Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny...
ja leczę się u endokrynologa i tsh musi być (w ciąży ) poniżej 2,5 - taką informację otrzymałam ...
także ja też przyjmuję większą dawkę euthyrox'u i jak na razie trzyma się 1,18.
Jaga - pytałaś o ruchy - ja jeszcze nic nie czuję a jeśli coś było na rzeczy to to przegapiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:46
-
liloe wrote:KLUSKA jak Ci idzie z Clexane? Robisz w brzuch czy już lecisz w inne miejsca? Dużo masz zrostów. Mnie łapie panika, że mała kopnie w miejsce robienia zastrzyku, mocno naciągam skórę, staram się robić szybko jak się chwilowo nie rusza albo kopie w drugą stronę brzucha.
liloe lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:JAGA - ja czuje ruchy bardzos poradycznie, w okreslonej pozycji raczej tylko, jak lekko na brzuch cos naciska np reka, rajstopy, poduszka od laptopa itd.
Ja ide w srode zbada TSH. Mam brac rano tabletke czy nie????
na badanie tsh idziesz na czczo - czyli bez jedzenia i bez tabletek -
Widze ze więcej nas z problemami tarczycowymi. Ja biorę euthyrox dawkę 175, a zaczynałam ciaże z dawką 100.Tsh bardzo wzrasta w ciąży, ale moja endo mówi, że najlepiej żeby nie przekraczać 2 nawet w II Trymestrze a najlepiej w dolnej granicy. W październiku miałam 3,1 a jak zwiększyłam z 150 do 175 zrobiło się w ciągu 4 tygodni 1,9. Cenie jej zdanie, bo dzięki temu jak unormowała mi tarczycę zaszłam w ciążę po długim czasie a wcześniej własnie przez tarczycę poroniłam.
Ja jeszcze ruchów nie czuje a jutro 21 tydzień zaczynam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:55
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja84 wrote:Widze ze więcej nas z problemami tarczycowymi. Ja biorę euthyrox dawkę 175, a zaczynałam ciaże z dawką 100.Tsh bardzo wzrasta w ciąży, ale moja endo mówi, że najlepiej żeby nie przekraczać 2 nawet w II Trymestrze a najlepiej w dolnej granicy. W październiku miałam 3,1 a jak zwiększyłam z 150 do 175 zrobiło się w ciągu 4 tygodni 1,9. Cenie jej zdanie, bo dzięki temu jak unormowała mi tarczycę zaszłam w ciążę po długim czasie a wcześniej własnie przez tarczycę poroniłam.
Ja jeszcze ruchów nie czuje a jutro 21 tydzień zaczynam.
ooo to strasznie duża dawkę bierzesz...
ja na samym początku leczenia brałam N25 na pół czyli 12,5
później brałam już całe 25...
w trakcie starania się zaleciła mi N75 na pół czyli 37,5.
obecnie biorę N50 całą... -
nick nieaktualny
-
Trzeba bardzo często kontrolować. Ja co miesiąc badam i zawsze jest inaczej, ciążę zaczynałam z wartością TSH 1, potem po 4 tygodniach było 2,5 czyli na prawdę może szybko wzrastać. Dla tarczycowych dziewczyn bardzo ważne jest często odwiedzanie endokrynologa. Ja niestety musiałam sie nauczyć na złym doświadczeniu ale nie radzę bagatelizować spraw tarczycy. Jeszcze jest ważna sprawa. lekarz powiedział, że tarczycę często dziedziczą po nas córki, dlatego trzeba badać dzieci pod tym kątem aby w przyszłości nie miały problemów z wagą a co najgorsze z płodnością.
Dajana28 lubi tę wiadomość