X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tu pogoda tragiczna u mnie leje jak srebra uhh porobiłam w domu trochę i nic mi się nie chce mam lenia takiego .
    krysti :-) leje jak z cebra...przekrecasz kazde powiedzenie jakie tylko istnieje :-) oj krysti bierz sie za ksiazki :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    krysti :-) leje jak z cebra...przekrecasz kazde powiedzenie jakie tylko istnieje :-) oj krysti bierz sie za ksiazki :-)
    No niestety moj IPhon i IPad zmieniają mi słowa :) zdarza się co dziewuchy dzis zobaczyły jak bardzo

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ,Fasia trzymaj się kochana, A mnie jakis czas tu nie będzie bo od jutra jestem zajęta przez dwa tyg :/ brrrrr obowiązki wzywają .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 23:16

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a Ty w poniedzialek mialas miec sofy juz? Hmm? Co sie nic nie chwalisz :) pokazuj! :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam Krysti od razu dwa tygodnie, nie zostawisz nas na tak dlugo :*

Ide spac Laseczki :*

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam dużo czasu na forum ale chciałam tylko parę słów.

Fasia trzymaj się i bądź dzielna a święta dzieki temu będą już bez nerwów i z rodziną a nie w szpitalu.

Co do chrapania to wiem co nieco o nim, bo mój mąż strasznie chrapie a moja sunia przez płaską mordkę (zdjęcie profilowe) też daje czadu. Bywają noce, że zasnąć przez nich nie mogę. Kiedyś czytałam, że chrapanie jest jedną z przyczyn rozpadu związków:)

Trochę się martwię, bo nie wiem czy mam problem z trzymaniem moczu czy sączenie wód... jutro zapytam w aptece o specjalne wkładki do testowania wód płodowych.

Poryczałam się dziś oglądając program o młodych rodzicach, którzy oddali psa do schroniska bo kobieta żyła w obawie, że pies coś zrobi dziecku a to był niewielki piesek i nic nie robił złego...

Pomyślałam, że może każda napisałaby jak naprawdę ma na imię, bo nick często bezosobowy jest. Co Wy na to?
    Ja mam na imię Marta

Życzę dobrej nocki i dużo zdrówka, żeby brzuchy i piersi przez noc urosły:)

f2w39n73ahc1eiq6.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Monika. :) Chociaż i tak nie sądzę, żebym zapamiętała wszystkie imiona. Wybaczcie. :)

A wiecie co? Dziś pierwszy raz poczułam jak się dzidziol RUSZA. Znaczy już wcześniej czułam pukanie od środka, ale dziś bylam mocno przytulona brzuchem do pleców TŻ i miałam na brzuchu rękę i poczułam jak coś mi się przesuwa pod ręką. Nie puka, tylko przesuwa. :D Ale miałam radochę. Szczerzyłam się jak głupi do sera. :D

CzaryMary, KasiaKwiatek, Ola89, weronika86, Ida, Robotka1, Ewelcia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantisso Moniko gratulacje! Ja na to jeszcze czekam a Ty teraz będziesz czuła większą bliskość ze swoim synkiem:)

f2w39n73ahc1eiq6.png

mantissa lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja też myślałam o tych wkładkach ale u mnie ( w Łodzi ) nigdzie ich nie znalazłam. Drogie są dość a wystarczy papierek lakmusowy, wody płodowe mają odczyn zasadowy. Tak przynajmniej badają na IP. Nie wiem jak to się ma do moczu, który też może być lekko zasadowy i panika gotowa.
    Dzień dobry dziewczyny tak w ogóle.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska właśnie tego się obawiam, że a aptece nie będzie a papierek w aptece dostane? Jak nie to zastanowie się nad ip, tylko zniechęca mnie kilkugodzinne czekanie, niezbyt przyjemne babki i brak mojego lekarza a wizytę mam w środę więc może do tego czasu wytrzymam. Nie jest to tragiczne, ale ja ciągle się czegoś boje...taka ciążowa hipochondria.

Miłego dnia mamuśki!

f2w3krnt1hw56r8s.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek
    Wstałam jak zwykle by zaprowadzić młodego do szkoły ale biedny aż mu gulgotało w nosie więc zostaje w domku a mnie omija marznięcie na 7 stopniowym mrozie:D
    Ide zaraz kawe zrobie sobie i położę się by troche poleniuchować ale wcześniej wstawie pranie i ogarne troche domek.
    Rudzia trzymam kciki za Was , napewno wszystko będzie dobrze a Ty sama będziesz później spokojniejsza , że masz szew założony.

Nadzieja ,mnie też leci wiecznie coś ale podejrzewam , że to nie wody a śluz wodnisty. W środe powiem swojemu ginowi , że wiecznie mam mokrą wkładke.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta :-)

Jak nocka minęła ?

Nadzieja - w aptece można dostać testy do badania pH pochwy. Działają na zasadzie papierka lakmusowego. Tylko problem jest taki ze te testy sa w plastikowej otoczce wiec na majtkach ciężko będzie to jakoś umieścić.... Chyba ze da rade to jakoś rozbroić :-)

Ale ja wierze ze to nie sa wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Oj ale.mi.się.nie.chce do.pracy iść...Amy zazdroszczę już wolności :-) ja jeszcze trochę i też zwolnienie, bo mam te napinania macicy jak się.zmęczę, czasem po południu, czasem jeszcze w szkole, a czasem wieczorem.
    Fasiu trzymam kciuki, oby dziś założyli, sporo kobiet ma zakładany szew i to wybawienie dla donoszenia ciąży zagrożonej, więc nic się nie bój będzie dobrze, a potem i Ty będziesz spokojniejsza.

Co do imienia to chyba nie.muszę się przedstawiać ;-) ja niektóre imiona Wasze znam resztę jak się przedstawicie to sobie zapiszę na kartce z nickiem i się.nauczę spoko, to tylko raz i zostanie na.następny rok na.pewno. Tylko nie wiem czy każda sobie życzy zwracania się po.imieniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 07:48

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Dziewczyny mi się wydaje że nie ma co się przejmować że wody się sączą, bo jak jest szyjka zamknięta to chyba nie jest to możliwe, musiałby być pęknięty pęcherz płodowy żeby coś takiego było możliwe a przy zamkniętej szyjce to ciężko by było, ja też mam taki wodnisty śluz i myślę, że to normalne, nie przejmujcie się :) A co do wód płodowych to lekarz na każdym USG bada ich poziom i jak jest dobry to głowa do góry :)

mantissa lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja mam zła noc za sobą, głupoty się snily,budzilam się i brzuch od 3 bolal.Dzis dzwonie do gina.Milego dnia dziewuszki.

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga u mnie to nie jest śluz, bardziej jak mocz i żółtawe a od początku mam problemy z pęcherzem więc bardziej na to liczę, że od nietrzymania a nie wody:)

Czary Mary dzięki za radę, spróbuję zrobić test na ph:)

Kasia jeśli ktoś woli pozostać bardziej anonimowy to ok, ale fajnie jeśli będziemy znały swoje imiona niekoniecznie żeby się zwracać do siebie ale żeby sobie wyobrazić jaką ktoś jest osobą. Imiona dużo mówią. Imię Marta często jest przypisywane osobie dbającej o ognisko domowe, partonce gastronomii itd i cos w tym jest bo ukończyłam studia żywieniowe i zawsze lubiłam gościć ludzi, gotować, dbać o rodzinę. Może to zbyt ogólne ale też mam niecny plan, żeby jakieś imię wykorzystać dla mojej córki chociaż mam już kilka pomysłów;)

Ola dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że masz rację i bezsensu się martwię.

Czuje się pełna... zjadłam na śniadanie pizze... nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło takie niezdrowe śniadanko ale nic innego w lodówce nie ma a po zakupy idę popołudniu i bym do tego czasu umarła z głodu.

f2w3krnt1hw56r8s.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta koniecznie się skonsultuj bo za długo męczą Cie te bóle. Trzeba sprawdzić co i jak:)

f2w3krnt1hw56r8s.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta wspolczuje kiepskiej nocy. Dzisiaj u nas dzień zapowiada się slonecznie więc wykorzystam to i pójdę na spacer do biblioteki.

Macie może jakieś pozycje godne polecenia ? Oczywiście interesuje mnie tematyka dzidziusiowa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Magdalena ;)

Nadzieja84, Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ja jestem Monika. :) Chociaż i tak nie sądzę, żebym zapamiętała wszystkie imiona. Wybaczcie. :)

A wiecie co? Dziś pierwszy raz poczułam jak się dzidziol RUSZA. Znaczy już wcześniej czułam pukanie od środka, ale dziś bylam mocno przytulona brzuchem do pleców TŻ i miałam na brzuchu rękę i poczułam jak coś mi się przesuwa pod ręką. Nie puka, tylko przesuwa. :D Ale miałam radochę. Szczerzyłam się jak głupi do sera. :D
    moja mala reaguje identycznie jak jestem przytulona brzuchem do plecow mojego :D rwie dzidka do tatusia :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ