X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczyny może pytanie wyda się głupie, ale jakie nosicie majciochy? Jakieś mega niskie, żeby pod brzuchem były, czy takie specjalne ciążowe naciągane na brzuch?
    nie ma glupich pytan, najwyzej odpowiedzi :P
    ja nie mam specjalnych ciazowych, ale mam kilka takich par, z podobnego materialu, jakby takiego miekkiego, troche elastycznego w ktorych mi bardzo wygodnie. Najwygodniej mi z takich z h%m tylko nie wiem jak opisac material, duzo ich tam jest, gladkie, bez zadnej koronki, chyba biale, czarne i cieliste, jalk pojdziesz sie rozejrzec na pewno domyslisz sie o ktore mi chodzi

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jak bym czuła niepokój napewno bym do szpitala natychmiast jechała na kontrole mam opiekę 24h także luz nawet w nocy mozna do Rubislaw ward jeździć . Ostatnio minszyjke sprawdzali 3 razy wczoraj 4 i pani mówi ze jest super wszystko . Wiem ze się moze coś zmienić ale nie mysle o tym bo jest mi dobrze czuje się super i niech mi nikt nie wmawia ze moze coś się zmienić w ciagu paru dni do przesady .Ja rozumiem panikę dziewczyn którym się skraca naprawdę jest mi przykro bardzo i zyczę by to się poprawiło u was i tak bedzie . Każda z nas inaczej przechodzi ciąze .
    Krysti nikt Ci niczego nie wmawia, wyluzuj... Tylko mnie osobiście, powtarzam MNIE, drażni jak ktoś pisze "oj jak dobrze że ja nie mam tego i tego". Super, cieszę się że u Ciebie wszystko idealnie...

Gosha, Bambi85, KasiaKwiatek, Fasia, liloe lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie sa takie ciążowe na brzuch majty:)

• Justinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Kurde wyprawka tez sie msrtwie, konczylismy mieszkanie potem przeprowadzka wiec zajmowalam sie tym, dla dzidzi mielusmy zaczac od grudnia kompletowac a tu klops. Jak utkne w łóżku na dluzej to nawet wyprawki takiej jak bede chciala nie kupie, no wiekszosc moge zamowic w necie ale np taki wozek... zadnego na zywo jeszcze nie dotykalam. Ufam mezowi ale facet to facet.
    Jak ja wylądowałam w szpitalu też byłam przerażona że nic nie mam, a dziecko mi się pcha na świat... po powrocie do domu zrobiłam listy co dokładnie chce kupić z linkami, opisami, zdjęciami, żeby w razie W mąż dał radę - mówię o tych większych rzeczach - fotelik, łóżeczko, pościel, wstępnie wózek itp... a te drobniejsze zamawiałam przez allegro bo i tak bardziej się opłacało :) a spokojnie nie będziesz uziemiona cały czas, więc będzie możliwość podjechać do sklepu aby wózki zobaczyć, coś tam kupić... nawet pierwsze co po pobycie na patologii pojechałam do galerii coś kupić ;) a raczej wyrwać się i mieć rozrywkę po pobycie w szpitalu.... więc spokojnie dasz radę wszystko zobaczyć i kupić :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Krysti nikt Ci niczego nie wmawia, wyluzuj... Tylko mnie osobiście, powtarzam MNIE, drażni jak ktoś pisze "oj jak dobrze że ja nie mam tego i tego". Super, cieszę się że u Ciebie wszystko idealnie...
    No bo sie cieszę a co mam płakać ,każdy ma prawo napisać ze się dobrze czuje ,gdybys ty napisała jak ja to zapewne bym się cieszyła ze super u ciebie wszystko .I nie Drażnią mnie takie rzeczy bo to wspaniałe ze ktos czuje się dobrze .

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTINKA pewnie ze wszysko da sie zorganizowac jak sie chce, juz tak uzalam sie nad soba i zakldam najgorsze opcje, zly dzien na maksa ale juz mi lepiej jak poddalam sie forumowej terapii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:22

Justinka, CzaryMary lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:57

Angela89, Rudzia, Bambi85, Fasia, Amy, liloe lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas chciałaby żeby ciążę przejść bez problemu. Ja narazie na szczęście do tej pory nie miałam żadnych problemów ale wiem ze niestety to wyskakuje znienacka i trzeba być tego świadomym oby tylko zdarzyło się ti jak najpóźniej ale strach jest zawsze

mimka84, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro dostanę pełna walizkę ciuszków, pościeli kocykow i nie wiem bo tam jeszcze bedzie, siostra z mama mi spakowały walizkę 18 kg wyszło :) wszystko po moich siostrzeńcach, na ta walizkę czekam bardziej jak na mojego meza co juz drugi tydzien w Polsce siedzi.., ;)

To tak na rozładowanie atmosfery ;) ;) ;)

Bambi85, Rudzia, mimka84, CzaryMary, Angela89, Justinka, Lali, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! Ja niby z ciaza mam wszystko okej, dzidzia dobre rosnie itd ale jak tu z dnia na dzien sie nie martwic jak co chwile mam krwawienia i zalane wkladki, lekarz zjebal operacje i teraz cierpie takze roznie to bywa.. i cokolwiek moze nadejsc z nienacka tak jak u mnie ;/

mimka84 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    CzaryMary inflancka albo kijowska,bo tu i tu zarezerwowalam,na kijowska mam bliżej ale na Inflanckiej rodze ;)

Hewsta ja już chodzę, polecam bo fajnie, ale poczekaj do nowego roku na zapisy, bo na razie jesteśmy ostatnią grupą bezpłatną na ten rok i nie wiadomo czy miasto da od stycznia nowe fundusze, zaglądaj na fb szpital inflancka oni tam na bieżąco wrzucają informacje. Jak nie masz fb to spoko mogę Ci dać znać jak coś się pojawi :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego cieszmy się ze narazie jest ok a nawet jak cos jest chwilowo gorzej to to przetrwamy bo my silne babki jesteśmy :) będzie dobrze dziewczyny :)

mimka84, Rudzia, Bambi85, Hela85, Krysti, Justinka lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyyy no cos miałam napisać i zapomnialam...kisiel w głowie.
    Aaaaaa wiem juz :-). Miałam napisać o gaciach. Ja nosze takie bezszwowe. Sięgają na pol brzucha. Sa bardzo wygodne, nie uciskaja nigdzie.
    Do spania zakladam seksi barchany. Czyli zwykle zabudowane majtasy. Takie jak miała Bridget Jones :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:30

mimka84, Bambi85, Hela85 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z teraz głupie pytanie... Jak zważyć cycki? hehe :)

Tak sie zastanawiam ile moje waza, bo w ciazy przytyłam juz 6 kg ale odnoszę wrażenie ze tak po kilogramie na cyca przypada teraz jak nie wiecej... ;) ;) ;)

mimka84, CzaryMary, Bambi85, Angela89, Ewelcia, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może taka waga kuchenna elektroniczna by ułatwiła sprawę? :P Najpierw jednego rzucamy na wagę, potem drugiego i zliczamy.

sylvia007, Fasia, Amy lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Z teraz głupie pytanie... Jak zważyć cycki? hehe :)

Tak sie zastanawiam ile moje waza, bo w ciazy przytyłam juz 6 kg ale odnoszę wrażenie ze tak po kilogramie na cyca przypada teraz jak nie wiecej... ;) ;) ;)
    Hahahaha dobre.
    Ja przytylam 5,5 kilo i myślę ze jeden Cyc 2,5 kilo i drugi tez 2,5 kilo.Nie ma innej mozliwosci. Aaaaa no i syneczek 0,5 kg :-) rachunek się zgadza:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:36

Gosha, Amy lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Może taka waga kuchenna elektroniczna by ułatwiła sprawę? :P Najpierw jednego rzucamy na wagę, potem drugiego i zliczamy.
    hihi tez o tym pomyslalam :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem wam,że jestem w szoku,bo na prawde starałam się uwazac i duzo odpoczywac.Ale tu problemy z mamą tu polowkowe,prawko i zus i taka latanina za wszystkim...Zobaczymy co będzie jutro na tej kontroli może wypisze magnez ,nospe i do domu z nakazem leżenia...albo mnie położy.Dzisiaj brzuszek mnie bolał no ale znowu cały dzien latanimy;( wziełam jedną nospe i powiem średnio pomogła.Jutro rano wstaje i mykam na kontrole niestety sama ,bo chłop w pracy no ale jakoś dam rady.Martwie się strasznie mimo wszystko.Jak by nie było 2 tygodnie te twardnienia czuje...

Co do ruchów to ja też od początku roznie czuje ale najczesciej na dole w podbrzuszu a czasem kopie mnie nad pepkiem.
    Ostatnio mialam takie klucia powtarzajace sie ale wzielam nospe i mi przeszlo.Wiedzialam,ze cos jest nie tak,ze tak nie ma byc..ahh następna wizyta na 16 grudnia dobrze,że w miare szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:41

mimka84 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama ja mam zalecona 3 razy dziennie nospe forte, jedna to malo

• Jaga Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ale po prostu w pewnym momencie się pewnych rzeczy czytać nie da. Mianowicie przestańcie doszukiwać się u siebie symptomów skracania szyjki i innych podobnych. Mnie kłuje w szyjce a się nie skraca inna kobieta będzie miała skracającą się szyjke bez objawów. Jedna ma skurcze które są groźne inna ma skurcze braxtona hicksa i ma prawo je mieć bez żadnych obaw. Wiem , że boicie się strat , jesteście po przejściach ale zamiast doszukiwać się problemów cieszmy się ciążą. Każda ciąża jest inna, każda kobieta inaczej ciąże przechodzi a mam wrażenie , że wszystkie ciąże są takie same tutaj.
    Mimka84 wybacz ale to chyba nie na miejscu mówić komuś , że drażni Cię brak jego kłopotów ciążowych. Odebrałam to tak , że jak ktoś ma problem ciążowy to broń boże cieszyć się , że mnie to nie dotyka a już tym bardziej o tym głośno mówić. Rozumiem , że ta osoba ma zmartwienia ale to nie powinno udzielać się innym. Jest mi przykro , że komuś coś dolega i nie może w zupełności cieszyć się ciążą bez obaw o jej strate ale cieszę się , że mnie to nie dotyczy i mam nadzieję , że dotyczyć nie będzie.

hwesta, Krysti, Nadzieja84, Angela89, Ewelcia, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Ida, Amy, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ