SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh wcześniej czułam częściej i kopniaki ,teraz mam problem z rozpoznaniem czy to to aczkolwiek chyba bo to ruchy na dole brzucha. Najlepsze jest to , że to moja 2 ciąża i ........zapomniałam jak to czuc:(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja info na maila dostałam ze dostanę bounty pack :) ciekawe co tam jest http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ca68fec590e.jpg

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia a miałaś robiony ostatnio posiew z moczu i czystość pochwy bo to dużo da, od razu jak coś wyjdzie będzie do tego antybiogram dodany by wiedzieć jak co leczyć, jak Ci nie zrobili to może prywatnie sobie zrób i z wynikami już do swej ginekolog byś poszła a tak zanim do niej pójdziesz, zanim ona da skierowanie na coś to za długo to będzie trwało a może chodzisz z infekcją od tej cysty i sok z żurawiny pij taki kwaśny nie słodzony zawsze trochę spowolni rozwój infekcji, jeśli to nfekcja

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mordę Rudzia, masakra ta ip u Ciebie, skąd oni tych szarlatanów biorą?!
    idź Kobieto do swojego gina, bo on przynajmniej jak pisałaś konkretny i Ci pomoże w potrzebie.
    Młoda Dama gratuluję prawka!
    Ja już zaczynam mieć to mrowienie w cyckach :) to znak, że fabryka rusza :D pewno niedługo siara się pojawi

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tymi badaniami to nie tskie proste! Moja ciaze prowadzi polozna i jak oni nie chca tak dawsc skierowan na jakies badania czy cos w ogole to chore jest! ;/ juz sama nie wiem co robic ;/ pojde do gina zobaczymy co powie... 19 grudnia mam wizyte u poloznej to opowiem jej o calej sytuacji.. :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK u Nas na ip wcale nie jest lepiej tez trzeba walczyć by łaskawie się człowiekiem zajęli(nie wszędzie ale w więkoszości) a kobiety w ciąży to dla nich najgorsze zło

• kluska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia czy ja dobrze czytam, że nawet podstawowych badań Ci nie zrobili ani USG? No masakra. I to jest dla nich wczesna ciąża? Brak słów. A nie możesz prywatnie bez skierowania zrobić badań? Trzymaj się kochana. Pij dużo wody to nie zaszkodzi.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Rudzia jak slucham Twoich przeżyć z lekarzami to mnie aż wkurw bierze,co prawda w poprzedniej ciąży tez byłam kilka razy na IP i tez próbowali mnie olać w 3 minuty, że lekarz niby na operacji,usg zajęte itp. bzdury ale się nie dałam, tylko leki chcięli wciskać a nawet nie zbadali, powiedziałam nie, żadnych leków nie wezmę dopóki mi badań nie zrobią że nie wyjdę z gabinetu i niech sobie policje wzywają bo ja się nie ruszam stąd, mam prawo do opieki i za coś do cholery te składki płacę i nagle lekarz się znalazł i usg było wolne i badania krwi i ktg zrobili, trzeba walczyć o swoje ale to jest najbardziej denerwujące że kobieta w ciąży nie ma spokojnej należytej opieki i musi się o nią użerać. Dziewczyny to z płaczem wychodziły z IP bo tak je zlewali, jednej mąż mówił że drgawek w nocy dostała, musiał ją trzymać bo tak ją rzucało a lekarz ze śmiechem do nich rzekł że na pewno drgawek to Pani nie miała, i ten mąż miał ochotę mu przywalić za takie pieprzenie, szkoda gadać
    potem jeździłam na Karową i było lepiej ale na Madalińskiego to masakra także współczuje dziewczyny i nie traćcie sił

Młoda Dama gratulacje:)

Załamałaś mnie. Ja mam karte na Madalińskiego i tam chce rodzić:( Na IP nie byłam ale to załamujące. Byłam 2 razy na Karowej to wszystko ok, dużo czekania ale fachowi lekarze.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Hela że rzeczywistość jest niestety szara, ale jak widać można, Fasia miała udzieloną pomoc od razu, zbadali i zainteresowali się. Poza tym co do cholery za tekst wczesna ciąża??!! każda ciąża jest ważna i kobiecie trzeba pomóc skoro coś się dzieje, a ból zawsze o czymś świadczy co powinno zaniepokoić lekarza i ma mu się włączyć czujność

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Załamałaś mnie. Ja mam karte na Madalińskiego i tam chce rodzić:( Na IP nie byłam ale to załamujące. Byłam 2 razy na Karowej to wszystko ok, dużo czekania ale fachowi lekarze.
    jak mieszkałam w Warszawie to Madalińskiego miałam najbliżej i też tam zamierzałam rodzić ale sama swoje przeszłam z tym szpitalem i nigdy więcej, rodziłam na Karowej(nic nie opłacałam dodatkowo) i polecam a i sporo historii słyszałam szokujących, do tego tam remont trwa i kręcą się robotnicy ale niektórzy chwalą więc samemu trzeba przeżyć a czekanie na IP to standard chyba że ma się farta albo karetką przywiozą lub mdlejesz im na dzień dobry

• mantissa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    JAGA - ja czuje ruchy bardzos poradycznie, w okreslonej pozycji raczej tylko, jak lekko na brzuch cos naciska np reka, rajstopy, poduszka od laptopa itd.

Ja ide w srode zbada TSH. Mam brac rano tabletke czy nie????

Raczej nie. Ja nigdy przed pobieraniem krwi nie biorę. Podobno nie trzeba być na czczo, ale tabletkę biorę przed jedzeniem, więc i tak chodzę na czczo. :) I idę pobrać jutro, chyba, że nie wstanę. W piątek idę do endokrynologa. Mam nadzieje, że na mnie nie nawrzeszczy, że dopiero teraz przychodzę, ale mój wcześniejszy gin powiedział, że nie muszę, to nie szłam. Teraz żałuję. ;/ Jeszcze się teraz Nadziei wpisami wystraszyłam. :( Na szczęście do piątku blisko. I nie miałam, żadnych problemów z zajściem w ciążę, więc może nie jest ze mną tak źle. Biorę dawkę 37,5 - 4x w tygodniu i 3x w tygodniu 75.

JAGA, u mnie też ruchy bardzo sporadycznie. Tak naprawdę kilka puknięć dziennie. I nawet nie codziennie.

Młoda Damo - gratulacje!

Rudzia, naprawdę porażka z tymi lekarzami. A podobno to w Anglii na wszystko dają paracetamol. Widać w Szwecji nic lepiej. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po, z prawej strony poszerzony moczowod i zatrzymany umiarkowanie mocz,moze to być spowodowane albo uciskiem macicy albo schodzacym kamieniem,ale skłania się ku macicy,bo nie uwidocznil kamyka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalsze decyzje podejmowane mają być przez ginekologa...i może znów bolec

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:30

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    jak mieszkałam w Warszawie to Madalińskiego miałam najbliżej i też tam zamierzałam rodzić ale sama swoje przeszłam z tym szpitalem i nigdy więcej, rodziłam na Karowej(nic nie opłacałam dodatkowo) i polecam a i sporo historii słyszałam szokujących, do tego tam remont trwa i kręcą się robotnicy ale niektórzy chwalą więc samemu trzeba przeżyć a czekanie na IP to standard chyba że ma się farta albo karetką przywiozą lub mdlejesz im na dzień dobry

Kurcze ja mam dobrego lekarza prowadzącego na Madalińskiego i dlatego tam ale ciągle coś złego słyszę a na Karowej miałam łyżeczkowanie i tak cudowne panie się mną opiekowały i pani doktor wykonała zabieg tak, że szybko wróciłam do siebie. Pamiętam jak weszłam załamana na oddział na Karowej a tam panie pielęgniarki do mnie z tekstem "Witamy na oddziale bezmajtkowym", rozbroiły mnie i mimo tragedii,którą przeżywałam czułam że to ludzkie kobitki. okazały pełne współczucie, pytały z zainteresowaniem i wtedy już myślałam,że tam bym chciała rodzić ale niestety mój lekarz tam nie pracuje i dupa.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia u mnie też w 1 ciąży na Madalińskiego nie widzieli ciąży mimo 8 tyg. i wzrastającego hcg a poszłam na IP bo miałam plamienia a ile się nasłuchałam uszczypliwych komentarzy pielęgniarek to moje
    jeśli chodzi o to czy mają ładnie to ja mam to gdzieś, nie idę tam na wczasy tylko urodzić,2-3 dni i do domu, na Karowej nie jest za ładnie ale czysto i opieka bardzo dobra,to samo mówiły koleżanki o Bródnowskim

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że jak kartę ciąży ma się w jednym szpitalu to można iść rodzić w innym czy raczej nie przyjmują wtedy?

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    A myślicie, że jak kartę ciąży ma się w jednym szpitalu to można iść rodzić w innym czy raczej nie przyjmują wtedy?
    rodzić możesz gdzie chcesz, no chyba że by było przepełnienie w szpitalu ale jakbyś miała już pilno to i tak by Cie musieli przyjąc

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    No ja Hela obawiam się że będę miała dłuższe wczasy niż 2-3 dniowe więc troszkę mnie martwi to że warunki są takie sobie ale cóż. O Karowej faktycznie słyszałam dobre opinie ale przeraża mnie też to że na Karową trafiają najgorsze przypadki patologii i jakoś się jej boję :/ W ogóle boję się szpitali i jak myślę że będę musiała przed porodem leżeć w szpitalu i czekać to mi słabo... czasem sobie popłakuję wieczorem modląc się żebym wytrzymała w domu jak najdłużej.
    bądź dobrej myśli,nikt nie lubi szpitali ale jakoś to przeżyjemy dla dobra naszych maluchów

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ