X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gościnności i serdeczność i to taki właśnie dom otwarty prowadziła moja babcia dla całej rodziny a była ogromna i znajomych. Wystarczyło ze jej syn zachorował na wodogłowie przyplataly się jakieś problemy psychiczne wujka związane z tym ze mózg się zalewal woda i teraz nie ma nikogo nikt nawet nie chce jej odwiedzić wszyscy się odwrócili

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jak tak dzisiaj sobie pomyslałam o tej mojej koleżance to uświadomiłam sobie jeszcze jedną rzecz. Może to głupie, ale czasem takie przemyślenia mam hehe. Do nas każdy lubi wpadać, prowadzimy troszkę taki dom otwarty. Prawie codziennie ktoś jest. Często nawet bez uprzedzenia. A weekendy to zawsze mamy zajęte gośćmi, no właśnie, my mamy zajęte gośćmi u nas, bo nam rzadko zdarza się jeździć do kogoś. Nawet jak się z kimś umówimy, to w ostatniej chwili ten ktoś odwołuje z jakiegoś głupiego powodu (dosłownie). Jak to jest że wpadłam w taką pułapkę? Każdy chce tylko u mnie się gościć, ale od siebie to nic. Wcześniej jakoś tego nie widziałam, chyba hormony ciążowe zadziałały. Najlepsze że mój mąż już dawno mi to próbował uświadomić, a ja zaprzeczałam, teraz już to widzę wyraźnie. Znajomi kupili mieszkanie, dobre parę miesięcy temu i jeszcze nas nie zaprosili nawet, ale sami co chwila u nas przesiadują. Ja wiem, że przyjaźń jest bezinteresowna i nie powinno się roztrząsać takich pierdół, ale chyba jednak gdzieś popełniłam błąd.
    Moja siostra to przerabiala wszyscy do nich tylko i przez to małżeństwo im się rozjebalo żyją juz 3 lata w seperacji w Irlandi :/ znajomi alkohol tylko u nich !a unkogos nie siostra zostawiła męża rozeszli się miała dosc takiego zycia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:42

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:06

relgh371djw8agni.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Straszne...szkoda że właśnie w takich sytuacjach wychodzi na jaw, kim tak naprawdę jesteśmy dla innych.

Niestety a to boli... Ale w takich sytuacjach wiadomo na kogo można liczyć...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:04

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja pamiętam jak mój mąż pizzę zrobił bo kuzyn z żonką przyjadą, a oni nie dość że się spóźnili, nażarli, poszli, to jeszcze na drugi dzień z pretensjami zadzwonili że alkoholu nie postawiliśmy... Mąż powiedział że to był pierwszy i ostatni raz, kiedy się dla nich postarał. My byliśmy u nich 1 raz, kazali nam siedzieć do późna, bo sobota, dzieciak nam płakał że głodny a oni nawet kromki chleba z masłem nie dali...
    Masakra lepiej z dala się trzymaj na dystans od takich a sobie polepszysz w ten sposób wiadomo mozna miec kontakt ale nie pozwól na to by ci przychodzili ,mniej swoją prywatność z mężem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:45

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. Fasia, trzymaj się kochana.

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja pamiętam jak mój mąż pizzę zrobił bo kuzyn z żonką przyjadą, a oni nie dość że się spóźnili, nażarli, poszli, to jeszcze na drugi dzień z pretensjami zadzwonili że alkoholu nie postawiliśmy... Mąż powiedział że to był pierwszy i ostatni raz, kiedy się dla nich postarał. My byliśmy u nich 1 raz, kazali nam siedzieć do późna, bo sobota, dzieciak nam płakał że głodny a oni nawet kromki chleba z masłem nie dali...

O jaaaa ;/ bezczelnosc.. ;/ nie lubie takich ludzi..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ile lat ma Twoja Gabi? O 22 to chyba już późno jak na małe dziecko...
    Ma 3,5 roku, ale to hardcorowiec. Wstaje o 6,30 chodzi spać tak między 22.30 a 23.30 w dzień wogóle nie śpi, a jak ją czasem proszę, żebyśmy się razem położyły to mi tylko mówi, że nie ma czasu

Ewelcia, Ola89, Hela85, weronika86, CzaryMary lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:15

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ida wolałabym rodzic w Strzelcach u mojej ginekolog ale skoro już mam szew to raczej nie będzie to możliwe.

Byłam tu rok temu i póki co jest zdecydowanie lepiej. Tylko że ja jestem na ginekologii, bo na patologie biorą po 24 tygodniu ciąży.. jeszcze trochę zostało..

U mnie to samo dzisiaj mi powiedzieli ze przy 22 tyg ciąży tak jak u mnie jak mialabym zostać w szpitalu to na ginekologii bo za wcześnie na OCP

relgwn15ds2ncxvn.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jak tak dzisiaj sobie pomyslałam o tej mojej koleżance to uświadomiłam sobie jeszcze jedną rzecz. Może to głupie, ale czasem takie przemyślenia mam hehe. Do nas każdy lubi wpadać, prowadzimy troszkę taki dom otwarty. Prawie codziennie ktoś jest. Często nawet bez uprzedzenia. A weekendy to zawsze mamy zajęte gośćmi, no właśnie, my mamy zajęte gośćmi u nas, bo nam rzadko zdarza się jeździć do kogoś. Nawet jak się z kimś umówimy, to w ostatniej chwili ten ktoś odwołuje z jakiegoś głupiego powodu (dosłownie). Jak to jest że wpadłam w taką pułapkę? Każdy chce tylko u mnie się gościć, ale od siebie to nic. Wcześniej jakoś tego nie widziałam, chyba hormony ciążowe zadziałały. Najlepsze że mój mąż już dawno mi to próbował uświadomić, a ja zaprzeczałam, teraz już to widzę wyraźnie. Znajomi kupili mieszkanie, dobre parę miesięcy temu i jeszcze nas nie zaprosili nawet, ale sami co chwila u nas przesiadują. Ja wiem, że przyjaźń jest bezinteresowna i nie powinno się roztrząsać takich pierdół, ale chyba jednak gdzieś popełniłam błąd.

Wiesz kochana, to dokładnie tak samo jak moi teściowie mieli. Ojciec K jest górnikiem i mieszkają na górniczym osiedlu w związku z czym często za dawnych czasów się spotykali z tymi kumplami z kompalni i ich żonami... i właśnie też tak było, że wiecznie wszystko u nich się odbywało, wiecznie matka miała burdel, wiecznie sprzątanie i wieczne skakienie wokół gości. W końcu powiedzili basta i tak właśnie skończyły się "przyjaźnie" bo oczywiście pozostali nie mieli zamiaru robić sobie problemów i urządzać spotkań u siebie... Masakra jakaś, bardzo tego nie rozumiem. Tzn też nie widze problemu w tym, że znajomi do mnie przychodzą, ale też co jakiś czas my chodzimy do nich :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    To jednak jest operacja. Wezmą mnie na sale, na stół operacyjny później na sale po.. ja pitole.. Musi być dobrze! Gdybym jutro nie pisała tzn że odsypiam..

Trzymajcie kciuki!!! :(
    będzie dobrze, nie ma innej opcji,spróbuj zasnąć i choć trochę wypocząć

Fasia lubi tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia kciuki trzymamy cały czas!! a tyyyle kciuków co tu na forum to juz naprawdę jest moc! :) zaprzątasz moje myśli ale jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze.

Buziaki dla Ciebie i dla Julka! :D

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam w moim szpitalu na patologi ciąży hmm..

Fasiu mocne kciukasy dla Ciebie:):)myśl pozytywnie to dla waszego dobra

Fasia lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kluska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu będzie dobrze zobaczysz. Postaraj się nie myśleć o tym że to jakaś operacja tylko tak, że teraz będzie lepiej jak Ci założą ten szew. Ja również ściskam kciuki.
    Ja dzisiaj miałam wizytę, bez USG ale dowiedziałam się skąd pochodzi ten rzadki, wodnisty śluz, który podejrzewałam, że to wody płodowe. Okazało się że mam torbiel na gruczole, który jest między wargami. Na IP nic nie zauważyli. Mam spać bez bielizny i nie nosić wkładek. Nie wiem jak to będzie bo luteina ciągle się wydostaje. Pewnie z 6 par majtów dziennie będę zużywać. Jednak mój gin jest najlepszy. A już mi chciał wypisać skierowanie do szpitala. Jednak pogrzebał jeszcze chwilę i znalazł powód.
    Dziewczyny nie należy lekceważyć niczego co nas niepokoi. Lekarze są dla nas. Jutro jadę na USG dowcipne w celu zbadania szyjki, bo coś za miękka mu się wydawała.
    Do juterka, spokojnej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 22:08

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Lali Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska dobranoc :*
    Fasia trzymamy kciuki za Ciebie i Julka!

Sylvi Twoja cora to hardcorowiec serio :D u nas tez jest roznie bo Pola potrafi pojsc spac o 23, ale ostatnio sie unormowaly jej te pory i zasypia ok.20 stej. Wspolczuje bo wiem, ze nie jest latwo byc w ciazy i miec male dziecko takie bardzo zywe tym bardziej :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ