X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary inflancka albo kijowska,bo tu i tu zarezerwowalam,na kijowska mam bliżej ale na Inflanckiej rodze ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie da to trudno, najwyżej bede bazowala na Waszych opiniach i tych w necie. Chyba powoli odzyskuje wlasne " ja" Kombinuje jakby tu sie odnalezc w nowej rzeczywistości i sytuacji. To chyba przez to ze sie wygadalam Wam. Zeby tylko z dzidzia bylo ok. Caly dzien leze a mam wrazenue ze jakos mnie kluje, ciagnie czasem , nie wiwm czy to juz sie wsluchuje nadmiernie. Gin mi mowil ze raczej wtedy brzuch sie napina twardnieje niz kłuje

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    CzaryMary inflancka albo kijowska,bo tu i tu zarezerwowalam,na kijowska mam bliżej ale na Inflanckiej rodze ;)
    Aaaaaa myslalam ze może sie spotkamy :-)

Bambi- niczym się nie przejmuj. Sluzymy pomoca w każdym aspekcie. Jak Ci się spodoba jakius wózek to mogę podjechac i Ci zrelacjonowac jak wygląda w realu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:31

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 ja też to przerabialam,wszystko będzie dobrze,naprawde. Taka szyjka jest do opanowania,ja czasem też mam słabsze dni bo byłam aktywna bardzo,ale oswoilam się z sytuacją. Wszystko powoli i będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary a Ty??

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dzieki Czary Mary, wiem ae wszystko jest do ogarniecia ale problem jest taki, ze wyobrazalam sobie to wszystko inaczej a tu zycie mnie dopadlo

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:47

hwesta, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:12

hwesta lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Angela to szybko z tym oplatkiem :) ale ja juz jutro odkopuje w garazu swiateczne gadzety :)

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja chyba zwariuje, dzwoni domofon (5 minut temu )patrze przez okno i widzę jakiś facet odbieram i pytam słucham co słysze : Jestem z rady parafialnej i mam opłatki co łaska - kurde jest jeszcze listopad ! Ja do 24 grudnia już przejem się 'magią świąt'
    Ale dobrze ze mi przypomniałaś! Mój jeszcze do jutra w Polsce to powiem żeby kupił opłatek...

Ja to raczej taki Grinch jestem jesli chodzi i święta ale jak ma sie dziecko w domu sytuacja sie trochę zmienia... Niech lubi Święta i dobrze je wspomina... Wiec i opłatek mysi byc! :)

Rudzia, mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:21

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja czuje jakby mnie nisko po cipce kopal i tylku :p mowilam o tym lekarzowi to mówił że na tym etapie dziecko jest jeszcze nisko i się przemieszcza po prostu i wsio ok :)

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja na "szczęście" byłam przygotowana na najgorsze jeśli chodzi o ciążę czyli na leżenie od samego początku. "cieszę się" bo mogłam do tej myśli przywyknąć już dawno temu, nic mnie nie zaskoczyło. Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki! Musimy się bardzo oszczędzać, a zaowocuje to naszymi pięknymi bąbelkami, które przyjdą na świat w przyszłym roku :))

Pytanie do dziewczyn, które czują dziecko bardzo nisko - jak mozna opisać to uczucie jak dziecko kopie lub się tam rusza? Bo mnie kopało wysoko, kolo pępka i czułam to pod dłonią i bez niej - wyraźne kopnięcia. Teraz dziecko chyba jest gdzieś na dole, nie czuję kopniaków na skórze, jest to uczucie jakby się ruszało gdzieś tam w środku, jakby bąbelki jakieś pękały. jak przykładam dłoń to może ze trzy razy poczułam jakby coś przepłynęło pod .. To normalne ? Martwię się, że dzidziol jest tak nisko i od kilku dni go nie czuję .. tzn jeśli to co opisałam to On to jest ok ale jeśli Wy czujecie inaczej no to zaraz się zestresuję na maxa :(

Fasia- jak maly byl u mnie nisko to bardzo słabo go czulam. To nie było pukanie, tylko takie jakby przelewanie. Teraz jak sobie poszedł wyżej to czuje wyrazne pukania'

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:21

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to wszystko zależy jak sie ułoży nam w brzuszku. Ja teraz tez 2 dni czuje go tez tak niziutko, wiec pewnie głowa ma na dole i grzebie cos tam raczkami ;) a moze te nasze dzieci solidarnie w tych tygodniach są troszkę niżej... Nie wiem..

. Myśle ze to nic niepokojącego. Bo hak sobie myśle ze macica sie kończy dopiero nad pępkiem to jakby nie było -ruchy musza byc jeszcze czasami gdzieś tam niżej :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia moja Mala tez teraz nisko mnie smyra :) takie dziwne uczucie czasem jakby tam mi serce pikalo tak czuje ;)

Fasia lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:56

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Bo to wszystko zależy jak sie ułoży nam w brzuszku. Ja teraz tez 2 dni czuje go tez tak niziutko, wiec pewnie głowa ma na dole i grzebie cos tam raczkami ;) a moze te nasze dzieci solidarnie w tych tygodniach są troszkę niżej... Nie wiem..

. Myśle ze to nic niepokojącego. Bo hak sobie myśle ze macica sie kończy dopiero nad pępkiem to jakby nie było -ruchy musza byc jeszcze czasami gdzieś tam niżej :)
    Młodzież sobie teraz chodzi gdzie chce. SA jeszcze mali wiec miejsca calkiem sporo.

Gosha lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia ja czuje jakby mnie nisko po cipce kopal i tylku :p mowilam o tym lekarzowi to mówił że na tym etapie dziecko jest jeszcze nisko i się przemieszcza po prostu i wsio ok :)

Ja mam dokładnie tak samo! Jak pierwszy raz poczułam kopniaczek a nie tylko bąbelki i to właśnie kopniaka w cipkę to aż karpika ze zdziwienia zrobiłam :D

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym mój znowu dzisiaj czkawka... :) fajne to uczucie... Chyba duzo tam pije... Ma cos po mamusi ;)

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ