X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja dzisiaj w nocy zaliczylam pierwszy koszmar z dzieckiem w roli głównej!!
    śniło mi sie, że Olek tak się pchał, że zrobił palcami dziurkę obok pępka i wystawił rączkę, złapałam go za te malutkie paluszki i trzymałam żeby się uspokoił, a on nagle całą rękę wyciąga i zamierza nei wiem wychodzić?? dzwonie na pogotowie oni przyjezdżają i niby zaklejają tą dziurkę. Sytuacja się powtarza i znów dzwonie na pogotowie oni przyjeżdzają, a u mnie na brzuchu nie ma śladu! i zrobili ze mnie wariatkę :P

HEJ! :)
    Kasia ja sobie też zazdroszczę wolności :)
    o ja cie Amy..twoj ciazowy mozg ma wyobraznie, nie powiem :D

Amy lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, czemu prowadzona ciąża prywatnie była dla Ciebie obciążeniem? bo nie mogę nic wywnioskować z wypowiedzi :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Marycha ? Marycha to ty ? :D :D :D
    Bingo :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:16

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    o ja cie Amy..twoj ciazowy mozg ma wyobraznie, nie powiem :D

chyba brak mózgu :P

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy za dziwne sny w ciaży odpowiadają hormony. Niestety przeżywam jakis koszmarek co noc i budzę się zlana potem, ale mama zawsze mnie pociesza, że złe sny się nie sprawdzają i Amy Twój synek nie wyjdzie na świat przed czasem:) W snach potrafią wyjść nasze obawy, albo miszmasz z tego co czytamy na forum, oglądamy w telewizji lub usłyszymy.

f2w3krnt1hw56r8s.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Cześć dziewczyny. Planowana operacja na 10.30.. jak mnie lekarze wkurwiaja .. ordynator na obchodzie już na odchodne jeszcze do mnie "ale wie pani że to nie jest złoty środek?" Nosz Kur*** po co mi to mówią jeszcze na chwilę przed jak i tak sram po gaciach ze strachu? :((

Odezwę się jutro, bo po zabiegu 24godz leżenia mnie czeka..

:(

dlatego właśnei uważam, że ich niektóre teksty są czasem bardzo nei na miejscu ;)

Będzie dobrze :) bede miała zaciśnięte kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Cześć dziewczyny. Planowana operacja na 10.30.. jak mnie lekarze wkurwiaja .. ordynator na obchodzie już na odchodne jeszcze do mnie "ale wie pani że to nie jest złoty środek?" Nosz Kur*** po co mi to mówią jeszcze na chwilę przed jak i tak sram po gaciach ze strachu? :((

Bezczel , owszem powinien informować o takich rzeczach ale zesz kur.a nie w taki sposób i niekoniecznie w tym momencie.

Fasia trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Amy za dziwne sny w ciaży odpowiadają hormony. Niestety przeżywam jakis koszmarek co noc i budzę się zlana potem, ale mama zawsze mnie pociesza, że złe sny się nie sprawdzają i Amy Twój synek nie wyjdzie na świat przed czasem:) W snach potrafią wyjść nasze obawy, albo miszmasz z tego co czytamy na forum, oglądamy w telewizji lub usłyszymy.

f2w3krnt1hw56r8s.png

tak mi sie wlaśnie wydawało, że przez forum mam takie sny, chociaż na codzien nei dopuszczam takich myśli to jednak na pewno w środku czegoś się obawiam i stąd te koszmary ;) ale i tak jestem pozytywnie naładowana :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia trzymaj się tam :* trzymamy wszystkie tutaj kciuki

Amy, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pojezdzic na odkurzaczu a później wrzuce Wam fotki wczorajszych łowów lumpeksowych dla syncia :-)

Amy, weronika86, Hela85, Ewelcia lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla babki, ktora pytala o ksiazki..w sieci jest mnostwo roznosci popatrzcie :

http://www.psychologia.net.pl/e-booki/zofia_seliga-tania_ciaza.pdf

http://pdf.helion.pl/twocia/twocia.pdf

http://www.familyservice.pl/kategoria-produktu/poradniki/

na ostatnioej stronie do wyboru zaraz sama bede przegladac, bo tylko przelecialam wzrokiem :D

Nadzieja84, CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ide pojezdzic na odkurzaczu a później wrzuce Wam fotki wczorajszych łowów lumpeksowych dla syncia :-)
    no mi maz tez tak mowi jak sie na mnie zdenerwuje..idz polatac na odkurzaczu :D wczoraj takie baki walilam w nocy, ze jak sie az obudzilam, to maz stwierdzi ze bedzie pisal petycje do Brukseli zeby nalozyli na mnie podatek od co2 :D :D hahha

Nadzieja84, Robotka1, Agucha, misia83, liloe, CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu oni boją się odpowiedzialności i często gadają, że niewiadomo czy to pomoże ale słuchaj dziewczyn które znają sytuacje gdzie taki szew pomógł i bądź dobrej myśli. Za pare godzin będzie po wszystkim i juz tylko lepiej.

Amy prywatne wizyty były obicążeniem finansowym. Ogólnie około 250(pierwsza ciążowa 450) za wizytę (co tydzień lub dwa bo miałam problemy od początku) do tego badania krwi i moczu prywatnie i wychodziło sporo pieniędzy ale też gdy się coś działo lekarz nie umiał pomóc a tylko wzywał na wizyty a jak pojechałam do szpitala to byli źli że tak późno sie pokazałam a ja liczyłam się ze zdaniem lekarza i że on jest w stanie cos zrobić. No nic było mineło i nie chce do tego wracać. Teraz mam karte w szpitalu, tam chodze do lekarza, tam mam badania i tam pewnie będę rodzić.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    tak mi sie wlaśnie wydawało, że przez forum mam takie sny, chociaż na codzien nei dopuszczam takich myśli to jednak na pewno w środku czegoś się obawiam i stąd te koszmary ;) ale i tak jestem pozytywnie naładowana :P
    ja omijam niepokajace posty, bo sobie zaraz wkrecam niestety...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Trzymamy mocno kciuki, myśl, że będzie dobrze i Julek będzie już bezpieczny. A my dziewczyny od 10:30 myślami i modlitwa jesteśmy z Fasia i Julkiem

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hormonów ciążowych to ja się wczoraj spłakałam na maxa bo w serialu zdechł pies, no masakra, nie mogłam się opanować op prostu, a mąż się tylko ze mnie śmiał bo nie wiedział jak mi pomóc :)

weronika86, Amy lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:

Amy prywatne wizyty były obicążeniem finansowym. Ogólnie około 250(pierwsza ciążowa 450) za wizytę (co tydzień lub dwa bo miałam problemy od początku) do tego badania krwi i moczu prywatnie i wychodziło sporo pieniędzy ale też gdy się coś działo lekarz nie umiał pomóc a tylko wzywał na wizyty a jak pojechałam do szpitala to byli źli że tak późno sie pokazałam a ja liczyłam się ze zdaniem lekarza i że on jest w stanie cos zrobić. No nic było mineło i nie chce do tego wracać. Teraz mam karte w szpitalu, tam chodze do lekarza, tam mam badania i tam pewnie będę rodzić.

Bardzo duży koszt miałaś tych wizyt faktycznie i jeszcze lekarza niewartego złamanej złotówki.. Wiele osób właśnie mówi, że ejst problem ze znalezieniem dobrego lekarza prywatnie, który będzie znał się na rzeczy i poświęci czas pacjentce, wszystko wytłumaczy. Ja myślałam, że tacy olewający lekarze to tylko na nfz są, a nieprawda. Jest wielu lekarzy na NFZ z powołania i wielu lekarzy bez powołania którzy biorą kasę i prywatnie przyjmują, nei ma reguły... Na prawdę trzeba się naszukać..
    Ja płacę 150 zł i więcej bym nie dała ani grosza :P Ale mam lekarza z powołania, moje wizty czasem trwają pół godziny, gdzie na NFZ nigdy tyle nie trwały, a wrecz miałam wrażenie przyjmowanai "taśmowego" - next, next, next ;)
    Teraz jestem BARDZO zadowolona, nie chciałabym szukać kogoś na nfz, chociaż wiem, że mój lekarz na nfz też przyjmuje, ale 150 zł to nei są duże pieniądze :)

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ola ja wczoraj też przez psa ryczałam, bo młode małżeństwo oddało do schroniska małego kundelka który widać że był radosny i krzywdy by dziecku nie zrobił. Po co brać zwierzęta jak potem gdy stają się niewygodne chce się ich pozbyć. Przecież zwierzęta staja się częścią rodziny i jesteśmy za nie odpowiedzialni gdy je bierzemy, przywiązują się do nas. Rozumiem bardziej dać na jakiś czas w opiekę komuś znajomemu ale oni oddali do schroniska i tam zamknęli tego pieska w klatce. Masakra

Fasiu będziemy modlitwą z Tobą i synkiem!

f2w3krnt1hw56r8s.png

weronika86, Ola89 lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja omijam niepokajace posty, bo sobie zaraz wkrecam niestety...
    nie no ja też nie czytam tych wiadomosci :P a mimo wszystko przejęłam sie dziewczynami które teraz są w szpitalu, ale bardziej tym, żeby było u nich wszystko dbrze, niż że doszukuje się nagle czegoś u siebie. Jestem dobrej myśli, niczego złego nie dopuszczam do głowy, nawet jeśli coś mnei boli wiec, że zaraz przejdzie i przechodzi ;)

‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ