrote:Witam się dziewczyny. Bylam na kontrolnej wizycie chcialam miec zmierzona szyjke bo tak to tylko na fotelu mnie badala ale nie ma usg dopochwowego. Niestety dzisiaj stwierdzila ze faktycznie szyjka jest skrocona miekka i jakas zachodząca w litere v i centrujaca czy centralna jakos tak ... mowie jej o tych objawach ze napina mi sie brzuch, ze czasem mam takie napinanie w dole brzucha na chwile i powiedziala ze to nie swiadczy dobrze i skierowala mnie do szpitala do siebie bo tam pracuje i zrobi mi jakies badania pewnie te usg tylko i zobaczymy co i jak. Miala ktoras z was taki problem? Co lekarz na to.Strasznie się boje; ( poza tym wsio oki maly po wymierzeniu ma 425gram.
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Ja zanosiłam osobiście zwolnienie 19 listopada i sprawdziłam w poniedziałek i było już uzupełnione.
A orientujesz się od kiedy wysyłają kase od zaniesienia zwolnienia ? bo pani w okienku mi powiedziała że maja 30 dni.
Edi i jeszcze teraz patrze i data decyzji jest wpisana 20 listopada więc chyba jeden dzien to ogarniali
ja zanosiłam zwolnienie 6.11, a datę decyzji mam 19.11, ale tam tylko część mam uzupełnione tzn numer decyzji, data, że zasiłek chorobowy i 100%, ale póki co nie mam uzupełnione jaka kwota i kiedy zostanie wypłaconadlatego zastanawiam się ile jeszcze mogę czekać i czy się do mnie nie przyczepią
EDIT Rozumiem, że skoro pytasz ile mają czasu na wypłatę też nie masz podane jaka kwota i kiedy zostanie wypłacona???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 17:58