X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Daiana a ty u taty nadal w Londynie ,powiedz mi kochana jak podróż samolotem .Dobrze wszystko bo my Do Paryża chcemy lecieć na Nowy rok i tak mysle czy bede mogła lecieć samolotem czy promem podróż sobie zrobić.

aj powiem ci że moja podróż była okropna... :/
    chociaż jak byłam 3 lata temu to było wspaniale
    chodzi mi o to że z domu muszę dojechać do olsztyna i potem do gdanska - to mialo trwac ok 4 godzin i tak było aleeee
    w tamten wieczor byla dosc duza mgla...
    samolot mial problem z wylądowaniem i już chcieli nas do bydgoszczy wieźć żeby z tamtąd lecieć ale w ostatniej chwili się udało wylądować - mieliśmy wyleciec o 22.10 gdzie o 22.30 dopiero zaczeli nas wpuszczac do samolotu... no i wszystko ladnie pieknie caly bajer stewardes gdzie sa wyjscia bla bla bla milego lotu a tu za chwile komunikat ze musimy poczekac jakies 25 min bo pogoda kiepska slaba widocznosc - no co za *** mieli problem z wyladowaniem a z wystartowaniem nie pomysleli ze tez moga miec ?? szok minelo pol godziny - pozniej znow 20 min i 20 min i 20 min i jeszcze... w koncu powiedzieli ze ostanie pol godziny i jak cos to najwyzej odwolaja lot... :( no to pieknie pomyslalam - ludzie popadali jak muchy na tych fotelach no bo tyle czasu... :(
    w koncu pilot powiedzial ze zaryzykuje z wystartowaniem a moze sie uda... wtf ?? zaryzykuje ?? :O no ale lepsze to niz mieliby nas odeslac kit wie gdzie...
    w koncu wystartowalismy byla godzina 1.15 no i co lepsze nie zdazylam napisac tacie zeby po mnie wyjechal bo tez czekal jak na szpilkach bo wiedzial jaka jest sytuacja...
    2 godziny lotu i jeszcze przez to ze nie wyslalam smsa to czekalam 1,5 h aztata djedzie a byly korki i deszcz lal... no a potem 1,5 godziny spowrotem :(
    takze jak dla mnie lipa ale moze spowrotem bedzie lepiej jak bede do domu wracac moze pogodac bedzie ladniejsza... no gdyby nie ta mgla to pewnie bylo by ok :)

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Ladies :)

Melduję się po wizycie u neurologa. Moje drętwienie nogi okazało się być zespołem nerwu skórnego bocznego uda, spowodowanego uciskiem macicy na pachwinę. A piekielny ból w krzyżu, który męczy mnie ostatnio to po prostu ucisk kręgu na nerw spowodowany zmianą środka ciężkości. Dostałam skierowanie na kinezyterapię indywidualną 3 zabiegi. :) Po porodzie wszystko powinno minąć jak zły sen. :)

Ginekolodzy i interniści jak widać niekoniecznie znają się na sprawie, a tym bardziej my tu na forum. Dlatego też polecam chodzić do specjalistów i nie dumać. :)

Zdrówka wszystkim chorowitym:*

Hela85, KasiaKwiatek, Krysti, liloe, Fasia lubią tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to normalnie jakieś forum medyczne mamy. Tyle przypadłości, problemów, że szok ale jedna z pielęgniarek powiedziała, że jak się przecierpi różne dolegliwości w ciąży to potem dziecko zdrowe jest:) i tego się trzymajmy. Haneczka to co Tobie dolega było tez mojej koleżance. Nie martw się faktycznie po urodzeniu dziecka minie:)

haneczka, Krysti lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    aj powiem ci że moja podróż była okropna... :/
    chociaż jak byłam 3 lata temu to było wspaniale
    chodzi mi o to że z domu muszę dojechać do olsztyna i potem do gdanska - to mialo trwac ok 4 godzin i tak było aleeee
    w tamten wieczor byla dosc duza mgla...
    samolot mial problem z wylądowaniem i już chcieli nas do bydgoszczy wieźć żeby z tamtąd lecieć ale w ostatniej chwili się udało wylądować - mieliśmy wyleciec o 22.10 gdzie o 22.30 dopiero zaczeli nas wpuszczac do samolotu... no i wszystko ladnie pieknie caly bajer stewardes gdzie sa wyjscia bla bla bla milego lotu a tu za chwile komunikat ze musimy poczekac jakies 25 min bo pogoda kiepska slaba widocznosc - no co za *** mieli problem z wyladowaniem a z wystartowaniem nie pomysleli ze tez moga miec ?? szok minelo pol godziny - pozniej znow 20 min i 20 min i 20 min i jeszcze... w koncu powiedzieli ze ostanie pol godziny i jak cos to najwyzej odwolaja lot... :( no to pieknie pomyslalam - ludzie popadali jak muchy na tych fotelach no bo tyle czasu... :(
    w koncu pilot powiedzial ze zaryzykuje z wystartowaniem a moze sie uda... wtf ?? zaryzykuje ?? :O no ale lepsze to niz mieliby nas odeslac kit wie gdzie...
    w koncu wystartowalismy byla godzina 1.15 no i co lepsze nie zdazylam napisac tacie zeby po mnie wyjechal bo tez czekal jak na szpilkach bo wiedzial jaka jest sytuacja...
    2 godziny lotu i jeszcze przez to ze nie wyslalam smsa to czekalam 1,5 h aztata djedzie a byly korki i deszcz lal... no a potem 1,5 godziny spowrotem :(
    takze jak dla mnie lipa ale moze spowrotem bedzie lepiej jak bede do domu wracac moze pogodac bedzie ladniejsza... no gdyby nie ta mgla to pewnie bylo by ok :)

Reety to ja to bym juz tam chyba urodzila ze strachu :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się dzisiaj nic nie chce

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:30

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Reety to ja to bym juz tam chyba urodzila ze strachu :D

ahh mnie tam strach nie ogarnial tylko zlosc kiedy to wszystko sie skonczy :)
    ale najgorsze bylo to ze na lotnisku wszystkie miejsca siedzace i wiekszosc podlog byla zajeta wiec sie wnerwilam ze ciezarna stoi a niektory to w poprzek na lawkach spia... wiec i ja zdjelam chustke z szyi podwinelam pod dupe i usiadlam i siedzialam poltora godziny na zimnej posadzce - balam sie zeby jakiego wilka nie zalapac wiec troche na bok sie przechylalam jak do spania normalnie :)
    teraz to zartuje z tego ale w tamtym momencie to bylam na skraju bo padalam ze zmeczenia :(

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia przyjmuje jod w zestawie witamin a endo powiedziała, że ważny jest jod i witamina D żeby suplementować. Ja się dobrze czuję po takich dawkach więc raczej są dobrze dobrane zwłaszcza, że wyniki się poprawiają ale czuję że jeszcze wzrośnie i do 200 dojdę.
    Dajana współczuje przygody.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - :) ja sama sobie współczuję ;)

Nadzieja84, Krysti lubią tę wiadomość

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzis czuje klucie co chwile tak zupelnie na dole na wzgorku, myslicie ze moge wziac nospe na to? Nie panikuje bo przeciez pierwszy raz mam cos takiego, gdyby jutro sie powtarzalo to zadzwonie do lekarza ale moze nospa cos pomoze co?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali mam to samo dziś:) Myslałam, że to od pęcherza. Wziełam nospę ale słabo pomogła. Jak bardzo nie boli to chyba nie jest nic złego.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elo Mordelki :)
    ja już po pracy, zaliczyłam lekarza sportowego z córką, a teraz padłam na twarz na kanapie pod kocem. Zero kondycji, spać mi się chce i tyle...
    Ja mam TSH 2,2 chyba oki. Moja ginka widziała wynik, powiedziała, że w porządku.
    Rudzia mam nadzieję, że u Ciebie wyjaśniło się i jest dobrze :/
    Fasia dobrze, że humor Ci się poprawia, a pewnie naleśniki wjechały albo zaraz będą :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJA tez wlasnie wzielam, mam nadzieje ze przejdzie.

KASIA a paczka doszla od Natali?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie dziś na obiad? Ja już tracę pomysły co gotować. Samo przytachanie zakupów jest dla mnie wyczerpujące, że hej!
    Kasia a po co do lekarza z córką?

Krysti lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paczka jes

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:15

• Lali Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Rudzia nic nie pisze, mam nadzieje ze wszystko ok.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze, że Kaja zdrowa bo się przestraszyłam, że znów jakies problemy zdrowotne i w dodatku z dzieckiem ale jak trenuje pływanie to super i dobrze że ma takie szczegółowe badania okresowe. Ja uczyłam się w liceum sportowym i też trenowałam pływanie ale ani razu nie miałam badania typu ekg.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Co macie dziś na obiad? Ja już tracę pomysły co gotować. Samo przytachanie zakupów jest dla mnie wyczerpujące, że hej!
    Kasia a po co do lekarza z córką?

Ja na obiad dziś sobie zrobiłam racuchy z jabłkiem i bananem :)

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja na obiad dziś sobie zrobiłam racuchy z jabłkiem i bananem :)

Fajnie, dobry pomysł. Ja dziś spaghetti, może jutro jakieś racuszki albo placki zrobię.

f2w3pc0zdrkt85v8.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomidorowa :)

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ