Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka pompony są z http://www.pakamera.pl/colleco-0_s12214103.htm a puf od "SPLOT" z Fb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:17
Robotka1, Hela85 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:HELA zajebiaszcze:D ale ja nie umiem takich wzorów robić
u mnie proste kształty, kwadraty, prostokąty:P czapki muszę się nauczyć
dzisiaj to na bank wcześniej nie wyjdę z pracy
oj Rudzia,ja nie wiem kto rozporządza tam na górze problemami ale coś tam się im pomieszało bo Tobie to chyba już wystarczy, trzymaj się i nie łam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:27
-
Hela85 wrote:chce zrobić ze 2 pary,jak mi wyjdą to się pochwalę i może machnę jeszcze jedne to Twoja Alicja Gaja dostanie od cioci Heli:)
dzisiaj to na bank wcześniej nie wyjdę z pracy
oj Rudzia,ja nie wiem kto rozporządza tam na górze problemami ale coś tam się im pomieszało bo Tobie to chyba już wystarczy, trzymaj się i nie łam się
właśnie patrzyłam na internecie czy to sie robi trudno:) ale wcale nie:)
podobnie jak pompony z włóczki:D za czasów szkolnych
ooo widzisz:D pochwal się pochwal tym co zrobisz:D i móisz że się załapiemy:D hihi Alicja Gaja:P
a tiul planujesz zakupić w zwykłym sklepie czy na allegro np?Hela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:hihi już kumam że chcesz sama robić
właśnie patrzyłam na internecie czy to sie robi trudno:) ale wcale nie:)
podobnie jak pompony z włóczki:D za czasów szkolnych
ooo widzisz:D pochwal się pochwal tym co zrobisz:D i móisz że się załapiemy:D hihi Alicja Gaja:P
a tiul planujesz zakupić w zwykłym sklepie czy na allegro np? -
Rudzia wrote:Jestem po usg- to nie pecherz, czekam na lekarza na pogotowiu. Podlaczyli mnie do ktg ale tetno Malej w normie. Juz nie wiem co mi jest ;/ cholerna opieka medyczna w Szwecji ;/
-
Fasia wrote:Pompony z tiulu się bardzo prosto robi. Można na allegro materiał kupić. Nie opłaca się kul kupować, bo kasuja jak za zboze
Na allegro albo w zwykłym każdym sklepie z materiałami, tiul jest bardzo tani więc za 10 zł naprawdę dużo można go kupić potem powiązać i gotoweFasia lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Malinka dobrze patrzę że za jedną taką kulę 10cm płaci się 15zł? czy to jakiś komplecik tych kulek?
śliczne:)RUDZIAtrzymaj się i informuj nas!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:50
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
malinka1984 wrote:ja planuje komplet za 62 zł (2x15 cm i 1x10 cm) Fakt jedna 10cm kosztuje 15zł no chyba że sama zrobię
a teraz przeglądnęłam kanały YT i rzeczywiście robi się to banalnie:)
HELAAA aaaaa!!! buciki okejjj:D ale czad:D źle zrozumiałam:D -
Rudzia wrote:Jestem po usg- to nie pecherz, czekam na lekarza na pogotowiu. Podlaczyli mnie do ktg ale tetno Malej w normie. Juz nie wiem co mi jest ;/ cholerna opieka medyczna w Szwecji ;/
-
Dziewczyny mam już dzisiejsze wyniki.
Czy TSH 2,7 to coś złego? Przed zajściem w ciąże miałam 1,18
Glukoza wyszła taka:
Na czczo 70 (norma 70-99)
Po 2h 90
Chyba ok?
Dodatkowo troche obniżona hemoglobina 11.8 i hematokryt 34,8, tragedii chyba nie ma, myślałam że będzie gorzej. HBs ujemny.
W moczu dalej bakterie i glukoza, białko zniknęło. pH 7 więc teoretycznie nadal na chłopca -
Marta wg mnie tsh za wysokie. Ale lekarzem nie jestem. Masz możliwość konsultacji lub wizyty? Ja przy wyniku 2,7 zaczęłam brać euthyrox na zbicie i lekarz na IP jak mnie przyjmowal powiedzial ze b.dobrze ze lekarz dal lek na zbicie bo moze dzieki temu udalo sie utrzymac ciaze.
Ja muszę zrobić badanie co ostatnie było we wrześniu, a wizyta u endokrynologa dopiero 9 stycznia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:03
MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. Jest jednak możliwe, że kobieta w ciąży będzie naznaczona niskim stężeniem hormonu tyreotropowego. Może to być spowodowane różnymi czynnikami. Poziom TSH musi być zbadany przez prowadzącego lekarza ginekologa, najlepiej w konsultacji z endokrynologiem.
MartaAlvi, Krysti lubią tę wiadomość
-
Dzięki Fasiu, wizyte mam w czwartek także zapytam o to
Niby widziałam, że norma dla kobiet w ciąży jest do 2,5. Ja to wgl myślałam, że to TSH to ma większe znaczenie dla zająścia w ciażę i dla I trymestru, bo potem właśnie może skoczyć, ale nie wiem czy aż tak...
No nic, ciekawe czy doktorek coś powie.