X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, widze ze juz od rana ruch tutaj, ja tez sie obudzilam ale moze jeszcze zasne. Ja jestem Ola jakby co :p . Hwesta koniecznie zadzwon do gina, nie ma co czekac.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Dzień doberek
    Wstałam jak zwykle by zaprowadzić młodego do szkoły ale biedny aż mu gulgotało w nosie więc zostaje w domku a mnie omija marznięcie na 7 stopniowym mrozie:D
    Ide zaraz kawe zrobie sobie i położę się by troche poleniuchować ale wcześniej wstawie pranie i ogarne troche domek.
    Rudzia trzymam kciki za Was , napewno wszystko będzie dobrze a Ty sama będziesz później spokojniejsza , że masz szew założony.

Nadzieja ,mnie też leci wiecznie coś ale podejrzewam , że to nie wody a śluz wodnisty. W środe powiem swojemu ginowi , że wiecznie mam mokrą wkładke.
    Jaga wspolczuje synkowi..mnie Stas obudzil o 5 rano, zwymiotowal na lozko...tez chyba go cos lapie biedulka.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja mam na imię Magdalena ;)
    a ja tak jak w awatarku, Weronika.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta dzwon, nie zaszkodzi a lepiej dmuchac na zimne...Fasia trzymaj sie dziewucho i swoja szyjke!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyłączam się do pytania Czary Mary. Interesuje mnie jakaś książka o wczesnym macierzyństwie coś np. o pierwszym roku życia i opiece nad maluchem, wyprawkach, karmieniu, diecie w czasie karmienia itd.

f2w3krnt1hw56r8s.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię tak ok 10,zeby nie za wcześnie. Pewnie kaze przyjechać i znowu 150 zl echhhh no,ale trudno, spokój najwazniejszy

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Dziewczyny przyłączam się do pytania Czary Mary. Interesuje mnie jakaś książka o wczesnym macierzyństwie coś np. o pierwszym roku życia i opiece nad maluchem, wyprawkach, karmieniu, diecie w czasie karmienia itd.

f2w3krnt1hw56r8s.png
    nadzieja a szukalas ebookow? jest ich bardzo duzo w sieci.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a ja tak jak w awatarku, Weronika.
    Moje imie tez w awatarze. Domyslcie się jakie :-)

hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Zadzwonię tak ok 10,zeby nie za wcześnie. Pewnie kaze przyjechać i znowu 150 zl echhhh no,ale trudno, spokój najwazniejszy
    lepiej pojechac kochana...150 to nie malo, ale jednak maly koszt za twoj spokoj..jak ja sie denerwuje mala tez, czuje jak bardzo sie wtedy rusza...
    jesli chodzi o wody plodowe, to ja mialam taki epizod w 7mym miesiacu w pierwszej ciazy...bylam w korytarzu wracajac z toalety a tu polecialo po nogach..panika, budze tesciowa...lecimy do szpitala..2 dni przelezalam a sie okazalo, ze w czasie siusiu maly nacisnal na pecherz, jak wstalam przeszlam pare krokow i puscilo :D po prostu sie posiusialam :D ale wstyd :D

CzaryMary lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Moje imie tez w awatarze. Domyslcie się jakie :-)
    Marycha ? Marycha to ty ? :D :D :D

CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Zadzwoń, ja po sobie wiem że nie można bagatelizować takich rzeczy, też się 2 dni zastanawiałam czy wszystko jest ok, a teraz jestem spokojna bo wiem co mi jest i że nie ma zagrożenia dla malucha

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Zadzwoń, ja po sobie wiem że nie można bagatelizować takich rzeczy, też się 2 dni zastanawiałam czy wszystko jest ok, a teraz jestem spokojna bo wiem co mi jest i że nie ma zagrożenia dla malucha
    Święte słowa. Spokój dla nas w tym momencie najważniejszy.

Ola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj w nocy zaliczylam pierwszy koszmar z dzieckiem w roli głównej!!
    śniło mi sie, że Olek tak się pchał, że zrobił palcami dziurkę obok pępka i wystawił rączkę, złapałam go za te malutkie paluszki i trzymałam żeby się uspokoił, a on nagle całą rękę wyciąga i zamierza nei wiem wychodzić?? dzwonie na pogotowie oni przyjezdżają i niby zaklejają tą dziurkę. Sytuacja się powtarza i znów dzwonie na pogotowie oni przyjeżdzają, a u mnie na brzuchu nie ma śladu! i zrobili ze mnie wariatkę :P

HEJ! :)
    Kasia ja sobie też zazdroszczę wolności :)

mantissa, KasiaKwiatek, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe tylko czy on dziś będzie u siebie w klinice,bo tylko mu ufam a ip mi się nie widzi,tam są nie delikatni tacy...

• Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czekamy na wieści od Fasi tylko

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje dziewczynom, które prowadzą ciążę prywatnie. Jest to komfortowe i usg na miejscu ale np. Ciążę, którą straciłam prowadziłam prywatnie i było to dużym obciążeniem a ja muszę jeszcze do endokrynologa prywatnie regularnie i stwierdziłam że w szpitalu w razie czego się mną lepiej zajmą. Mam lekarza, który traktuje mnie tak jak by to były wizyty prywatne, zleca wiele badań. Jedyną wadą jest brak usg w gabinecie a co za tym idzie muszę się w szpitalu zapisywać i mam zapewnione tylko 3 usg chyba że coś się dzieje to wtedy mój lekarz na dyżurze robi usg bez problemu. Porównując to teraz czuje sie lepiej zaopiekowana niz gdy chodziłam na płatne wizyty ale to kwestia na jakiego lekarza się trafi.

weronika86 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja dzisiaj w nocy zaliczylam pierwszy koszmar z dzieckiem w roli głównej!!
    śniło mi sie, że Olek tak się pchał, że zrobił palcami dziurkę obok pępka i wystawił rączkę, złapałam go za te malutkie paluszki i trzymałam żeby się uspokoił, a on nagle całą rękę wyciąga i zamierza nei wiem wychodzić?? dzwonie na pogotowie oni przyjezdżają i niby zaklejają tą dziurkę. Sytuacja się powtarza i znów dzwonie na pogotowie oni przyjeżdzają, a u mnie na brzuchu nie ma śladu! i zrobili ze mnie wariatkę :P

HEJ! :)
    Kasia ja sobie też zazdroszczę wolności :)

Koszmar !! Swoja droga niezły scenariusz na horror. Wspolczuje .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    To jednak jest operacja. Wezmą mnie na sale, na stół operacyjny później na sale po.. ja pitole.. Musi być dobrze! Gdybym jutro nie pisała tzn że odsypiam..

Trzymajcie kciuki!!! :(

trzymam kciuki za was Fasia!!!

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Współczuje dziewczynom, które prowadzą ciążę prywatnie. Jest to komfortowe i usg na miejscu ale np. Ciążę, którą straciłam prowadziłam prywatnie i było to dużym obciążeniem a ja muszę jeszcze do endokrynologa prywatnie regularnie i stwierdziłam że w szpitalu w razie czego się mną lepiej zajmą. Mam lekarza, który traktuje mnie tak jak by to były wizyty prywatne, zleca wiele badań. Jedyną wadą jest brak usg w gabinecie a co za tym idzie muszę się w szpitalu zapisywać i mam zapewnione tylko 3 usg chyba że coś się dzieje to wtedy mój lekarz na dyżurze robi usg bez problemu. Porównując to teraz czuje sie lepiej zaopiekowana niz gdy chodziłam na płatne wizyty ale to kwestia na jakiego lekarza się trafi.

Ja właśnie dlatego zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie, bo mój lekarz pracuje w szpitalu i właśnie wczoraj jak byłam na IP to on mnie badał więc jak coś to mam w szpitalu swojego lekarza, no i wiadomo przy porodzie to komfort też jest, a u mnie w mieście ci lekarze, którzy przyjmują na NFZ nie pracują w szpitalu więc to bezsensu

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Koszmar !! Swoja droga niezły scenariusz na horror. Wspolczuje .
    hehehe :P no tragedia :P płakałam przez sen!! :P prosiłam to swoje dziecko, żeby nei wychodziło, że jeszcze ma czas- a gdzie tam, tak się pchal przez ta dziurkę którą sobie zrobił, że myślałam że zaraz całego go zoobaczę :P ale widzialam tylko małą chudą łapkę do wysokości - nad łokciem :D palce miał długie i chudziutkie :P

‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ