X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:51

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bujaczek tez mam, ale kupilam na uzywkach za 3f ( 15zl ?) i nawet nie wiem do ilu kg jest :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Co do bujaczka, to mi został kupiony ale jeszcze go nie widziałam - ooo taki

http://www.brightstarts.pl/index.php?p2441,lezaczek-hybrydowy-coco-cafe-ingenuity-60032
    Super, tylko że różowy... :P

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wiem wiem, ale to prezent od mamy więc nie będę marudziła :)
    My chcemy kupić jeszcze jeden właśnie do 18 kg :)

No ja własnie też jak mały podrośnie i w ogóle będzie chciał leżeć w takim bujaczku bo to też nie jest wykluczone że będzie sprzeciw :) to kupimy taki większy już na dłużej

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Super, tylko że różowy... :P

Ja też nie mam różowego P:) Wkleiłam link dla przykładu modelu. ja mam taki żółto-brązowy w małpki

Ida lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo podobny do tego, w czerwone kropki, ma tylko ciensze plozy

http://cdn.babyworld.co.uk/wp-content/uploads/2013/09/Baby-by-Chad-Valley-Bouncer.jpg?bdfdce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:10

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

FASIA trzymam kciuki!!! bądź dzielna :) powodzenia!!! wszystko będzie dobrze zobaczysz:)

ja mam leżaczek bujaczek ściągany z USA, do dziś go nie widzę nigdzie w PL. wystarczy spokojnie do pół roczku, mam go po córci:)
    taki na drutach jako nóżki i on się buja:) ma wibracje i melodie różne:)
    po córce mi został, chyba jedyna rzecz ufff:P

a ja właśnie po zakupach lumpowych, mam spodnie ciążowe, kremowe z HM one chyba na mnie czekały!! są idealne!!! :D aaaaa zadowolona jestem:) mam kilka zdobyczy dla młodej ale to jeszcze nie to jak na nowy towar:P

Amy świetny sen:) myślę że to wina forum:) wystarczy że przeczytasz nawet pobieżnie a potem efekt masz bo w mózgu się zapisało;)
    a jak tam dziś Twoja dziura w brzuchu?? :P

co do otwartego domu to ufff, u mnie azyl:) nikt do nas nie przychodzi:) oprócz zapowiedzianych wizyt których jest mało:)
    nam jest z tym dobrze:)
    i nie że nas nie lubią tylko my latami dorabialiśmy z mężem w weekendy a wiadomo że w weekend najwięcej się spotyka ze znajomymi, a nas zwyczajnie nie ma, i każdy się przyzwyczaił że nas nie ma. a jak jesteśmy to sami się przypominamy:)

ale mam koleżankę z takim otwartym domem, ona chyba to lubi ale widzę czasem że jest zmęczona

Ida, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz nasza Fasia ma zabieg

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Wczoraj dostałam zjebki od mojego :/ wrócił wcześniej z pracy a ja na kolanach w kuchni i szczotka fugi szoruje. A kuchnie mam dużą... wszystko musze robić w ukryciu przed moim bo on mi wtedy albo marudzi, że środkami dziecko truje albo zabiera mi pracę i sam robi. A ja lubię jak jest zrobione po mojemu. Dziś rano jak wstałem to byłam szczęśliwa widząc moje fugi w kuchni :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:05

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Którejś już puchną nogi? Ja coś chyba już czuję. Co na zatrzymanie wody w organizmie?

Mi mąż codziennie wieczorem masuje stopy i łydki to jak nawet podpuchna przez cały dzień to mija i na razie jest ok, także polecam wykorzystac męża :)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Którejś już puchną nogi? Ja coś chyba już czuję. Co na zatrzymanie wody w organizmie?

Mi wczoraj spuchly ale po 2 godzinach szorowania podłogi :D

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja mam bardzo podobny do tego

88e0d7d0c9a69fa9med.jpg

Ida kurcze nie wiem, aż sama jestem ciekawa jak walczyłam z tym w poprzedniej ciąży w maju.
    chyba sie nie da z tym walczyć.....kurcze....tak mi sie zdaje
    a może trzeba unikać soli? podobno sól zatrzymuje wodę...
    ale serio nie pamietam, no i chyba pić dużo trzeba żeby wypłukiwac toksyny z organizmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:16

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dużo wody pić, żeby wypłukać? Albo herbatkę z pokrzywy? Bo to na opuchnięcia i zatrzymanie wody.

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    o ja mam bardzo podobny do tego

88e0d7d0c9a69fa9med.jpg

Ida kurcze nie wiem, aż sama jestem ciekawa jak walczyłam z tym w poprzedniej ciąży w maju.
    chyba sie nie da z tym walczyć.....kurcze....tak mi sie zdaje
    a może trzeba unikać soli? podobno sól zatrzymuje wodę...
    ale serio nie pamietam, no i chyba pić dużo trzeba żeby wypłukiwac toksyny z organizmu

No mój też tak wygląda właśnie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    No mój też tak wygląda właśnie
    dla mnie jest niezawodny, przechodziło go już 4 dzieci a wygląda jak nóweczka, kolory idealne, nie krzywi się ani nic.
    jestem z niego zadowolona:)

no właśnie IDa, chyba pić dużo trzeba, no i na pewno ruszać się, może jakieś szybsze spacerki??
    ja wczoraj mojego wyciągnęłam wieczorem na nogach do sklepu to mi się od razu inaczej funkcjonowało:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dla mnie jest niezawodny, przechodziło go już 4 dzieci a wygląda jak nóweczka, kolory idealne, nie krzywi się ani nic.
    jestem z niego zadowolona:)

no właśnie IDa, chyba pić dużo trzeba, no i na pewno ruszać się, może jakieś szybsze spacerki??
    ja wczoraj mojego wyciągnęłam wieczorem na nogach do sklepu to mi się od razu inaczej funkcjonowało:)

O to super że się sprawdził, bo na początku myślałam, że te druciki będą może za mało stabilne. A powiedz czy dziecko nie siedziało w tym bujaku za pionowo> bo tak jak go rozłożyłam to takie wrażenie miałam że strasznie pionowy jest

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki jeszcze po starszym synku i jest jak nowy :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d081c4f00b8a.jpg

Jest do 18 kg i oparcie sie reguluje, mój trzylatek do dziś lubi ten leżaczek :D teraz jest to dla niego krzesełko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:37

weronika86 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:05

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    O to super że się sprawdził, bo na początku myślałam, że te druciki będą może za mało stabilne. A powiedz czy dziecko nie siedziało w tym bujaku za pionowo> bo tak jak go rozłożyłam to takie wrażenie miałam że strasznie pionowy jest
    nie:) jak położysz 3 kilowego malucha to automatycznie się trochę ugnie ten leżaczek:) a potem będzie się uginał po troszeczkę wraz z rosnącym dzieckiem:) aż około 6 miesiąca życia będzie na płasko:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ